Hisseyle gotunu bile silemen hocam
Selpak dedigin kıymetlidir yine :drunk:
Printable View
Şu anki rasyolar adildir
Sağır sultan bile duydu bankaların kâri düşecek, faizler yükselecek
Yani beklenti olumsuz
2. Tura kalsa 6 ay seçim gundemi.... 2 ay da hükümet belirsizliği...
Endeks düzeltecek olursa her tahta gibi %30 altına gidebilir
[QUOTE=kingboy;6298122]bankalar zaten anormal iskontolu işlem görüyor .cumhurbaşkanının bankalar üzerinde dayanılması zor bir baskısı var.bu nedenle çok yüksek karda etseler reel değerlerine ulaşamıyorlar.bu yılki 60 milyar karı zor şartlarda hele baskının zirveye çıktığı son çeyrekte 21 miyar sermayesinin 4 katı kar eden bir akbank var. borsada bu ölçekte parmakla sayılacak kadar az şirket vardır. amma hisse çıkmıyor çünkü baskı çok büyük..evet karı düşecek amma yinede bu komik fiyatları hak etmiyor.kar pay dağıtım ı sınırlamasını en dipte tutuyor hükümet. bu yüzden bankakar gitmiyor.kısaca hükümet bankalara kazancıyın yüzde ondan fazlasını dağıtamazssın diyor. dehşet bir müdahale var.kasasındaki nakit parası en yüksek banka akbank. hisse çıkmıyor işte.mevcut durumda %100 iskontolu olan bankaların bu fiyatları üzerine birde siz 12 tl den bahsedince inanın şok oldum.
Kârı düşmeyecek geçen senekine oranla artış hızı düşük gelecektir bu sene, 70 milyar üstü kar gelir gibi,banka piyasa değeri 85 milyara geldi.Bilancoyu gören ky yığınına mal çıkma bahanesi oldu yabancı için bugünkü satış gün sonuna kadar 50m lot satar bofa.
Sn Bozoklu kardeşim,yorumunuza aynen katılıyorum.paylaşım için teşekkür ediyorum.İnşallah sabırla bekleyip hepimizin kazanacağı günler gelecektir.Teşekkürler.Selamlar.
f/k 1,42 pdd 0,55 defter değeri 29 54 tlyıllık karı 60 milyar ve sermaye5,2 milyar 16,39 tl den işlem görüyor. türkiye varlık fonu para kazanmak istiyorsa yöneticiler biraz kafalarını çalıştırsınlar. işte özel bankalar beleşin beleşi.
Akbank'ın geleğe yönelik hedeflerine bakılırsa, kar düşmeyecek aksine bu sene %10 artacak.
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...3-akbank-t-a-s
50/60 milyar karlar yazıyor bankalar,buna rağmen borsa çok sert düşüyorsa yandı gülüm keten helva..Mayıstan sonra zaten döviz çalkantılari olacak ve bunu tutmak için faizi çok yukseltecekler kokusu almaya başladım.Onun satışlarını acaba...
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ulan nerde yaşıyoruz Adam 60 milyar net kar koyuyor hise neredeyse taban olacak .
60 milyar para gazoz kapağı degil .
F/K 1 neredeyse varmı böyle birşey .
Ne diyeceğimi bilmiyorum lafın bittiği yer .
Demek ki borsa hep fiilim
Kar filan yalan
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Bu yazı ironi dır
Al sat tut tavsiyesi değildir
sözün bittiği yerdeyiz 14 mayısı dualarımızla ALLAHA YALVARIŞLARIMIZLA BEKLİYECEĞİZ.umut en son terkedilecek şeydir ALLAH zalimlerin hesabını çetin görür . sorumsuz iki yüzlü münafıklar cezalarını çekeceklerdir inşallah.zalim kafirin zulmü varsa mazlumun ahı vardır..sabır sabır sabır dostlar sabır......
borsamızı milli şirketlerimizi paçavraya çevirdiler.küçük yatırımcı adeta batttı
Haklılar arkadaş,bakıyosun takas dökümüne %40_50_60 yabancılarda adamlar parasını yatırmış,yıllardır bekliyolar,ama temettü yok,bedelsiz yok,adam hisseyide yükseltese geri kalan kar edip üstüne boşaltacak,60 milyar kardan bir şey görmeyeceğini anladığı için bir yerde alın karı çalın başınıza ne haliniz varsa görün kar için gelenlerede malını boşaltıp gidiyolar spk ne yapıyo izlemede arkadaş,bu kadar yatırımcı gelmişken şu borsayı biraz daha cazip kılmak için bişeyler yapsana,anlamıyorum senede 1 milyar kar eden şirketler var sermayesi bir araba bir ev fiatına,hissenin 1 lotu olmuş 6-7 bin küçük yatırımcı bu hisseden kaçtane alır ,sen nasıl böyle şirketlere dokunamıyorsun bulmuşlar bir VBTS Sasa,Hektaş,Kontrolmatikle veya birkaç hisseyle uğraşmayı görev yaptıklarını zannediyolar, arzlara bu kadar talep var neden oransal yapıyosun arkadaş eşit yap,vatandaş borsaya akın etsin kazansın,borsaya yatırımcı gelsin,vallahi aklım almıyor,Cumhurbaşkanı ne yapsın gelsin spk ya bunu yapsınmı desin,akıl almıyor ettiği kara bak karıyla şirketi satın alsan 2 yılda ödediğin parayı çıkaracaksın ama lanet olsun diyip gidenleri bir düşünmek lazım.
