Tilkileeer...!
Kürkçü dükkanına geldiler. 2.30
Printable View
Tilkileeer...!
Kürkçü dükkanına geldiler. 2.30
Bakalım bugün tipik cuma hareketini yapacakmı???
Bugün tipik salı hareketini yaptı 2.24
Evet yaptı 2,36😎😎😎
Bim marketin balıkları artık Dardanel değil etkisi nasıl olur?
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum gözlük al gözüne😃😃😃😃
Tamam dostum...
Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı yaptığı açıklamada, Dardanel Konserve Fabrikası’nın Enez’e taşınacağı yönündeki iddialar hakkında değerlendirmelerde bulunurken; diğer yapılan çalışmaları hakkında da, bilgi verdi.
“Tedbirleri aldıktan sonra
taşınmasının yöremize katkısı olur”
Fabrikanın Enez’e taşınacağı yönünde söylemlerin olduğunu ancak, kendilerine herhangi bir müracaat yapılmadığının altını çizen Bostancı, şunları söyledi: “Dardanel’in fabrikası burada zaten var. Çalışmasını, buraya taşınmasını istemiştik. Yöremize istihdam yaratılsın istedik. Bize faydası olur. Biz bunu istiyoruz ama yasal prosedürlere uyulmalı. Çevre ile ilgili yapılması gerekenler yapılacak. Arıtması olacak, çevre kirliliği olmayacak. Bu tedbirleri aldıktan sonra taşınmasının yöremize katkısı olur.”
“Enez’deki işsizlik oranı yüzde 5’lere kadar düştü”
Abdullah Bostancı sözlerine şöyle devam etti: “İmar hattı olarak, Edirne’de denize sınırı olan tek ilçeyiz. Keşan’ın da var ama köyden itibaren var. Böyle baktığımızda turizm öncelikli işimiz. Çevreye zarar vermeyen fabrikaların olmasında hiçbir sakınca görmüyoruz. Dardanel’in gelmesinin de ekonomik ve tarımsal olarak, Enez’e ve köylerine katkısı olacağından hiçbir şüphemiz yok. Ama belirttiğim gibi çevre ile ilgili yasal tedbirleri almak zorunda. İŞKUR’un tespitlerine göre; Enez’deki işsizlik oranı yüzde 60’dır. Son 3 yıldır Enez’deki işsizlik oranı yüzde 5’lere kadar düştü. Bu fabrika açılırsa dışarıdan göç almaya başlayacağız. Göç veriyorduk, göç almaya başlamış olacağız. Hızla nüfusumuz artıyor. İnşallah doğal gaz da geldiğinde Enez hem nüfus olarak, büyüyecek hem de daha gözde bir yer olacak. Zannediyorum; Dardanel’de doğal gaz geleceği için tedbir alıyor ve buraya geliyor. Zaten belli bir yoğunluğa ulaştık. 10 bin tane villamız yapıldı. İnşaatlar hızla devam ediyor. Biz bundan sonra daha kaliteli turizmi nasıl yapabiliriz, yaşam alanlarımızı nasıl güzelleştirebilirizin peşindeyiz. Önceden insanlar Enez’e gelsin diye uğraşıyorduk. Şimdi öyle bir uğraşımız yok. Kaliteli turizmi nasıl yakalayabilirizin peşindeyiz.”
“Doğalgaz da, ilk kazma vurulacak”
Bostancı sözlerini şöyle tamamladı: “Doğalgazda ilk kazma, Aralık ayında ya da 2018’in ocak ayında vurulması bekleniyor. Ayrıca, Keşan-Enez Karayolu’nun da 2018 yılında ihalesi yapılacak. Bu iki olayların Enez’e büyük katkı sağlayacağını şimdiden müjdelemiş olalım.”
Tarih boyunca daha bu hisseden alıp ta kar eden olmamıştır. Bu sahtekarlar uçuyoruz derler milletin eline verirler batıyoruz derler kağıt toplarlar. 0.80 den topladıkları kağıtları şimdi arsa diyerek 2 üstünden milletin eline vermeye çalışıyorlar. Arsayı yok parasına taşeron şirkete devredip şirketin içini boşaltacaklar. Taşeron firmada inşaatı kendileri yapacak.
