Endeks yüzde 3 düşerken, Bu yüz de 12 düştü çok yazık.....
Printable View
Endeks yüzde 3 düşerken, Bu yüz de 12 düştü çok yazık.....
20 günlük ortalaması 2.02
50 günlük ortalaması 1.83
100 günlük ortalama 1.60
Haftalık kapanış 1.86
2.07 den yarısı nı stop yaptığım hisseyi 1.82 den yerine tekrar koydum.Maliyeti düşürdük,
Eğer bugün 1.82 nin altında kapatsaydı (kapatacağını hissetseydim)geri kalan kısmını da zararına verecektim.
İnşallah haftaya 20 günlük ortalamanın üzerine tekrar atarsa (2.02),rahat bir nefes alır tekrar çıkış trendine girdiğini görebiliriz.
Bu akşam ki fitch kararı ve rusya ile görüşmenin sonucu yani idlip davası pazartesi hem endex hem de KRSTL nin yönünü tayin edecek.
Eğer endex te pazartesi bir düzelme olursa KRSTL de kademe kademe en geç çarşambaya hareketlenir.
Yani umarım yada İnşallah 2.20 li seviyeleri tekrar test eder.
Tersi durumunda endex bozulursa 50 günlük ortalaması 116.52 tamda buradan kapatmış bunun altında ki kapanışlarda,1.60 yolçuluğu gözükür malesef.
İyi hafta sonu dileğile SAYGILAR SEVGİLER.
Ya insan internet adresini bir elden geçirir.....
6 yıldır gram değiştirmemişler neredeyse....
1.92 ustune atıp kalırsa ivme olabilir ilk yer 2.00 ytd
Endekste kayıp %3 geçti speğe de gün doğdu krstl her zaman olduğu gibi endeksin önünde koşuyor (-%6 ) acaba para babaları içerden yine bizim henüz bilmediğimiz bir olumsuzluğun bilgisini mi aldılar da satışlar hızlandı. Bu satışlar sadece covid-19 ile alakalı değil gibi günlerdir söylenen operasyonun ayak sesleri mi acaba malum önümüz hafta sonu.YTD
Diyecek birşey yok Krstl ın bugünkü çıkma isteği endex in -%4 kayıpla kapaması,ABD nin yine büyük ekside olması İDLİP davasının çözülmemesi dolayısıyla Krstl de tek başına gitme ihtimali yok maalesef.
Ekranları kapatıp haftayı bekliyeceğiz.
Şu an ki haberlere bakılırsa idlip konusu daha ciddi bir mesele haline geldi, radikal kararlar alınabilir önümüzdeki günlerde... Allah askerimizin ve yöneticilerimizin yardımcısı olsun...
1.82 ustune atıp kalırsa 1.90 lara hareket olası ytd
Daha önce 20 günlük hareketli ortalaması 2.02 olan krstl bugün itibarı ile 1.89 idi.1.89 u test etti.
1.89 da yaklaşık 237 bin lot alım oldu.Dolaşımda ki hisse adeti 86 milyon bugün ki toplam hisse işlemi 53 milyon adet aktiften alımda %13 civarı (13.700.000 lot).
Kısacası bugünkü düşüşü mecliste ki tartışmadan kaynaklı panik satış olarak görüyorum.Asıl yarın ki Tayip-Putin görüşmesi önemli.
Zaten bugün dünya borsaları da artı da döviz de ekside.
Yarın 1.90 ı test etmesini 1.85-1.86 arası da kapanış yapmasını bekliyorum-umuyorum.
Saygılar sevgiler
Bugün en çok işlem yapan lar ilk 5 te gedik-yapı kredi var.İkiside satıcılı bölümde biri 700 bin diğeri 650 bin satmış.
En çok İş 1 milyon lot almış.
Ama benim favorim yada gördüğüm diyeyim hisseyi çıkaracak ikili Gedik-Yapı kredi.İnşallah ileride bir tavan görürsek bu ikilinin yapacağını bekliyorum.
SAYGILAR SEVGİLER.
Sayın Scharif07 yapı krediyi bilmem ama bu kağıdı uzun zamandır günlük haftalık akd lerini, aracı kurumların yaptığı işlemleri takip eden biri olarak genel de gedik bu tahtanın yön belirleyicisi konumunda oluyor. Gerçi krstl tarzı bir çok kağıtta gedik a1 info tera vb aracı kurumlar yön belirleyenler oluyor.
