41 cent’ten Ansgr varken başka ne alalım? Dayanma gücüm var beklerim diyene çok güzel fırsat verdiler. Lakin dipte baya bıktıracak , usandıracak . çünkü sektörel sıkıntı var şirket özelinde işler iyi
+ Anhyt’nin %20 si de Ansgr’nin sigortası
Printable View
41 cent’ten Ansgr varken başka ne alalım? Dayanma gücüm var beklerim diyene çok güzel fırsat verdiler. Lakin dipte baya bıktıracak , usandıracak . çünkü sektörel sıkıntı var şirket özelinde işler iyi
+ Anhyt’nin %20 si de Ansgr’nin sigortası
Değer yatırımcısı olabilmek o kadar zor ki Türk insanı için, içimizde hemen kazanmak dürtüsü var. Bunun da haklı sebepleri var iki ayda yüzde 20 enflasyon olan ülkede aynı kazancın peşinde koşmak çok garip karşılanamaz. Ama doğrusu bir şeyin değeri uygunsa yavaş yavaş her fiyattan alıp biriktirmek ve sabırla gerçek ederine ulaşacağı günü beklemek. Yapabilmek çok zor biliyorum ama bir yatırımcı ancak bu şekilde para kazanabilir, diğeri kumar olur ve ciddi kayıplar yaşatabilir. YTD
Burada yapılan artık gerçek yatırımcı düşmanlığı. Madem bu şirket bu kadar değersiz aynı sektör ANHYT orada da şakır şukur verin sahip çıkmayın oraya.
Kullandığınız Tacirlerde ya sizsiniz ya beraber hareket ediyorsunuz. ISCTR de de ne hikmetse 5,67 lerde TACİRLER alınca ona takoz koymadınız.
Çevirdiğiniz dümenlerle işin iyice suyunu çıkardınız...
Bak her gün yazarım ağır konuşurum küfür argo kullanmadan bünyeniz kaldırmaz grup olarak. Grup olarak adınıza yakışmayacak işlere kalkışmayın.
Prim üretimi açıklanıyor siz tutup % 5 tahtaya veriyorsunuz. Kafa mı buluyorsunuz yatırımcı ile...
Aylik primleri hangi adresten takip edebilirim , yatirimci iliskileri bolumunde bulamadim
Genel olarak kap adresinden ulaşabilirsiniz.
Ocak prim üretimi linktedir: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1002725
Prim üretimini neden aralık ayı ile karşılaştırıyorsunuz ki? Geçen sene ocak ayı ile karşılaştırın.
Ayrıca niye temettü veremiyorlarmış ki? O zaman maaşlarını da vermesinler.
Temettü veremeyen her şirket maaşta vermesin :) :) :)
Benim görüşüm de aynı ayların prim üretiminin birbirleriyle karşılaştırılması yönünde. Bir çok kurum poliçelerini Aralık ayında yeniliyor özellikle oteller bu nedenle Aralık ayı prim üretimi her zaman fazladır. Ayrıca KDV, ÖTV artışından etkilenmemek için de Aralık ayında araç satışları artar araç bazlı poliçelerin de katkısı söz konusudur. Bu nedenle Aralık ayı prim tutarının Ocak ayından yüksek olması normaldir. Önemli ve değerli olan Ocak 2021- Ocak 2022 karşılaştırması:
Ocak 2021 prim tutarı: 893.642.142 TL
Ocak 2022 prim tutarı: 1.465.053.867 TL
Tatminkar bir artış var.
Şaka mı yapıyorsunuz? Bu şirketin yedekleri şunları bunları varken temettü vermeyecek. E o zaman maaşta vermesin.
Madem kendileri keyfiyet yapabiliyor. Bu da benim keyfim. Gayet net açık bir mesaj kendilerine.
Bu grup biraz fazla tatlı su kurnazı. Siz bu kafada olursanız bir yatırımcı olarak işiniz zor. Bu saçma örneklemeleri yapıp bence birilerinin aklına karpuz kabuğunu hiç getirmeyin.
Ben üstü kapalı yazıyorum bunlar bu kafada devam ederse birileri gelir daha açık yazar altında kalırlar yoksa benim için hava hoş.
bugün yatırımcı ilişkileriyle görüştüm benim de anladığım temettü vermeyeceği, sebebi de sermaye yeterlilik katsayı oranı ile ilgiliymiş, devlet temettü verecekse bilançonun çok güçlü olmasını istiyormuş vs vs.lakin bedelsiz bekliyorum umarım temettü de verir maliyetim çok yüksek 2. çeyrekten sonra toparlanma başlamasını bekliyoruz dedi.
Ben ANSGR den bu tür bir açıklama geldiğini bilmiyorum. ANSGR nin özsermayesi AKGRT den çok daha güçlü bu nedenle bu yıl da karın 90 milyon TL lik bölümünü dağıtacağını ve bu miktarın yeterlilik rasyolarını ihlal etmeyeceğini değerlendiriyorum. Bugün yarın temettü dağıtılıp dağıtılmayacağı ile ilgili bilgi şirketten gelecektir geçen yıl 24 Şubatta açıklamışlar YTD.
