Deva ya girer çıkarım,benim için her zaman defansif olmuştur, malsiz kaldığımda..
10.sene yi doldurdu bakacug,
Printable View
Deva ya girer çıkarım,benim için her zaman defansif olmuştur, malsiz kaldığımda..
10.sene yi doldurdu bakacug,
DESA 6 kez tavan bozdu bugün ve kıllandırdı beni ve en son tavanını görünce satış verdim kapanıştan 3 dakika önce. 1 haftalık getirisi % 40'ı aştı, olur da yarın arkasından bakarsam bununla teselli olurum artık.
Momentumunu yakalamış hisseyi satmak da pek akıl kârı değil. Kafamdaki düzeltme hedef fiyatı da aslında 17,38 TL civarı (Fibo 1,618 değeri) idi. Niçin böyle bir halt yedik, bilemedim. Bakalım ne tür bir ah çekme seansımız olacak?
Portföydeki hisse sayısını 15'e çıkarmak istiyorum, piyasa değerleri ve ödenmiş sermayeleri görece küçük, büyüme hızı potansiyelinin yüksek olduğu şirketler ağırlıkta olacak şekilde portföy düzenlemesi yapıyorum. Eski portföyden DESA da dahil olacak tekrar yarın ya da önümüzdeki haftaya, buna ilaveten EGGUB, MAKTK, OZRDN ve LKMNH eklendi. 1 hisse daha portföye girecek DESA ile birlikte.
15,83 ortalama ile DESA'ya tekrar giriş yaptım. İşlem kârlı bir işlem olmuş oldu, hasbelkader.
daha önce belirttiğim gibi portföydeki hisse sayısını 15'e çıkarıp, ilk portföydeki çeşitlenmeyi artırdım. Portföydeki hisselerin 12 tanesi kur değişimlerinden pozitif etkilenip, ekstradan kambiyo kârı yazacak şirketler. Geri kalanlardan ikisi döviz pozisyonu etkisi ya da ihracaat etkisi konusunda nötr pozisyonda, diğeri ise nötüre yakın çok az negatif etkilenebilecek pozisyonda. Portföydeki hisselerin nerdeyse tamamında net satışlarında ve esas faaliyetlerinde büyüme beklentisi içinde olduğum, sermayesi ve piyasa değeri oldukça küçük şirketler.
AVOD, BRLSM, DESA, DEVA, EGGUB, ELITE, ISKPL, JANTS, KCAER, KUTPO, LKMNH, MAKTK, OZRDN, SAYAS, VBTYZ
Mevcut Portföyün Durumu (Değerleme Rasyoları dünkü kapanış fiyatlarına göredir)
https://i.hizliresim.com/dg6n2oo.jpg
Kısaltmalar:
FD/NS : Firma Değeri / Net Satışlar
PD/EFK: Piyasa Değeri / Net Esas Faaliyet Kârı
FD/FAVÖK : Firma Değeri / FAVÖK
PD/NA: Piyasa Değeri / Nakit Akışı
PD/NK: Piyasa Değeri / Net Kâr (F/K)
ÖDR1: (Piyasa Değeri / Aktifler ) / Aktif Kârlılık
ÖDR2: (Piyasa Değeri / Defter Değeri) / Öz Sermaye Kârlılığı
PD/A: Piyasa Değeri / Aktifler
PD/DD: Piyasa Değeri / Defter Değeri
ROA: Aktif Kârlılık
ROE: Öz Kaynak Kârlılığı
ROIC: Yatırılmış Sermaye Kârlılığı
B NS: Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yıllıklandırılmış Net Satışlar Büyümesi
B EFK: Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yıllıklandırılmış Net Esas Faaliyet Kârı Büyümesi
B FAVÖK: Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yıllıklandırılmış FAVÖK Büyümesi
B NK: Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yıllıklandırılmış Net Kâr Büyümesi
CO: Câri oran
KO: Kaldıraç Oranı
FBO: Finansal Borç Oranı
NFB/FAVÖK: Net Finansal Borç / FAVÖK
İO %: İhracaat Oranı
KDPE %: Kur Değişiminin Yıllıklandırılmış Net Kâra Potansiyel Etkisi (Yüzdesel)
HBK: Hisse Başı Kâr
BP: Bedelsiz Potansiyeli
HAO: Halka Açıklık Oranı
PD: Piyasa Değeri
NK: Yıllıklandırılmış Net Kâr
ÖS: Ödenmiş Sermaye
ÖK: Öz Kaynaklar
NYPP: 2023-1Ç Bilanço Tarihindeki Net Yabancı Para Pozisyonunun TL Karşılığı
KDPE: Kur Değişiminin Yıllıklandırılmış Net Kâra Potansiyel Etkisi Oranı (Rakamsal)
Portföyümdeki bazı hisseler normal dönemlerde belki de portföyüme almayabileceğim hisseler. Net Satışları ve Esas Faaliyet Kârlarındaki Büyümeler ve Değerleme Rasyolarını dikkate aldığımda kendi filtrelemelerimin dışında kalabilirler. Ancak mevcut dönemin durumuna uygun ve momentumu diğerlerine görece yüksek olabilme potansiyeli taşıdığına inandığım hisseler.
AVOD'un Halka Açıklık Oranının çok yüksek olması da beni işin açıkçası biraz rahatsız eden bir durum, ancak hem İhracaat Oranının çok yüksek olması, hem Net Döviz Pozisyonundan dolayı ekstra bir kambiyo kârı yazabilecek olması, hem de Piyasa Değerinin Bist'in en düşük PD diliminde olması gibi sebeplerle bu durumu tolere ediyor olacağım.