Dudullu fabrikası nın önünde kocaman DARDANEL yazıyor. Bu fabrika dardanel inmi niyazi önen gıda nın mı. Niyazi önen gıda dardanel e marka kullanma parası ödüyor mu. İçerde dardanel adına alınmış teşvikle alınan makineler var. Bu makineler için dardanel e para ödeniyor mu. Niyazi önen gıda yıllarca dardanel in ürettiği ürünleri kağıt üzerinde satış gösterip para kaydırarak kurdular. Bu adamlar sahtekar. Hiç bir dediklerine kanmayın.
http://www.halkinhabercisi.com/turki...dulluda-acildi
Bu haberde fabrika yı görebilirsiniz. Önünde neden dardanel yazıyor. Dardanel markası kimin. Neden niyazi önen gıda dardanel ismini kullanıyor.
hitit cevap veremedigine göre manisalı ya inanmaya başladım zaten hitit şirkete yakın bir arkadaştı tuahanda sesiz kaldıgına göre oda umudunu yitirmişmidir acabaaaa yatrım tavsiyesi degildir
Arkadaşlar hergün girip ne yazalım.
Burası günde "5" kez işlem gören bir tahta. Manisalı arkadaşın subjektif yaklaşımları var bir çoğuna katılıyorum zaten.
Benim için bozulma yok şimdilik.
Tacirler 2.20/25 aralığında destek idi.
Bugün osmanlı bozdu tahtayı.
Ben kendi adıma Ocak ay'ına kadar buradayım.
Umudumu yitirmedim çünkü karar vericiler faaliyet kazancı/finansal borç acmazindaki şirketlere yaklaşımlarını belirttiler. Bu bile Ocak ay'ını görmemizi gerektirir kanımca.
YTD..
Olayın özetini anlatayım.
Dardanel taşınacağım diyerek devletten teşvik alıyor. Devlet " Dardanel" e teşvik veriyor. Bu parayla dardanel Dudullu ya fabrika kurup içine makineler alıyor. Çalışan işçilerin parasını ödüyor. Malı üretiyor. Maliyetinin altında fiyatla Mr NO markasıyla NO gıdaya 1 e veriyor. Niyazi önen gıda bunu 5 e piyasaya veriyor.
Ha bunu nasıl kılıfına uyduruyor derseniz Niyazi önen gıda dardanel e fason mal yaptırıyor gibi görünüyor. Tabi adamların dardanel umurunda değil. Bu dardanel in içini boşaltma operasyonudur. Milletin savcısı hakimi feto davalarıyla uğraşmaktan bunlarla uğraşmıyor. Fabrika dardanel in, makineler dardanel in,işçi dardanel in, hammaddeyi dardanel alıyor. Malı niyazi önen gıda satıyor. Daha önce balık konservelerini de böyle satıyor du. Niyazi önen in şahsi parası emin olun dardanel in borcundan iki kat büyük tür. Dardanel in parasını çalarak servet edindi. Ky nin hakkını yedi. Dardanel in içini boşalttı. Şimdi arsayı çalacak. Hayrettin çetinkaya inşaata bakın. Ne işi yapmış. Bu 500 milyonluk proje. Daha 1 milyonluk iş yapmamış. Zaten o şirket alıyor gibi görünecek ama niyazi önen alacak. Tabi yok parasına. Arsa değeri şu an 80 milyon dolar. Ama dardanel in kasasına girmeyecek. 280 milyon tl dardanel i Gözaltından çıkarır. Ama hırsızlar çalmazsa. Büyük bir inşaat firmasıyla anlaşmayıp hayrettin le anlaşma yapması bu arsa parasını çalacaginin göstergesidir.
Hitit bunları ilet beni patronun mahkemeye versin. Ben belgeleriyle hazırım.
Bende kendi adıma burdayım. Ben çok araştırdım ve yasal olmayan bir konuya rastlamadım. Her kişi istediğini düşünür. Benim felsefem varsa bir beklenti şirket geberiklen bir başka deyişle bebekken alınır. Bu benim düşüncem. Ben hadi şirkete beraber gidelim dediğimde kimse gelmedi. Klavye delilanlılığı yapılıyor.bu adil değil saçma sapan mevzuattan bir haber düşünceler paylaşılıyor.hayırlısı.
Manisalı doğru söylüyor bencede
Bu konular ciddi konular aslı varsa belgeleriyle birlikte spk ya bildir. Onun haricinde şahsi davada açabilirsin. Yapılabilecek bir dünya uygulama var. Burdan yazmakla olmuyor.
Onlar da yapılacak da...
Neden burda yazmayalım?
Neden bütün millet bilmesin?
Bu seni neden rahatsız ediyor?
