Hubvc balon mu yoksa yüzyılın fırsatı mi?
13 aralık ta son tek fiyatl i işlemler olacak.Pazartesi netleşir herşey .
Herkes dikkat etsin şelale de başlayabilir 20 yolculuğu da .
Herkes dikkatli olsun.
Printable View
Hubvc balon mu yoksa yüzyılın fırsatı mi?
13 aralık ta son tek fiyatl i işlemler olacak.Pazartesi netleşir herşey .
Herkes dikkat etsin şelale de başlayabilir 20 yolculuğu da .
Herkes dikkatli olsun.
HUBVC'nin diğer girişim şirketlerinden (ki bunlardan çokça var borsada) ne farkı varmış anlayamadım doğrusu. Şu ana kadar elle tutulur, farklı olarak, yalnızca yeni ortakları söylendi, ki her şirketin yeni ortağı farklıdır. Hadi diyelim bu ortaklar süper yöneticiler, 5 kat hisse yukarı çıktı, daha ne kadar iyiler, yani 50 kata çıkaracak kadar mı iyiler, yoksa 10 kata çıkaracak kadar mı iyiler? Ellerinde diğer girişim şirketlerinkinden başka hangi yöntem var, sihirli değnekleri mi var? Ki henüz elle tutulur, duyulur bir başarı da görmedik. -cek -cak lar hayal satıcılığı gibi görünüyor. Bu fiyatlardan bunlara inanıp dalan varsa, helal doğrusu, şaşkınlıkla izliyorum.
Aşağıdan yüklüce alanlar, ellerindekileri çıkamadı herhalde. Onun için olabilir mi hırçınlıkları. Yoksa 5 kat kazanan birileri neden saldırganlaşır, sevinmeli değiller mi?
Son sözüm meclisten/forumdan dışarı.
Yatırım tavsiyesi değildir
Sayın usta ben forumlara pek yazmam ama okurum genelde. Kront yatirimcisiyim aynı zamanda. Orda da henüz cak cek ler somutlasmadi. Ama orda çok umitkar yazılarınız varken burdaki hikayeye bu kadar pesimist bi yaklaşım göstermeniz çok şaşırtıcı. Hubvc 7 den halka arz olan yeni bi firma olsaydı acaba yine çok primli denebilir miydi?
Şuan bistte en fazla merak ettiğim bilanço.
Özetle değer yatirimciliginda hubvc nin 2 li fiyatları çöp seviyesidir. Bu kapsamda ben 5 kat arttı pahalı yorumuna çok katilamiycam. Bu sektörde 1 yıllık kârı 20 civarı olan bi firmanın suanki fiyatlarla 280 mio piyasa değeri makuldur. Emsallerine ve teknoloji firmalarına bakınca çok net görülen bi durum.
Ortak satışı deniyor, gedik in faaliyet konusu ne? Aracı kurum al-sat yani. Niye satmasinki alicisi olduktan sonra. Hangi aracı kurum uzun yıllar mal taşımış acaba?
Ytd
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben ise sizi hatırlamıyorum. Kendim de 1 ayı geçkin süredir artık orada yazmıyorum, gerek yok, çünkü orada her şey apaçık artık bana, tartışacak bir durum yok. Şirket kendisini ispatlamış, bunu hasılata dökmüş.
HUBVC'nin ortak olduğu şirketlerde böyle bir durum yok. Eğer KRONT'ta olduğu gibi, dünya devi telekomlar, bankalar onun iştiraklerinin ürünlerini kullanmaya başlarsa, o zaman aynı terazide tartabiliriz. HUBVC'de olan -cek, -cak, ürünlerinin başarılı olup olmayacağı ile ilgili. KRONT'taki eğer varsa -cek, -cak'lar ise, kendini ispatlamış ürünlerin hasılatlarının ne zaman geometric artışa geçeceği ile ilgili. KRONT tahtasında çok fazla oyun olduğu için, farklı sebeplerden hisse çalkantılar yaşadı. Ben Ağustos bilançosunda, satışlar ertelenmiş olmalı demiştim, şimdi yatırımcı ilişkileri de teyit etti ama bu arada çok kişi döküldü. Her neyse..
