Sonuçta % -7 aşağıya düştük. Madem herşey güzel neden satış yiyoruz.
Printable View
Sonuçta % -7 aşağıya düştük. Madem herşey güzel neden satış yiyoruz.
Halka açıklık oranı az ve kurumsal veya yabancı yatırımcıda olmayan hisse... Patron tarafından yönetilen kağıtların ortak sorunu bu.
Patron ne zaman deh derse o zaman yükselir. Yıllarca süründü 20 civarı... O zamanda kar yapıyordu. Ne oldu da 70 oldu... Kar yaptı 59 gördü de ne oldu... Aynı kağıt... Zaman
Tek kelime ile patron şirketi olması nedeniyle.
Herşeye rağmen otomotiv sektörü 2020 verilerini takip etmek lazım. Şuan kapasiteyi yurtdışı ile doldurabiliyor ama iç piyasada canlanırsa vardiya açması bile gerekebilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3.95 krş iyi para helal jants ,
dağıtım tarihi hakkında bilgi var,mı ?
Hacimli düştü gerisi gelir yarın.
SM-G970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkürler sn Pıt,
Jantsa nin sahiplerinin gelinlerinin özlem cercioğlu (aydın büyükşehir b. Başkani) olduğunu biliyorsunuz dimi ? Yatırım teşviklerinde önlerine takoz koyabilirler.
SM-G970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
düşsün düşsün ek alım yapariz
Jantsa 2019 yıllık bilanço analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/qBpdPA0r3Xc
Yakında yukarıya doğru hareket devam eder görünüyor.
2019 osd olarak ciddi kötü bir yıldı. Bu yılın ilk ayı geçen yılın ilk ayına göre kamyon üretimi dışında daha iyi. Otomobil %7 yukarıda, traktör tarafı da daha iyi.
Bu yaşta eğitim iflah etmez... Bilanço kötü değil fakat son çeyrekte satışların maliyeti kaleminde ciddi değişim var. Gelir tablosunda hep maliyetler huylandırmıştır beni. 9 aylıkta Konfrut, bu dönem Tekfen hep maliyetlerde aşırı oynamalar var.
Bu hareket iki anlama gelir:
1-Karın sonraki dönemlere ötelenmesi. Teşvik, ödenecek vergi gibi nedenlerle şirketler karlarını usuller dairesinde öteleyebiliyor. Bunun içinde satışların maliyetlerine daha fazla yükleme yapılabiliyor.
2-Önceki dönemlerde ötelenmiş maliyetlerin bu dönemde gelir tablosuna yansıtılmış olması maliyetlerde ciddi artışa neden olabilir.
Jantsa'da bunlardan biri oldu mu bilemiyorum. Fakat son dönem satışlarına bakıldığında 85-90 milyon TL gibi kar gelmesi daha mümkün görülüyordu. Fakat hiç bir şey Jantsa'nın sağlam bir firma olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. Nitekim onlarca şirketin zarar açıkladığı dönemde % 470 kar dağıtımı yapacak olması şirketin sağlamlığının ve kendine güveninin göstergesidir.
Ocak ayı traktör üretimi geçen yıla göre % 104 oranında artmış. İhracat da % 27,8 oranında artış göstermiş. İlk ay verileri Jantsa açısından olumlu. Diğer aylarda da benzer performans gösterirse 2020 yılı ilk çeyreğinin 2019 yılından daha iyi gelmesi son derece mümkündür. Rakamlarla ilgili tabloların yer aldığı linki aşağıda paylaşıyorum. Saygılar,
http://www.tarmakbir.org/haberler/ay...ktorraporu.pdf
Piyasalar toparlanmaya başladığı an bu hisselere sağlam talep geleceğini düşünüyorum, ihracatçı, sermayenin 7 katı kar, 4 lira temettü.
Ben de geçmişte çok bulundum bu hissede, çok emek de verdim ama başka sebeplerden dolayı biraz daha aşağı fiyatlardan çıkmıştım.
Takipteyim, İrcan Efe'ye tekrardan ortak olmayı düşünüyorum..:)
24 Mart genel kurul var...
Otokarla iş ilişkisi dıye bir haber var twitterda doğrumu acaba.
