yanlış anlaşılma olmasın diye şunuda belirteyim: ben başkasından sistem kiralama ya da kendi sistemlerimi kiraya verme niyetinde değilim
yanlış anlaşılma olmasın diye şunuda belirteyim: ben başkasından sistem kiralama ya da kendi sistemlerimi kiraya verme niyetinde değilim
sorulara cevap vereyım once
1-idealde calısıyor
2-lot sınırı yok.
3-Onu bilmiyorum kapalı verıyor ama nasıl yaptı ne yaptı bılgım yok. İdealgo alt yapısınıda kullanıyormuş ama pek ırdelemedim.
Ben detaylı şekilde sistemi oturup inceleme yapmadım atakan bey böyle birşey sormuş adamda o kısı benım dıye ırtıbat kurdu bende kımmıs neymış diye konustum. Bilgilendirmek içinde buraya yazdım. Amacımız bu olmadıgı için, Bu kısıyı tanıyan ve almaya meyilli biri varsa detaylı bilgileri alsın getirsin bana veya buraya doksun bende analızını yapayım.
Bir alıcı olmadıgı ıcın ben sıstemını analız etmedım satıcının, fatura kesıyonmu hangı fırma vesaire detaylarına girmedim. Amacım sadece atakan beyin sorularına cevap bulmaktı. Satıcı kısıde ben 20,000 demedim dedi. Atakan bey yanlıs anlamıs dedı. Atakan beyde gelip şudur budur yorumunda bulunmadı zaten konu kapandı.
Satıcı kişinin ortağı değilim muhatabı/elemanı/tanıdığı/reklamcısı değilim yani. Atakan bey bilgilensin diye yazdım konu uzadı gitti. Benim 1 saatlık görüşmem çoğunlukla kişilik üzerineydi. Dolandırıma niyetli biri olsa kendi gelip bana yazmaz bu sayfayı okuyan birisi. Kişilik analizine göre dolandırma niyetinde biri gibi görünmüyor. Kendince piyasayı yokluyormuş gibi geldi bana sisteminin detaylarını bılmedıgım içinde bu sisteme para verilir veya verilmez diyemiyorum. %100 dolandırcı veya %100 dürüst diyemem genel izlenimim dolandırıcı niyetinde değil sonradan dolandırıcıya dönüşür bilemem. O gün atakan bey söylediğinde 20,000 puanmı aylık kımmıs o dolandırıcıdır vesairedir dedik. Ancak atakan bey yanlış iletmiş bize. Bende atakan beyin cümlesiyle ithamlarda bulundugum için kendimi rahatsız hissettim.
Sisteme gelirsek
Bunun analizini alacak kişi yapmalı bılmıyorsa bize danışmalı, Bir alıcı olmadığı için sisteminin detayları istemeyi ve bu sayfada analiz etmeyi ben etik bulmadım ayrıca sıstemı iyi ise bu sistem iyiymiş demekte reklam gibi olacağı için analiz etmedim. X bir sistemi alacak varsa nasıl analiz edebiliri anlatmaya calıstım.
Diğer satış stratejisine gelirsek. Bence yapılması zor bir iş kaç kişi ile muhatap olacaksın kaç kişinin sistemini yenilemek için makinasına bağlanacaksın her ay ayrıca sistem işini biliyorsun 1 ay zararlı 5 ay zararlı geçebilir. Bu kişiler daha ilk aydan sistemciliği bırakacaklardır. Hep satıcıların üstüne gidiyoruz ancak alıcılarda az kurnaz çakal değiller. Adamın hizmetini kesersin gider seni her yerde kötüler bu adam dolandırıcı der. sistem bu ay şu kadar kazandırdı ancak benım cocugum hastaydı ona bakacam diye sistemi aktıf edememiştim. adam hemen benden para istedi. halbukı kazancımız kadar ödeyecektım. kazanmadım cocugum hastaydı diyorum hala daha benden para talep ediyor. Sakın ha bu adamın sıstemıni almayın. O ay para kazanamasanız bıle sızden para istiyor. Filan gibi cümleleri hafiften manipule ederek verir gazı.