HUBVC'de dediğiniz gibi yıllık 20 milyon kar olsa, şu anki fiyatlar pahalı olmaz. Ama geçen sene, kar haznesine yazılan bu kar, satışlardan kaynaklı bir kar değil. Yeniden değerlendirme sonucu, özellikle STRS'nin gerçeğe uygun değerinin 7 milyondan 26 milyona çıkmış gösterilmesi ile ilgili bir durum. (Bu değerin 16 milyonluk kısmı da Zeplin ortaklığından kaynaklı). Yani, şirketin değeri ile kar/hasılat farklı şeylerdir. Siz, her sene, şirketin değerinde, önceki yılın değeri kadar artış mı bekliyorsunuz? Ancak o zaman, bahsettiğiniz gibi bir sürekli kar beklentisi olabilir. Zeplin büyük bir firma, STRS'nin yüzde 4 kadar ortaklığı var. Küçük-orta ölçekli şirketler kısa sürede kendilerini 2-3'e katlayabilir. Ama orta-büyük ölçekli bir şirketin (mesela Zeplin'in değerinin 400 milyon olduğu anlaşılıyor) her sene ikiye katlaması pek nadirdir. Daha açık yazayım, sizin bu sene de 20 milyon kar edebilmeniz için, Zeplin'in piyasa değerinin 800 milyona çıkması lazım. Sonraki sene 1200 milyona çıkarsa, tekrar 20 milyon kar daha edebilirsiniz. Olamaz mı böyle bir şey, yazılım böyle bir şey, tutarsa, bütün dünyada hızla yayılırsa, google, vs. örnekleri gibi, hayal edilemeyecek yerlere gelebilir. Ben Zeplin'i bilmiyorum, eğer siz önümüzdeki senelerde bu şekilde bir artış olacağına inanıyorsanız ne ala.
Ancak yazdığım şeyler gizli şeyler değil. 2018 yıllık bilançosunda yazan şeyler. Eğer piyasa böyle bir beklentiyi görseydi, bilanço açıklandığında hareket olurdu değil mi? Mart'ta yıllık bilanço açıklanıp kar -5.5 milyondan 23 milyona çıkacak ama hissede yaprak kıpırdamayacak. Sizce bu normal kar gibi neden algılanmadı diye sorgulamadınız mı? Ya da, hisse bu bilgiden sonra aylarca sabit kaldı, ama sonra nedense, ancak bir grup, bu bilinenleri yazıp reklamını yapmaya başladıktan sonra hisse hareketlendi. Sorgulamadınız mı? Ben bundan rahatsızım. Yoksa gönül elbette ister ki, bizim yatırımcılarımızın yatırım yaptıkları şirketler başarılı olsun ve hisseler bilançolarına uygun bir şekilde hareket etsin.
Zaten giriş cümlem pek yazmam forumlara idi. Hatirlamamaniz çok normal. Girişim sermayesinde karlılıkta en önemli unsur iştiraklerin değerlenmesi. Pek tabiki her sene karının büyük bölümü burdan gelecek. Yatırım yaptığım firmaya bodoslama dalmam. Siz de biraz bu konuda bi önyargı var (herşeyi kendinizin çok iyi bildiği gibi).
Martta kârı açıkladıktan sonra da hareketini yapmış ayrıca kısa süreli de olsa. Evet twiterda ağırlığı olan birinin bu hisseyi gündeme almasıyla asıl harket başladı. Buna lafım yok. Ancak firmayla ilgili haver akışları baş dondurucu, Bna göre çok normal. Kaldiki burası borsa geleceği fiyatliyor. Derdim polemik değıl, iyi günler.
Ytd
Velev ki öyle olsun, bu yazdıklarımın içeriğini değiştirir mi?
Ancak, ne zaman bir şey yazsam, bu 5 kat karda olan insanlar, acımasızca saldırıya geçiyor. Yazdıklarımın içeriği ile ilgili nedense yazmıyor.(her eleştiren o gruptan demiyorum) Ne yazdık:
1- Bu grubun algılattırmaya çalıştığı gibi, HUBVC'nin bir fonunun değeri 200 milyon DOLAR değil.