AGS2-W09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öncelikle analiz için teşekkürler...Ancak bazı düzeltmelere ihtiyaç var...2020 yılı ile ilgili bir beklenti göremedim.%80 üzerinde bir ihracat yapan bir şirket dolar burda kalmayacağına göre 6.40 gibi ort.yıl boyunca hesaplansa %7 gibi bir artiş hesaplansa 30 milyon civarı ekstra bir karlılık yansıyacaktır.Şirketin şuan hesabında 67 milyon para var hiç bir şey yapma finansman giderini azaltsa faiz hariç yeter....2020 yılında 100-125 milyon arası kar yazacağı belli...iç piyasa canlanmaya başlıyor faiz düşüşüyle... örnek mi bankalar 100 bin lira tüketici kredisini 0,98 den vermek için çabalıyor...Piyasa canlanacak satışlarda artacaktır...
Endeks 97-98.000 seviyeye düşerse nasıl etkileniriz ?
Bovespa (Brezilya) dün eksi 7 düştü. Bizim korealasyonumuz bu ülke borsası ile çok benziyor. Ülke yorumlarında 89-90.000 seviyelerinin görüşebileceği yazılıyor. Umarım bizim başımıza gelmez.
Yatırım tavsiyesi değildir
58.500 görürsek 55.00 seviyelerine geliriz.
Bugünler zor günler.
Endekse göre iyi tutunuyor. Yatırım Finansman, iş, global, vakıf, ak, tacirler, garanti ve Anadolu bir haftadır hisseye satış baskısı kurmuş ve tahta bunun satışlarına iyi dayanıyor.
Bir kaç grup; Oyak, ykb, gedik, Philip kapital, TEB, şeker, Meksa ve info gibi oyuncular hissenin Aşağıya Sarkmasına izin vermiyorlar. Akşama doğru kapanışı yukarıdan oluyor.
Yakında endekse göre yukarı yönde ters hareket yapabilir ve satış yapan ve diğer fonlar ister istemez buraya akın edebilir.
İnşallah 125-130 fiyatlar yakında görülür. Bir haftalık hareket ile her şey olabilir.
Korktuğum başıma geldi. Endeks bence 92-93.000 bandına kadar çekilebilir.Hissemiz olumsuz etkilenirse kademeli alım yaparım. 49.500 test etti. Bunun altına düşmez. 49.500 - 51.000 bandına gelebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Allah vatanımızı ve milletimizi korusun.
Şu ortamda hiçbir hisse olması gerektiği fiyatlara gelemez ancak olası bir konjuktürel iyileşmede jantsada bundan tabiki pozitif etkilenir.
Bize düşen bu durumun şirketin işlerine olumsuz bir durum yaratıp yaratmadığını izlemek
İhraçatı artan firma olup, stratejik açıdan Çin devre dışı kaldı ve iyi değerdirler diye düşünüyorum. Ayrıca kurlar sürekli aratıyor. İhracat geliri artıyor.
Endekse bağımsız olarak sert yükseliş yapabilir.
Sert yükselir mi bilmem ancak Ocak ayı için takip ettiğim ihracat verilerine göre işler şimdilik iyi. Virüs ve jeopolitik risklerden işleri etkilenecek mi takipteyim...
Konjonktür Jantsa için olumlu gibi...Ancak borsada her yön mümkün...
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizi çok iyi anlıyorum düşüşe malda yakalandınız ve gelişmeleri pozitif yorumlamaya çalışıyorsunuz bu normal ancak olaylara pozisyonunuza göre değilde objektif bakarsanız bu süreci daha az hasarla atlatırsınız.
Çin tüm dünya tedarik zincirinin önemli bir halkası. Devre dışı kalmadı ve kalamaz. Sadece geçici bir süre fabrikalarda üretim düşüşü oldu ve olmuştur. Yeniden toparlanır.
Toparlanamazsa zincirleme etkiler ve zincirin diğer halkalarında üretim düşüşleri olur.
Şöyle düşünün Avrupalı otomotiv üreticisi çinden tedarik sorunu nedeniyle üretimde %10 düşüş yaşadı, sizden de %10 daha düşük miktarda jant alır.
O nedenle tekstil gibi kolay ikame edilemeyecek sektörlerde çinin devre dışı kalması pozitif değil negatif etki yaratır.
Dua edin virüs nedenli Çinde ciddi bir arz düşüşü olmasın yoksa jantsa yı da negatif etkiler.
Şahsi düşüncem endeksin 92-93.000 seviyelerine geleceğidir. Önümüzdeki hafta bu seviyeleri görebiliriz. Hisse nasıl etkilenir bilemiyorum.