İşini dürst ve bu iştende para kazanmak istiyorsan sürdürülebilir satış stratejileri düşünmek lazım.
Daha fazla empati yap 2 ortak olarak senle ben sistem kiralamaya/satmaya karar versek bu işi temiz karlı dürüst bir biçimde yasalara uygun faturalı olarak firma kurarak sözleşmeli bir biçimde yapacağız. Nasıl bir satış stratejisi planlardın.
Benim için müşteri memuniyeti en ön planda olmalı mesela dediğin yöntem hem yasal değil hemde memnuniyeti düşürür. Adam evimin kirasını öderken bile binbir türlü bahaneyle geciktiriyor erteliyor eksık yatırıyor. Ulan kaç yıllık kıracım iyi niyetli davranayım diyorsun inan bana yüz buluyorlar. otekı ayda geciktiriyor sonra bu artan bır egılımde devam edıyor hıc odemeyıp otekı ay toplu odemeler baslıyor derken bır bakmıssın 5 ay odememıs. Aynı sey olacaktır. EV sahibiysen kiracını daha gün gelmeden 2 gün önce kafasının etını yıyecen Evet abi sen kötü olacan arkandan küfredecek sana ama paranı baska türlü alamazsın abı iyi niyetle bu iş yürümüyor ARKADAN DAHA GUNU GELMEDEN ARIYOR NE KIYMETLI MALI VARMIS DEDIRTECEN.
-İnsanları iyi tanıyorum iyi niyetlisinide kötü niyetliside kendisini belli ediyor. Genel manada iyiliğe iyilikle geleni bulmak çok zor. Yapılan iyiliğe karşı genelde yüz bulup nasılsa iyi adam birşey demeze dönüp kullanılmaya başlıyorsun. BU olmamalı ama oluyor işte.
işte tüm bu sebeplerden sistemlerimi kiraya vermem. kimsedende kiralamam. kendi yağımla kavrulup giderim ;)
Ben de sizin gibi düşünüyorum. En iyi, dürüst yol sizin dediğiniz şekilde kardan pay almak.
Eğer sistem kar üretiyorsa o kişi ödemeyi yapmaması mümkün değil çünkü kar ediyor ve hizmet kesilirse kar edemeyecek.
Yine de bahane bulursa bir sonraki ay lisansını yenilenem olur biter. Kimse ile uğraşmaya sitrese girmeye gerek yok.
HUAWEI G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erhan hocam sıraladığınız sorunların hepsi çözülür.
Bu tür bir kiralama işine girilecek ise bir şirket kurup müşteriler ile yasalara uygun bir sözleşme yapılır zaten. Bu şekilde çalışan ve fatura kesen kişiler var halihazırda.
Kiralayanın ideali işleme girdiğinde kendi mail adresinize işlem maili, gerçek hesap mı sanal hesap mı bilgisi gelir. Elinizde delil olur. Ayrıca kişinin rızası ile aracı kurumuna sizin mail adresiniz de tanımlanır ve ekstre maili size de gelir. Bunlar sözleşme ile düzenlenecek. Eğer kötü niyetli bir yaklaşım olursa karalama gibi elinizde deliller olacağından kişiye dava açabilirsiniz.
Sistem ilk at zarar yazabilir kişi kullanmaktan vazgeçebilir bunun için yapacak bir şey yok. Ama internette şeffaf biçimde zararları da karları gösterirseniz insanlarda zamanla bilinç oluşacaktır.
Yuzde kac isterdiniz kazanctan ?
Bence cok yuzeysel bakiyorsunuz olaya ciddi bir is olmali surdurulebilir kar etmelisiniz.
Bir sistem ortalama senelik 15 20 bin net uretecek bu adam 3 kaldirac kullansa bir sene sonundaki kari yuzde 50 olacak 10 lotla trade etse 15 20 bin kazanacak bunun icin en az 30 bin tl si olmali 15 binin 5 bini verse size 3 de 1 anlassaniz yani yuzde 33
30 binini 40 bin yapmis olacak ben bunun icinmi risk aldim diyecek ?
erhan kardeşim kullandıgın 1 serverdaki sisteminde gecen sene hiç - yazan ayın oldumu (olduysa kac puan )ve kaldıracı kac kullanıyosun,( ben sahsen reelde 2-3 ay arka arkaya 10k yememiş sisteme iyi diyorum kullanılabilir diyorum ... seninde fikrini önemsiyorum şahsen kolay gelsin bol kazanç
Kendi trade ettiğim sistemden sistem sahibi olarak ben %50 kar ediyorsam kiralayanın %33 kar etmesi makul zaten. Artı olarak 30 bin tl den en az 3 bin tl gecelik faiz elde edecek yani 18000/30000 gerçek karı %60 oluyor. Öbür türlü dilerse risk almadan mevduat ile %17 kazanacak sadece. Sistem kullandığı zaman mevduatta elde edeceği gelirin 3 katından fazlasını elde edecek. Bu yeterli gelmiyorsa kiralamaz. O zaman kendisi işlem yaparak daha fazlasını kazanmayı deneyebilir ki deneyimsiz birisinin daha fazla kazanamayacağını hepimiz biliyoruz.
Sistemcilik zaten bu değil mi?
Bunu şeffaf, açık bir şekilde zaten kullanıcıya anlatmak gerek. Yoksa 10 kaldıraçla işleme girip batacaktır.
Diğer açıdan o sistemini kiraya veren arkadaş aylık 1000 tl bile istiyorsa yıllık 12 bin tl kira giderine göre 5 bin tl çok daha mantıklı değil mi?
Bu işe girmeyi düşünen varsa bu konuyu çok ciddiye almalı ve kimseyi mağdur etmemeli.
Pardon 13000/30000 %43 net kar yapıyor. Yine mevduattan 2.5 kat daha avantajlı.
Olabilir gibi duruyor buradan bakinca. Yemesinlerde yaninda yatsinlar desene :)
Portfoyu yarin yayinlayacagim
Diger arkadasimizin excelide unuttum yarin aksam 9 da hepsini hallederim iyi geceler
gidişat bu şekilde.
https://i.hizliresim.com/16zJpp.png
https://i.hizliresim.com/4j6aVL.png
2018 2019 yılının 5 dakıkalık verilerinde
ADX : 14 ATR : 14 Vertical Horizontal Filter : 14 RSI : 14 Momentum : 14 Dir.Mov : 14
indikatorlerini değerlerini gösterdim.
bir deneme yap bakalım ne çıkacak ortaya hocam.
indirme linki
https://drive.google.com/file/d/1lOj...ew?usp=sharing
arkadaşlar, "iz süren stop" (yeni en yüksekler yaptığında) bir formül paylaşabilir misiniz rica etsem matriks için
tşk
BU sayfadan bilgi istersen yardımcı olurlar. https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=6
----------------------------
Yarın ki aşağı harekete sistemimiz nakitte girecek belki merak edenlerınız vardır diye söylemek istedim.
Ayrıca seçim iptali ile ilgili;
#İstanbul Bir gurup fetöcü hala içimizde dolanıyor ve bunlar görünüşe göre hile yapmışlar. Fetöcüler hala ülkede kol geziyorsa bir güvenlik zaafı olduğunu düşünürüm. İç işleri bakanımız bu güvenlik zaafından ötürü istafa etmeyi düşünmüyor mu acaba ?
Trend takip eden sistemleri her gün gözlemliyorum şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Zararlı günlerin sayısı fazla, karlı günlerin sayısı az .
Piyasa sıkışıyor ufak ufak zararlar yazıyor hergün, ufak zararlarda birleşince can sıkıcı olmaya başlıyor. Sonra bir öyle bir gün geliyorki 2 haftalıkta oluşan ufak ufak zararlar bakmışım gitmiş kara geçmişim.
Tren takip edici sistem için sabırla trendin gelmesini bekleyecegiz, yatayda çarpılıp zararı normal karşılayacagız.
