HALK BU ADAMI NEDEN KAHRAMAN YAPTI?LUİGİ MANGİONE OLAYI
https://www.youtube.com/watch?v=z99HeIfLZ9o
Printable View
HALK BU ADAMI NEDEN KAHRAMAN YAPTI?LUİGİ MANGİONE OLAYI
https://www.youtube.com/watch?v=z99HeIfLZ9o
Ahan reis ağzındaki baklayı çıkarmış
Erdoğan: Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. 2025 bunun işaret yılı olacaktır. Faiz inecek ki enflasyon da insin. Bu, bizim olmazsa olmazımız
Faiz inecekki enflasyonda inecek
Demekki başa dönüyoruz
Faiz sebep enflasyon sonuç
Nebati lacileri çıkarır yakında gardroptan
"Aynı şeyi yine yapıyorum, bu defa sonuç farklı olacak."
En son garsropun üstünden atlayanların bir yerleri kırılmıştı
Stil bu herkes beceremez
Dem Partililer ile Öcalan görüşmesi bitmiş.
Bakalım neler açıklanacak?
tekrar nas politikası,yabancı yatırımcı borsaya gelirmi güven duyarmı
herzaman yapıldığı gibi.. ekonomik krizin sebebini şimşeğe yükleyip.
devamke..
:drunk::drunk:
tekrar şimşeğe vedamı edecekler muhabbeti çoktan başlamıştır.
reyiz faize el attığı zaten kabak gibi ortada millet değişim beklemiyordu cart diye indi 250 .
:drunk:
İris Cibre
1.5 yıldır Ekonomi yönetimi dışında, ekonomi hakkında, istisnalar hariç, yorum yapılmamasından çok mutluyuz. Bunun da istisna kalmasını diliyorum
Ama, öyle bir cümle ki;
O zaman enflasyon yükselsin diye mi faiz artırıldı diye düşündürtüyor...
Yapmayın şunu, Allah aşkına yapmayın
RTE bursa konuşmasındaki faiz çıkışı siyasi konuşma hamlesi bana göre 1.5 senedir faizi kendisi onay verdiği için artırıldı şimdi zaten indirim kararı alınmış takvimde belli RTE bak faizleri indiriyor demek için yapılmış bir siyasi konuşma olarak görüyorum.Gün içinde bir toplantıya daha katıldı orada dile getirmedi faizle ilgili ama bursa da ne söylediyse orada da söyledi .Bence ortodoks politika hikayesinden iyi polis kötü polis hikayesine dönülüyor bunuda halk toplantılarında sanki şimşek faiz artırmış tek başına RTE artık yeter demiş de faiz indirimi başlamış vizyonu çiziliyor gibi geldi bana.
Eğer gerçekten nas politikasına geçişse ilk tepki Cevdet bey den gelir eğer o koltuğa oturmadan önceki bilime inanan kişi ise devamında yabancı cary trade ile çıkışları olur bu konu ile ilgili toparlayıcı düzeltme gelebilir mi ona bakılacakdır.
Ooooo nas en sevdiğim.. demek ki biz bize devam edeceksek, bizim yerli ve milli spekler zottirik tahtalara yerleşirler. Malları veririm altını alır kenara çekilirim. Zaten 2025 icin hiç hoşumuza gitmeyecek gibi hislerler doluyum.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Conflict
@ConflictTR
·
22s
Suudi Arabistan, Suriye’ye çimento ve demir taşıyan tırlar göndermeye başladı.
:drunk:bizim buradada hayaller 1000 basıyor hep aynı hikaye
Recep Tayyip Erdoğan
@RTErdogan
BTSO Ekonomiye Değer Katanlar 49'uncu Ödül Töreni
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Recep Tayyip Erdoğan
@RTErdogan
Enflasyon Haziran’dan beri istikrarlı bir şekilde düşüyor, inşallah bu düşüş 2025 yılında daha da hızlanacak.
Biz enflasyonu daha da düşürerek milletimizin tamamını rahatlatacak şekilde alım gücünü artırmayı, refah seviyesini fiyatları stabil tutarak yükseltmeyi hedefliyoruz.
Özellikle son birkaç yılda ekonomi programımızı ve küresel rekabet gücümüzü riske atma pahasına asgari ücrette tarihimizin en yüksek artışlarına gittik.
Asgari ücret, 2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde 11 bin 402 liraydı. Yani o günkü kurla 438 dolara tekabül ediyordu. 2024 yılı Ocak ayında 17 bin 2 lira, yine o günkü kurla 575 dolar oldu.
Önümüzdeki yıl, yani 2025 için ise asgari ücret 22 bin 104 liraya, döviz bazında 629 dolara yükseldi.
Asgari ücretteki artış; istihdam, enflasyon ve gelir arasında dengeyi gözeten bir artıştır.
2025 yılında yüksek enflasyonu, kimi alanlarda onu da aşan fırsatçılık ve fahiş fiyat artışlarını dizginledikten sonra sorunları daha rahat çözüme kavuşturma imkânına sahip olacağımız açıktır.