2- Bu şirketin yıllık net karı, hasılat kaynaklı değil, iştiraklerinin değeri ile ilgili. Geçen seneki yüksek karlılığın devamlılığının garantisi yok, aslında bu çok zayıf bir ihtimal. Türkiye'de şirket değerlendiricilerinin güvenilirliğine ise hiç girmedim.
3- Bu girişim şirketi gibi sadece halka açık bir çok girişim şirketi daha var. Girişim şirketlerinin ortak olduğu girişimlerin hepsinin birden bir kaç kat değerlenmesine pek imkan yok. HUBVC'yi diğer şirketlerden üstün gösterilmeye çalışılan şeylerden elle tutulur somut tek şey, yeni ortağı. Haber akışlarına ben pek vakıf olamadım.
4- Yazdıklarım hisse 13-14 lira iken yazılmıştır. 2,5 lira iken yazmadım ki, 2,5 lira iken yazılan yazıların , yapılan argümanların aynıları ile yanıt alıyorum. Mesela hisse 100 lira olsa, siz hala, yeni ortak, startsup vs var, dalın hisseye mi diyeceksiniz?
Sizin kazanmanız ile kaybetmeniz arasında benim açımdan fark yok
Ancak, burada birisi hissenin bir fonunun değerinin 200 milyon dolar olduğunu ima eden bir yazı yazdı, DÜZELTTİM
Bir başkası, yıllık karı sabit 20 milyonmuş gibi yazdı, DÜZELTTİM
Her şeyi bilmem ama bunlar çok basit temel şeyler. Ve düzeltme yapınca teşekkür alacağıma, yergi alıyorum. Bir teşekkür ya, düzeltme için, hissede olan ya da olmayan bir kişi teşekkür etmez mi. Evet, beklentim sadece bu.. Eğer yazdığım düzeltmelerde hata varsa, bildirin, onu da düzelteyim :)
Sn. usta sorun aynı şeyi tekrar etmeniz. Dediğinizi dediniz bunu yatırımcının taktirine bırakınız artık.
yoksa sizinle ilgili kişisel bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Yeni sistemi begenmedim.Hergün bir başka hisseyi kalduracaklar.Ky da tabii ki öbür hisseleri satip yukselene atlayacak.Ertesi gün sattıkları yükselecek aldıkları düşecek.Aklını kullanan ve şans ile ihya olur ama çoğunluk zarar edecek ve belli bir zaman sonra takipçi azalacak😄
Hubvc de malum grubun yeni yukarı hareketini bekliyorum.
Sayın alser, hissenin yıllık karının sürekli 20 milyon gibi yazılması (çünkü şirkete değer bu kara göre biçilmişti) yeni. 20 milyon kar deyince bilançoyu inceleyeyim dedim, bu doğruysa, negatif yazılarımdan dolayı özür dileyecektim. Çünkü bu şirket için süper bir kar olurdu bu. Ama bu kar'ın devamlılığının sürekliliğinin çok zayıf olduğunu görünce, bunu paylaşmak istedim. Bunu bile bile, sessiz kalsam daha mı iyi olurdu? İnanın yanılmış olup özür dilemeyi çok isterdim. Hatta öyle bir durumda ortak bile olabilirdim..
Çok yazmak ben de istemiyorum. Benim hissem bile değil. Ama lütfen burada yanlış yönlendirici bilgiler yazmayın. O zaman sessiz kalamıyorum..
Asıl, üstelik hiç bir somut bir şey sunmadan, hissenin hala uzaya çıkacağını ima etmeye devam edenler kendilerini tekrar ediyorlar gibi geliyor bana. Bir de başkalarının ifadelerini ezberden söyleyenler.
Çok basit bi soru sordum hiç olayı uzatmayın bence. Soru şu: Girişim sermayesinde kârı oluşturan en önemli unsur nedir?
Ben burda firmanın uzaya gideceğinden bahsetmiyorum. Sizin algı yaptığınız kadar değersiz bir firma değil. Umarım yıl sonu bilanço açıklanınca o yüksek öngörülerinizin gerçekleşip gerceklesmemesine istinaden takdir ya da özür konusunu bir daha yazarsınız
Girişim sermayelerinde bilançoya takılı kalınmamalı.