Bu durumda para yönetiminin önemi ortaya çıkıyor. Fulla mala girerek ufak ufak çarpılmalarla porföyü tüketmeyecegiz , sabırla dengeli bir kaldıraçla trend piyasasını bekleyeğiz.
Deneme yaptıgım bir hissede hisse tüm teminatını sıfırladı. Sonra robotunu bozmadım sabırla bekledim ne yapacak diye sonra bakmışım bu hisse tekrar teminatını kazandıgı gibi , üstüne iyi birde kar yazmış .
Görünüşe göre endeks TAMAM MI ? DEVAM MI ? BÖlgesinde daha öncedende görüdüğü üzere bu bölgelerden sık sık dönüş yapıp rally yapıyor sarı kesik çizgiye kadar oradan tekrar yıkılıyor aşağı.
Yani endeks daha aşağı gidemez diyorsanız, alım için müthiş bir fırsat bölgesindesiniz. Endeks iflah olmaz bundan sonra önümüz kriz diyorsanız. Burdan aşağı şelale oluşur. BU şelale sadece 2008 krizinde olmuş. Diğer yılların hiçbirisinde bu çizgiler kırılmamış hep tepki vermiş. En az sarı çizgiye kadar.
https://i.hizliresim.com/ZX89ka.png
TÜRKÇESİ nicel sayısal anlamına geliyor. Bir nevi algoritmik tradelerin başka bir adı aslında.
İnternetten derlediğim şekliyle anlatayım.
Alım satım stratejilerinin disiplinli ve sistematik bir şekilde uygulanmasıdır. Bununla, sabit bir sistem veya plana göre düzenli olarak işlem stratejileri tasarlamayı kastediyorum. Bu alım satım stratejileri titiz araştırma ve matematiksel hesaplamalar ile geliştirilmiştir.
Bu alım satım stratejilerinin geliştirilmesi, işlem yapacağınız ensturumanın seçilmesinde, verilerin seçilmesinde, filtrelenmesinde, incelenmesinde bilimsel yöntemlerin uygulanmasını içerir. Bu analizin tamamı kantitatif analiz olarak bilinirken, bu analizi yapanlar popüler olarak kuantlar veya algoritmik tradelerler olarak bilinir.
Nicel işlem modellemesi genellikle aşağıdakilerden oluşur:
Strateji belirleme: Portföyünüze uygun bir strateji bulma, işlem sıklığına karar verme ve stratejinin diğer stratejilerinizin portföyüne uyup uymadığını kontrol etmenin araştırma aşamasıdır.
Strateji geri testi: çeşitli senaryolar için geçmiş verilerle ilgili stratejiyi titizlikle test etmeyi ve alım satımı etkileyebilecek çeşitli önyargıları kaldırarak optimize etmeyi içerir.
Yürütme sistemleri veya alım satım platformları: Bu, bir aracı kurum seçme, işlemleri yürütme ve işlemin karlılığı sağlayacak şekilde işlem maliyetini en aza indirmeye çalışan bir alım satımın uygulama aşamasıdır.
Risk yönetimi: Portföyün karlılığını olumsuz yönde etkileyebilecek tüm olası durumları ve riskleri incelemek ve kontrol etmek için sürekli bir süreçtir.
Kısaca herşeyin matematiksel bilimsel ve istatistiğe dayanması sonucu yapılan algoritmik işlemlerin diğer adıdır.
Sİstemler kar etmesin diye özelliklemi ayarlıyorlar, nediyoGUZ len NEDİYOGUZ!
5000 puan düşen piyasada kazanç 0 indiriken gaple indiriyorlar çıkarken gaple çıkartıp indiriyorlar ki sistemler trendi yakalayamasın!
Ayın 6 sı hariç gün içi hep yatay vallaha bıktırdılar yaw bi açılıg gari bu gidişle mayıs sonu sistemi revize edecem.
NOT:Yeni stratejimin testleri sürüyor, test okadar çok zaman alıyorki mausun tekerleği bozuldu kullanmaktan.
DURUM RAPORU
https://i.hizliresim.com/8aVo47.png
https://i.hizliresim.com/5aZzWz.png
Topic çok başarılı olmuş, tecrübe aktarımınız için teşekürler.
