Noluyo ya? "Turk Tuborg - Beer Is Gold" yanyana hisseler bolumune baktigimizda. Ben de sirketin mottosu boyle zannettim.
Printable View
Noluyo ya? "Turk Tuborg - Beer Is Gold" yanyana hisseler bolumune baktigimizda. Ben de sirketin mottosu boyle zannettim.
Bereketli olsun 12liraniz
ASUS_Z012S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sagolasin eski ortagim. Cok daha iyi olur umarim. Bugun finan yatirim tahtayi bozdu. Acik yapmistirda batar diye dua ediyirum ödünç ver diye bana gelseler ne haz duyarim var yaaa. [emoji2] [emoji23] [emoji23]
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türk Tuborg - Şirket Bilgi Notu (Yatırım Finansman)
IBB'nin Türk Tuborg'u 2008 yılında satın almasından itibaren, şirket güçlü sonuçlar sergiliyor: Rekabet Kurulu'nun değişen mevzuatı ile Anadolu Efes'in bakkal ve marketlere verdiği buzdolabının %20'lik alanını rakiplerine açma zorunluluğu getirmesi ve yeni yönetimin genç ve sağlığına önem veren tüketicilere hitap eden yeni pazarlama stratejileri, Tuborg'un pazar payını geçtiğimiz yıllarda önemli ölçüde artırmasına yol açtı. 2012'den 2017'ye Türk Tuborg'un yıllık ortalama satış gelirleri, FAVÖK ve net karı sırasıyla %31, %48 ve %49 oranında büyüdü.
Ancak, Tuborg'un önümüzdeki yıllarda iç pazardaki büyüme ivmesi, geçmiş yıllardaki kadar güçlü olamayabilir: Son yıllarda, Tuborg'un gösterdiği güçlü performansla karşı karşıya kalan Efes, pazar payını korumak için piyasaya yeni markalar sunmaya başladı. Böylece son dönemde şirketlerin pazar paylarının bir miktar dengelendiği gözlenmektedir. Ayrıca, Anadolu Grubu tarafından kontrol edilen Migros'un hızlı büyümesi ve Tuborg'un ithal edilen bazı markalarının Efes'in ortaklarından AB Inbev'e ait olması da gelecek yıllarda Tuborg'un büyüme ivmesi üzerinde risk oluşturmaktadır.
Tuborg'un nakit yaratma kabiliyeti düşünüldüğü kadar güçlü olmayabilir: FAVÖK tarafındaki çok başarılı performansa rağmen, geçtiğimiz yıllarda yüksek yatırım harcaması ve işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle Tuborg'un nakit yaratma kabiliyeti zayıf kaldı. Yüksek yatırım harcaması ve işletme sermayesi ihtiyacı iş modelinin (ve hızlı büyümesinin) bir parçası gibi görünüyor ve bu nedenle de kolayca düzeltilemeyebilir.
Yüksek temettü potansiyeli: Tuborg'un güçlü net nakit posizyonu nedeniyle temettü ödeme potansiyeli güçlü görünüyor. 2017 yılı haricinde, şirket geçtiğimiz 10 yıl içerisinde herhangi bir temettü dağıtımı gerçekleştirmemiştir. 2018 yılında ise şirket güçlü net nakit pozisyonu (592 milyon TL) nedeniyle (2017 yılındaki kazançlarından) kayda değer bir miktarda temettü dağıtabilir. Şirket geçen yıl temettü kararını 25 Nisan'da açıklamıştı.
https://www.yf.com.tr/media/report/s...-03-2018-08-41
3 Nisan Tborg 13,02 6 Nisan tborg 12,05
Hacim desen yerlerde...Bu kağıt ne zaman adam gibi işlem görecek anlamadım gitti.. Y.T.D.
Bizim klasik tuborg iste. 5 gunde aldigini 2 gunde veriyor. Benim anlamadigim konu yabancilarin bu kadar ac gozlu olusu. Adamlar da unyanin hissesi var isteseler hacimde yaparlar tavanda yaparlar. Citi 10 gunde 200b almis ac bunlar ac. Sirket artik sermaye artirsa da hisse in fiyati 1 liralara gelse bizde biraz eglensek yillardir 1 - 3 - 1 lot alim yaparim ama artik pahaliya gelmeye basladi 😉 her 131 60TL.
Tesekkurler size de selam sn kurti35.
.............
Ne olduda 13 lerden 12 nin altına geriledi.Bilmediğimiz birşeyler mi var?
13 e gelirken alim yapan is yatirim az biraz satayim dedi. Alicida olmayinca malum sonuç.
buralarda dursun bırazda bızde maliyetlenelim :wave:
Is yatirim ayin 2 den 6 sina 150b 13 kusur ortalama ile artida.
Düş bakalım düş çapsız çapsız düş..!
Tborg bu yıl temettü açıkladı mı? Hiç bir yerde rastlayamadımda...Tabi kaçırmışta olabilirim..
Henuz bir haber yok. Ben şahsen temettude istemiyorum hatiri sayilir sermaye artirsin cok daha iyi.
Bu nasıl borsa yaa..! 12,36 yı gör aynı seansta sonra 11,61 ....way anasını..!! İçine ettiniz iyice yani..!
Endeks %0,20 düşüyor Tborg %1,50
Bir çok zarar eden şirket bile o kadar düşmüyor.. y.t.d.
Endeks %3 ten fazla artıyor, Tborg %0,67 ekside...Süpersin tborg battın demekki..! y.t.d.
Sezarin hakki sezara [emoji2] endek 2.41 eksi bizim ki 1.34 arti. Zaman daraliyoo.
kısa vadeli 2k-3k lot oynamayı düşünüyorum. Borsada yeniyim :wave: tborg böyle kısa alım satımlarda doğru bir karar olur mu sizce? (: bol kazançlar herkese
Bu TBORG çok kasıyor.