Sermaye yeterlilik ile ilgili katsayı oranı Kasım ayında yayınlandı. Yani temettü ver(e)meyeceği Kasım ayında belli idi. Dediğiniz gibi genelgeye göre %135 sermaye yeterlilik katsayısının altında iken (bilançonun güçlü olması) sermayeden kayıp olmasına izin verilmiyor.
Sn. tahminci,
Umarım hesaplamalarınız doğru çıkar ve yanılırız. Dediğiniz gibi AKGRT'ye göre ANSGR nin özsermayesi çok daha güçlü. Ayrıca son çeyrekte finansal yatırımlardan sat-al yaparak ANSGR piyasa beklentilerinin üzerinde kar etmiştir. Diğer bir ifade ile yatırımcıların beklentilerini bir şekilde karşılamak için alt yapı hazırdır. Umarım düzenleyici kuruluşta beklentilerimize yanıt verir.
Gerçekten bu kadar durumları vahim Genel Müdürlük önünde mendil açsınlar.
O zaman maaşta vermesinler kendilerine bu başarılı yönetimlerinden dolayı. Zam da yapılmasın. Yeterlilik katsayısı daha kolay düzelir.
Aklıma 0,90 larda İ.T' a ISGYO da malı toplatırken yatırımcının ısrarla itirazlarına rağmen KANYON u Etiler de bir bakkal gibi değerlemeleri aklıma geldi.
Yatırımcı kriter mriter anlamaz çalışıp tuttursalarmış.Ya da şimdi nasıl ne güzel Degerliyorlar KANYONu ISGYO bilançosunda mesela sıkışınca bir yol bulsalardı yatırımcının problemi değil.
Olan biteni bu kadar şirin göstermelerine ses çıkarmazsanız işiniz zor bu piyasada. Bir dost.
Faaliyet giderleri ile yeterlilik katsayısının nasıl bir ilişkisi bulunmaktadır?
selamlar
ben temettü verileceğine inanıyorum. en kötü ihtimal parayı içeride tutmak için bedelsiz olabilir.
Anadolu sigortayı bu fiyatlardan satıp ,son iki aylık enflasyonun %26 olduğu ülkemizde fiyatları uçmuş olan ev,arsa,araba,altın ve dolar almak , kaybetmeyi kabullenmek olacaktır.
ortaklar olarak toplu hareket edebiliriz elimizden geldiği kadar baskı kurmaya çalışabiliriz. anhyt 9 lirayken ansgr 8 liraydı, şimdi oran 14 e 5,5 gibi kabul edilemez 3. gün sonra önümüzü görelim değerlendirelim
Arkadaşlar ansgr sigorta emeklilik denetleme kurulunun 26.11.2021 nolu tebliğine göre sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 135 asağı olan sig sirketleri bir seneye mahsus temettü veremez.bu ranın hangi formulle bulunduğunu ben sahsen bilmiyorum.şirkette bunla ilgili bizim oranımız budur demiyor.sürekli satış geldiğine göre işin sonucu belli gibi.bu hesaplamayı yazan arkadaslar varsa ögrenmek isterim.herkese iyi geceler.
Sermaye yeterliliği standart oranı (SYR), özkaynaklar toplamının kredi riskine esas tutar, operasyonel riske esas tutar ve piyasa riskine esas tutar toplamından oluşan toplam riske esas tutara (TRET) bölünmesi suretiyle bulunan yüzdesel değeri ifade etmektedir.
bu şekilde hesaplanıyormuş
AKSİGORTA A.Ş.
1 OCAK - 31 ARALIK 2021 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU
4.2.1 Sermaye risk yönetimi ve sermaye gereksinimine ilişkin açıklamalar
Şirket'in sermaye yönetimindeki amacı; grubun gelir getiren bir işletme olarak devamlılığını sağlamak, hissedar ve kurumsal ortakların faydasını ve kanuni yeterliliği gözetmek, aynı zamanda sermayenin maliyetini azaltmak için en verimli sermaye yapısının sürekliliğini sağlamaktır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 19 Ocak 2008 tarih ve 26761 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Sermaye Yeterliliklerinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine ilişkin Yönetmelik†uyarınca 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla Şirket tarafından yapılan hesaplamalarda Şirket, özsermaye tutarının gerekli özsermaye tutarından düşük olacağı tahminlenmektedir. Şirket, ilgili yönetmelik çerçevesinde belirlenen mevcut özsermaye/gerekli özsermaye oran aralıklarına göre sermaye yeterlilik rasyosunu geliştirmek için Sigortacılık mevzuatı ve Sermaye Piyasası mevzuatına uygun aksiyonlar alacaktır.
Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi
31 Aralık 2021 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu
Sermaye yönetimi
Şirket'in başlıca sermaye yönetim politikaları aşağıda belirtilmiştir:
ï‚· T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen sermaye yeterliliği şartlarına uymak ï‚· Şirket'in devamlılığı ilkesi çerçevesinde faaliyetlerinin devamını sağlamak
Hazine Müsteşarlığı tarafından 19 Ocak 2008 tarih ve 26761 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Sermaye Yeterliliklerinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik†uyarınca sermaye yeterliliği hesaplamaları, Haziran ve Aralık dönemleri olmak üzere yılda iki defa bu dönemleri izleyen iki ay içerisinde yapılmaktadır. Şirketin rapor dönemi itibariyle en son 30 Haziran 2021 dönemi için yaptığı hesaplamada gerekli özsermaye tutarı 2.682.124.849 TL olarak belirlenmiştir. Şirket'in ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca Haziran 2021 tarihi itibariyle kabul edilen özsermaye tutarı, aynı dönem itibariyle hesaplanan gerekli özsermaye tutarının 419.709.967 TL üzerindedir.
Bu analiz yılda 2 kere yapılıyor Haziran ve Aralık dönemlerini izleyen iki ay içinde ... Denetçi raporlarında AKGRT için bu riske dikkat çekilmişken ANSGR için böyle bir riske dikkat çekilmemiş. Şimdi nasıl hesapladın diye sormazsanız ANSGR’ nin önümüzdeki günlerde riske girmemek amacıyla muhafazakar davranacağını, 90-100 milyon civarı temettü dağıtacağını değerlendiriyorum. Elimde net bir formül yok ancak geçmiş bilançoları kurcaladığımda ulaştığım rakam bu. Bu da geçen yıl civarı bir temettü verebileceği yönünde bir sonuca götürüyor beni. Ancak buna göre yatırım kararı almayın çünkü subjektif bir yöntemle bu sonuca vardım. YTD
Ama sanki daha önemli bir problem var kucağımızda.. Putin in savaş oyunu..
hocam umarım haklısındır zaten 2 gün sonra ak koyun kara koyun ortaya çıkacak, benim beklentim temettü yerine bedelsiz lakin ikisi de olursa çok hızlı toparlanma gelir. daha önce de yazdığım gibi toplu halde hareket etmeliyiz gerekirse genel merkez önünde eylem yapma ya kadar her şeye varım. kağıdın düşmesi için hiç bir sebep yok rasyolar çok iyi,
ANSGR çöktüğü yerden kalkmayan cameş gibi oldu :)
ANHYT artıya geçti bile, oranın yüzde 20 side ANSGR nin. Bizim cameş kıpraşmamakta kararlı. Bakalım biraz dürtükleyeceğim belki kıpraşır biraz. YTD :)
Şaka maka devre kesecek birazdan.
Sen devam et böyle bunlara sempati beslemeye.Bilgin olsun sen ne iş yaparsın bilmem ama bu iş benim mesleğim.
https://www.bloomberght.com/altinda-...rprizi-2295612
Bu link bile yeteri kadar aydınlatıcı bu grup hakkında.
Tavuk mu yumurtadan yumurtamı tavuktan bilirmisin?
Ben o Gk ya gelirsem o Gk karışır.O yüzden gelmem korkma bu kadar.
Bir de yazarsın şimdi benim için daha iyi ucuza biriktirebiliyorum falan fıstık mesela tam olur. Buna da bu işte züğürt tesellesi deniyor. Dönen fırıldağın tarifi yok burada uyanamadınsa yazdıklarım uyanman için. Bir dost.
Yetmedi ise bu var bir de
https://www.borsagundem.com/haber/is...eliyor/1639280
Devre kesiciyi devreye sokmadan halka arza devam ediyorlar, bıçak sırtında tutuyorlar.
Hiç fiyata bakmadan satıyorlar… STOP suz işlem yapmam ama ANSGR için bir istisna yapacağım. Her yüzde 5 düşüşe yüzde 50 ilave alım ile temeli düzgün bu hissede pozisyonumu koruyacağım. Bakalım satan mı yoksa kademeli alan mı kazanacak sonunda. YTD
Aynı şeyleri Soda Sanayi hisselerinde de yapmışlardı
Genel kurula gelirseniz korkmam aksine mutlu olurum. Sonuçta diğer ortaklarla en güzel sohbetlerin yapıldığı ortam genel kurullar oluyor. Dolayısıyla ortaklar bir birinden korkmaz tanışır ve fikir alış verişinde bulunur. Sizin mesleğiniz "bu" ise kesin geleceksinizdir ve anlamlı fikirlerle şirketin faaliyetlerine katkı sunacaksınızdır.
"Temettü veremiyorlar ise maaşta ödemesinler" görüşünüzü hazirunda dile getirip kayda geçirmenizi heyecanla bekleyeceğiz.
Bu mesleğinizde başarılar dilerim :)