Benim sistem 10 ağustos - 10 eylül 0ladı. 10 bin puan vardı. Sistemi gözden geçirmem gerek tekrardan. Aslında bir arkadaşın çoklu sistemi kafama yattı. 4-5 tane sistemle ayda 10 bin puan fena değil benim tarafımdan.
Printable View
Benim sistem 10 ağustos - 10 eylül 0ladı. 10 bin puan vardı. Sistemi gözden geçirmem gerek tekrardan. Aslında bir arkadaşın çoklu sistemi kafama yattı. 4-5 tane sistemle ayda 10 bin puan fena değil benim tarafımdan.
Dün bugün mü feyk hareket.. Dün kimle konuşsam çok korkmuştu
Probability Distribution Function
ile tasarladığınız sistemlerin gerçekle örtüşme olasılığını kontrol edin.
Mavi renkli eğri kırmızıya tercih edilir.
Ek 20135
UZUN OLDU, NE ZOR OLDU
KALP YORULDU, DÖN GEL
HERŞEY KALSIN YANLIZ AŞKLA YANLIZ AŞKLA DÖN GEL
AFFETTİM KENDİNİ AKLA YANLIZ AŞKLA YANLIZ AŞKLA DÖN GEL
YAK GEL BİLDİGİN NE VARSA SAT GEL GÖZÜM YOK PARA PULDA YANLIZ SANADIR BU HASRETİM
DÖN GEL VAKTİMİZ DARALDI ZATE ŞU YALAN DÜNYADA
GEL İNADINI SEVDİĞİM.
https://youtu.be/mV-jGj9F7Sc
Aga ben fake Tiberius'um. Üye olurken baktım nick boş, atladım üstüne.
Sağolasın.
:kahkah::kahkah::ok:
Tasarladığınız sistemler gerçekte beklentinizden çok farklı davranabilir.
Gerçekleşme oranını (Probability Density Function) düşüren bazı faktörler vardır.
HHV ve LLV filtreleri;
if (HHV_60[i] > HHV_60[i-1] && ....
if (LLV_60[i] < LLV_60[i-1] && ....
Bu filtreler işlem sayısını düşük tutma konusunda etkilidir.
Ancak tasarlanan sistemin gerçekleşme olasılığını ciddi şekilde düşürürler.
Periyot arttıkça yani HHV_60 ---> HHV_240 a yükseltilirse gerçekleşme oranı dramatik bir şekilde düşer.
Sistemi tasarlarken çok iyi sonuç verseler de gerçekte hayal kırıklığı yaratabilir.
Gerçekleşme oranını yüksek tutmak için bu filtrelerin;
1 - periyodu düşük tutulmalıdır
2 - bir dakika içinde yeni yüksek yerine son 10 dakikada yeni yüksek kriteri uygulanmalıdır.
if (HHV_60[i] > HHV_60[i - 10] && ....
if (LLV_60[i] < LLV_60[i - 10] && ....
Pay / Paydalı Durumlar
1 - ) if (RSI_300[i] > RSI_300_MA_30[i] ...
2 - ) if (RSI_100[i] > RSI_100_MA_80[i] ...
Paydada olan parametre yükseldikçe sistemin kararlılığı artar.
üstteki gibi 2 durum arasında tercih yapmak zorunda kalırsanız 2 nolu durumu tercih edin.
Anlaşılan forumun popularitesi düşmüş.
Bilgilere twitterdan devam...
hoşbulduk üstat da, burası viran şehir gibi olmuş.
nerede poyrazlar, şefler, lyrikler, ykoclar, modidedolar, etc.
bir tek erhan hoca kalmış eskilerden.
Üstad hoşgeldin,heryerden takibe devam:)
hoş bulduk babayiğit
:ok:
üstadım merhaba;
Hoşgeldiniz...Eski forumlarda ki paylaşımlarınızı görmüştüm, bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmaktan büyük mutluluk duyacağım..takip edebileceğim twitter adresiniz nedir acaba?
1-)
RSI = Sistem.RSI(300);
RSIMA= Sistem.MA(RSI, "Exp", 30)
2-)
RSI = Sistem.RSI(100);
RSIMA= Sistem.MA(RSI, "Exp", 300)
if (RSI[i] > RSIMA[i]) AL
if (RSI[i] < RSIMA[i]) SAT
eğer 1 ve 2 nolu şıklar aynı getiriyi veriyorsa 2 noyu tercih et.
küçük payda parametresi stabiliteyi bozar, gerçekle örtüşme şansını azaltır.
selam tiberius hocam, buralardayız, bir yere gittiğimiz yok. yazmasakta, bu köy bizim köyümüzdür, okumaya devam ediyoruz.
uzmana uzmanlık sorusu sorulur: sayın tiberius, yarın borsa için çok önemli bir gün olacak; merkez faiz kararını açıklayacak. böyle günlerin öncesinde pozu kapatmalı mı, yoksa açık bırakmalı mı?
