O adam ilerde çocuğunun yüzüne nasıl bakacak...Yüzüne tükürmeyecek mi baba sen naaptın geleceğimin çalınmasına sessiz kaldın çanak tuttun diye...
Öldüğünde dua mı alacağını sanıyor mezarında ?
Printable View
O adam ilerde çocuğunun yüzüne nasıl bakacak...Yüzüne tükürmeyecek mi baba sen naaptın geleceğimin çalınmasına sessiz kaldın çanak tuttun diye...
Öldüğünde dua mı alacağını sanıyor mezarında ?
ABD'de perakende satışlar ve ÜFE gerilerken işsizlik başvuruları arttı
Perakende satışlar Aralık'ta %1,2 ile yılın en sert düşüşünü yaşadı. Çekirdek kalem de %1,8 gerileme gösterdi. Yakıt ve otomobil hariç satışlar Aralık'ta %1,4 düştü.
Perakende satışların tüm kalemlerinde Aralık'ta son ayların en sert düşüşü yaşanırken ÜFE tarafında ise Ocak rakamları beklentileri karşılayamadı.
ÜFE, Ocak'ta aylık %0,1 gerilerken yıllık ÜFE de %2,5'ten %2'ye geriledi. ÜFE tarafındaki düşüşte maliyet azaltan unsur olarak petroldeki düşüş etkili oldu.Çekirdek ÜFE endeksi Ocak'ta aylık %0,3 ve yıllık %2,6 ile beklenti üzerinde geldi.
Haftalık işsizlik maaşı başvuruları son haftada 4 bin kişi artarak 239 bine yükseldi, 4 haftalık ortalama ise 231 bin oldu.
Gün içinde yükseliş yaşayan ABD Dolar Endeksi ABD seansı ile 96,96 seviyesine gerileyerek negatif bölgeye geçti.
http://m.ensonhaber.com/merkez-banka...ini-dustu.html
yat.tavs. değildir.
maaşlı insan zaten zor geçiniyor. Kredi kartı, ev kirası, faturalar vb. cebinde kalsa kalsa ay sonuna kadar 500 tl kalır. Ben şöyle düşünüyorum.
Devlet maaş ödemesi yapacağı zaman doları / avroyu yüksekten bozuyor TL ye dönüyor ve ödemeleri yapıyor. Sonra viop işlemleri ile dövizi geriletiyor ve daha ucuza dövizini yerine koyuyor olabilir. Çokta akıllıca olur.
2018 kaynağı belirsiz para 21 milyar $
ama merkez viopta pozisyon aldı
kesin ondan düşüyordur.
Net hata noksan kalemi için herkes birşeyler karalıyor ama bir ya da birkaç kalem ile açıklanamayacak bir meblağ bu. 21.2 milyar dolar. Bankacılık sistemine girmeden ülkeye girmiş ya da hali hazırda ülkede sistem dışıyken sisteme girmiş bir para. Çok fazla unsur içeriyordur. Yani yıllara göre seyrine bakınca çok zigzaglı bir rotası var. Ama devamlılığı olur mu muamma. Buna güvenerek iş yapılmaz. Benim bile 50 eurom var net hata noksan içerisinde :)
Net hata noksan...Saklanan, gizlenen, nerden geldiği gittiği belli olmayan para demek değil mi ? El altından gizli kapaklı illegal iş yapılıyor demek değil mi ?
2018 yılında cari açık 27,6 milyar dolar, net hata noksan denen Türk icadı (!) 21,1 milyar dolar...:)
Ner olduğu, nereden geldiği bu kaynak, ya da muhasebe kaydı olmasa cari açık neredeyse % 80 oranında artarak 47,8 milyar dolar olacak.
Aslında senin ekonomi olarak açığın (dış borçlanman) 47,8 milyar dolar.
Bu da bildiğimiz son derece uygun petrol fiyatı ve son 4-5 aydır düşen büyümemize uygun olarak düşen ithalat nedeniyle...
Bunu dünya alem biliyor.
AK Partilinin zaten kafası bile basmaz.
Cari Açık Nasıl Finanse Edildi...
(Mahfi Eğilmez)
https://www.mahfiegilmez.com/2019/02...se-edildi.html
yarınki kuruluş görünümü pozitif mi yapacak acaba usd saldı aşşagıya
oysa reis anlaşmamız yok onların verdigi notun taaa diyordu
Bitcoindeki aynı durum var dolarda. Sokaktaki ayakkabı boyacısı, taksici, Berber, manav, kasap... herkes dolar seçimden sonra çıkacak diyor. Çok farklı insan grupları ile rastgele sohbet edip özellikle soruyorum.
Bu durum beni düşündürüyor. Dolar pozisyonumu şimdilik ne azalttım ne arttırdım.
Bu grup genelde ağırlıklı olarak aynı şeyi düşündüğünde o iş olmaz.
Sizin düşünceniz nedir? Dolar bu genel grup bıkıp satana kadar yatayda devam eder mi? Akıllı para bu gruba kolay kolay ekmek yedirmez.
Herkes aynı şeyi düşünüyorsa o iş kolay kolay olmaz yatırım piyasasında.
O grubun elindeki doları almadan olmaz.
BİST yatırımcısındaki stop-loss mantığı çalışır mı dolar ve altın yatırımcısında?
Bu yanıtlanması gereken ilk soru...
İkincisi ise şu...
Neden seçim sonrasında kur artacak ki?
Madem yönetim bu kadar rahat tutabiliyor kuru, devletin kurumlarında stop-loss hiç çalışmaz.
Büyük sayılar ve bu sayıların buluştuğu piyasa verecek bu sorunun yanıtını...
Makro veriler ve dünya ekonomisinin gidişatı belirleyecek dolar kurunun fiyatını eninde sonunda.
