iyide şimdi bu deva ilk çeyrek de 400 çekermi?çekerse de ip kopar gider gibi İşte bütün mesele bu!Üstadlar sizi dinleyelim,saygılar
Printable View
iyide şimdi bu deva ilk çeyrek de 400 çekermi?çekerse de ip kopar gider gibi İşte bütün mesele bu!Üstadlar sizi dinleyelim,saygılar
Tahta sapığınin oyun plani ne acaba? 35 TL geçirirse yeni k/y girebilir.
Türk eczacıları birliği: Ilaç firmalarının iskonto uygulamaması ilaca erişimi zorlaştırabilir
türk eczacıları birliği, bazı ilaç firmalarının, sosyal güvenlik kurumunun (sgk) belirlediği kamu kurum iskontolarını uygulamadığını belirterek, hastaların maddi yük nedeniyle ilaca erişim sıkıntısı yaşamalarından endişe edildiğini bildirdi.
Birlikten yapılan açıklamada, sgk tarafından geri ödeme listesindeki ilaçlar için firmalardan belirli oranlarda kamu kurum iskontosu uygulanması istendiği hatırlatıldı.
Ilaç firmalarının bugüne kadar bu iskonto oranlarını uygulayarak işlem yaptığı kaydedilen açıklamada, "ancak son dönemde bazı ilaç firmaları sgk'nin belirlediği kamu kurum iskontolarını uygulamaktan kısmen ya da tamamen vazgeçmektedir. Söz konusu firmaların keyfi olarak yaptıkları bu uygulamanın faturası, aradaki fiyat farkını ödemek zorunda kalan hastalara çıkmaktadır." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, sorunun, defalarca gündeme gelmesine rağmen çözüme kavuşmadığı ve artarak devam ettiği belirtilerek, "kronik hastalıklarda kullanılan çok sayıda ilaçta dahi kamu kurum iskontosu yapmayan bazı ilaç firmaları, şimdi de hayati önem taşıyan diyaliz ilaçlarında halk sağlığını tehdit eden bu tutumlarını sürdüreceklerini beyan etmişlerdir. Sorunun devam etmesi halinde, kronik böbrek yetmezliği bulunan hastaların cebinden bu ilaçlar için aylık 1000 lirayı bulacak fiyat farkları çıkacaktır. Bu durum hastalarımız için çok ağır bir yük demektir." değerlendirmesinde bulunuldu.
Sorunun devamı halinde hastaların ilaca erişimde yaşayacağı sıkıntılardan ciddi endişe duyulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"konunun tarafları sgk ile ilaç firmaları olmasına rağmen, yaşanan sorun eczacılar ile hastaları karşı karşıya getirmektedir. Gerekli çözüm, sgk ve ilaç firmaları tarafından sağlanmalı ve hastaların mağduriyeti acilen giderilmelidir. Türk eczacıları birliği ve bölge eczacı odaları olarak konunun takipçisi olacağımızı ve bu durumun sorumlularına karşı sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz."
kaynak : Anadolu ajansı
Bugün itibariyle elimde deva hissesi kalmadı. 1.5 yıldır tutuyordum yaklaşık. Ortalama 26-27 civarıdır maliyetim. Ortalama 33,5 civarından da satmış oldum hepsini. %70 ile tüpraş aldım bu süreçte. %30 nakit ihtiyacı. Bu yaz düğümüm olacağından tüpraşlar da 1-2 aya nakite döner. Tüpraşın Kısa vadede fiyatlanacağını düşündüğümden böyle bir karar aldım. Zaten hissedeki temel sorun da bu. Neyi nasıl fiyatlayacağını tahmin etmek zor. Koç şirketilerinde işler iyiyse, bilanço iyiyse hisse yükseliyor. Froto yatırım yapıyor hisse yükseliyor, ttrak satışlara göre yükseliyor, arçelik değeri bu değil deyip geri alım yapıyor yükseliyor, toaso da italyanlarla yeni bir hikaye başlar mı deniyor hisse yükseliyor… Biz ise koca fabrika yatırımını çevre bakanlığının sitesindeki çed başvurusundan öğrendik. Şirket daha sonra utanma belası “kutu bazlı” ciroya etkisini yazıp kap gönderdi. %1,5 falandı sanırım yazdıkları. Belki de o gün satmam lazımdı. Her neyse bir çok açıdan çok şey öğrendim bu hisseyi tutarken. Teoride bildiğim ama uygularken gevşek davrandığım bazı ilkeleri yaşayarak gördüm. Belki bir gün portföyümde yine olur ama %10-15 i asla geçmez. O da eski günlerin hatırına :)
Hisseyi tutan herkese bol kazançlar.
Son 1.5 yılda deva yatirimcisinin başına gelmeyen kalmadı . 2021 pandemi sıkıntısı , 2022 enflasyon altında ezilen ilaç fiyatları . Bu seneden geçti.
2023 bakalım ne olacak ????
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eregl 2023 hbk 10-13 tl arası bekleniyor. Tuprs marjlar ortada. KKM sebebiyle bankalara da ilgi yoğun. Bunlar bir araya gelince deva gibi şirketler ikinci plana kalıyor. Paranın zaman maliyeti enflasyon ortamında devayı geri plana atıyor, trade edip yüzde 10-15 kar alınsa bile reel getiri olmuyor. Deva güncel hbk 5.50-6 tl, 2023 hbk da muhtemelen 6-7 den aşağı olmayacak, çok değil 1.5-2 tl temettü verse ya da biriken dövizle şirket vs alınsa hisse ederini bulur, konjonktüre göre temettü veren hisseler ya da trend sektörler gidiyor, ilk çeyrek finansalları çoğu kişiye tamam mı devam mı dedirtecektir. 1.5 yıldır payım var, benim anladığım Deva PH’ın düşüncesindeki yere gelene kadar hisse fiyatına pek önem verilmeyecek
dünkü meydan muharebesinden sonra bugünkü iştah çok güzel geldi. bravo devaya :bravo: