1400 lotum vardı
Rüchanlara dokunmadım
Hisseye de dokunmadım
Şimdi ben nakit 2800 lira mı yatıracağım
1400 lira mı
Bu işlemler bitince kaç lotum olacak birisi yazabilir mi [emoji23]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
1400 lotum vardı
Rüchanlara dokunmadım
Hisseye de dokunmadım
Şimdi ben nakit 2800 lira mı yatıracağım
1400 lira mı
Bu işlemler bitince kaç lotum olacak birisi yazabilir mi [emoji23]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2800 tl yi 9 temmuza kadar yatırmanız gerekiyor.
4200 lotunuz olacak
İşlemlerin topluca sonuçlandırılacağı tarih
09/07/2019 Günü Saat 16:00'a kadardır.
Yani 12 değildir...R tahtası kapanmıştır,işlemi yoktur.
rüchanlar hala hesapta hisseye dönüşmemişler daha:rtfm:
***KATMR*** İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş.( Temerrüt İşlemi
***KATMR*** İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş.( Temerrüt İşlemi )
İlgili Şirketler [KATMR]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Temerrüt İşlemi
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
09/07/2019
Bildirim İçeriği
İşlem Türü
Temerrüt Alışı (Default Purchase)
İlgili Pazar
Takasbank Ödünç Pay Piyasası
Takas Tarihi
09/07/2019
Açıklamalar
Takasbank Ödünç Pay Piyasası'nda henüz yerine getirilmeyen bir yükümlülük dolayısıyla oluşan temerrüt açığını kapatmak üzere KATMR.TE pay sırasında temerrüt alışı yapılacaktır. Temerrüt alışının takası BUGÜN (09.07.2019) gerçekleşecektir. SATIŞ emirlerinizi ilgili pay sırasına girebilirsiniz.
bu haber ile ilgili bilgisi olan varmı acaba ?
borçları yüklü miktar olsa keşke...
iyi bır babayıgıt lazım ama tahtayı yukarı götürüp bunlarda acıklarını kapatamasınlar.
kim ne kadar temerrüde düşmüş görebilen var mı
satılmayan paylar perşembe ve cuma günü satılacakmış. kalan payların nominal değeri 363.549.640 tl imiş.
Toplamda 25 milyon adet payı olan şirket %200 bedelli yaparak 75 milyon adet paya ulaştı... (payların nominal değerinin toplamı şu an 75 milyon lira, piyasa değeri 158 milyon lira)
satılamayan 363 milyon nominal değerindeki pay nereden çıkıyor??.. Sihirbaz mısınız?
363 bin TL demek istediniz sanırım... Çoğu durumdan habersiz küçük yatırımcıların payıdır.. Mersedesini satıp alır gerekirse...
Geçen sene yolladığı haberde %100 de bedelsiz vereceği söyleniyordu... Yapılandırmadan dolayı 2 yıl ertelediği borç taksitleri sayesinde süper bir bilanço açıklayıp, ardından bedelsiz haberini yollarsa, artık buralarda kaç tavan yapacağı konuşulur...
Hisse üzerinde "bedelli" baskısı vardı düne kadar.. bu baskı da bitti...
Bedellisine kimse girmez yapamaz diyenler nerede ?? bedelliye girenler aptal diğerleri akıllı heralde... ytd
skee skee bedeliisine katılmak zorunda bırakıldıkkk bedellsiz yalanıyla da yüksek maliyetlli olanlarıda sattırmadılar şimi% 10 zaradan vermediğime pişmanımm ama şu an % 70 zararla bekliyoruzzz burada patronun adamları her türlü pazarlama yaptılar patronda manşetlerden yaptı bunu vebalii hepsinin üzerine 3 5 lirasına göz diken patron ucubesi şimdi piyasda yokk inşş batarsınız 1 lira olmadan da hisseyi yürütmezler 3 4 yıl sürünür yeni girecekelr buralarr pahalı aman haa uzak durun 100 MİLYON EURO borç var iş ihale desen kesatt o da sakın bulaşmayın ytd
furkan katmerci adam işi gücü bırakmış bugun var yarın yok siyasetçilerin peşinde dolanıyorr birde hükümet in izmir il başkanlıgını yapıyor ekonomi hemde ne utanmaz arlanmazz bir herif şirketi yönet şirketi batacaksınızz
bunlardan bır halt olmaz soygun başka bır şey değil
azıcık yatırımcına sahıp çık azıcık karakter azıcık
yazdığı emırlerı sılıyor sonra alt kademeye verıyor döke döke topluyor yetmemiş ucuzdan aldıkları
Yıllar önce de aynı adamlar vardı burda hâlâ aynı, maliyetiniz yüksektir beklersiniz belki tamam da ama sırf patronun adamı olarak buralarda yazıyorsanız bu hakkı ödeyemezsiniz.
adamları varsa patrona selam söyleyin sövülmedık kimsesi kalmamıştır
haydı hep bırlıkte sövmeyelım bu kansızlara
Ortalama 2.25 postalamıştık,1.90 maliyetlen,R satın alıp bedelliye katılmıştım peşi R 2.50,katılmayıp 2.50 satmak varmış,maliyet bende bedelliye katılmakla 1.45 gözükse bile o aldatıcı sayılır bana tam lot vermediği için...tekrar 2.10 altından damladık,sanırım indiği yere kadar kademeli alınır,R bir öncekinde 1.82 görmüştü,E ise 1.90,bakalım oraları tekrar test edecekmi...Borsada bütün bedellilerin sonu hep hüsran olmuştu,buda onlara dahil oldu...ytd.
1.90 getirecekler gibi
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa çakıldı.. demek ki s400'ü bize monte ettiler.. artık sırtımız yere gelmez.... çünkü montaj sağlam, hep oturma pozisyonu...
***KATMR*** KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***KATMR*** KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Daveti
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2018
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2018
Karar Tarihi 12.07.2019
Genel Kurul Tarihi 02.08.2019
Genel Kurul Saati 11:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 01.08.2019
Ülke Türkiye
Şehir İZMİR
İlçe ÇİĞLİ
Adres ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 10032 SOKAK NO:10
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığının Seçilmesi
2 - Toplantı tutanağının ve sair evrakların imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi,
3 - 2018 Yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
4 - 2018 Yılına ait Bağımsız Denetim Kuruluşu rapor özetinin okunması,
5 - 2018 Yılı Bilanço ve Kar-Zarar Hesaplarının okunması, müzakeresi ve onaylanması,
6 - Yönetim Kurulu Üyelerinin Şirketin 2018 Yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmeleri,
7 - Yönetim Kurulu'nun Kar dağıtım politikası çerçevesinde hazırlanan 2018 Yılı karı'nın tasarrufu ile ilgili teklifinin görüşülerek karara bağlanması,
8 - Yönetim Kurulu Üye sayısının ve görev sürelerinin belirlenmesi, belirlenen üye sayısına göre seçimi, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi,
9 - Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi,
10 - SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Yönetim Kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticileri için ücret politikası ve bu politika kapsamında yapılan ödemeler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi ve onaylanması,
11 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince yönetim kurulu tarafından seçilen Bağımsız Denetim Kuruluşu seçiminin görüşülmesi ve onaya sunulması,
12 - Yıl İçinde yapılmış olan bağışlar hakkında Genel Kurulun bilgilendirilmesi, 2019 yılında yapılması planlanan bağışlara ilişkin üst sınırın belirlenmesi,
13 - 2018 Yılında Şirketin, 3. Kişiler Lehine Verdiği Teminat, Rehin, İpotek ve Kefaletler ile elde edilen gelir ve menfaatler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi,
14 - SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri ve 6102 Sayılı TTK'nın 395 ve 396'ncı maddeleri çerçevesinde Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, üst düzey yöneticilerin ve bunların eş ve üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarının, şirket ve bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte işlemleri bizzat veya başkaları adına yapabilmeleri ve rekabet edebilmeleri, bu nevi işleri yapan şirketlere ortak olabilmeleri hususunun Genel Kurul'un onayına sunulması, 2018 hesap döneminde bu kapsamda gerçekleştirilmiş işlemler hakkında hissedarlara bilgi verilmesi,
15 - 2018 yılında gerçekleştirilen ilişkili taraf işlemlerinin ortakların bilgisine sunulması,
16 - Dilek ve Temenniler.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1 GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Ek Açıklamalar
Şirketimiz 2018 yılı Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıda belirtilen gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere 02 Ağustos 2019 Cuma günü saat 11:00' de 10032 Sokak No:10 Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli/İzmir adresindeki şirket merkezinde yapılacaktır.