Akbank geri Alim yapsin bu karı buraya harcasin diğer bankalarda geri alım yapsınlar
En güzeli bu .
Patronlar geri Alim yapsınlar y.t.d
Al sat tut tavsiyesi
Bu endexin bu kadar anlamsız salması bilinmeyen bir şey mi var? dedirtiyor. (........) ...
noktalı yeri hayal gücünüze bırakıyorum.
sayın arkadaşım kimsenimn şahsını hedef almadım almamda kendi kendime dertlendim paylaştım. bu gün bank of 30 milyon mal boşalttı.mal onların malı. 60 milyar karetmiş bir şirket bu karın 40 ilyarına geri alım yapsa şirketin fiyatı bu kadar değersiz olmaz.....küçük yatırımcıyı korumak için spknın banka yönetim kurulunun ekonomi yönetiminin hiç mi sorumluluğu yok?????? bu sorunun cevabını bir düşünün lütfen.
Kahırlı Halkbank 2 lira dedin 15 oldu. Şimdi Akbank 5 lira olacak dersen 50 liraya çizgi atarım. Çekinme yaz. Biz senin Citi raporunda Halkbank İçin yazdıklarını bir bir hatırlıyoruz.
Hiç bir ülke borsasının bu halde olmasını istemez. Denetleyici kurullar çalışır. Manipülasyonlara müdahale eder. Yoksa kendi ayağına sıkmış olursun. Vatandaş tasarrufunu altın ve dövizde tutmaya devam eder. Bu bir ülke için aptallıktır. Aptallığı da hep yaptılar.
Şimdi çaresizlikten insanlar borsaya yönlendirildi. Bizzat sözlü de yönlendirdiler. Yanlışa göz yumarsan soyguna ortaksın demektir. Yapılanlara bakarsan deve yükü parası olanlar oyun oynuyor. Bunu kanıksamamak gerekir. Şimdiye kadar değişim için ışık görünmese bile. Borsa bir yatırım yeri olmak zorundadır. Nokta.
1 fk nin altına ne kaldi şunun surasinda
Piyasa Değeri =78,3 milyar tl.
2022 net kar = 60 milyar tl.
Bunu da buraya yazalım. İbretlik dursun. Yok öz kaynak verimliliği enflasyon altı imiş. Yok regülasyonlar bitmeyecekmiş. Yok karlar düşecekmiş. Geçelim.Küçük yatırımcı eskisi kadar kolay oltaya gelmiyor. Büyükler de buna hiddetleniyor. Kendi aralarında mutabakat ta sağlamışlar. Meydan boş. Düzmece Kasırga çıkarıyorlar. Birileri de trene bakmaya devam ediyor.
Böyle bir günde Sasalar,Hektaşlar +%7 yapıyor.(Çok ucuzlar ya (!)) Bankalar çakılmaya devam ediyor. Amatör aklımla 2023'te Bist'in hisseleri Özel bankalar, Holdingler ve Tüpraş ekseninde gider. Çıkarılan kasırganın merkezi burası.Gerisi garnitür.
Amatör aklımla hisse tavsiyesi değil,öngörü.
BİST'TE gerçek yatırımcı yoktur çünkü burası bir kumar ortamıdır. Buradaki herkes birbirinin cebindeki parayı almaya çalışır. Temettü geleneği olan, manipülasyonlara engel olunan, kurumsal oyuncuların (yatırım ve emeklilik fonları gibi) ön planda olduğu borsalara yatırımcı gelir. BİST kesinlikle bu kategoriye girmiyor.
Her zaman demişimdir: BİST'i bir yatırım ortamı olarak görenler ya salaktır ya da cahil. Bu sözüme kızıyorsunuz ama maalesef doğrudur.