Hoşgeldin Tiberius Hocam Twitter da gördüm çok sevindim inşallah hepimize hayırlı olur:yahoo:
şef hocam fırsat bulursak PDF hesaplayan bir fonksiyon ekleriz.
google'da hesaplama yöntemleri var.
ayrıca basit şeylere uyarak tutarlılığı artırabilirsin.
yukarıdaki iki örnek önemli.
1-) eğrilerde küçük payda kullanıyorsanız gerçekle sapma yüksek olur.
2 -) HHV ve LLV yi doğru kullanmak çok önemli.
3 -) kullandığınız parametrelerin komşuluğunu kontrol edin.
örneğin;
RSI(300)
MA_RSI(50) yi kestiğinde getiri en iyi seviyede olsun.
MA_RSI(40) ve MA_RSI(60) değerlerini de kontrol edin.
Bu değerlerle getiri dramatik şekilde düşerse bu parametreyi kullanmayın.
Tiberus hocam parametre dagilimlarini sematik bir bicimde yogunluk grafigiyle gosteren bir modul ekleseniz ideale cok iyi olur aslinda.
Optimizasyon modulunun altindaki grafik parametre dagilimi herkesin bu dediginiz olayi anlayabilmesi acisindan yeterli olmuyor sanki. Ilerde o bolumu dedigim sekilde duzenlerseniz daha yararli olacaktir.
Bide optimizasyon modulu gelistirilmeli sadece yuksek getiriye degil kar egrisi stabilitesine optimize edilebilmeli.
Cunku tecrube ettigimize gore mesele en yuksek puanda degil mesele kar egrisinin std sapmasinin cok dusuk olmasinda
bu ayın 4 ünden itibaren tüm kazancı yedi ve -1125 puan .
bugün iyi keklediler beni.
sizde 4 ünden itibaren durum ne ?
not :gerçekten robota bağlayanlar için soruyorum :))
Tiberius hocam geçmişte çok yararlandım okuyarak. Tekrar görmek ümit verici bizim için. Hoş geldiniz...
Arkadaşlar 3 aylık sistemciyim.yeni yeni çözüyorum. Sorum şu;
Şimdi strateji hhv > toma kullandım diyelim. Ben buna bir de tillson’ un üstündeyse bar şartı nasıl ekleyebilirim ? Çok mu saçma tam bilmiyorum kusuruma bakmayın.
Hhv>toma>tillson mu demem lazım. Sistem tillson ekleyip ?
Edit : şart derken. Tillson üstüne geçtikten sonra alım yapsın - o da gerçekleşsin demek istedim.
4 yıl gibi bir süreçte rsi indikatörü ile sayamıyacağım kadar sistem çalışması test ettim. Ekranın bana söylediği; Rsi, piyasa ile bir süre beraber hareket etsede uzun vadede maalesef ritmik senkronizasyonu bozuluyor. Tek başına kullandığımda da, ve/veya yanına her ne ilave etti isem rsi' ın fiyat hareketleri ile uyumu bir süre sonra kayboluyor. Yinede size kalmış...
Bir diğer ideal den beklediğimiz, sorgu modülü daha kullanışlı ve pratik olabilir, birden fazla periyodu aynı anda sorgulayıp liste halinde görebiliriz, birden fazla sorguyu aynı anda çalıştırabiliriz, sorgu sistemlerini sayfanın sağına soluna ikon olarak getirip tek tıkla daha hızlı olabiliriz, sorguda çıkan hisseleri sağ tuş grafikde göster diyebiliriz. Yine mouse sağ tık ile belli sistemleri hemen sayfaya gelmesini sağlayabiliriz, data tamamlama için küçük bir ikon konulması sağlanabilir v.s. v.s.
Bar replay özelliği gelebilirse sistemleri gece de test edip robotun gönderdiği sanal emirleri test edebiliriz. Repaint gibi hataları daha kolay yakalayabiliriz, veya farklı geliştirmeler için kullanabiliriz. Amibrokerda bu özellik vardı benim için güzel bir uygulama idi.
Robotu otomatik çalıştırıp eğer şifrelerde bir sıkıntı oldu ise hesaba giremeyince arka arkaya pencere açılıyor. Bu engellenebilir mi?