Şirketimiz pay sahipleri, Olağan Genel Kurul Toplantısına, fiziki ortamda veya elektronik ortamda bizzat kendileri veya temsilcileri vasıtasıyla katılabileceklerdir. Toplantıya elektronik ortamda katılım, pay sahiplerinin veya temsilcilerinin güvenli elektronik imzaları ile mümkündür. Bu sebeple Elektronik Genel Kurul Sisteminde ("EGKS") işlem yapacak pay sahiplerinin öncelikle güvenli elektronik imza sahibi olmaları ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ("MKK") e-MKK Bilgi Portalı'na kaydolmaları gerekmektedir. e-MKK Bilgi Portalı'na kaydolmayan ve güvenli elektronik imzaları bulunmayan pay sahipleri veya temsilcilerinin EGKS üzerinden elektronik ortamda genel kurul toplantısına katılmaları mümkün olmayacaktır.
Toplantıya elektronik ortamda katılmak isteyen pay sahiplerinin veya temsilcilerinin 28 Ağustos 2012 tarih 28395 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan "Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik", 29 Ağustos 2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Uygulanacak Elektronik Genel Kurul Sistemi Hakkında Tebliğ" hükümlerine uygun olarak yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir.
Elektronik genel kurul sisteminde oy kullanacak pay sahiplerimizin ilgili yönetmelik ve tebliğ hükümlerine uygun olarak uygulama yapabilmeleri için Merkezi Kayıt Kuruluşundan, şirketimizin www. Katmerciler.com.tr kurumsal internet sitesinden bilgi edinmeleri rica olunur.
Sermaye Piyasası Kanunu'nun 30 uncu maddesi uyarınca, şirketimiz yönetim kurulu tarafından Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK)'ndan sağlanan pay sahipleri listesi dikkate alınarak hazır bulunanlar listesi oluşturulmakta olup, sadece listede adı yer alan pay sahipleri genel kurula katılabilirler. Bu listede adı bulunan hak sahipleri şirketimiz olağan genel kurul toplantısına kimlik göstererek katılırlar.
Temsilci göndermek suretiyle toplantıya katılacak pay sahiplerimizin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun Seri II-30.1 sayılı ''Vekaleten Oy Kullanılması ve Çağrı Yoluyla Vekalet Toplanması'' Tebliğinde öngörülen vekaletname örneğini (Şirketimizin www.katmerciler.com.tr internet sitesinden temin edilebilir) usulüne uygun olarak doldurmaları, vekaletname formunda yer alan imzayı onaylattırarak veya noter huzurunda düzenlenmiş imza beyanını vekaletname formuna ekleyerek şirketimize ibraz etmeleri gerekmektedir.
Şirketimizin SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri ve ilgili Tebliğleri gereğince olağan genel kurul toplantısında görüşülecek konularla ilgili olarak genel kurul toplantı gündemi, 2018 yılı finansal tabloları, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Raporu, yönetim kurulu üye adaylarının özgeçmişleri, kar dağıtımına ilişkin teklif ile Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum raporu gündem maddeleri ile ilgili gerekli açıklamaları içeren bilgilendirme notu toplantıdan üç hafta öncesinde kanuni süresi içinde şirket merkezinde ve Kamuyu Aydınlatma Platformu (www.kap.gov.tr) , www.katmerciler.com.tr adresindeki internet sitemiz ile Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun elektronik genel kurul sisteminde pay sahiplerimizin incelemesine hazır bulundurulacaktır.