Gözde girişime bakın yıllardır bilançoları zarar yazar ama bazı bir iştirakleri bir çok şirketten daha büyüktür.
Örnek katılım finanstaki yüzde 10,57 payı, kümaş,şok vs. vs.
Daha öncede yazdım. Bazıları erken sattı anlaşılır bir durum. Treni kaçırdılar algı yaratarak hisseyi kötülemeye çalışıyorlar.
Yoksa almadığın hissenin neyinin yorumunu yaparsın. Yok birde teşekkür bekliyor :)
Her hissenin kimyası farklıdır. İnsan organizması gibi düşünün.
Bence bu zat gözde forumuna yazarsa çok isabetli olur. :)
Zaman en iyi ilaçtır. :party:
YTD.
Ben değersiz demedim, aman aşırı değerlenmiş olmasın diyorum. Bu konu ile belki alakasız olacak ama meşhur bir söz vardı, onu da yazasım geldi:
SMART GİBİ olmayın, SMART olun..
Ne alaka diyen olabilir, işte öyle alakasız, aklıma geldi.
İnşallah iştirakleri iyi işler çıkarır ve değeriniz daha da artar.. Hepiniz kazanırsınız.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Soruma hala cevap alamadım da neyse. Allah yolunuzu açık etsin. Ego iyi bisey değildir. Hele altı dolu değilse hiç iyi değildir.
Geçiniz kelime oyunlarını
Bu hisse henüz elimde yok. Bir süredir takip ediyorum ama genelde yanlış yorumlar yapıldığını görüyorum.
Bu hisse girişim sermayesi şirketi.
Holding değil.
Fark nedir derseniz holding olsa iştiraklerinin kar zarar durumuna bakar onlardan gelecek temettüye göre holdingn karini değerlendirirsiniz.
Girişim sermayesinde şirketin kârina bakılmaz. Sahip olduğu şirketlerin potansiyeline bakılır. Çünkü g.s lerin amacı o şirketi büyütüp satmaktır. Yani 3,5,10 yıl zarar açıklar belki ama bi şirketini satar ve oradan 10 yılın zararını çıkartabilir. Yada boş çıkar sirketler zarara devam eder.
Yani bugün alayim 3 ay sonra param ikiye katlansın denecek bir şirket değil.
Arsa yatırımı gibi düşünün. Imar plani ile yesil alan da ila edilebilir. Ticaret alanı da.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın 190725,
Şirketlerin değer hesaplamasında, çarpan sistemi kullanılıyor. Yani benzer alanda faaliyet gösteren şirketlerin f/k'ları ile kıyaslama yapılıyor. Bunda, yurtdışı çarpanlar da kullanılıyor, ve yurtiçi çarpanlar düşmesine rağmen yurtdışı çarpanlar değişmedi. Yani, firma çok başarılı olmayabilse de, emsalleri başarılı olduğu için değerli de olabilir.
ikincisi, örnekle vereyim, mesela son 2 ayda bilişim hisseleri endeksi %80 arttı, ama Kront bilişimde olmasına rağmen, sadece %50 kadar arttı. Ama halka açık bir şirket olmayıp, çarpan hesabıyla değerlenmiş olsaydı, şu anda daha değerli görünecekti.
üçüncüsü, şimdi Kront 2 ayda yüzde 50 arttı, buradan diyebilir misiniz ki, bundan sonraki her 2 ayda yüzde 50 artacak. Sizin HUBVC'nin yüzde 100 sahibi olduğu STRS'nin yüzde 4 kadar ortağı olduğu Zeplin yazılımının yüksek değer artışı aynı oranda devam edecek midir? Bunun ihtimali nedir? Sizin şöyle bir avantajınız olabilir, şu an yurtiçi bilişim çarpanları yükseldiğinden, değerlendirme sonucu yine değer artmış görünebilir, ama bütün bu değerlendirmeler, hala kağıt üstünde sanal değerler. Şimdi 2 kat yükselmiştir, yarın düşüverir. Kısacılar için al-sat vasıtası olabilir, ama uzun vade için bir anlam ifade etmez.