Sn Manisalı sadece şunu söyleyin daha öncede yazdım 5-6 yıldır kağıttayım bana niyazi önen in yapacağım deyipte neyi yaptığını söyleyin,yıllardır bakın kaçıncı yapılandırma,hangisini ödeyip bitirmiş.250 milyon ciro yapılan geçtiğimiz yılın karı nerede???ödenen sarten ambalaj ve mdm borcu dışında nereye ne ödenmiş.banka yapılandırmasından sonra özsermaye ne idi şimdi ne...kağıttayız inşallah iyi olacak diye bekliyoruz ama hep aynı terane....
Defalarca yapılandırma yaptı. Daha ilk taksidi bile ödemedi. Özsermaye eridi. Kesinlikle para kazanmadığı için değil. 250 milyon ciro yaptığı zaman sabit giderler düşer. Geçen yıl çok para kazanıldı. Ama bu paralar niyazi önen gıda için harcandı. Geçen yıl kâr etmediyse bidaha kâr etmez bu şirket. Çünkü çok çalıyorlar. Özsermaye -150 milyon dan -250 milyona gitti. Şimdi yaptığı tahsislilerle eline geçirdiği hisseler var. Kağıdı 2 üstüne çıkardı. Bu hisseleri 2 üstünden milletin eline verecek. Arsayı yok parasına taşeron şirkete aktaracak. O zaman tam boşaltma yapılmış olacak.
Hayrettin çetinkaya inşaat ın sermayesi nedir. 500 milyonluk projeyi yapabilir mi. Neden Kipa dan gayrimenkul uzmanı transfer edildi. Çünkü inşaatı kendisi yapacak. Ağaoğlu nun reklamı var. Arsa beleş diyor. Bu da öyle.
Gel vatandaş.
Arsa beles.
tokayi hitit kardeş sesin soluğun çıkmıyor ne oldi saaa inşaat arsaa şahne
Yok burdayım her zaman. Yeni bir gelişme olmadığı sürece yazmanın bir anlamı yok. Bilançoyu bekliyorum.
Hiç birşey bitmedi, bence daha başlamadı bile..
Tahta "5"günde verdiğini "2" günde yerine koyuyorsa belirli bir program var gibi.
BGC geldi yine bakalım fitil nasıl ateşlenecek, beklemeye devam.
Bu kadar oyun boşuna oynanmaz.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Bgc partners 50.000 lot daha aldı. Hayırlısı
Suudi Arabistan’ın başını çektiği Arap ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo sonrasında, Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracat yüzde 90 artış hızı yakalarken, gelişen Türkiye – Katar ekonomik ilişkilerine yeni bir halka daha eklendi.
Katar ile mevcut ticaretimizi geliştirmek ve ihracatımızı arttırmak amacıyla, Katar’ın başkenti Doha’da, 26-29 Ekim 2017 tarihlerinde ilk kez düzenlenen Food&Consumer Industries Exhibition (FCIE) Fuarı’na Ege İhracatçı Birlikleri, Türk gıda ürünlerini tanıtmak ve ihracatçı firmalarımızı temsil etmek amacı ile info stand ile katıldı. Katar’a uygulanan ambargo sonrasında ilk yardım uçakları ve gemileri de ambargonun başlangıcından saatler sonra İzmir’den hareket etmişti.
Katar’a uygulanan ambargo sonrasında en büyük desteği Türkiye’nin gösterdiğini hatırlatan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir’den çok sayıda gemi ve hava kargo uçağı ile gıda yardımının Katar’a ulaştırıldığını, “Katar-Türkiye İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri”nin iki ülkenin ekonomi bakanlarının katılımıyla Ege İhracatçı Birlikleri Organizasyonuyla 3 Ağustos 2017 tarihinde İzmir’de iki ülkeden 300’ün üzerinde iş adamının katılımıyla gerçekleştirildiğini, Doha’da, 26-29 Ekim 2017 tarihlerinde ilk kez düzenlenen Food&Consumer Industries Exhibition (FCIE) Fuarı ile iki ülkenin ticaret hacminin artmasına katkı sağlayacak yeni bir halkanın eklendiğini söyledi.
Katar, 150 milyar dolarlık yatırıma gebe
Katar’ın kişi başı gelirde dünyanın en zengin ülkesi olduğuna dikkati çeken Ünlütürk, “Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Futbol Şampiyonası için 150 milyar dolarlık altyapı ve inşaat gerçekleştirilecek. Dünya genelinde en büyük 250 müteahhitlik firmasının 46 tanesi Türk firması. Bu sektörde Çin’den sonra dünya ikincisiyiz. Türk firmalarının bu konjektürde bu pastadan büyük dilimi alabileceği bir iklim var. Türk müteahhitlik firmalarının Katar’da gerçekleştireceği projelerde Türk ürünleri daha yoğun kullanılacağı için ihracatımız Katar’a artış gösterecektir. Katar’da Türkiye’nin enerji ihtiyacını sürdürülebilir şekilde sağlayabileceği bir partner olabilir” diye konuştu.
