Putin bu adamı ülkesine almakla büyük hata yaptı.
Hatasını düzeltmeli,gereğini yapmalı. :seyt: (bence)
Printable View
özgür demirtaş bile bu sayfayı takip ediyor olabilir.
https://x.com/ProfDemirtas/status/1866159362017800424
imzamı mealen aynı twit atmış.
Asıl mesleği ve uzmanlık alanı göz doktorluğudur.........................
.......................................
https://tr.wikipedia.org/wiki/Hipokrat_Yemini
Hekimlik mesleğinin bir üyesi olarak;
Yaşamımı insanlığın hizmetine adayacağıma,
Hastanın sağlığına ve esenliğine her zaman öncelik vereceğime,
Hastamın özerkliğine ve onuruna saygı göstereceğime,
İnsan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime,
Görevimle hastam arasına ; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime ,
Hastamın bana açtığı sırları, yaşamını yitirdikten sonra bile gizli tutacağıma,
Mesleğimi vicdanımla, onurumla ve iyi hekimlik ilkelerini gözeterek uygulayacağıma,
Hekimlik mesleğinin onurunu ve saygın geleneklerini bütün gücümle koruyup geliştireceğime,
Mesleğimi bana öğretenlere, meslektaşlarıma ve öğrencilerime hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığı göstereceğime,
Tıbbi bilgimi hastaların yararı ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağıma,
Hizmeti en yüksek düzeyde sunabilmek için kendi sağlığımı, esenliğimi ve mesleki yetkinliğimi korumaya dikkat edeceğime,
Tehdit ediliyor olsam bile, tıbbi bilgilerimi, insan haklarını ve bireysel özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma,
Kararlılıkla, özgürce ve onurum üzerine,
Ant içerim.
Spek hisse gibi cikis hos olmadi. Gapli cikti surekli. Donuste sert olabilir dikkat
SM-M215F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MERAK ediyordum..NUSAYRİLİK neymiş? güzel bir yazı gördüm...
Suriye'de ortaya çıkan insanlık dışı görüntülerin sebebi Nusayri rejimi:
- Nusayrilik 9. yy'da ortaya çıkmış batını ve sapkın bir mezhep. Allah'ın (haşa) Hz Ali'ye hulul ettiğine ve reenkarnasyona inanıyorlar. İnançlarına göre insan 7 kere reenkarne olur tekrar dünyaya gelir
- Haçlı seferleri sırasında müslümanlara karşı haçlılarla işbirliği yapıp müslüman katliamlarına yardım ediyorlar. Hz isa'nın doğum gününü kutlayan bir bayramları var
- Haçlılar çekildikten sonra dışlanıyor müslümanların arasına karışamıyorlar. Dağ köylerinde yüzlerce yıl izole ve fakirlik içinde yaşıyorlar
- İbn'i Teymiyye kendileri hakkında "yahudilerden ve haçlılardan daha tehlikeli" diyor. Kur'an'a değil Kitab-ı Mecmu dedikleri bir kitaba tabiler.
- Osmanlı bölgeyi alınca korunuyor ve zarar görmüyorlar, ancak tanzimatla birlikte müslüman kabul edilip zorunlu askerliğe alınıyorlar
- Osmanlı bölgeden çekilip Fransa manda rejimi kurulunca Hafız Esed'in dedesi fransızlara başvurup "bizi devletin başına getirin, çıkarlarınızı koruyalım" diye başvuruyor
- Nusayriler çocuklarını askeriyeye gönderiyorlar, 1950'lerde ordudaki subayların 2/3'ü Nusayri
- 1963 Baas darbesini yapıyorlar, Nusayri pilot Hafız Esed 1971'de başka bir darbeyle başa geçiyor. Devleti asker ve istihbaratı bir Nusayri teşkilatına çeviriyor.
- O günden bu yana bu mezhepçi rejim sünniler ve diğer grupları ezen bir mezhep rejimi kuruyor. Kendileriyle işbirliği yapan sünni ailelerle ülkeyi yönetiyorlar.
- 1982'de İhvan Hama'da kendilerine başkaldırıyor. Türkiye'den yardım istiyor ama darbeci mason Kenan Evren başvuranların adını Esad'a vererek öldürülmelerini sağlıyor.
- Hama'da onbinlerce sünniyi katlediyorlar. Tam sayı belli değil.
- Aynı rejim 2011'den bu yana 1 milyon sünniyi katlediyor, cezaevlerinde ne kadar insan olduğu belli değil.
- Sünnilere sistematik tecavüz ve katliam adeta parti politikası. Daha neler ortaya çıkacak göreceğiz.
Suriye'de devrilen mezhepçi rejim bu. Türkiye'de de pek çok destekçileri var. Alevilik vurgusu üzerinden (aslında bağları olmamasına rağmen) pek çok sempatizanları var.
Bugüne kadar haklarında yazdıklarım:
https://x.com/search?q=nusayri%20(fr...rc=typed_query
Son düzenleme:
ÖÖ 11:52 · 9 Ara 2024
·
15,9 B
Görüntüleme
Sn çiftçi dostum.
2 kere mesaj yazmayı denedim özelden ama yollanmadı nedense.
Özetle.....
Robinson gibi bir adada olaydım diyorum bazen.
Saygılar