Yatırım Tavsiyesi İçermez.
Hiç kimse kalmadı sanırım:(
Ortam çok karışık dostlar.....
yorum yapacak halmi kaldı :(
Gıdalar hepsi gitti bu ne yapacak
1.43 ustu 1.50 olası ytd
Sırkeleme burada bırakmazlar sanırım ytd
bir ara bir fısıltı vardı KRSTL pınarsu,yu alacak diye :kahkah:
pınarsu krstl,ı 2,5 defa satın alır şimdi ..:bravo:
https://invst.ly/q3nln
suriye sıkıntısı hisse düşer..
petrol düşer hisse yine düşer..
virüs salgın hasıl olur daha fazla düşer..
sürü pisklojisi ile yine düşer ..
KRSTL en fazla düşenler arasında 8 ayda kazandıgı degeri 1,5 ayda %80 geri verdi : bence alkışlamak lazım :bravo:
Fiyat olarak özellikle Ramazan Ayı öncesi kaymaklı kadayıf kıvamına geldi ama korona virüs yüzünden herkes tedirgin doğal olarak....
ama sonsuza kadar sürecek değil ya bu virüs....
Virüs etkisini yitirebilir ancak ekonomiye verdiği zararların ne zaman toparlanacağı büyük muamma...
Ülkeyi de aşan yangın büyük, global bazda literatüre geçmemiş ekonomik gelişmeler oluyor...
Maalesef uzun süredir yazma lüzumunda bulunmadım ortalık toz duman.Hemen hemen hepimiz neredeyse bütün bist bütün dünya corona belasın dan dolayı korkunç zararlar içindeyiz 3-5 ay içinde kazandığımızı 20 gün içinde teslim ettik.
Her oyunda yatırımda nerdeyse aynı kural vardır kaybettiğini genelde kaybettiğin yerde ararsın.Bist te kaybettiğni altın da yada dövizde yada fonda aramzsın.Kaldıraçlı işlemler hariç.Zaten hiç o işlemlere merakımda olmadı.Olmayacakta (lakin, maximum risk ve çok tehlikeli)
Şimdi asıl konumuza gelelim,
Krstl nin durumu ne olur ...200 günlük ortalaması 1.39 ve oradan neredeyse %41 uzaklık ta maalesef.Ve en çok negatif tepkiyi verenlerden olan bir senet.
Son 1 ay içine en çok satanlar İLK ÜÇ FİNANS 1.690.000
DEUTSCHE 1.430.000
CITI 1.095.000
ALAN İLK ÜÇ
VAKIF 2.597.000
ZIRAAT 961.000
İŞ 681.000 LOT
SON 3 AYDA SATAN İSE 7.000.000 LOT İLE CITI .(şu an elinde sadece 70 bin lot kalmış citi nin)Yani aslında darbeyi citi vurmuş oluyor.Bu arada diğer bir çok hisseyi de araştırdım.
Ordada durum çok farklı değil, yani citi bir çok hisseden tamamen çıkmış görünüyor.ABD de de kriz olunca para ülkesine kaçmış görünüyor.Ben de ABD li olsam o kadar büyük sermaye ile bakkal karı yapan bir şirketin hissesini ne kadar taşımak isterim ki.
Dolayısıyla böyle bir ortamda en azından gıda şirketi olması sebebi ile 1. çeyrekte birazcık insaflı yada mantıklı kar açıklamasını umut ediyorum.
200 günlük ortalaması olan 1.39 a ulaşması da hayli zor görünüyor.Yani trend tamamen kötünün kötüsü.Teknik ve temel şuan işlemiyor.Şimdi diyeceksiniz ki madem öğle niye bu kadar yazdın o zaman.
Sorunu cevabı;27.08.2019 0.87 den gelen tepki ile 0.97 kapanış yapan krstl bugün itibarı ile orasını test etmiş bulunuyor.
Tabiiki bu artık düşmeyecek anlamına gelmiyor.24.05.2019 da da 0.79 u test etmiş.
Benim beklentim yada umudum yarın özellikle pozitif sert bir tepki vermesi yönünde.