Milletimizden sabır, metanet ve ekonomi programımıza güçlü destek istememizin sebebi işte budur.
İnşallah 2025’i hedeflerimize uygun şekilde tamamlayarak son yıllardaki sıkıntılarımızı tarihe gömeceğiz.
ÖS 7:00 · 28 Ara 2024
·
77,4 B
Görüntüleme
normalde faiz çıkışını burada yapması lazımdı ama konuya değinilmemiş.
nerde yaptı Bursa Ak parti olağan genel kurulunda .
bu yüzden hafta içi bakalım bu çıkış için açaıklama gelecek mi yalnız şu bir gerçek cary trade gelen yabancı bunu yetkililere sordurur diye düşünüyorum
yawww hep kar etsek parayı koyacak yer bulamayız.
benim ki dostlar alışverişte görsün. maksat işlem hacmi olsun.
o istediğin 500 de olur inş.
ben çözdüm. :)
günde 100 alabiliyorsan
ayda sadece 5 gün işlem yapacaksın ve bu 100 kar ettiğin günler olacak . zarar ettiğin günlerde işlem yapmayacaksın.
ne diyim yaww herkesin derdi ayrı.
kiminde kum gibi para var işlem yapmaya cesareti yok.
kiminde 10-20 bin para var onla günde 100 tur atıyor.
Allah herkesin gönlüne göre versin.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Selva Demiralp
@SelvaDemiralp
TCMB, enflasyonla mücadelede başarılı olabilmek için hanehalkını ikna etmesi gerektiğini sık sık söylüyor.
Ancak işe Cumhurbaşkanımızı ikna etmekle başlamaları gerek. Çünkü en başta Cumhurbaşkanı TCMB'nin sıkı para politikasının enflasyonu düşüreceğine inanmıyor.
PPK metni tersini iddia etse de, TCMB'nin Cumhurbaşkanı'na rağmen sıkı duruşunu koruyabilmesi mümkün değil.
Alıntı
ANKA Haber Ajansı
@ankahabera
·
6s
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Faiz inecek ki enflasyon da insin. Bu adımı atacağız, bu bizim artık olmazsa olmazımız"
Konuşmadan sonra sosyal medya toz duman olmuş .
faiz sebep enflasyon sonuç 2 izlenimi var ..ama mümkün değil..bunu ne ekonomi ne vatandaş kaldırabilir..
mecbur ters köşe yapacaklar..borsada bankaları biraz daha destekler..ama biraz..sonuçta bu bir süreç..süreç ne kadar kısalırsa o kadar başarı oranı artar..
ALGI YÖNETİMİ..
faiz arttırımı nasıl başlamıştı hatırlayan var mı ? kesinlikle faiz yükselmeyecek, yine faiz sebep enflasyon sonuç dendikten sonra merkez bankasından tam tersi faiz yükseltme serileri geldi..ve dolar-altın vs. 1 gecede operasyon yemişti..aynen gece yarısıydı..
ben bu sefer tersi duruma hazırladım kendimi..:oleyo:
imkanı yok faiz düşmeyecektir, en azından piyasaya verilen mesaj gibi düşmeyecek..
faiz yükselmeye başlayınca 1 gecede başlayan operasyon ile dolar 1 gecede 18 den 13 e ardından 10 tl ye düşmüştü..toplam 4 günde..
o iş faiz ile olmadı (2 kere yazdım 3. deyfa yazıyorum )
dolar 18 olduğu gece REİS tüm banka ceoları, para sahiplerini TOPLADI
''elinizdeki doları altını satın '' dedi
herkes 18 tl'den doları devlete sattı
ertesi gün 10 tl'den tekrar dolara döndü
devletin zararı 150 milyar dolar
dolara karşı 1 gecede yapılan operasyon öncesine kadar slogan neydi..faiz sebep enflasyon sonuç idi..herkes buna inanmıştı..hatta birkaç gün öncesine kadar ısrarla faiz yükselmeyecek dendi..ve bir anda ŞOK KARARLA MERKEZDEN ERKEN TOPLANTI KARARI ÇIKTI..
ve slogana inanlar ters köşe oldulardı..
bu sefer de ters köşe olursak ayıp olur..:oleyo:
sonuçta birileri parayı vurmuştu..1 gecede..
Yeniden başladığımız yere geri dönersek bu sefer mevcut durumun kat ve kat üstü zarar ile kapatırız. Ha şuan ki ekonomik model de başarısız. Hala sorunlar devam ediyor. Rant vergisi alınmıyor yandaşlar vergiden muaf ve yüksek kayıtdışı ekonomi.
Eski sisteme geri dönersek mevcut asalak para en az 1 trilyon. Mevduata ki para yüksek miktarda bunların dövize dönme durumunda altından kalabilecek bir ekonomi ve rezerv yok ülkede