AKBNK gibi derin ve likit tahtalarda şu 5 ayrı kumarbaz grubu yer alır:
Algolar (robotlar)
Günlükçüler
Arbitrajcılar
Açıkçılar
Kendi hesabına işlem yapan aracı kurumlar
AKBNK gibi likit hisselerin gün içinde anormal marjlar çekmesinin yani aşırı volatilitenin esas nedeni yukarıda saydığım 5 ayrı grubun kendi aralarında tutuştuğu savaştır. Görüldüğü üzere bunlar arasında yatırımcı sınıfına dahil biri bulunmuyor. Bu 5 ayrı grup birbirlerinin cebindeki parayı almak için kendi aralarında her gün savaşıp duruyor. Sonuçta da hisselet anormal günlük marjlar çizdiği gibi hiç gelmemesi gereken seviyelere geliyorlar. Eğer burası bir yatırım ortamı olsaydı ne aşırı günlük marjlar oluşturdu ne de hisseler gelmemeleri gereken (her 2 yönde de) seviyelere gelirdi.
Son 1 yıllık net karı 60 milyar TL olan (2023 yılı için bu rakam %10-20 gibi artacaktır) bu bankanın piyasa değerinin 78 milyar TL olması absürttür, saçmadır. Bu saçmalığın doğurduğu anormal ucuzluktan istifade ederek bankambir an önce hisse geri alımlarına başlamalıdır. Temettü filan vermesin, temettüye harcayacağı parayla hisse geri alımı yapsın. Temettülerde zaten bir adaletsizlik var, çifte vergilendirme gibi. Vergisi ödenmiş olan meblağdan tekrar vergi kesiliyor. Alabildiği kadar hsse geri alımı yaptıktan sonra %92 bedelsiz verip sermayeyi 10 milyar TL ye çıkarmalılar. Mantık böyle söylüyor.
Şuan geri alımların başlaması lazım.
Biraz istatistik yapalım, hissenin varyansını standart sapmasını ve yıllık volatilitesini hesaplayıp önümüzdeki 1 yılda hangi marjlar arasında hareket edebileceğine bakalım:
Son 10 günlük kapanışlar:
18.71 18.57 18.31 17.74 17.05 16.65 17.03 16.98 15.55 15.06
Bunların toplamı=171.65
Ortalaması=171.65 : 10=17.165
1. Fark=18.71-17.165=1.545
2. Fark=18.57-17.165=1.405
3= 1.145
4= 0.575
5= 0.115
6= 0.515
7= 0.135
8= 0.185
9= 1.615
10 = 2.105
Bunların karelerinin toplamı=2.39+ 1.97+ 1.31+ 0.33+ 0.01+ 0.27+ 0.02+ 0.04+ 2.61+ 4.43=13.38
Bunlar (varyans, standart sapma, günlük ve yıllık volatilite) benim standart hesaplarımdır ve işlem (al-sat) yaptığım her hissede bu hesapları rutin olarak sürekli yaparım, yaptığım işlemlerde vadeye bağlı olarak bunları baz alırım yani al-sat veya sat-al kararlarımda her zaman bunları kullanırım. Burası bir yatırım ortamı olmadığı için böyle yapıyorum yani treyd edip duruyorum, hele böyle manyak bir oynaklık varsa bu bizim için bulunmaz bir nimettir. Oynaklıklar yani volatilite treydırların ekmeğidir, ne kadar çok oynaklık varsa o kadar ekmek vardır, ne kadar çok ekmek varsa o kadar çok bereket vardır.
Hesabımızı sonuçlandıralım:
Varyans= 13 38 : 10= 1.338
Standart sapma (günlük volatilite) =Kare kök 1.338= 1.16= %16
0.16 : 2 = %8 (her 2 yönde de %8)
Yıllık volatilite = 0.08 x (karekök 252) = 1.27= %127
Yıllık volatilite kapsamında AKBNK üst limiti 17.165x2.27= 39 TL oluyor.
Alt limiti ise 17.165 : 2.27= 7.5 TL
Sonuç: Son 10 günlük volatiliteye göre önümüzdeki 1 yılda bu hisse 7.5 e kadar düşebilir, 39 a kadar çıkabilir.
Akbank'tan kredi çekip Akbank'a yatırası geliyor insanın. Olum biraz geri alım yapsanıza
Bugünkü marj =16.01-14.35= 1.66 TL
Orta nokta= (16.01+14.35) : 2= 15.18 TL
Günlük marj (oynaklık) = 166 : 1518 = %11
Şu rakamlara bakar mısınız? Bu rakamlara bir de 447 milyon lotluk günlük işlem hacmini de eklersek bu ortamın bir treyder cenneti olduğu bariz olarak ortaya çıkıyor. Bu tür ortamlar 3, 4 standart sapmalık olaylardır yani %99.9 ortaya çıkmazlar, binde 1 olasılık var burada yani her 4 yılda 1 kez görülen türden olaylardır bunlar.