Sormak istediğim;
1) Sisteminizde optimize ettiğiniz kaç parametre var
2) Optimizasyonunuzu direk max. profit veya max profit factor gibi tek bir parametreye odaklı olarak mı yaptınız yoksa birden fazla parametreyi puanlayarak mı yaptınız.
3) Postlarınızdan okuduğumdan varsaydığım kadarıyla overfittingden kurtulmak için kendiniz manuel walk-forward yönteminden yararlanmışsınız Eğer böyleyse walk-forward adımlamalarını nasıl yaptınız, yani datayı kaça böldünüz ve böldüğünüz sürelerin %kaçını opt yapıp kalan %kaçında deneyip ileri ötelediniz?
Teşekkür ederim.
1-Dört adet parametresi var. 2 adet indikatörden oluşuyor. Birisi bilindik birisi pek ismi cismi bilinmeyen bir indikator.
2-Optimizasyon da çok bilinmeyen indikatorü tek başına max. getiri için optimize ettim. İkinci indikatörü sonradan bu sistemin içine ekledim. O ikinci eklediğim indikatörlede yıllık getiriyi dengelemek için optimize ettim. Her yıla eşit bir kar dağılımı yapmaya çalıştım. Bazı yıllar artarken bazı yıllar kısmış oldum 2. indikatörle.
3-walk-forward yapmadım. Aslına bakarsanız hiç özenmeden tasarladım sistemi. Anlattığım gibi 1. indikatörü tek başına en yüksek getiri için optimize ettim. Daha sonra 2. bir koşul daha ekleyeyim nakite de geçsin sistem dedim. 2. indikatorü ekledım bu indikatörün parametresiyle oynayarak kötü puan üreten yılı iyileştirip iyi geçen bir yılı kötüleştirerek her yıla olabildiğince eşitlemeye çalıştım. Toplamda yarım saat içinde sistemi ürettim.
Bu topikteki amaç klasik düzeyde hazırlanmış, yani acemice algoritmik tradeye giren bir yatırımcının klasık bir sistemle neler elde edebileceğini göstermek süreci yaşamak sürecin yan etkilerini, psikolojik etkilerini görmek anı anına gerçek zamanlı olarak yaşatmak. Bu sebeple gerek sistemin tasarımında gerekse optimizasyonun da bir acemi gibi olabildiğince basit bir biçimde tasarlandı. Böyle bir sistemin ne kazandırabileceğini uzun süredir merak ettiğim bir konuydu. Böylece hem ben ar-gelerimi geliştiriyorum, hemde bu işin meraklıların bu süreçte ne gibi avantajlar dezavantajlara maruz kalınabileceğini deneyimlemiş oluyorlar.
Erhan bey bu ikinci sistemi birlikte nasıl kullanıyorsunuz. 1 al, 2. de al verince mi işleme giriyor. Yoksa iki indikatörü bölüp parçalayıp tek indikatör haline mi getirdiniz.
Eskilerden ykoçun sistemine tiberetus usta incelerken az bir kısmını inceledim 15 adet filtre ekliydi yazmış. Belki ykoç kendide yazmış olabilir. Aklım almıyor 1 sistemde bu kadar filtre nasıl ekleniyor. Kafamda düşündüğüm 15 ayrı piyasa kalıbı var her kalıpta farklı mı davranıyor.
Benim trend indikatörü 2 parametreli optmizasyonla 4 aylık kısıtlı matriks taramasında en karlı kısımlar % 30 civarı
Sonra bunu yükselişte- düşüşte farklı davran dedim 4 ayrı parametre oldu 600 lik tarama 5000 ne çıktı kar aynı şartlarda % 40-42 civarına çıktı. Her piyasada her periyodda 2 parametreli sistemden karlı sonuç üretiyor.
Sonra bir ekleme daha yaptım bundada yükseliş-yatay-trend piyasasında farklı parametreler kullan şeklinde yaptım. 6 parametreli oldu. 5000 lik tarama, 80 000 ne çıktı. aynı şartlarda kar % 45-47 aralığına çıktı.