Olağan genel kurul toplantısında gündem maddelerinin oylanmasına ilişkin elektronik yöntemle oy kullanma hükümleri saklı olmak kaydıyla el kaldırma usulü ile açık oylama yöntemi kullanılacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/775270
BIST
(12/07/2019 - 18:00:26)
trmcleod diyelim
Katmr hakkında bilgi sahibi olmak isteyen yeni arkadaşlara bilgi amaçlı yazıyorum...
Bu sayfalarda bilgi çok az... Yazılanların çoğu aşağıdaki kategorilerden birisine giriyor:
1) Hisse yükselirse, at yarışı muamelesi yapan yazılar (örnek: kop da gel, hadi yürü, v.b.)
---- Bir miktar anlaşılabilir, kumar amaçlı dalanlar heyecan yapıyor.. yaşı veya ruhu gençse kendisini tutamıyor...
2) Hisse düşerse "inşallah batarsın, daha beter ol" tarzı hissenin daha da düşmesini temenni eden yazılar..
---- Anlaşılır yanı yok.. Hisse almış, aldığı hisse düşüyor, daha da düşsün istiyor.. Ya mazoşist, ya da aslında hisse sahibi değil, "daha fazla düşse de alsak" modunda...
3) Hisse çok düştüğü için psikolojisi aşırı bozulan üyelerin yazıları.. Her yoruma ve yorumcuya laf sokma amacı taşırlar..
---- Başkasına acı çektirerek bundan zevk alan, böylece kendi acısının hafifleyeceğini zanneden, psikolojik desteğe muhtaç tipler olduğunu düşünüyorum...
4) Şirket patronlarına ve speğe beddua yazıları
---- Çok iyi anlıyorum bu yazıları, neler hissettiklerini de anlıyorum.. ben de 1000 kez beddua yazıp, %99'unu yollamadan sildim.. ne bana, ne de size bir faydası yok.. boşuna forumu işgal etmekten başka işlevi yok...
5) Nadir de olsa bilgi veren yazılar... Bu yazılara illa laf sokan birileri çıkabiliyor.. Şirket hakkında olumlu yazı ise "pazarlamacı" muamelesi yapılabiliyor.. Olumsuz yazı yazanlar da "niye şimdiye kadar bekledin" tepkisi görebiliyor.. Bu sayede bilgi paylaşanlar bir şekilde küstürülüyor, forum yukarıdaki 4 türde yazı yazanlara kalıyor....
Aselsancılar ambargo bekliyordu s400 yüzünden.. Fiyata aşırı yansımıştı... ambargo gelmeyeceği fikri yayıldıkça , aselsan fiyatına çok olumlu yansıyacak.. Katmr gibi diğer savunma sanayi hisselerini de olumlu etkileyebilir.. çünkü aselsan yükselirse sektör FK'sı yükselecek, büyük yatırımcılar severler "sektör FK'sı" ile kıyaslamayı... Tabi Katmerin 19 Ağustosta gelecek 2.çeyrek bilançosunda kar gelmeli ki FK hesaplanabilsin :D bence gelecek, ve borç yapılandırmasının etkisi ilk defa görülecek...
Dün akşam gelen haber:
Şirketimizin 450.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 25.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut ortakların rüçhan haklarının kullanılarak tamamı nakden olmak üzere 50.000.000 TL tutarında (%200 bedelli) artırılarak 75.000.000 TL'ye çıkartılması ile ilgili olarak ihraç edilen 50.000.000 TL nominal değerli pay için rüçhan hakları 25.06.2019 – 09.07.2019 tarihleri arasında 15 gün süreyle kullanılmış olup, rüçhan haklarının kullanılmasının ardından kalan 363.549,64 TL nominal değerli payların 11 – 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında 2 iş günü süre ile Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa'da satışı neticesinde, Birincil Piyasa'da halka arz işlemleri kapsamında payların satışı 11.07.2019 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.
