Sayın baygeorge ege ile ilgili yazıyorsun ama sanırım sehven alarko grafiğini paylaşıyorsun ......
Printable View
https://i.hizliresim.com/p9mafg5.jpg
Enflasyon Çıkıyor. MB ile Enflasyon kontrol altına alınmaz bunun bir Maliye ayağı olmalı yani sıkı para politikası ne yazık ki o bizde yok. Hal böyle olunca durum kel . TUIK ve ENAG her ikiside kaynaklarını açıklasa göreceğiz ENAG ın doğrucu başı olduğunu.
Sakin ol şampiyon. Yoo basbaya patronun işi gücü yok da borsayla, hisseyle hisse fiyatı ile mi uğraşacak, onu ilgilendirnez bile hissenin fiyatı demiştin. Bu kağıt kazandırmadı mı demişim; tekrar oku anlak problemin yoksa bu kağıt tarih boyunca kötüydü hiç kazandırmadı diyen yok. Sen sürekli buranın altı yok, şura son fiyatı diye diye 500 milyon kere sallama göreceli dereceli, fallı mallı paylaşım yaptın ( hepsi fiyasko olmasına rağmen ) fikir beyanı yapan höstttdat oldun emme ben fikir beyanı yapmadım öyle mi ? Bak fikrimi kaç sefer söyledim ve tekrar yazıyorum belki anlarsın deyü. Kanada ile, her yerden y( alıyorum ) ile, papatya falı ile, Alarko grafiği ile, sürekli teknik traktör görüntüsü verme amaçlı sallamasyon grafiklerle bu iş olmaz. Bu iş sadece ortaklık veya bedelsizle olur ve ben de bunlar için bu kağıdı bekliyorum.. Kapişşş ???
Bazıları sürekli gecmise takılıp kalıyor. Egeen yok 2000'de soyle, 10 yılda soyle kar etti filan. Kimileri kovit baslangıcından itibaren hesaplıyor filan. Bu hesaplamalara göre cok hisse cıkartılır bisste. Bunlar yanlıs yönlendirmeler.
25 yıllık zaman dilimi zaten az degil. Ortalama yasamın ucte biri.
Ayrıca kac kisi 25 yıl hisseyi tutmustur. Su anda maliyeti 7-8 lira olan kac kisi var
Kovit donemi getirileri ise ozel bir donem. Sadece egeen ile sınırlamak dogru olmaz. Tuvalet kagıtlarının dahi inanılmaz getirileri oldu.
En onemlisi egeen gönderilerini yıl olarak geriye donuk incelerseniz karlılıgı da gorursunuz. Son uc yıla bakın durumu farkedersiniz.
Son bir not:Demirel'in bir sozu vardı bugunun camasırlarını dunku gunesle kurutamayız.Atalarımız ne demisti: Eski camlar bardak oldu
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vizyon öngörü büyüme lazım alsaydı ditaşı alsaydı adam gibi bir şirket şimdiye adından bahsettirirdi!Bildiği işi yapıyor böyle,yıllardır yatırım da yatırım yok şu yok bu eee yatırım yapan brisayı da biliyoruz ki en iyi Mustafa Bayraktar bilir yönetim kurulundaydı!
Kusura bakmayın 14.6 Kat 2022 den bu güne yükselen EGEEN Grafiği .
SAygılar,
https://i.hizliresim.com/1gxkrf7.jpg
ACT Research'e göre, Sınıf 8 kamyon siparişleri Haziran ayında 16 yılın en düşük seviyesine gerileyerek toplam 9.400 adede düştü ve yıllık bazda %36'lık bir düşüşü temsil ediyor. Siparişlerdeki düşüş, Sınıf 8 kamyonlar için rekor seviyedeki envanterler, halka açık kiralık filoların 2025 1. çeyrek kârlarının düşük olması ve yeni Sınıf 8 kamyonlara uygulanacak tarifeler de dahil olmak üzere çeşitli mallara uygulanacak tarifelerle ilgili genel piyasa belirsizliğinden kaynaklandı. Fazla Sınıf 8 envanteri satılana veya yük talebinde önemli bir artış olana kadar siparişlerin yaz boyunca düşük kalması muhtemel. Orta görev tarafında, Sınıf 5-7 kamyonlar için siparişler Haziran 2025'te yıllık bazda %42 düşerek 11.900'e geriledi ve bu, pandemiden bu yana en düşük net sipariş toplamı oldu, diyor ACT araştırma.