Kağıt üzerinde zenginleşebilir şirket, ama ortada nakit filan olduğu yok..
Sizin bir cevap beklediğinizi düşünmüyordum, hatta size yazmamamı istiyor gibi hissettiğimden, isim vermeden ufak bir cevap yazmıştım. Cevabın hepsi size değildi
Ayrıca KRONT'ta madem beni takip ettiniz, hatta soru bile sormuşsunuz, 2 senedir okumuşsunuz, azıcık tanıyıp, niyetimin kötü olmadığını bilmenizi beklerdim, üzüldüm.. Şimdi bir farklı düşüncemizden dolayı yerin dibine mi girdik. 20 milyon değer artışı sürekli olacak gibi bir beklentiyle şirkete değer biçmişsiniz, bunun yanıltabileceğini ifade etmişim, siz ise ego mego diyorsunuz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın usta,
Ben sizi kront formundan bildiğimi söyledim. Evet gayet güzel paylaşımlarınız da vardı. Kotu niyetli olduğunuzu düşünmüyorum. Sadece insan pozisyonuna göre yorum yapıyor. Bnm tepkim buna aslında. Bu sanayi firması değil tabiki en basit şekliyle ortalama kârı üzerinden bi değer bicilebilsin. Ama tek seferlik bir kar değil bu onu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca strs üzerinden gidiyorsunuz sadece. Bu firmanın onlarca iştirak ettiği firma var. Tek bi firmayla değerlendirmek yanıltıcı olabilir.
Ytd.
Yarında kalan 0.29 bitse de alanların niyeti çıksa ortaya..
Bu forumda yıllardır takip ederim her tür insan var.Spek adamları mal toplayacaksa hisseyi sürekli kötüleyenler,elinden kaçıp giden kağıdı haset ve üzüntüden kötüleyenler veya tecrübe ile uyarı olsun diye uyaranlar vardır.Herkes kendi kararını vermelidir ama sürekli bir insan aynı forumda kötülüyorsa art niyet ararım..Bu şirketin güzel bir hikayesi var herkes riski kendi alır.Fiyat artmışsa risk artar insanlar buna göre dikkatli olmak zorundadır.
Yazmayım diyorum ama elinde 1 lot hissesi olmayanlar bile burada mesai yapar olmuş. Kimse kimseyi etkilemesin, tahminini gerçekmiş gibi empoze ederek!! Teknoloji çağındayız. Bence yatırımcı kap.a girip faaliyet raporu,finansal raporları geriye doğru incelemeli.. Değerlemenin nasıl neye göre yapıldığını kendisi okumalı.. Herşey yazıyor. Ciro-karlılık.. sadece zeplin için satış modeliyle değerleme yapılmış. Yorum yapmadan Önce zeplinin potansiyeli bilinmeli hariçten gazel okumayla olmaz bu işler. Benim hisse senedimi benden çok düşünüp yazıyorsanız öğrenin doğrusunu yazın. Zeplin uçan balon zeplinlerden değil ki okadar değersiz olsun :). dünya genelinde kullanılıyor.haberlerine bir bakın. Sadece 1 ayda 6 milyondan fazla proje sistemimize aktarıldı diye bir haber var mesela. Şirket ceosu zeplin için ; önceden exit teklifi geldiğini isteseydik 10 kat fiyata satıp çıkabilirdik demiş röportajında.
benim tavsiyem Bilinçsiz yatırım yapılmasın. Düşecek batacak vs. Diken üstünde beklemek yerine araştırıp mantıklıysa yatırım yapıp huzur içinde beklenmeli. Vadesini,hedefini ve bunlardan önce şirketin mevcut değerini, potansiyelini araştırın. Mesela STRS teknoloji yatırım a.ş bunyesinde kaç tane startup vardır. Bu startuplarin tamamına değerlemede neden
26 milyon tl değer biçilmistir.? Ya da hubvc.ye ait Startershub sayfasında yazan 200 milyon dolar değer
( yeni açıklamayla 250 m.dolar) neyi ifade ediyor. Ciro karlılığa henüz ulaşamayan startuplar değerlemeye dahil edilmiyor değeri yokmudur. Startup değerleme kriterlerine bakın erken aşama girisimlerin değeri nasıl hesaplanır. Kaç tane startupa yatırım yapılmış, başarılı olup devam yatırımı almış olanlar hakkında haber takibi yapabilirsiniz. burada yatırım yapıyorsanız araştırıp kendiniz karar verin.bol kazançlar.
