Buradan geri çekmezse yukarı uzun bir çubuk gelme ihtimali baya yükseldi.
Printable View
Buradan geri çekmezse yukarı uzun bir çubuk gelme ihtimali baya yükseldi.
Seçim sonuçlarını ysk dan önce dolar belirlicek sanırım..
Damat : Dolar alanlar gara gara düşünüyolllaaaaaaa şimdi...Ellerinde patladı ya...
Bu arada plastik ve karton ambalaj üreticisiyim..
Tüm hammadde tedarikçileri yeni zamlı fiyatlar yüzünden mal vermeyi kesti..
Olan yine maaşlı çalışanlara olacak..en az %20 hayat pahalılığına hazır olmak lazım
seçim sonucuna göre 20-30 kuruş yukarı yada aşağıya hazırlanın.
heyecana kapılıp dökülmeyin !
satis 5.80 ve 241 gram alt.
lastikci pozitifse borsa da pozitife gecer..:)
kaynak: lastikci indikatoru
ben asagi yonlu oynuyorum bugun..ytd
CDS-454.9'larda..
Unutmadan açılan ekonomik programı yabancı parasal genişleme olarak algılamış.. dövizin şu anda ki sebepleri bence %40 seçim %60 YEP
günaydın.
kötü haberler/olaylar cuma 18:00'dan sonra açıklanır, USD fiyatlaması bu yüzden olabilir.
10 yıl önce bugün, 12 Nisan 2009: %80 milyar hiperenflasyona (evet milyar) dayanamayan Zimbabwe Doları (Z$) öldü.
Z$'ndan 29 yılda toplamda 25 sıfır atıldı.
1983'yılında 1 Z$ =, 1 ABD$ iken
2008 sonunda 1 ABD$ = 700 milyar Z$ oldu
Korkutmayın bizi böyle değerleri önümüze koyarak ve hatırlatarak :he:
Zimbabwe merkez bankası başkanı Gideon Gono 2008 yılından itibaren enflayon ile sıkı mücadele programı başlatmış. Aşağıda uyguladığı bazı teknikler detaylıca anlatılmış.
Gono denied media claims that he had opposed price cuts that the government instituted to arrest inflation. As time went by, it became apparent that the RBZ had instituted price cuts that saw bare shelves in shops and many businesses closing.[12] He sent in the police to arrest businessmen for failing to reduce their prices. On one occasion, he personally visited shop owners in Harare to demand they lower prices.[13]
Alıntıdır
TCMB’nin dün paylaştığı YP mevduat rakamlarında revizyona gidildi. Doğrudan açıklama olmadı ancak rakamları karşılaştırdığımızda dün paylaşılanlara göre daha düşük bir YP mevduat azalışı olduğunu görüyoruz.
§ Bankalardaki toplam YP mevduat rakamı 212.9 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Revizyon ile 213.6 milyar dolar oldu. Buna göre, haftalık değişim -1 milyar dolar azalış yerine -266 milyon dolar oluyor.
§ Yurt içi yerleşiklerin döviz rakamı da 181.1 milyar dolardan 181.8 milyar dolar seviyesine revize ediliyor. Alt kalemlere baktığımızda, gerçek kişi hesapları aynı dururken tüzellerdeki değişikliğin hesaplamayı değiştirdiğini görüyoruz. Tüzellerin katılım dışı kaleminde 67 milyar dolar yerine 67.7 milyar dolar seviyesi söz konusu. Toplam gerçek kişi hesapları 109.1 milyar dolar, tüzeller ise 72.7 milyar dolar şeklinde güncellenmiş oluyor.
Günlük Swap faizleri %70'i geçti.
Bu ne demek oluyor şimdi?Alıntı:
Matriks Haber
SPK, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 19 internet sitesine erişimin engellenmesi için işlem yapacak
Gapı aldı. Sıra 5.20 de :)))
merkez bankası başkanı polis gönderebiliyor muymuş? enflasyonla mücadele için enteresan yetkilerle donatılmış... https://store.donanimhaber.com/3d/3e...c5fdf73674.jpg
12 Nisan Cuma 11:43 YSK DENİZLİ'NİN HONAZ İLÇESİNDEKİ SEÇİMLERİN YENİLENMESİNE KARAR VERDİ -HT
Artvin Yusufeli den sonra...
Adaletin olmadığı yerde YEP MEP traş...
uzun vade yön belli.. herşeyi vatandaşın sırtına yıkarsan Talep nasıl oluşucakmış.. kime neyi satabileceksin.. yabancı neden gelsin burda üretim yapsın, olanda söküyo götürüyo zaten(honda)...
forumda 5.20 bekleyenler falanda var.. kafalar hiç kullanılmamış, pırıl pırıl maşAllah...
Talep oluşturmak istiyorlarsa yeni vergiler, yeni kesintiler yerine tam tersi vergi yükünü azaltsınlar...
Vergi toplayamayacak sanıyorlarsa yanılıyorlar...Daha çok toplarlar...
Böyle hiç toplayamıyorlar zaten...Millet yaşamından kısıyor...Harcamıyor olan da...
Beceriksiz Benjamin 5,80'i geçemiyor.:28:
5,80’e hançeri soktu çıkardı
Anlaşılan bunlar 6 yı gösterecek bugün..
Teker teker seçim tekrarı haberleride düşmeye başladı..
Zimbabwe'de sistem daha değişik. Merkez bankası başkanı aynı zamanda ülkenin en büyük tavuk çiftlliklerinden birinin de sahibi. Evi de çiftliğin hemen önünde zaten. Hatta Zimbabwe'nin başkanı Mugabe'nin sarayı da çiftliğin hemen arka sokağında. Bir gün merkete gitmiş, 5TL'den verdiği tavuğu marketçinin 10TL'ye sattığını görünce , sen beni mi kekliyorsun gardaş diye çıkışmış. Biraz arbede çıkmış.
Başkan Mugabe'nin de desteği ile kendi öne sürdüğü yeni para teorisini bizzat merkez bankası başkanı iken uygulama şansı bulmuş nadide insanlar arasındadır.
Literatürde quantitiy theory of money olarak geçen paranın miktar teorisinin eskide kaldığını yeni ekonomik sistemde ne kadar para yaratılırsa ve bu para ne kadar düşük faiz ile piyasaya salınırsa enflasyonun o derece düşeceğini iddia etmiştir. Aslında iddianın ötesine geçip direk olarak ispat etmek için kendi teorilerini uygulamaya koymuştur.
Aslında azimli adamdı, teoride bir yerlerde yanlış bir kurgulama yapmış olacak ki enflasyon kontrolden çıkıp %80 milyara vurmuş. Sağlık olsun.
Olaylar bire bir gerçektir, herhangi bir kurgu içermez. Daha detaylı bilgi ve teyid için:
http://www.wikizero.biz/index.php?q=...2lkZW9uX0dvbm8
https://www.hisse.net/topluluk/showt...13#post2881513
bu zaman akbank bana alim signali verdi. 5,2 deyken bana dedi dolarlari tl ye cevir ve tl yatir 23 faiz vereriz yillik sana emeklilik program kapsaminda!!!
onda anladim dolar tl minimum da!