Originally Posted by
Turnike
İşte şu kadar para basıldı, o zaman altın 160bin dolar olmalı, şu kadar borç oldu gümüş 1250 dolar olmalı.
Unutulan şey 1985-2021 arası üretilen evler, barajlar, köprüler, gemiler, arabalar, uçaklar, şirket değerleri, uydular, marsa gidiş çalışmaları, cern projesi, alüminyumlar, bakırlar, demirler, paladyumlar, platinler, yiyip tüketilen şeyler, her şey ama her şey bu borçların bu basıların paraların karşılığıdır.
Yani bunu sadece gümüşe yormak, sadece altına yormak böyle hatalı ve imkansız rakamları ortaya çıkarmaya sebep olur.
Eğer para olarak dünyada sadece altın kullanılsaydı, o zaman ben hiç bir şey almaz altında beklerdim ve dünyada ne kadar şey üretilirse üretilsin dünyadaki büyüme kadar elimdeki altın değer kazanırdı.
1985 yılında 100 kg altın ile tüm dünyadaki mal ve hizmetlerin milyonda birini alabiliyorsam, 2021 yılında da milyonda birini alabilmeliydim. O zaman ne diye mal mülk alayım altın alır üstüne oturur her yıl müthiş bir şekilde değerlenmesiyle dünyanın milyonda birine sahip olamaya devam ederdim, marsa yapılan yatırımların dahi milyonda biri benim olurdu. 1985 yılında altın stoğumla bir ilçe satın alabiliyorsam 2021 yılında bir il satın alacak kadar alım gücüm olurdu.