garip garip tevatürler. ama buralarda karşılığı olur.
Printable View
Gidemeyen lokomotifler yarın hareketlenmezse vade kapanışı tatsız olacak gibi. Hızlı koşanlar yorulmuş bugün.
Hesaplamam doğru ise EREGL vadelide bugün kuru gürültü olmuş o kadar hacime rağmen net APS değişimi çok az. KRDMD de aynı gibi.
https://i.hizliresim.com/miyz2jb.jpg
Yarın endekisi tutma görevi bankalarda olur die düşünüyorum , defansada tüpü fordu ve kuşu koyarlar muhtemelen ereğlide mazut görevi görür, emlak a bişey demem o kafasona göre koşturur, kerata çuvalda ne kaden şortcu yakaladıysa artık
Ortavadeli analiz yeteneğim yok napim bende günlük analez yapmaya çalışıyorum.
mesela yarın fırsat bulursam ve unutmazsam suyuniçinde türkceli dürtecem, fiyatı çok düştü buralardan bi tepki çıkışı yapması ilazım grafiksel olarak kısada dibine çok yaklaştığını hissediyorum yada bana üüüle geliyor yada duvardan ses gelmesini beklemeli nebiliyim işte
Tepkide demeyelim, ölü kedi zıplaması diye düzeltelim
Son dönemde elinde dolar veya nakit olan kaybediyor, bankalar enflasyona endeksli tahvilde eksi 4 küsur faize razı olmuş.
piyasadaki para afyon gibidir.
alışırsa bırakamaz.
Para ...nam-ı diğer cash
birkez alışırsa piyasa olur keş
"Amatem" bile kurtarmaz es geç.
Not:Piyasa bir gün içecek el-mecbur acı ilacı
O gün bilmem yaşar mıyım ,
ölmeyi düşünmek bile ne acı
Kral olsam bırakırdım ,bir fazla gün için altın tacı.
Not:Bugün yazdıklarım intika olsun.
"büyük lokma ye,büyük konuşma"demişler
Sözümde duramadım ,buda bana ders olsun
rahmetli viop dün gece de tavşan gibi zıplıyordu...
Ons ile dow da genelde paralel korelasyon oluyo, bence ons 1800 altını yoklar
Oyunun kuralı değişti..Eskiden altın günenli liman olurdu.Borsa düşünce ons yükselirdi..
Ama şimdi sp500 ile altın aynı şekilde gidiyor..
#hekts kayıtlı sermaye tavanınını 3.000.000.000’TL den 8,500.000.000 TL’ye yükseltmek için başvuruda bulunmuştur
Bedelliye göbek atan yatırımcısı tavanlatır mı bunu yarın :)
Altının füze formasyonu bu sene sonuna kadar başlar. Herkes sırasını bekliyor. Ben bundan sonra nakit Kredi kartı ile alabildiğine altın alırım. Uzun vade altının geleceği parlak hele hele faizler düşmeye başladığında altının önü açılır. Zaten altına park edenler kısa sürede para kazanmak için almaz.
ABD-Rusya-Çin gerilimi sürüyor, bu iş ya sonlanır ya da bir yerde patlar bence. Yüksek altın ithalatı devam ediyormuş,
Ağırlık olarak 100 dolar ve altın aynı ama hacim olarak altın hala daha düşük.
Hiçmi ons grafiki açıp bakmıyorsunuz, yılanoğlu olmazsa ons bir hiç
Hele seçimi iktidar kaybederse yılanoğlu çöker geberir belkide 10 taleye kadar düşer
.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
amerikaya ne oldu %2 çakmışlar...
Altın.Derya deniz bilinmez huyu.
Tartışması çok gotürür su.
"Kapalı"daki sarrafın bile yetmez boyu.
Altın.Bir büyük bulmaca nesiller boyu.
Altını çözse çözse anca çözer kralsuyu.
kralsuyu: iki kuvvetli asidin birleşimi çok kabaca.
Altını çözen sadece o çözelti benim bildiğim.yanlışsa düzeltiniz lütfen.