Son raporumuzda belirttiğimiz gibi, geniş kapsamlı tarifeler kamyon fiyatlandırmasını ve satışlarını etkileyecek. Transport Topics'e göre Volvo Trucks North America ve Mack Trucks, ithal çelik ve alüminyuma uygulanan %25'lik tarifelerin ardından Mayıs ayından itibaren fiyat artışlarını duyurdu. İki OEM ayrıca, ek tarifelerden kaynaklanan ek maliyetlerin de müşterilere yansıtılacağını duyurdu. Ticaret politikalarının hızla değiştiği oldukça değişken bir ortamda, bayilerin müşterilerine kısa vadeli olmayan fiyatlar sunması zorlaşıyor. Ticari kamyon satışlarına ilişkin beklentilerimiz, yıl başından bu yana önemli ölçüde azaldı; ağır hizmet tipi satış tahminlerimiz 30.000 adet, orta hizmet tipi satış tahminlerimiz ise 24.000 adet düşürüldü. Tüm yıl satış beklentilerimiz ise orta hizmet tipi kamyonlar için 233.000 adet, ağır hizmet tipi kamyonlar için ise 222.000 adet.
İzmir'in çılgın proje: Körfezin altından metro!
İzBB Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in yeni demiryolu projelerine ilişkin bilgi vererek, “Buca Metrosunu bir tarafta Gaziemir’deki fuar alanına kadar, körfezin altından Karşıyaka’ya, Mavişehir’e uzatmak gibi bir düşüncemiz var, bununla ilgili görüşmelerimiz sürüyor"
bu yıl kayıp yılı diyo rapor,3.çeyrek düzelir vs umut yok,pandemiden beri en kötü yılmış deniyo abd ağır vasıta pazarı 2025 için
Robot 8126 yakti.Uykusu gelenler de 5 Cayi ile ayilmaya baslar
https://i.hizliresim.com/6lud2y0.png
Amin üstadım herkeş gülsün inşallah REZALET içerisinde her seferinde yine yeniden çakan ters indikatör hariç. Bozuk saatin bile günde 2 kere doğruyu gösterdiği kainatta 76 milyon katrilyon kere sallayıp, sadece 1 seferinde 18000 den bir kısmını satıyorum dediği tutan, geriye kalan bütün yazdıklarının aksi gerçekleşen tipoloji rezilliğin kitabını yazmış suretiyle REZALET diye hakaret ediyor aklınca. Bak efendi sen alemi sersem kendini çok akıllı sanıyorsun emme bu adam fil hafızasına sahiptir ve ne yazdıysan hepücüğü ben de klasörde kayıtlı. Yazdıklarını unutmuş olabilirsin o yüzden kendinin farkında olmayabilirsin ama emin ol bildiğimiz ters indikatörsün altı üstü. Göreceli, dereceli, QTR’ li- çeyrekli, Kanadalı- Kamboçyalı, her yerden y( alamalı)- taramalı, Fallı- ballı; nereden bakarsan bak kendini höstad sanan ama aslında öyle olmayan bir zatsın. Hadi koy elinde ki teknik çiziktiriği kapasitesinde yazabilen, forumda sadece teknik yazmak serbestmiş sanan değişik bir tip.. Hakaret etmek marifet değil, ben de çok rahat yapabilirim ancak mayam espriye müsait, hakarete müsait değil.. Kapişş
egeen ağırlıklı 5-7-8 sınıfı orta ağır vasıta segmentine satışı var bildiğim kadarıyla,ABD deki tarife belirsizliği artan maliyetler sonucu azalan siparişler in yüzdesel olarak egeen in satışlarına etkisi 2025/1 çeyrekte %20 seviyelerinde negatif yansımıştır
Şirketi kötülemek bu formda tamambu gün için ağır vasıta piyasasının durumu iyi değil sirkek sahipleride kağıda sahip çıkmak yerine satış yaptılar.insan ortak olduğu kağıdı bu kadar yerden yere vururmu bu kağıdın beklentisi hala çok kağıt sadece bilonco temel verilere gitmez bir rüzgar yaparlar alır götürürler ama kağıdı devamlı eleştirenler kötülük yapıyorlar.
Yazılanlara göre yatırım hatalı ve patron ahmak ise satın kurtulun nasıl olsa firma batacak. Yıl sonu son çeyrekte Bu yazılanlara cevap yazarım. Borsa geleceğe yatırımdır ve sektörde yeri olan bir firma herkesin gömdüğü zaman alınmalıdır !..
Alark da da aynı gelişmeler oluyor koca holding 0.66 Pd/dd inden işlem görüyor II. Qtr bilanço ile muhtemelen 0.52 olacak. Alark da fırtına bir tabak çorba da değil bir kazan çorbada kopuyor.