27.08.2019 taki tepkisi yani başlangıç noktası olarak görüyorum. İşlem hacmide 55.trilyondu hayli yüksek.
Dolayısı ile özellikle yarın belki tekrar bir küçük aşşağı yönlü sarkma olur ama kapanışı muhakkak 0.98-0.99 kapatmasını bekliyorum.
Hafta sonu içinde 1.13-1.15 bandında kapatmasını bekliyorum.
SAYGILAR SEVGİLER
BU YAZDIKLARIM TAMAMEN KENDİ STRETEJİM DİR.YATIRIM TAVSİYESİ İÇERMEZ.HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR.
Önceki senelerde bu zamana kadar en az bir iki tane ihaleye katıldık, şu kadarlık bir ihale biz de kaldı diye haber gelirdi bu sene şu zamana kadar gelen haber de yok... Helal sana Mahmut efendi bizim paramızla fabrika işletip, refah payı alıp keyfine bakıyorsun. Bir de kardeşin ve oğlun vardı sen gibi yönetimde.
Ne oldu tavan araılıkları kısaldı mı..
Uzun süredir yazmadığımı hatırlatıp Bugün için dünden ikazı mı yapmış ve bugün sert yukarı yapacağını tahmin etmiştim.Tahminimin üzerinde oldu ve tavan çekerek 1.02 ile kapattı.
Yarın patinaj atıcağı yeri de belirtmek isterim 1.05-1.06 arası.Tabiiki endex de pozitif olması kaidesi ile.
Yanlız dikkati tedbiride elden bırakmamak gerekiyor sarkarsa 0.96-.097 stop a girer.
Bugün tek kızdığım yada üzüldüğüm diyelim şey endex %6 artıda krstl tavana gitmekte çok zorlandı buda insanı çok ürpertiyor endex gevşediğinde en önde aşşağiya koşma ihtimali ni doğuruyor maalesef.
SAYGILAR SEVGİLER
İhlas-ışıklar grubu kağıtları, kristal vb. Halka açıklığı %80-90’lara ulaşmış hisselerde bedelli sermaye artırımlarının ne şekilde yapıldığı ve bedelli sermaye artışı ile şirkete giren paranın nerede-Nasıl kullanıldığı, bedelli ile şirkete giren paranın ayak oyunlarıyla şirket dışına çıkarılıp çıkarılmadığı mutlaka iyi irdelenmelidir.
Misal, 1 yıl önce kristal kola 48 milyon lira bedelli parasını nerde-Nasıl kullanmıştır?
Kullanılmayan rüçhan paylarından kalan ve sonradan tekrar satışa sunulan paylar konusunda hep kuşkulanmışımdır.
Bu payların şirket yönetimince anlaşılan-birlikte hareket edilen şahıslarca satın alınarak “bedelli tamamlandı. Borçlar azalacak.bilanço güçlenecek. Karlılık artacak” beklentisiyle hisseye yönelen küçük yatırımcıya kitlenebileceğini düşünmüşümdür hep...
Kristal’deki durumu bilen var mıdır?
Kristal Kola, yeterli personelin dönüşümlü olarak işe gelmesine veya uzaktan çalışmasına karar verdi25/03/2020 06:23:09
Kristal Kola, yasal ve süreli resmi işlemlerinin aksamaması için yeterli personelin dönüşümlü olarak işe gelmesine veya uzaktan çalışmasına karar verdi.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Küresel boyutta yaşanan Covid-19 virüs salgını nedeniyle ülke genelinde alınan önlemler çerçevesinde, şirketimizde çalışan personelin ve ailelerinin sağlık durumlarını önemsememiz ayrıca çevresel yaşanabilecek riskler ile etkilerinin meydana getirdiği zorunluluk hali göz önünde bulundurulduğunda, kronik rahatsızlığı buluna çalışanlarımız öncelikli olmak üzere işyerlerimizin tamamında salgının önlenmesi için tüm hijyenik tedbirlerin uygulanmasına, faaliyetlerimizi aksatmadan devam etmek için 24.03.2020 tarihinden itibaren şirketimiz genel merkezi ile üretim tesislerimizin bulunduğu lokasyonlarında, şirketin yasal ve süreli resmi işlemlerinin aksamaması için yeterli personelin dönüşümlü olarak işe gelmesine veya uzaktan çalışmasına karar verilmiştir."