Artırılan 50.000.000 TL sermayeyi temsil eden paylar karşılığında bu payları satın alan kişiler tarafından yeni pay alma hakları kullanma süresi (25.06.2019 – 09.07.2019) içerisinde 6.303.724 TL mahsuben ve 43.332.726,37 TL nakden, kalan payların 11.07.2019 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa'da oluşan fiyatlardan satılmasından 763.466,24 TL olmak üzere toplamda 6.303.724 TL mahsuben ve 44.096.192,61 TL nakit girişi olmak üzere 50.399.916,61 TL fon sağlanmıştır.
Nakit olarak artırılan 50.000.000 TL nominal değerli payların ihracı izahnamede belirtilen koşullar çerçevesinde tamamlanarak bedelleri nakden ve tamamen ödenmiş olması sebebiyle, Şirketimizin yeni çıkarılmış sermayesi 75.000.000 TL'ye yükselmiş olup, şirketimiz esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar " başlıklı 6. maddesinin tadil edilmesine ilişkin olarak uygun görüş alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kuruluna başvuru yapılmasına, iş bu karar kapsamında gerekli her türlü iş ve işlemin ifasına oybirliği ile karar verilmiştir.
_______
Temmuzda olan bu 50.399.916,61 TL nakit girişi 3.çeyrek bilançoda görülür, 2.çeyrekte göremezsiniz, 2.çeyrek defteri 30 haziranda kapandı...
19 ağustosta 2.çeyrek açıklanınca "VAYYY NE OLDU HİÇ ETMİŞLER 50 MİLYON TL BUHAR OLMUŞ" diye panik yapmayın :)
Türk Savunma Sanayii Firmaları, F-35’in hangi parçalarını üretiyor?
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon ile Beyaz Saray, dün yaptığı açıklama ile Türkiye’nin S-400 Hava Savunma Füze Sistemi tedarik programını gerçekte göstererek, Türkiye’nin F-35 programından çıkarıldığını açıkladı. Ancak, Türkiye’nin programdan ayrılmasıyla birlikte, F-35 projesinin tedarik zincirinde önemli aksamaların olacağı da bilinen bir konu. Zaten Pentagon tarafından yapılan açıklama esnasında bu olayın, ABD’yi 500 ila 600 milyon dolar arası zarara sokacağını belirtildi. Peki Türk Savunma Sanayii Firmaları, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) projesi kapsamında neler yapıyor?
Türkiye’nin ortak üretici ve tedarikçi olarak bulunduğu JSF projesi kapsamında Türk Şirketlerinin İş Payı:
Alp Havacılık: 2004 yılından bu yana programa destek veren Alp Havacılık, F-35 uçak gövdesi yapısal parçaları ve asambleleri, iniş takımı bileşenleri ve motor için F135 motoru titanyum entegre kanat rotorları üretiyor.
ASELSAN: F-35 Elektro Optik Hedef Sistemi’nin parçası olan gelişmiş optik bileşenler için üretim yaklaşımları geliştiren ve F-35 CNI Aviyonik Elektronik Arabirim Kontrol Cihazı üzerinde Northrop Grumman ile birlikte çalışan ASELSAN tam ölçekli üretim faaliyetlerini de başlattı.
AYESAŞ: AYESAŞ şu anda iki temel F-35 bileşeni olan füze uzaktan kumanda arabirimi ve panoramik kabin ekranının elektronik kartlarının tek tedarikçisidir.
FOKKER ELMO: F-35 Elektrik Kabloları ve Ara Bağlantı Sistemi’nin (EWIS) yüzde 40’ını üretmekte olan FOKKER ELMO ayrıca, tüm merkezi bölüm kablo sistemleriyle TAI’yi destekliyor. FOKKER ELMO ayrıca motor için, büyük bir kısmı İzmir’deki tesislerinde üretilen EWIS’i geliştirdi.
HAVELSAN: 2005 yılından bu yana F-35 eğitim sistemlerini destekleyen HAVELSAN, gelecekte Türk F-35 Entegre Pilot ve Bakım Eğitim Merkezi (ITC) ve Türkiye’deki ilgili eğitim sistemlerinin geliştirilmesi için öncü bir rol üstlenmektedir.