İşte bütün olay bununla başladı. Bu şekilde yazınca, insanlar, HUBVC'nin bir fonunun değerinin 200-250 milyon dolar olduğunu sanıyor. Onlara uyarı olsun diye yazdım. Bu bilgi veriliyor ama devamı saklanıyor. Bu değerin yüzde kaçına HUBVC ortak. Yüzde 1 mi 2 mi, yoksa 10 mu 20 mi? Bizim yatırımcımız bilanço bilanço dolaşmaz, forum forum dolaştığının yüzde 1 i kadar. Burayı okuyan bilecek ki, en azından 1 yatırımcı var, o şirketin içindeki o fonunun değerinin 250 milyon dolar olmadığını biliyor ve bizi bilgilendiriyor.
Bu yaptığımda kötü olan ne var? Asıl kötü olan, bilginin bir kısmını verip, asıl önemli kısmını saklamak değil midir?
Diğer dediklerinizde haklı olabilirsiniz. İnşallah isabetlisinizdir. İnşallah girişim yaptığı bütün işlerde başarılı olur. İnşallah Zeplin daha da başarılı olur ve geçen sene olduğu gibi her sene değeri 2ye katlar, büyümesi sürekli olur ve yıllık karınız her sene 20 milyonların üzerinde olur.
Dediğim gibi, hissem yok, bilançoları detaylı inceleyemiyorum. Bunu söyledim, yazdıklarım buna göre değerlendirilsin lütfen. Ama burada iki de bir o fonun değerinin 250 milyon olduğunu yazarak, sanki o değerin tamamı HUBVCye aitmiş gibi yazılırsa, ben de düzeltme göndermeye devam ederim. Bunun için bilançoları detaylı okumaya gerek yok. Ha, ne oranda ortaklık olduğunu da ekleyip yazarsınız, saklamazsınız, sesimiz çıkmaz. Diğer türlü kandırmaca olur. Mal satarken, "ürünümün kusurlarını neden söyleyecekmişim" diyen uyanık tüccar gibi olmayasınız.
Sn. Usta gözde girişim de var yıllardı yerinde sayıyor.
hep zarar hep zarar yazıyor ama birçok iştiraki bir çok borsa şirketinden büyüktür.
Girişim sermaye şirketleri kuruluş amacı farklıdır bunu anlamak istemiyorsunuz.
Tek bir noktaya takılmışsınız.
Elinde hisse olmadan da açık bir şekilde yazıyorum diyorsunuz.
Bir de bir grubun inadına gıcık olmuşsunuz nefretinizi burda yazdığınızla egonuzu tatmin ediyorsunuz, sizin bir grub veya gruba dahil olmadığınızı nerden bilecez.
Ego dereceniz bir hayli yüksek bunu ben tek belirtmiyorum buna katılan bir çok kişi var.
YAzdığınızı yazdınız bende diyorum işi zamana bırakalım.
Ben hubvc nin iyi fiyatlara geleceğini düşünüyorum.Ama tek fiyattan sonra bir sürprizle şelale olur veya yükselir.
Gruba gelince 100 bin kişi olmuş.Bebekler peydah oluyor ve koşuyor .Doğal olarak millet de atlıyor. Artık yazılan şirketlerin bir hikayesi var ama bu hikayeler bütün şirketlerde var.Bana göre buradaki hisselerden cazip olan hubvc imis .Diğerleri hava benim için.
Burada dönen filimi bütün herkes biliyor ama ortada bir SAADET ZINCIRI oluşturulmuş.Yeni bir TITAN PIRAMIDI ,herkesin anlayacagi CIFTLIKBANK benzeri bir yapı oluşmuş bana göre.
Burada bu doğal olarak oluyor .Burada erken alıp sonradan satanlar çok güzel kazanirlar.Ama bircok kişi de daldan dala atlayarak kazandıklarını kaybedip daha sonra zarar edecek.