Tunca bu dediğiniz olay zaten bütün küçük şirketlerde mevcut.Bunu yaptığı curo dan kalan kar payına bakınca görünüyor zaten.Şirketin sermayesine bakarak yaptığı karın çok çok az olması yada hep zarar açıklaması,zaten şu soruyu akla getirmiyormu
Bu sermayeyi faize dolara koysa daha çok kar yapar.Karlar bakkal karını bir türlü geçmiyor ama maalesef maliye üzerlerine gitmiyor.
Sn scharif07 tahminleriniz gerçekleşiyor, isabetli, tebrik ederiz.patinaj da gerçekleşti. Bundan sonrası tahmininiz var mı ?
Şirket sahibi-yoneticisi ile tahta yapıcı arasında örtülü anlaşma varsa bu yapılanın adı nitelikli dolandiriciliktir.
Aslına bakarsanız %50'den fazlası halka açık şirketin kapısının önünden geçmemek lazım. Yine de kumar tutkusu-Kısa sürede çok kazanma arzusu bir şekild e insanın böyle hisselere bulaşmasını sağlıyor.
Yarına gelecek olursak,
Yarın sabah eğer bugünki en yüksek seviyesi olan 1.09 u geçip 1.10 değerse anlık bile olsa yeterli olur.Saat 11 e kadar.Nitekim Avrupa borsaları nı yarın pozitif açılmasını bekliyorum.Eğer avrupa özellikle dax istikrarlı bir seyir izlerse onun etkisi ile bist te sağlam durur.Durduğu taktirde ileri geri hareket eder 1.10-1.11 seviyeleri kapatma ihtimali olma olasılığı hayli yüksek olur.(belki tavan olur inşallah ama bist 92 bin olur orada tezgahı kurarsa anca)
Yarın bist in olaki negatif açılması (300-500 PUAN HARİÇ) 86.500-87000 lere değmesi KRSTL nin 1.00 gelmesi ise GEMİYİ TERK ET
anlamına gelir.---Bu senaryonun olma ihtimalini çok zayıf görüyorum ama var tabiiki.Yarın kesinlikle pozitif açılacağız Görüntüler ve göstergeler o yönde.
SAYGILAR SEVGİLER
zoraki sürü psikoloji ayagına gidiyor..
ersu 3 milyona yakın kar açıklamıştı..
pınarsu 33 milyona yakın zarar açıklamıştı..
krstl 652 bin kar açıklamıştı ... beklentim 2 milyon ve üzeri idi olmadı ..2019/12
pınarsu hisse fiatı 2.52
ersu hisse fiatı 2.62
tabi bu tahtalar krstl sarmayesinin 1/3 kadar ..
yani diyecegim su ve gıda giderken bizimkisi çok geride kalmıştı spek,de bunu fark ettiki gözünü biraz kararttı..:wave:
Elbet bir gün bu korona belası bitecek.....
İşte o zaman fiyatı düşen tabir doğru ise kelepir hale gelen kristal gibi hisseler gerçek değerini bulacak.....
1 tlye indiği için ben biraz yığınak yaptım kristalde..... 0,50 li seviyelere inerse yeniden müdahale de edebilirim....
saygılarımla iyi günler bol kazançlar dostlar
Eveet bist 91.500 ve krstl tavan oldu.1.15
Herkez de buruk bir mutluluk var.Herkezden şunu duyar gibi oluyorum ,ama yinede çok büyük zarar var.
Doğrudur ama hiçbir şey henüz dünyada düzelmediki bizde düzelsin.
Bugün tavana giderken yine zorlandı (Dax ın etkisi var).Umarım yarın DAX pozitif olurda bizide korkutmaz.
Bu hafta ki haftalık hedefim 1.13-1.15 aralığı idı sanırım Bu hedefe ulaşmaya 1 gün kaldı.Umarım yarın sarkmaz hatta sabahtan tavan olur ,bizde ekranı kapatır internetten eski Kovboy Filimi izleriz.
En azından bu hafta sonumuz endişe siz mutlu bir hafta olur.
SAYGILAR SEVGİLER--YILDIZLARINIZI BEKLİYORUM