24 haziran seçimlerinden sonrada herkes $ çıkacak diyordu.
sonuç ne oldu.?
çıktı.
zaten bu kaçınılmaz.
yıne çıkacak.
amaç millete 3,5 tan değilde 6,5 tan aldır.
10/12 ye gıdecek lafını ortalığa sal
aylarca beklet.
yıne aynısı olacak
bu sefer 15 e gıdecek diye millete 8-9 dan $ aldırmak.
bakın crashci vardı temmuz ağustosta her sayfaya yazıyordu
aylardır yok...
Aylara göre net hata noksan
https://resmim.net/f/AnqCmo.jpeg
Yahu şu şehir efsanesini bırakın. Döviz işi hisse mantığında işlemez. Belirli sayıda bir lot yok ortada malı kitleme toplama olsun. Hele dth gibi yüzde 90 nı sanal bir uygulama varsa sonu hiç yok.
Piyasaya yön veren fonlar foreks üzerinden 1 e 200-400-2000 kaldıraç ile işlem açıyor. Benim dthımla işi yok.
Dth miktarının yükselmesi finans piyasası açısından olumsuz.
İkinci grafikteki oran yanlış. Yüzde 30 küsürlerde yıllık düşüş.
Traktör satışlarındaki düşüşün, ve patatesi soğanı bile ithal etmemizin sebebi bu olsagerek.
http://666kb.com/i/e19pjl24pj25q16kv.png
MB nin Ağustos ayı ve akabinde aldığı başta 24 lük politika faizi olmak üzere kararların etkilerinin yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Artık ne doların, ne Dibs faizlerinin, ne de mevduat ve kredi faizlerinin düşebilecek çok bir yeri kalmadı. Açıklanan verilerden reel sektörün hiç mi hiç takatinin kalmadığı anlaşılıyor. Öte yandan hazine rekor açık verecekken Ocak ayını MB avansıyla kurtardığı, Şubat ayını da yılbaşından bu yana yaptığı 5.4 milyar dolarlık ( 2019 tamamında 8.7 milyar dolar öngörülmüştü halbuki) dış borçlanma ile çevireceği anlaşılıyor. Mart ayına Allah Kerim.
Seçim sonrası artık vakit kaybetmeden aksiyon almak zorunda ekonomi yönetimi. Piyasayı kitleyerek geçen her günün maliyeti yeni bataklar, ödenemeyen krediler, artan işsizlik olarak yansıyor reel sektöre. Son on ayda sadece işkura kayıtlı işsiz sayısındaki artış 1.3 milyondan fazla. Kayıtlı olmayanlar meçhul. Haziran ayında Üniversitelerden mezun olacak 1 milyona yakın yeni mezun da iş isteyecek.
Büyümek büyümek, büyümek lazım.
14 Şubat Perşembe 18:21 ERDOĞAN: (SURİYE) AB 3+3 MİLYAR EURO YARDIM SÖZÜ VERDİ AMA 1,75 MİLYAR EURO GELDİ
14 Şubat Perşembe 18:00 ERDOĞAN: GERİ DÖNÜŞLERİN KOLAYLAŞTIRILMASI İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ
14 Şubat Perşembe 16:33 ERDOĞAN: MÜLTECİLERE ŞU ANA KADAR 35 MİLYAR DOLARLIK YARDIM YAPTIK
kafasına dank etti ama giren de girdi ülkeye ÜMMET MÜMMET adına...
Sadece narkozu verdiler hastayı uyutuyorlar hocam. İç kanama son gaz devam. Mevcutta ülke ne 2008 deki ne de 2001 deki ülke.
Mevcutta tehlikeli hale gelmiş işsizlik, yüzde 25 genç işsizlik, 82 milyon nüfus, içeride 4, Suriyede 1 milyon bakmakla yükümlü olduğun adam, akın akın gelen Afganlısı, Iraklısı, İranlısı vs, 300 milyar dolar net döviz açığı, Çinden sonra oransal olarak dünyanın en borçlu özel sektörü vb vb vb.
Ortalama büyümemiz olan yüzde 5 in üzerine ki mevcut durumda daha da yukarı olmalı ve bu istihdam olarak karşılık bulmalı, çıkamadığımız her çeyrek dipsiz kuyuya doğru ineriz.
Ve en önemli nokta finansman kıtlığı.
Rte suriyelileri hicbir zaman göndermez daha milyonlarca suriyeli gelecek
Bi de çıkarmışlar şimdi e-spor diye bişey...Gençler hep kapalı mekanda beyin uyuşturmaca...Çıkıp bi gerçek dünyada ne olup bitiyor ilgilendikleri yok...Sanal spor mu olur...Gerçek spor yap ta gör ebenin şeyini...Terin kanın bi aksın...Mental ve fiziksel olarak olayı bi tat...
Evet hocam game houselar var..Günlerce orda kalıyorlar, oyun oynuyorlar...Bizim kültür sıkıntılı...Din, e-spor, okey masası vs mutlaka bi yolunu buluyorlar: =) Bu ülke 100 sene gecsin, yine yerinde sayar :D
https://www.twitch.tv/wtcn
8,205 online şuan : =)
Ben o gençlerin kulağını çekeyim. 10 yıldır akademik personel olarak çalışıyorum. Tam göbeğindeyim işin ortasındayım gençlerin. Bilmez miyim. Her yıl kötüye daha kötüye gidiyoruz. Çok küçük bir azınlık hariç adam edilemez, imkansız. Hadi tamam ben taşrada çalışıyorum. Öğrencinin elek altı bize geliyor. Hacettepe mezunuyum. Oradaki hocalarımla sık sık görüşürüm onlarda aynı şeyleri söylüyorlar. Zor işimiz çok zor.