18 000 TL den satıyorum dediğimde vebal alıyorsun diyenler öyle battılar ki Egeen sayfasında mezar vade negatif yazı yazıyorlar. Madem gelecek vaad etmiyor veriler kötü satın kurtulun. Gerçek olan enflasyon ile beraber 90% kayıp yazdınız. O şemsiye açılmaz artık .
Siz Millet satsın, herkes satsın spek malı alsın kağıt çıksın hesabını yapıyorsunuz. Son Qtr yatırım yapacak olanlar garanticiler gene sebeplenir merak etmeyin.
Hisse yatırımı risklidir risk az olsun diyenler Son qtr IV. Qtr bilanço ile Pd/dd : 1.7 - 2.2 arasına gelince alır,
Erken alacak olanlar riski alır III. Qtr sonu alır.
Yada Alark a gelin tarihi dipte ve max risk var !..
Kağıt kişnemeye çalışıyor hayırlısı
Sn. Filofoz 1 dk grafiğe bakarak kağıtta analiz yapılmaz feci zarar yazarsınız BIST robotlar ile dolu !..
Ben yapmıyorum deseniz dahi bazı yeni yatırımcı Ky lar yapılabildiği anlamı çıkarabilir.
günlük grafik zaten olumlu !..
Yukarıdaki grafiğin birkaç dk sonrası dikkatini çeker ise anlam ve olay çok değişiyor.
https://i.hizliresim.com/cg7s4nn.jpg
https://i.hizliresim.com/izj22vy.PNG
Cummins (NYSE:CMI) Etkileyici 2. Çeyrek Performansı Sunuyor
CMI Kapak Resmi
Cummins (NYSE:CMI) Etkileyici 2. Çeyrek Performansı Sunuyor
Kayode Omotosho
5 Ağustos 2025 Salı 15:39 GMT+3 6 dakika okuma
Bu makalede ele alınan konular:
CMI
+6.15%
Motor üreticisi Cummins (NYSE:CMI), 2025'in 2. çeyreğinde beklenenden daha iyi gelir açıkladı, ancak satışlar yıllık %1,7 düşüşle 8,64 milyar dolara geriledi. Hisse başına 6,43 dolarlık GAAP karı, analistlerin konsensüs tahminlerinin %24,7 üzerindeydi.
Şimdi Cummins satın almanın zamanı geldi mi? Tam araştırma raporumuzda öğrenin.
Cummins (CMI) Q2 CY2025'te Öne Çıkanlar:
Gelir: 8,36 milyar dolarlık analist tahminlerine kıyasla 8,64 milyar dolar (yıllık %1,7 düşüş, %3,4 yenildi)
Hisse Başına Kâr (GAAP): 6,43 dolar, analistlerin 5,16 dolarlık tahminlerine kıyasla (%24,7 yenildi)
Düzeltilmiş FAVÖK: 1,35 milyar dolarlık analist tahminlerine kıyasla 1,59 milyar dolar (%18,4 marj, %17,6 yeniş)
Faaliyet Marjı: Geçen yılın aynı çeyreğindeki %11,9'dan %14,2'ye yükseldi
Serbest Nakit Akışı, geçen yılın aynı çeyreğinde -1,09 milyar dolardan 554 milyon dolara yükseldi
Piyasa Değeri: $49.81 milyar
Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jennifer Rumsey, "Güç Sistemleri ve Dağıtım segmentlerimizdeki rekor kârlılığın etkisiyle güçlü ikinci çeyrek sonuçları elde ettik" dedi.
Şirket Genel Bakışı
Ağır hizmet kamyon pazarının yarısından fazlasının tek bir noktada motorlarını kullandığı Cummins (NYSE:CMI), motorlar ve güç sistemleri sunuyor.
Gelir Artışı
Bir şirketin uzun vadeli performansı, genel kalitesinin bir göstergesidir. Herhangi bir işletme kısa vadeli başarı yaşayabilir, ancak en iyi performans gösterenler yıllarca sürekli büyümenin tadını çıkarır. Neyse ki, Cummins'in son beş yıldaki %10,8'lik yıllık gelir artışı etkileyiciydi. Büyümesi ortalama bir sanayi şirketini geride bıraktı ve tekliflerinin müşterilerde yankı uyandırdığını gösteriyor.
Cummins Üç Aylık Gelir
Uzun vadeli büyüme en önemlisidir, ancak endüstrilerde yarım on yıllık bir tarihsel görünüm, yeni endüstri trendlerini veya talep döngülerini kaçırabilir. Cummins'in son performansı, son iki yıldaki %2,3'lük yıllık gelir artışının beş yıllık eğiliminin oldukça altında olması nedeniyle talebinin önemli ölçüde yavaşladığını gösteriyor. Ayrıca, diğer birçok Ağır Nakliye Ekipmanı işletmesinin, döngüsel ters rüzgarlar nedeniyle azalan satışlarla karşı karşıya kaldığını da not ediyoruz. Cummins istediğimizden daha yavaş büyürken, emsallerinden daha iyi performans gösterdi.
