Bizim KGF destekli kredileri örnek almakta çok geç kalmışlar.
Belki de bizdeki uygulamayı görmek istemişlerdir.
Printable View
Ben karar alıcı olsam, sabit kur'a geçiş yapardım...Herhalde,doların yükselmesini isteyen herkes, özellikle son 3 yılda aradığını bulmuştur...Yalnız hükümetin kendisi ; doların düşmesini ne kadar istiyor diye düşündüğümüz zaman...Bunun cevabı , kocaman bir 'bananecilik' olduğundan...Valla hem oy verip hem de dolar kaynaklı pahalılıkla karşılaşıp...Birde bu pahalılığı aşamayacak gelir seviyesinde olanlar düşünsün...Ne yazıkki...
Neyse...Çok uzattık...Su akar ,yolunu bulur...İyi akşamlar...
Sabit kur rejimi Türkiye gümrük birliği anlaşmasını kabul etmeden önce nispi olarak gümrük duvarlarıyla korunur haldeyken aynı zamanda yarı serbest bir ekonomi iken uygulanabilir bir sistemdi. Halihazırda var olan cari açık ve özel sektör dış borç seviyesi ile bir daha sabit kur sistemine geçmek düşünceme göre teknik olarak pek mümkün değildir.
Zira sabit kur sistemi aynı zamanda sabit faiz sistemi de gerektireceğinden, tcmb'nin böyle bir işleyişe dayanabilmesi mümkün görünmemektedir. (Ya döviz satışına dayanamaz, ya da döviz talebini kesecek faiz yükünü taşımak istemez.)
Sn Gunwane..
Sorunuzu gayet iyi anladım..
Bak bu daha iyi oldu..imaya gerek olmadan..
Tabiki sorunuzun cevabı 2. seçenek.. Zaten akıl var mantık var, hiçbir MB’sı da gönüllü olarak sonsuza kadar QE yapmak istemez..bir yerde tabidir ki kesmek isteyecektir..QE’lerin kesilmesiyle ortaya çıkacak sorunlarla uğraşmak daha mantıklı..
Çoğu kişinin düşündüğü gibi sizinde düşünceniz nasıl daha önce ''taper'' yapıldıysa, bilançolar küçülecek ve zaman içinde normalleşme sağlanacak.. hatta faizler artacak vb.
İşte bu noktada ayrılıyorum sizden..artık normalleşme olmayacak bence ..daha önce de yazmıştım artık çok geç kalındı.. bunu da zamanla göreceğiz kanısındayım.. daha önce sebeplerden bahsettim, tekrar etmeyeceğim..
Dikkat etmişsinizdir Yellen bilanço küçültme esnasında sıkıntı çıkarsa QE’ye devam ederim dedi..şeffaf olmak adına Yellen bir şeyler söylüyor ama işte tam burası d*****n kuyruğunun kopacağı yer..bir şekilde bu noktaya gelineceğini sanıyorum..ya kendi kendine, daha geç..yada bilanço küçültüyorum, faiz arttırıyorum derken, daha erken..
ha çokça belirttiğim gibi arkadan dolanmadan, hem faiz arttırıyorum hemde piyasalarımı çok gevşek tutuyorum olmaz..o zaman nasıl sıkılaşma bu derim ben..
Belki bütün bunlara da gerek kalmaz..bir kara kuğu Fear Trade’i başlatabilir belli olmaz..açıkcası tehlikeli ve bilinmeyen sulardayız..
Sn syılmaz ve Sn HBYKCN, BOJ ECB BOE vb..bir ayda bastıkları para şu an 200 milyar dolar..senede 2.4 trilyon dolar eder..trilyon dolar ne demek..gidecek yer arayan trilyonlarca dolar.. kusura bakmayında ya hesap bilmiyor yada hiç dayak yememiş derler adama .....ne f/k nın anlamı kalır, ne bilmemne rasyosunun, nede çarpanının..ekonomik teorileri bile çöpe atmak zorunda kalırsın..
Atilla Yeşilada:
Neyse uzatmayım DOW 17000’lerde ve BİST 80000 civarındayken bu basılan paralarında etkisiyle ve de espriyle karışık, burada çok yüksek hedefler verdiğimi hatırlıyorum..esasen şunu söylemeye çalışıyorum; bir süre sonra BIST’i 150000’de görsem şaşırtmaz beni..ancak ciddi bir balonun üzerinde oturmaya benim cesaretim yetmez açıkçası..sizin yetiyorsa zaten çok para kazanmayı hak etmişsiniz demektir..saygılarımı sunarım..Alıntı:
Türkiye artık dünyanın risk barometresi. Yatırımcı siyasi ya da ekonomik olarak hiç bir hikayemiz olmadığını biliyor, ama Erdoğan’ın kayıtsız şartsız liderliği ve TCMB’nin kurda oynaklığı engellemek için “gerekeni yapacağı” algısı ile carry trade getirisine oynuyor. Borsa cephesinde ise büyük ölçüde kötü kredilerin göz ardı edilmesinden kaynaklanan suni kar patlaması ile F/K’lar düşük gösteriliyor. Yukarda tarif ettiğim psikolojik ortamda, bu oyun da sürer gider.
NOT: son borsayla ilgim T.Telokomun halka arzından hisse almak ve 2-3 gün içinde satmaktı..bilinmesinde fayda var..:)
....... fotomontaj degil.
http://ei.marketwatch.com//Multimedi...1-9c8e992d421e