Açığa satış yasağı gelmis
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Açığa satış yasağı gelmis
sadece açığa satış değilmiş. aynı zamanda açığa alış ta (yani kredili alış) yasaklanmış 15 günlüğüne (vbts yani volatilite bazlı tedbir sistemi).
geçen ay da (mart başında) vbts cezası gelmişti.
brüt takasa aldırmak için mi bu kadar zorluyorlar anlamadım gitti. hayırlısı diyelim.
gün sonu pastası veren olsaydı iyi olacaktı. kimler satmış bugün (hisse bugün de satış yedi) görmek isterim.
önceki sayfada sn Özgur saat 14:25te vermişti pasta. ve o pastada çok bariz yabancı satışı vardı. acaba gün sonunda durum ne oldu?
Yarın alacak açıkçı varmı acaba
E6633 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
teşekkürler güzel kardeşim. ellerine sağlık.
önceki verdiğinize göre alan-satanlarda pek önemli bir farklılık olmamış.
neler dikkatimi çekti pastada:
- işyatırım hisseye sahip çıkmış gibi görünüyor. zaten işyat en büyük takasa sahip idi.
- sol tarafta (yani alanlarda) hep yerliler var.
- sağ tarafta (yani satanlarda) ilk 4, büyük çapta yabancılara iş yapanlar (yabancı takası yarın ve ertesi gün düşerse şaşırmayacağım)
- dünün en büyük satanı invest az nin gün sonu takası %1,6 idi. bugün yine satmasına rağmen gün sonu takası %3 e yükseldi (hala geri planda yoğun virmanlar var)
- sol tarafta diğer kısmı (%29), sağ taraftakinden (%21) birazcık yüksek. yani hafif bir dağıtım var. dün bu diğer kısmı daha dramatik idi. dün soldaki diğer %29, sağdaki diğer kısmı %1 idi. dünkü dağıtım çok bariz idi.
ilaveten bu akşam seans kapandıktan gelen vbts yi de dikkate alınca, hissede sular durulacak demek kolay mı zor mu karar veremedim.
hissede son 2 ayı dikkate aldığımda, bendeki kanaat şu: "güzel spekülasyon" yapıldı bu süreçte. bugünkü dahil 2 tane vbts yedi. 5li fiyatlardan hızlıca 16ya kadar çıktı. son 4 günde son sürat %50 değer kaybı yaşandı. bu sürede hem yükselirken hem de düşerken yüksek adrenaline sebebiyet verdi. burdan sonra neler olura/olabilire dair fikir yürütmeye bile korkar oldum.
Asıl satışlar bundan sonra yapılacak çok düştü diye atlayan küçük yatırımcı alıcak 1hafta sonra yabancının en çok sattığı hisseler arasında yer alıcak.fiyatta hareketin başladığı yere kadar inecek alıcak arkadaşlar zararı göze alıp girsin.senelerce beklemek zorunda kalmayın aynısı bntas başıma geldi.tecrübe konuşuyor yani:))))
Kim bu ky anlamadımki sen almıyacaksan ben almıyacaksam kim alacak biz değilmiyiz ky ayrıca herkesin düşecek dediği kağıt çıkabilir
E6633 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.