Ara sıra fırsatlar veriyor ama takip etmek gerekiyor.
TBORG Konsolide 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 60611000 Yıllık Değ%:8
Beklenti kaçtı ?
VIA_A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir çok kağıt zarar açıklıyor ve tavan oluyor :-) Bizimkisi düzenli olarak karını artırarak gidiyor ve kar açıklıyor ve eksideyiz..Ulan ne biçim iş yaaa..!
Arkadaslar genel kurula katilacak biri varsa bir ricam olacak lutfen söz alip borsa kotunda s... olup gitmelerini tavsiye eder mi?
Tborg iflas ettide haberimizmi olmadı? Bu kadar ********lik olurmu ya? A.b v. Yazıklar olsun..
Aciklanmis birsey yok ama Twitter da 23 Mayis diye birisinin paylasimi var.
SERMAYE PIYASASI MEVZUATI, TURK TICARET KANUNU VE DIGER YASAL MEVZUAT HUKUMLERI ILE SIRKET ANA SOZLESMESI VE KAR DAGITIM POLITIKASI DIKKATE ALINARAK; BAGIMSIZ DENETIMDEN GECMIS 31.12.2017 TARIHLI KONSOLIDE FINANSAL TABLOLARA GORE 307.776.000 TL TUTARINDAKI NET DONEM KARINDAN 13.492.421 TL TUTARINDA GENEL KANUNI YEDEK AKCE AYRILDIKTAN SONRA 2017 YILINA ILISKIN NET DAGITILABILIR DONEM KARI 294.283.579 TL OLARAK HESAPLANMISTIR.
SIRKET``IN KAR DAGITIM POLITIKASI DOGRULTUSUNDA NET DAGITILABILIR DONEM KARININ %20``SINE DENK GELECEK SEKILDE 58.856.716 TL TUTARINDA PAY SAHIPLERINE BRUT NAKIT KAR PAYI DAGITILMASI VE 4.273.130 TL TUTARINDA GENEL KANUNI YEDEK AKCE AYRILMASI HUSUSLARININ OLAGAN GENEL KURUL``UN ONAYINA SUNULMASINA KARAR VERILMISTIR. AYRICA, NAKIT KAR PAYI ODEMESINE 25 TEMMUZ 2018 TARIHINDEN ITIBAREN BASLANMASINA ILISKIN TEKLIFIN 2017 YILI OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA GORUSULEREK KARARA BAGLANMASINA KARAR VERILMISTIR.
1 TL``LIK NOMINAL TUTARLI BORSADA ISLEM GOREN HER BIR PAY ICIN BRUT 0,1824968 TL (NET 0,1551223 TL) TUTARINDA NAKIT KÂR PAYI ODEMESI YAPILACAKTIR.
Kasada dunyanin parasi var. Ne yapacaklar bu parayi merak ediyorum.
BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI ISTIYORUUUZZZZZ.
Endex düşüyor,TBORG düşüyor. Endex çıkıyor TBORG düşüyor. Dolar çıkıyor TBOR düşüyor.. Dolar düşüyor TBORG düşüyor. O kadar zarar eden dandik şirketler bile bu kadar saçma düşmüyor. Nedir bu TBORG un derdi? Bilen varsa birşeyler yazsın lütfen...
Kimse kalmadı galiba..!!!
Ben buradayim ama ne konusacak ne de sabredecek gücüm kalmadi artik.
Endex % 3 artmış..Nerdeyse bütün kağıtlar artıda bizimki yine yerinde patinaj yapıyor... Satmıyorummm..!!! Y.t.d.
güzel bilgiler için teşekkürler, elimde tuborg yok, ara ara takip ediyorum, buradaki arkadaşlar genelde yükselmiyor iki ileri bir geri demişler ama grafiğine baktım birçok hisseden iyi, gayet güzel denilebilecek bir çıkış ivmesinde hareket etmiş, sanırım yüksek fiyattan aldılar. kötü performans isteyenler goody e gubrf a baksınlar bence.
bu hissenin olayı nedir? iyi kazanmış ama temettü vermiyor, biraz cimri gibi. kabaca araştırdım da,
2016 da dağıtılabilir 147,7 milyon tl karın 16,3 ünü dağıtmış gerisi olağanüstü yedek - karın % 11 ini dağıtmış
2017 yılı için dağıtılabilir 294 milyon tl karın 58,8 ünü dağıtmayı planlıyor gerisi olağanüstü yedek - karın % 20 sini dağıtacak
hisse başı neredeyse 1 tl kar elde ediyor.
kısaca kar ediyor ama parayı dağıtmıyor ortalama % 85 ini içeride tutuyor, peki bu parayla ne yapıyor firma? yatırımları mı var? hissenin halka açık oranı da çok düşük, bu konuda bir çalışma var mı?
toplantı tutanaklarına baktım, geçen yıl toplantıda bir kişi firmanın geleceğe dönük çalışmaları nedir diye sormuş, toplantı başkanı çalışmalar yasal mevzuatlar çerçevesinde eksiksiz sürüyor gibi garip bir cevap vermiş. bu firmanın geleceğe dönük çalışmaları nedir cidden bilen var mı?
Ne olacak bu TBORG un hali ?... Kaç gündür kimseden ses sedada yok..!
3-5 lotla içine etmeye devam edin bakalım. Endex + olsada - olsada hep düş bakalım...Kapatıyorsunuz galiba..!! Y.t.d.
11.10'a 500 lot satış yazdım. 10.74'e kadar verdi