Sonuç olarak ben de hubvc de kısa süre sonra biraz yükselince satip geçeceğim.
Bu devran böyle devam etmez.
Aynen katılıyorum size.[emoji106][emoji106][emoji106]SM-N910H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olay usta olayı değil .Herkes dikkatli olsun .Gedik in sadece 58 bin lotu kaldı.Ama hisse de te de 70 bin satıcı daha varmış.Ky nin panik satışları gelirse duman olur .Hele ki kuslu site ayağı çekilirse borsa tarihinin gelmiş geçmiş en buyuk hüsranı olur hubvc .
Ama Gedik yatırım gibi bir kurum neden kendini karalasin bu şekilde?
Insanın aklına herşey geliyor .Neyse sabırla beklemeye devam edeceğim.Ya herru ya merru.
Bilmeyenler, takip etmeyenler olabilir. Son 5 gündür aralıksız, yüklü miktarda ortak satışları devam ediyor. Birilerinin ekmeğine -bilmeyerek de olabilir- yağ sürülüyor. 5-6 liradan seve seve hisse satan ortaklar (Buna MVG Holding, Gedik Holding, Netmarble, Portmobil, Ersin Refik dahil) şimdiki durumu akıllarından bile geçirmezlerdi herhalde. O, Ağustos ayında yüzde 45.45 ortak oldu diye övüle övüle bitirilemeyen MVG Holding, heme Eylül ayında 3,6 liradan satış yapmış. Bütün kap haberlerini incelemedim ama en son bulduklarımdan birinde, 13 Kasım'da 7,5 lira civarından satıp pay oranı yüzde 25'e düşmüş. Gedik, en son dünkü 14 lira civarındaki 260bin lot satışı ile geçen sene Aralık'ta 14.74 olan oranını, yüzde 0.29'a düşürmüş.
Ben HUBVC'yi Türkiye'den arayan bir dostumun sorması üzerine incelememe almıştım. Teknik iyi gösteriyor, ne dersin demişti. Ben gözucuyla inceledim, ama ortaklarının böyle deli gibi pay sattığı bir hisseye ben ortak olmam demiştim. Tecrübelerime göre, genelde batacak şirketlerde böyle yaparlar demiştim. Ha ama teknik olarak biraz daha yukarı çıkarırlar, orasını bilemem, sizin alanınız demiştim.
İnşallah yanılırım.
Bana ve kişiliğime gereksiz ve saçma saldırılara devam ettiğiniz müddetçe, bilançodan ve kap haberlerinden küçük yatırımcıları bilgilendirmeye devam edeceğim
Sn.Usta burası hissenet .Burada demokrasi vardır.Kuslu sitedeki gibi ters yazı yazan müritler engellenmez.
Ben bu kuslu sitedeki CIFTLIKBANK SAADET ZINCIRI nden gerçekten korkmaya başladım.
Hergün yine binlerce lot mal satıyor gedik ve 58 bin lot kalmış .Bu lotlar da bitince ne olacak?
Herkes bir oyuna mi getirildim telasindalar ben dahil.
Aklımda deli sorular .Tufaya mi geldim?
Sn. Usta hubvc yi size soran arkadaşlarınız fiyatını kaçtan sordular sadece merak,
ikincisi o arkadaşlarınıza mahçup olmamak için mi hisseyi kötülüyor olabilirmisiniz. Bazen bir günde insana 10 hisse soruluyor hepsini teknik değilde temel açıdan bilmek imkansız bir durum.
yarın uzun zaman sonra normal seansa dahil oluyor yarın için yukarı bekliyorum gedik satışları bugün biter.satışlar gayet güzel karşılandı alıcılar gerçekten güçlü duruyor.uzun vadeli bilemem ama yarın ciddi yukarı potansiyeli var.
Bugün bedelli onayı da gelebilir yada haftaya kalır.
13.60 dan 90 bin lot eşleşen varmış .
Bitir artık satışlarını gedik .Yeter ulan be.
Ne 13.60 mış be arkadas. Satan belli de alan salak mı alısa giriyor bu kadar günlerdir