Cummins Yıllık Gelir Artışı
Gelirin %31.2 ve %33.6'sını oluşturan en önemli segmentleri olan Bileşenler ve Motor'u analiz ederek şirketin gelir dinamiklerini daha da derinlemesine inceleyebiliriz. Son iki yılda, Cummins'in Bileşenler geliri (akslar, frenler, aktarma organları) yıllık bazda ortalama %7,4 düşüş gösterirken, Motor geliri (dizel ve gazla çalışan motorlar) sabit kaldı.
Artık iki fabrikayı birleştirmenin de bir esprisi kalmadı sanırım bakınız(Ah Bayraktar ah!)Cummins bile uzun vadeli büyüme en önemlisidir, ancak endüstrilerde yarım on yıllık bir tarihsel görünüm, yeni endüstri trendlerini veya talep döngülerini kaçırabilir. Cummins'in son performansı, son iki yıldaki %2,3'lük yıllık gelir artışının beş yıllık eğiliminin oldukça altında olması nedeniyle talebinin önemli ölçüde yavaşladığını gösteriyor. Ayrıca, diğer birçok Ağır Nakliye Ekipmanı işletmesinin, döngüsel ters rüzgarlar nedeniyle azalan satışlarla karşı karşıya kaldığını da not ediyoruz. Cummins istediğimizden daha yavaş büyürken, emsallerinden daha iyi performans gösterdi dese de!
Cummins Yıllık Gelir Artışı
Son iki yılda, Cummins'in Bileşenler geliri (akslar, frenler, aktarma organları) yıllık bazda ortalama %7,4 düşüş gösterirken, Motor geliri (dizel ve gazla çalışan motorlar) sabit kaldı.
3. YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MESAJI
Değerli Paydaşlarımız,
Ege Endüstri olarak, üretimimizin 50. yılında önemli bir eşiği geride bırakmanın gururunu
yaşıyoruz. Bu yıl, uluslararası standartlara uyumlu olarak yürürlüğe giren Türkiye
Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) çerçevesinde yayımladığımız ilk
Sürdürülebilirlik Raporumuz, yalnızca şirketimiz için değil, ülkemiz adına da anlamlı bir adım
oluşturmaktadır.
Sektörel dönüşüm ve küresel gelişmeler doğrultusunda stratejimizi belirliyor, sürdürülebilirliği
gündemimize entegre ediyoruz. Bu alanlardaki farkındalığımız, şirketimizin geleceğe yönelik
sürdürülebilir adımlar atmasını ve sadece ekonomik değil, çevresel ve sosyal sorumluluklarını
da göz önünde bulundurmasını sağlıyor.
Yeni fabrika yatırımımız, üretim kapasitemizi artırırken, çevresel etkiyi en aza indiren ve
verimli bir üretim süreci sağlamak için attığımız önemli bir adımdır. Sürdürülebilirlik
hedeflerimize ulaşma yolunda bu yatırım, şirketimizin geleceği için değerli bir dönüm noktası
olacaktır.
Geçmişin başarıları üzerine yeni ve daha güçlü bir başlangıç yapmanın heyecanı içindeyiz. Bu
sürecin bir parçası olarak, ülkemiz ve küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak
adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siz değerli paydaşlarımızın desteğiyle, daha dirençli bir
geleceğe doğru adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz.
Mustafa Bayraktar
Ege Endüstri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
4. GENEL MÜDÜR MESAJI
Değerli Paydaşlarımız,
Ege Endüstri olarak üretime başlamamızın 50. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Yarım asırlık
üretim tecrübemiz ve yenilikçi vizyonumuzla sektördeki güçlü duruşumuzu sürdürürken, sürekli
iyileştirme ve gelişim odaklı bir yaklaşımla otomotiv sektöründeki dönüşümü yakından takip ediyor ve
sürdürülebilirliği iş süreçlerimizin merkezine alıyoruz.
Günümüz otomotiv sektörü, çevresel etkileri en aza indirme ve yenilikçi çözümler geliştirme
sorumluluğuyla dönüşüm sürecindedir. Sektörün dinamiklerini gözeterek, sürdürülebilir üretim
anlayışını benimsemek ve bu doğrultuda teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek en önemli
önceliklerimizden biridir. Ege Endüstri olarak Ar-Ge ve inovasyon gücümüzle bu dönüşümün bir
parçası olmaktan memnuniyet duyuyor, sürdürülebilirlik stratejilerimizi sürekli geliştiriyoruz.
