Originally Posted by
Cautionary
Profesyonel olarak kendi portföyümü yönetmeye başladığımdan bu yana, aktif işlem yaptığım portföy 3 yılda ortalama yıllık %45 getirmiş..Bu yıl pandemi dengemi bozana kadar, getirim çok daha iyiydi, bu yıl ortalamayı düşürdü bir miktar.
öte yandan, hiç bir şey yapmadan, yatış pozisyonundaki gram altın hesabım da 3 yılda yaklaşık %45 getirmiş yıllık...mevzu zaten sürdürülebilir olması getirilerin...altın iyi getirdi diye 10 yıl daha altında kalacak halimiz yok...konu hep burada tıkanıyor zaten.
mesela, mac fonu son 5 yıldaki getiri ortalaması olan %36 yı yine getirecek deseler, paramı bu fona yatırır..kendim uğraşmam..çünkü %10 civarı bir fark için, bu riki almaya, bu emeği harcamaya değmez bence...ama konu hep önümüzdeki 5-10 yıl boyunca ortalama getiri ne olacak sorusunda düğümleniyor.
aslında şu pandemi ortamı, gerek hayat, gerekse piyasalardaki keyfimi bozdu..yoksa, gayet mutlu mesut piyasalarda takılıyorduk...bir de az çok temel analiz ile giden hisseler bulunabiliyordu...artık iş iyice kumara döndü, nerede çer çöp hisse, hepsi uçtu kaçtı..giden büyük kağıtlarda dönemel hareketlerle gidiyor, o dönmde hissede değilsen yandın...endeksin %1 gittiği, hisse özelinde bir haberin olmadığı yerde ereğli tavan oldu...görülmüş iş değil...saçma işler bunlar...ya da paralı bir tarder giriyor, bakıyorsun petkim gibi bir hisse tavan oluyor...sevmiyorum ben böyle işleri.