Originally Posted by
bedo
Hesapları eksiye geçirten, sormadan pozisyon kapatan aracı kurum yöneticileri ve çalışanlarına yönelik mesajlarım. Elbette bilgili, tecrübeli akıllı aracı kurum çalışanları da vardır. Herkes alınmasın.
Eskiden, aracı kurum çalışanları, sonradan da yönetici oluyorlar tabi, istatistik, kimya mezunu vs olurlardı, zır cahil olurlardı. (Bir konuda bilgi sahibi olmayan : Cahil)
Rüçhan ne demek, şu ne demek bu ne demek bize sorarak öğrenirlerdi, öğretirdik.
Spk lisans sınavı çıkardı, 'zır' kısmı ortadan kalktı ama hala cahiller, maalesef, yöneticileri de ya yalakalıkla, ya da torpille oraya gelmişler, bir kısmı tabi ki, tekrar belirteyim..
Şimdi cuma günü bir kere piyasanın taban olmayacağı açılmadan belli zaten.
Akp sözcüsü, nato gelsin, nato gelsin şeklinde açıklamalar yaptı, ruslar da ateşkesi sağlayabiliriz diye ılımlı açıklamalar yaptı.
Biraz tebrübesi olup da azıcık kafası çalışan aracı kurum yöneticileri ya da çalışanları piyasanın taban olmayacağını öngörebilir.
Günlerdir zaten düşen piyasanın sonuna gelmiş haber..
Hadi bunu öngörmediniz, viop30 konratı yüzde - 7 açmış, petkim'in, şişe'nin vs birçok 30 hissesinin taban olmayacağı kabak gibi belli. (Thy, grip hikayesi de vardı, hadi olabilirdi diyelim.)
Milletin malını niye yüzde 20 aşağı satıp hesapları eksiye geçiriyorsunuz, hem de haber vermeden?
Çünkü hem cahilsiniz, hem de işbilmezsiniz, hem de korkaksınız..
Tahtalar boş zaten, boş, boş (ordan da belli taban olmayacağı), sen satmasan zaten eksi bakiye zaten hiç oluşmayacak belki.
Sattığın anda da, (endekste günlerce düşüşün ardından hesaplar zaten 1/10 limitine dayanmış) birçok müşteriyi de riske sokuyorsun, çok sayıda eksi bakiye oluşturuyorsun.
Sabah kurumsal müşteri olmuyor ki tahtalarda, kime satacaksın, kaç kişi alış yazabilecek? Bütün müşterilerin long portföyünü mü boşaltacaksın?
Ben çalışan olsam, talimat da alsam kesinlikle insiyatif kullanırım, müşteriye haber veririm, beklerim mutlaka. Amirime de derim ki, adama ulaşmaya çalışıyorum vs diye oyalarım, müşteriye de sattırmam, bekle derim..
Müdür olsam, şubeye, genel müdür olsam tüm şubelere talimat veririm, bekleyin diye..
İnsiyatif alacaksın tabi ki yöneticiysen, risk de alacaksın! Hadi diyelim ki piyasa taban da olabilir başka bir durumda, 200 gün kar ediyorsunuz, 1 gün de zarar edin..
Milleti boş yere batırdınız.
Ama her kurum satmadı, bekledi, adam gibi işini yapanlar da oldu, haklarını yemeyelim. Yüzde 15'leri gördüğünde, hatta 11 leri, zaten bir çok hesap eksiye geçmişti, onlar da satsalardı, tabanlarda çok mal olurdu, tabanlar eninde sonunda kalkardı, belki spot açıldığında kalkardı, ama daha çok kişi batmış olurdu.
Niye yazdım bunu, şu akkoyunlarla karakoyunları ayıralım diye yazdım.
Hepimizin başına gelebilir bu olay. Aracı kurumumuzu iyi seçmemiz lazım..
Hesapları eksiye geçen, kendisine sorulmadan pozları re'sen kapatılan arkadaşlardan ricam, hangi aracı kurum bu uygulamayı yaptı, hangi şubesi yaptı? Bir piyasa katılımcısı olarak bunu bilmek benim hakkım.
Lütfen bu bilgiyi paylaşın, ben de bir müşteri olarak o kurumda hesabım varsa gideyim kapatayım.
Adam gibi işini yapan aracı kurumlarla çalışayım.. Diğer arkadaşlarımız da böyle yapsınlar.
Hiç risk taşımadan avantadan para kazanalım diyen aracı kurumlardan uzak duralım. Bize yardımcı olun..
Bazı tahtalar, bu zorunlu satış yapılmasa taban olmayacak belki. Bu nedenle mahkemede de hakkınızı arayabilirsiniz..Sonuç alır mısınız, bilemem.
(Bir daha durum tekrarlanırsa, 9 çeyrek gibi aracı kurumu arayarak para getireceğinizi söyleyin, ona rağmen kapatırlarsa mahkemede haklı çıkarsınız.)
Aracı kurum olarak risk taşıyacaksınız elbette!
Ben nasıl eşşşek gibi risk taşıyorsam, siz de eşşşek gibi risk taşıyacaksınız!!!
Verdiğim komisyonları hakedeceksiniz...
...........................bunu az önce viop sayfasında paylaştılar................