Bu anlayış doğrultusunda, yeni fabrika yatırımımızı hayata geçirmenin heyecanını paylaşıyoruz. Bu
yatırım, sadece üretim kapasitemizi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda operasyonel verimliliğimizi
yükselterek sürdürülebilirliğe katkımızı güçlendirecek. Üretimdeki 50 yıllık deneyimimizle, şirketimiz
ve tüm paydaşlarımız için önemli bir dönüm noktası olduğuna inandığımız bu adımla, daha dirençli bir
geleceğe doğru ilerliyoruz.
Ayrıca, bu yıl sizlerle paylaştığımız ilk Sürdürülebilirlik Raporumuz, Ege Endüstri’nin sürdürülebilirlik
alanındaki kararlılığını ve gelecek stratejilerini yansıtan önemli bir adım olmuştur. Türkiye’de
sürdürülebilirlik raporlamasının giderek daha fazla önem kazandığı bir dönemde, bu rapor şirketimizin
şeffaflık, hesap verebilirlik ve çevresel sorumluluk konularındaki taahhüdünü somut bir şekilde ortaya
koymaktadır. Bu süreçte, sektörde ve ülkemizde sürdürülebilir dönüşüme katkı sağlamak amacıyla
çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.
İklim değişikliği gibi belirsizliklerle dolu bu dönemde, sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmayı birlikte
hedefliyoruz. Bu yolculukta bizlere eşlik ettiğiniz için teşekkür eder; katkılarınız ve iş birliğinizle, daha
dirençli bir geleceğe birlikte adım atmayı diliyoruz.
Sinan Akın
Ege Endüstri Genel Müdürü
Egeen’in ilk sürdürülebilirlik raporu. Elektrikli araçlara yönelik Ar-Ge projeleri, yeni fabrikanın verimlilik katkısı ve global standartlara uygun, şeffaf raporlama yaklaşımı orta-uzun vadede güven veriyor. Hem regülasyonlara hem de müşteri beklentilerine hazırlık var.Üst yönetim rapora güzel bir girizgahta yapmış.
8247ye götür 8100 e getir oh ne ala spekülettin efendi!Hisseye istikrar ve güven lazım böyle ayak oyunlari değil!halk ak teb!!!
Bugün için ağır vasıta durumu kötü olduğundan dolayı değil her daim kötü, acımasız, REZALET bir mantalite ile yatırımcıya bakıştan ötürü milletin serzenişi. İnsan ortak olduğu kâğıtta bu kadar ezilip, düdüklenir mi diye hiç sorgulanmıyorsa da sorundur; bu da benim bakış açım. Ben kendi adıma kötü niyete kızıyorum, 1 masa 4 sandalye şirketlerin yatırımcıları bile borsa yükselince para kazanabilirken, Egeen yatırımcısı mütemadiyen cezalandırılıyor diye kızıyorum. Her yerden y( alıyorum ) haftaya uçacağız, baskı var kâğıt toplanıyor, az sonra ki QTR de paraya boğulacağız dersem daha mı doğru olacak yani ??
şöyle bir kademenin olduğu yerde Abdurahman Çelebi olmak işte bu!Bu kademe bu lotlar egeen yatırımcısına reva mı piyasa öncesi piyasada işlem görse anlaşılır!
https://i.hizliresim.com/hytuw9n.PNG
Bu kagit sermayesini 3.150.000den 1 lira bile artis karari alsin kurban kesecegim oran önemli değil hatta bir budunu da şirkete yollacagim.
Biri butmu dedi.:oleyo::oleyo::oleyo:
Filozof hocam , şirkete but gönderme, yemesin zeppezenkkler.
Herhangi bir öğrenci yurduna bağışla, öğrenciler yesin.
Darisi sermayesi düsüklere de böyle Resmi Gazete karari inşallah!3.150.000 ile şirket mi olur yav!
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaskani Kararı'na göre; Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Yönetmeliği'nde yer alan KOBİ tanımı değişti.
Buna göre, Küçük ve orta büyüklükte işletme (KOBİ) tanımında yer alan yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri "beşyüz milyon Türk Lirasını" aşmayan işletmeler, ibaresindeki rakam "1 milyar TL"
olarak değişti.
Yine aynı karara göre "Orta büyüklükteki işletme" tanımında yer alan "yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri beşyüz milyon Türk Lirasını aşmayan işletmelerdir" ibaresindeki rakam da "1 milyar TL"
olarak değişti.