Katar gıda ihtiyacının yüzde 90’ını ithal ediyor
Katar’ın gıda üretiminin Katar iç tüketiminin sadece yüzde 10’unu karşılayabildiği bilgisini paylaşan Ünlütürk şöyle devam etti: “2019 yılında gıda tüketimlerinin yüzde 8 artacağı tahmin ediliyor. Gıda tüketiminin büyük çoğunluğu ithalat yoluyla karşılanması ve Katarlı firmaların alım gücünün yüksek olması Türk gıda ihracatçıları açısından büyük avantaj. Food& Consumer Industries Exhibition (FCIE) Fuarı’nın Türk gıda ihracatçılarına yeni fırsatlar açmasını bekliyoruz.”
Food& Consumer Industries Exhibition (FCIE) Fuarı’na 8 ülkeden 91 firma katılım gösterirken Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mohamed bin Ahmed bin Towar al-Kuwari, Türkiye Büyükelçisi Fikret Özer ve Doha Ticaret Müşaviri Burak Güreşir fuarda Türkiye standının ziyaretçileri arasında yer aldı. Fuara, Türkiye’den Ege İhracatçı Birlikleri dışında Dardanel ve Exeloo Food firmaları katıldı.
Türkiye’nin Katar’a ihracatı yüzde 29 arttı
Türkiye, 2017 yılının Ocak – Eylül döneminde Katar’a 382 milyon 183 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Katar’a ihracatımız 2016 yılının aynı döneminde ise 296 milyon 912 bin dolar olmuştu. Katar’a olan ihracatımız yüzde 29 artış gösterdi.
Arap ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo sonrasında 4 aylık dönemde Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracat ise; yüzde 90 artış rakamına ulaştı. 2016 yılı Haziran – Eylül döneminde Katar’a yaptığımız ihracat 114 milyon dolar seviyesinde iken, 2017 yılının aynı zaman aralığında 216 milyon dolara çıktı.
Türkiye’nin Katar’a 2017 yılının Ocak – Eylül döneminde yaptığı gıda ürünleri ihracatı ise; 2016 yılına göre yüzde 98’lik artışla 57.5 milyon dolardan 114 milyon dolara fırladı. Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Türkiye’nin Katar’a yaptığı gıda ihracatında 38 milyon dolarlık pay ile en fazla ihracat yapan sektör oldu.
Dardanel katara gitmiş adamlar çalışıyor
Ben onu bunu bilmem.
Bu piyasa değerine olmaz bu iş.
Ve yineliyorum, özellikle bir kaç kurum var ki onlar boşuna kürek cekmezler.
Sabırla beklemeye devam..!
Evet özellikle bgc ve teb bunlar bizim bilmediğimiz bir durumu biliyor olabilirler.
Herkes teb den hesap açıp evinde oturup bilgisayarından cep telefonundan alış yazıp işlem yapabilir. Bilmeyenlere duyurulur.
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
16.06.2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin Protokol Bankaları olarak adlandırdığımız başlangıçta 7 bankaya ait olan ve İstanbul Yaklaşımı olarak anılan yasa kapsamında taksitlendirilen 31.12.2012 tarihi öncesinde faizleri dahil yaklaşık 168 milyon USD'a varan tutarlı borcumuz, ödemeler sonrası 30.06.2017 vadeli 4 bankaya ana para olarak toplam 21,5milyon USD (libor + 2,5 oranı ile faizi şu anda yaklaşık 4,5 milyon USD'dir) kalmıştı. Son olarak 16.06.2017 tarihli açıklamamızda yer aldığı şekilde varılan mutabakat çerçevesinde bu tutar, Temmuz 2017 ayından başlayarak 60 ayda eşit taksitte (ayda 360 bin USD) faizinin ise son ayda (60. ay) ödenecek şekilde vadeye bağlanmıştı. Bu hususa ilişkin hazırlanan protokol metni Vakıfbank, İş Bankası ve RCT Varlık A.Ş. tarafından imzalanmıştır.
Bu protokolde yazılı Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim 2017 taksitleri ilgili aylarında düzenli olarak ödenmiş olup borç tutarımız (56 ay eşit taksitte ödenecek) yaklaşık 20 milyon USD'a inmiştir.