Hatta buna trendin zayıf oldugu dönemde flata geç şeklide 1 ekleme daha yapılabiliyor 1 parametre daha ekleniyor. Az işlem,az kayma komisyon daha %2 kar daha ilave ediyor.
Demem o ki sistemlere ilave yaptıkça moku çıkıyor.
Programlama bilgisi olan insanlar sistemleri nasıl tasarlıyor merak ediyorum. Çeşit çeşit indikatörleri formüllerini bölüp parçalayıp işine lazım olan tarafları alıp kendilerine özgü sıfır model bir indikatör yaratıyorlar içinde herlü filtredir, karlılığı artıracak unsurlar ardır sanıyorum.
Bizim gibi derme çatma bilgiyle ilave yapa yapa saçma sapan bir şey ortaya çıkarmıyordur sanırım.
Şöyle düşün
1. indikator 80 lik ortalamayla 100 luk ortalamanın kesişimi
2. indikator 200 luk ortalamayla 100 luk kesişimi.
1.indikator Yukarı kestiyse, X'i 1 yap aşağı kestiyse -1 yap.
2. İndikator yukarı kestiyse Y'i 1 yap aşağı kestiyse -1 yap.
X+Y = 2 ise AL, -2 İSE sat, 0 İse FLAT geç.
Parametre sayısı artarsa overfiting ihtimalide artmış oluyor.
Bu hafta iyi başlasa da yatay da yine sarmala bağladı.
Genel hatlarıyla sistem trendlerdeki ufak tepkilere sinyal yakıyor dolayısıyla trend performansını törpülüyor. Aynı durum Yatay piyasada da işlem açılmayacak kadar küçük hareketlerde de sinyal yakarak yatay kayıp performansını arttırıyor. Bu sistemin iç tasarımına göre Önceki günün kapanışı ile yeni günün kapanışında borsa aynı seviyeye gelirse sistem berbat çalışıyor önceki günün sonu ile yeni günün sonu arasında farklı değerler oluşması gerekiyor.
Mayıs ayı 1,865 puanlık bir zararla devam ediyor. Bu ay da 1000 puandan fazla zarar yazarsa Sistemi değiştireceğim.
2014 ortalarında tasarladığım İlk sistemim Yadigar SLOWTRADE isimli sistemime geçmeyi planlıyorum. 5 yıldır gerçek piyasa deneyimi olan ortalama yıllık kazançlarını tuturabilmiş bir sistem. Ay bitsin Otpimus kendini kurtaramazsa böyle bir değişliğe gidersek ayrıntılarını açıklarım.
Bu hafta optimus prime;
https://i.hizliresim.com/QLkQjk.png
https://i.hizliresim.com/grNXN0.png
Erhan bey bende yaklaşık 2 aydır bu şekilde tasarlıyorum Sistemleri. Bu şekilde Sistem ve Optimizasyon yaparken büyük kolaylık sağlamakta. Ben al da 1 sat ta 0 olarak kullanıyordum. İdeAlgo ile de siteme TP SL ve izleyen stop seviyelerini yazarak tekrar test ediyorum. Yalnız test ettiğim birçok sistem 22 Ekim 2018 de Max DD yemekte. 22 Ekim den sonra forumda yazılanları okumakta fayda olacağı düşüncesindeyim. Ufkumuzu açtığınız için teşekkür ederim. Ayrıca danışmanlık işinizde de başarılar dilerim.
SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hmm buraya özellikle taşımamıştım bu konuyu aslında ama madem açıldı bahsedeyim.
Bir danışmanlık hizmeti tam olarak diyemeyiz. Şirket kodlama yapan bir arkadaşımın şirketi, işlerinin %90'ini şirketlere yazılım takip sistemi android/ios uygulama geliştirme vb işi yapıyor. Zaten mesleği bu.
Bir ayağıda yani işlerinin %10 luk bir dilimi olacak bu, kod yazamayan ancak yazdırmak isteyen biri varsa kodlamaları ücret karşılığı ve faturalı bir biçimde yazacak. Ancak vakti çok dar ve algoritmik trade eden yatırımcıların stratejilerini anlamak olurunu olmazını anlamak bir külfet ve zaman isteyen bir iş kazanacağı miktarsa oldukça düşük kalacak yaptığı diğer işlere nazaran.
