Ya Reha, ben surekli belgesel izliyorum ya, Yali Capkini diye bir kus var, ne zaman gosterseler aklima sen geliyorsun..:oleyo:
Printable View
istanbulda fırıncıların tavrını görüyorsunuz 1 tl ye kar edileilen ekmeği 2 tl ye veriyorlar sonra kakıp ibb yi ucuza ekmek satıyor bi zkarımızı 2 katına çıkaramıyoruz diyor. versinler 1.25 e satacağız garantisini ibb de yarı yarıya çeker üretimini. adam günde 5-6 tane ekmek tüketiyor günlük cebine kalan para 5 tl ayda 150 tl o adamın evinin 1 belkide 2 haftalık pazar parasıdır (pazardan öyle kilolarca meyve sebze aalcak durumu yok ald-sa alsa haftada 2-3 kilo patates 1-2 kilo soğan 2 çeşit sebzedir 3-4 kiloda elma armu portakaldıldır) oysa istanbuldaki fırınların bir çoğu birleşip günde 1 milyon dan fazla ekmek satan 15-20 fırıncıdır bunlar tekel gibi hareket ederler bir çok kamu kurumuna ve askeriyeyede bunlar ekmek verirler bu kişileriin günlük karları bile kişi 20.000 tl yi bulur.
Tv’de bakıyorum. Kriz var zor durumdayız diyorlar. Ama adam hala patron modunda takılıyor. Sonra başka yere bakıyorsun patron geçmiş fırının, tezgahın arkasına çalışmaya başlamış. Bu adamın işi gerçekten zorda diyorsun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben ekmek işinde şunu anlamıyorum. Ölçek ekonomisi ile ucuza ekmek üretiliyorsa neden bu kadar çok fırın var. Standart ekmek ölçekle üretilsin, kalan standart dışı tür ekmekleri daha küçük fırınlar ve pastahaneler üretsin, ülke için doğru olan bu değil mi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
27 ulke..
Uluslararası araştırma şirketi Ipsos, 27 ülkede halkın nabzını tuttu. Türkiye hariç hemen hemen tüm ülkelerde birinci sorun olarak Covid-19 salgın hastalığı görülürken, Türkiye'de işsizlik ve sefalet öylesine ağır hissediliyor ki, salgın hastalık üçüncü sıraya düşmüş. İşsizlik ve sefalet, gelir dağılımındaki adaletsizlik, Türk halkı için koronadan daha fazla endişe kaynağı olmuş.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/ekon...-olsun-1817066
Cumhurbaskani olur mu ?
https://www.youtube.com/watch?v=72QC...nel=ALATURKATV