Zaplarken BBHT'ye denk geldim şimdi. Orada da stratejik uzman değiliz ama bu işin sonu ne olur diye sordular, Arada gelip yaptırımları ihlal etmiyoruz değil mi diye soruyorlarmış. Ortada kalmayı becerebilirsek iyi olur yoksa taraf seçmeye veya NATO'dan çıkmaya zorlayabilirler vs bir şeyler söylediler.
Profosyoneller bu konuları da izliyor olabilir. Az para günlük düşünüyor büyük para daha uzun vadeli düşünüyor bence.
Bozkuş eksi 100 milyara yakın rezerv var. 180 mikyar dolar da kısa vadeli borç var. Cds artı abd faizi 5 cds 300 olsa %8 üstü borç çevirme. Dolar 10 TL olsun bütün fabrikaları kapat. Bir iki sene içinde altındaki dona da haciz gelir. Ekonomist beyimizin bir pamuğu tıkamadığı kaldı. Seçimden sonra USD 10 TL olacak diyenler Mars'a Jüpitere giderse görür onu ancak.
Büyük para tabiki daha uzun vadeli düşünecek. Çıkar sabit kurdan, geçer dövizine, veya altınina veya başka bir enstrümana. Dolar/Euro TL karşısında adil değerini bulunca geri gelir. Bu kadar basit. Seçime kadar borsa 6000 olsa burdan %20(bu saatten sonra 6000 bulur mu o da soru işareti, seçim öncesi ky'ya tamam sen 6000den çık denmez heralde) ee dövizin seçimden sonra geleceği adil değerini hesaplayın bir de. O riski almaya değer mi karar verin. Testere yapa yapa gideriz işte seçime kadar. Bugün kötü mü kapattık, yarın kötü açar iyi kapatırız. Hisse bazlı ataklar olur işte.
Bence büyük parası olan çoktan yurt dışına götürdü, iktidar değişmeden gelmez.
Bir ara Karadağ'da ev alma modası bile vardı. Çok parası olan ABD'de, İngiltere'de ev vs almıştır.
[QUOTE=MiniYatirimci;6321162]Depremden sonra kaçmaya çalışan müteahhidin Karadağ bileti vardı. Karadağ bizimkilerin son 10 yıldır uğrak mekanı[/Qdağ kataUOTE]
Kaçan ak ; dağ kara
Saçlar ak ,gonuller kara
Yagan kar ak , elinde kazma
Enkaz ustu madencim kara
Ruhum ak , yazgım kara
not: Her kaçan genelde pür-i pak,"ne edem ben " havasinda oluyor.
o yüzden ak dedim.(aralarında işini düzgün yapıpda korkup kaçanlar vardır belki onları tenzih ederim).Bizim sözümüz işini hakkıyla yapmayanlara.yanlış anlaşılmakdan rabbime sığınırım.
abd faiz oranları yıllarca 2 ortalama ile çalıştı.
altın fiyatları grafikten incelenebilir.
salgın olmasa idi 1600 üstü olamazdı.
salgın enflasyonu tetiklediği için altın fiyatlarını yukarı itti. hikaye bu kadar.
abd faiz oranları bu seviyede olduğu sürece altında birşey olmaz. ufak tefek heyecanlandırması dışında ?
savaş dünya geneline yayılmadığı sürece altından bir şey olmaz
ABD dolar bastı genişledi de genişledi enflasyon sahibi oldu şimdi faiz arttırıyor diye altın düşüyor adamlar dolar bastıkca dolar güçleniyor.Guzel tezgah kurmuşlar.
sırf borsa yükselsin diye cezaevindeki tüm katilini İrini köpeğini serbest bırakıp polisin silahlarını topladılar...e şimdi borsadaki 4 milyon kuzuyu bu kurt sürüsünden kim kurtaracak???
tek bir fiyat hacim bilgi isteği yok, 8. tavan yapan hisseye ne brüt takas ne vbts yok.
ortalık walking dead olunca zombiler bu fırsatı kaçırır mı???
25 kat yukarıdan yüz küsur fk'lı şirketi BIST 30'a dahil ederken niyet iyi miydi ki şimdi iyi olsun...
Nasıl bir anlayışsa ABD faizi artmış bizde USD ve faiz düşmüş yakında Fed çok kıskanacak bizi. Bu Fed başkanında Şaban'ın zekasının onda biri yok