Piyasa bilgisi ise sınırlı düzey de bu sebeple bu yazılım şirketinin %10 luk dalı olan algoritmik trade ile ilgili tasarım ve yazılım işlerini ben üstlenmiş oldum. Yani şöyle düşünün.
Bir şirket var ve bu şirketin çeşitli satış müdürleri var gibi düşünün.
Atıyorum Şirketin sosyal medya yönetimi müdürü mehtap hanım sosyal medyasını yönetmek isteyen şirketlerle ve kurumlarla o ilgileniyor. Android/İos uygulama yönetimi müdürü Mehmet bey android uygulama yazdıracak kişilerle o ilgileniyor. Web tasarım müdürü Gökhan bey web tasarımı yaptıracak müşterilerle ilgileniyor. Müşteri takip programı yönetim müdürü Erdal bey. Algoritmik trade yönetim müdürü erhan bey. gibi gibi.
Yani siz şirkete gitseniz ben algoritmik trade yapacam bir sistem tasarlatmak istiyorum dediğinizde erhan beyle görüşün denecek.
Bu haftamız da böyle geçmiş.
https://i.hizliresim.com/p54qqL.png
https://i.hizliresim.com/VQp5pV.png
Bende Foreks piyasasına girdim , yeni hesabımı açtım . Günlerdir fx piyasası, metatrader dili, formülleri ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Bitcoin de alıp satacagım . İlk etapta manuel yapacagım, fakat piyasayı takip etmiyecegim. Matriks formüllerimle parite al yada sat verince emri girecegim , emre kar al- zarar durdur seviyesi koyacagım hangi tarafa çarparsa işlem gerçekleşecek. Eskisi gibi ekran izleme yapmam artık.
Kurdugunuz şirketle ilgili baktıgınız bölümle ilgili o kadar çok çeşitli alan varki başlı başına bir alan .
1- Karlı bir algo trading sistemi koyup onu tanıtıp satışa çıkarabilirsiniz.
2- Bu karlı algo sistemini kiralaya bilirsiniz.
3- Bu karlı algo sistemine mesaj, mail gönderme sistemi kurarak abonelik sistemi ile sinyal gönderebilirsiniz.
4-Metatrader de Copy trader var, Mesela erhan bey sizin sisteminize abone oluyorum sizin hesabınız al yapınca benimkide al emri gönderiyor otomatik
5-Sizin dediginiz gibi formül yazma , çevirme işlemleri yapılabilir.
6- Hem yazılım hem de finans piyasasından derinlemesine anlayan yaratıcı beyinler borsayla ilgili yaratıcı algoritmik sistem kurarak büyük işler başarabilirler diye düşünüyorum. Bu algoritmik sistem al sat üreten sistemden ziyada daha komplike bir algoritma çeşitleri olabilir.
7-Bitcoin madenciliği olabilir
8-Bitcoin wallet (cüzdan) kurulması olabilir. Piyasada hiç türkçe bitcoin cüzdanı yok. İnsanlar bu bitcoin cüzdanı üzerinden coin gönderip aldıkça cüzdana bitcoin ödüyorlar.
Bir çok madde yazılabilir Türkiye'de yazlım+Finans uzmanı kişi çok az üzerine düşünce çok güzel şeyler yapılabilir.
Foreks tarafı bana hep güvensizlik telkin etmiştir. İşini doğru düzgün yapan kurum bulmak zor. Proseduru çok gibi geliyor bana birşey gecelik faiz filan alıp duruyorlar anlayamadım. Fiyat farklılıkları oldugu söyleniyor Swap filan var kafalarına göre swapları arttırıyorlar vb.
Viopta hiçbirşey yok neyse o viopu ondan sevıyorum foreksi deneyimleyen birileri olursa deneyimini dinlemek isterim.
Sizin viop işlerine ne oldu neden forekse geçtiniz.