Söz konusu protokol ile aynı zamanda mülkiyeti alacaklı bankalarımızda olan ve 31.12.2017 tarihine kadar geri alım hakkımızın bulunduğu 7 parsel gayrimenkulün geri alım hakkı süresi de 31.12.2019 tarihine uzatılmıştır.
Son durum itibariyle, Şirketimizin yukarıda yazılı borcu dışında kalan banka borçları şunlardır:
1- ICBC Banka 72 ay taksit geri ödemeli, faizleri dahil 8,5 milyon USD borcun geçtiğimiz 47 ay taksidi ilgili aylarda düzenli olarak ödenmiş olup henüz vadesi gelmeyen 24 ay taksit borcu bulunmaktadır.
2- Temmuz 2017 tarihinde, Denizbank tarafından açılan 51 milyon TL muadili ve yabancı para cinsinden limit dahilinde kullanılan 1 yılı ana para geri ödemesiz, 5 yıl vadeli, 3 ayda bir faiz ödemeli 8.600.000 Euro kredi borcu bulunmaktadır. Bu kredimizin anapara taksit vadesi henüz gelmemiş, vadesi gelen ilk faiz taksidi de vadesinde ödenmiştir.
Vade aşımı olan bir borcumuz yoktur.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Tabiki arkasındayım. İstediklerimin hepsi oluyor. Hayırlısı.
Arsa alımını 2 sene ötelemesini sen mi istedin :) 9. ayda söylediğin söz için ky daha kaç birkaç ay daha bekleyecek.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...97#post1163397
Haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun 3 hisse seçin bir hafta yarışalım
abi benim anlamadığım arazi işini 2 yıl daha uzatmışlar peki hitti kardeşim sizin beklentini şirketin problemlerini azaltmış gıbı artık borçlar net bankalar şirkete kredi veriyor bizim anlamadığımız sizin umutlu oldugunuz konu açıklar mısınız acaba şirketi bir fona şatış hazırlığımı yapıyor şirket sizin konuşmalarınızdan bunu anlıyorum açıklar sanız bizleri aydınlatırsanız manisalı kafa dört köse pek anlamaz ama bizleri bir aydınlat tuna han bey sizden de bekliyoruz
Daha geçen yıl açıklamasında 2017 yılı içinde arsanın inşaat şirketine devir işinin tamamlanacagini KAP ta açıklamıştı.
Yalancı deyince itiraz ediyonuz. Adam yalancı işte. Şimdi 2 yıl daha uzattığını açıkladı. Daha 4 ay önce tüm banka borcunun 21.5 milyon olduğunu KAP ta açıkladı. Yalancı. Şimdi ibc mi nedir bir bankaya borcunu olduğunu söylüyor.
Bomba burada.
Tüm banka borcunu yine eksik söyledi. Teb e de borcu var. Daha da var. Teb e borcunu ödemedi. Adam kap a bile yalan açıklama yapıyor. Sahtekar bunlar.
31.12.2012 tarihinde banka borcu yapılan anlaşmayla 168 milyon dolardan yaklaşık 50 milyon dolara düştü,arsa düşüldü(17 milyon dolar civarı)geriye kaldı 33 milyon dolar!!!!!!!!!! tahsisliler yapıldı biraz daha borç ödendi sonrasında 2 parsel arsa geri alındı müteahhite verildi ve şuan borç 20 milyon +4.5 milyon faizi=24.5 milyon dolar+ICBC den kalan 3 milyon dolar+Denizbank dan alınan 10 milyon dolar=37.5 milyon dolar yani 5 yılda iyiye gidiyor dediğimiz şirketin banka borcu artmış.ben mi yanılıyorum.???
Başka bir soru?icbc Bankası'ndan aldığı krediyi neden kapa bildirmedi ben o tarihlerdede hissedeydim .batacak diye beklediğimiz şirket son anda banka anlaşmalarını yayınlamıştı.kim,hangi banka neye güvenerek o tarihte kredi verdi???
gören duyanda geymenli arkadası sirketi sahibi sanacak adam daha ne ödesin sirketi iflastan kurtardı çatırçatır çalısıyor şirket arsada insaay yaptıktan sonra bütün borçları öder arsa niyazi önen sözü özür bir adamdır dimi hitit
Hitit in söylediği tek şey doğru. Hissenin %70 i patron da. Bunları 60-80 kuruş arası topladı. Şimdi herşey güllük gülistanlık gibi gösterip 2 üstünden millete vermeye çalışıyor. Galiba hitit e de verdi. Bunlar şirketin arsasını nasıl çarparız derdinde. Kipa dan gayrimenkul uzmanı transfer etti.