Roketsan ve TÜBİTAK-SAGE: ROKETSAN ve TUBITAK-SAGE birlikte, 5. nesil savaş uçağı F-35 uçağında dahili olarak kullanılacak hassas güdümlü Stand-off Füzesi’nin (SOM) geliştirme, entegrasyon ve üretimini yürütüyor.
KALE HAVACILIK: 2005 yılından bu yana F-35’i destekleyen KALE HAVACILIK, TAI ile birlikte F-35 uçak gövdesi yapısal parçalarını ve düzeneklerini üretiyor. Üç uçak tipinin de iniş takımı kilit asambleleri için Heroux Devtek’i tek tedarikçi olarak destekleyen Kale Havacılık ayrıca, motor donanımlarının üretimi amacıyla İzmir’de Pratt & Whitney ile bir ortak girişim oluşturmuştur.
MIKES: 2004 yılından bu yana F-35 Programı’nı destekleyen MIKES, British Aerospace Engineering (BAE) ve Northrop Grumman için F-35 uçak bileşenleri ve asambleleri sağlıyor.
TUSAŞ: 2008 yılından beri F-35 Programı’nı stratejik olarak destekleyen ve tüm F-35 uçaklarında kullanılan donanımları sağlayan TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii), Northrup Grumman ile birlikte uçak orta gövdesi üretim ve montajı, kompozit dış kaplama ve silah bölmesi kapakları ile fiber kompozit hava girişi kanallarının üretimini yürütüyor. Havadan Yere Pilonlar ve adaptörler dahil F-35’in Alternatif Görev Ekipmanları’nın (AME) yaklaşık yüzde 50’sini üreten TUSAŞ, ayrıca Otonom Lojistik Global Destek (ALGS) sistemi kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin organik depolarını temsil etmek üzere seçilmiştir.
bist pozitif olmasa gitmeyecek bist in zoru ile gidiyor
rakipleri otokar tümosan bmc vs le rekabet edecek güçte değill nerden bulaştıkk patron yaktı bizi
http://www.milliyet.com.tr/galeri/tu...-cikti-6003354
otokarın yeni ürünü hayıırlı olsun
Süper torpilli borç yapılandırma ile.. Ak Parti İzmir teşkilatında İl Başkan Yrd. olması ile neyi ispatlamış oldu???...
Hala yandaş firma olduğunu ispatlamış oldu...
Yani..
Otokarın yanında bebek gibi küçük sayılan bu firma... eğer hükümetten süper bir ihale kaparsa, gizemli bilanço dünyasında 3-4 level birden atlar...
Gezi olaylarında çapulculara destek çıkan Koç holding firması olan Otokar mı desteklenir, yoksa hükümetin safında olan bir firma mı?... Otokar yeni ürününü yurtdışına ihraç etmek zorunda kalabilir yani... Etik açıdan bir analiz yapmıyorum şu an (!), dünya gerçekleri açısından analiz yapıyorum.. Tüm dünyada hükümetlere yakın firmalar desteklenir, ve hükümetin kuyusunu kazan firmalar baskı görür.... Gelişmiş ülkeler bile bu şekilde... Mesela Halliburton firmasının tarihçesini bir araştırın, bunu görürsünüz.. Malesef gerçekler acı...
BEDELLİ baskısı kalktığı için Katmr için dip fiyatlar geride kaldı.. Grafikte de, dip çalışmasını tamamladığı, kısa vadede yükselen trend oluştuğu bariz olarak görülüyor.. 2. ve 3. çeyrek bilançosu da iyi gelecek... Özellikle 3.çeyrek bilançoda 50 milyon TL para girişi aşırı olumlu yorumlanacak.. 2 yıl geri ödemesi olmayan borç yapılandırmanın "kısa vadeli borçları" kuş kadar yaptığı görülecek... Temel analiz yapanlar şaşı bakacak... Artık karamsar olmanın akılla ve mantıkla izahı yok....