O gün sular kesikti, girememiştim derse, :he: Syg.
Printable View
Daralan Bollinger bandı ne anlama gelir..
Grafikler üzerinde Bollinger bandı daralmışsa yakın zamanda fiyatlarda (değerlemede) sert bir hareket olacağı işaretidir.
Sert hareketin hangi yöne olacağı hakkında fikir vermese de, fiyatlarda sert hareketler olacak uyarısı yaptığı için Bollinger bandı güzel bir indikatördür.
Bollinger Bandı güzel bir indikatördür. :)
https://i.hizliresim.com/8dnAPr.gif
Alıntı:
Sol omuz gibi bir şey var oluştu sanki günlükte.
Böyle bir şeyin mümkünatı yoktur.
Baş oluşmadan sol omuz tespiti yapılamaz.. İster OBO için olsun ister TOBO için olsun..
Her çıkıntıyı sol omuz veya birinci tepe olarak görmeye başlarsınız bir süre sonra...
Görüş açısı..: 05.06.2017 .. İlk seans kapanışı itibariyle günlük grafik...
Gözlemleyip, inceleyip, hesaplayıp görmeye çalışıyoruz..
İnce ince NU veren değer-RSI'dan başka da bir şey göremiyoruz.. :he:
https://i.hizliresim.com/G0bGdV.png
sayın DeliKAN,
02.06.2017 de yazdığınız gerçekleşiyor.
"1.500 puanlık yükselişin en az 700 puanlık bir kısmını için gap (boşluk) olarak not ediyor ve gelecekte bir gün (mutlaka) bu zıplamalara tam ters yönde tepki vereceğini düşünüyorum..."
Görüş açısı..: 05.06.2017 Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik.. yakın plan bakış.
Yorum yapmıyorum. :he:
https://i.hizliresim.com/DdobYz.png
Yukarıda cümle.. :he:
Aşağıda saatlik grafik ile cümlenin şekilsel gösterimi var.. :oleyo:
Başka bir açıklama yapmaya gerek yok.. :)
https://i.hizliresim.com/XX21R5.png
Şu ana kadar gördüğüm üzere; bu cümle sadece bir kişinin dikkatini çekmiş..
Buradan iki sonuç çıkardım.
1.) Okunmadı.
2.) Okundu ama seans izlenmedi..
Olsun.. Okunmasa bile yazdıklarım.. ben yine de bildiklerimi, gördüklerimi ve düşündüklerimi yazmaya devam edeceğim.
Görüş açısı ..: 06.06.2017.. Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik..
Kesikli çizgileri dikkatle takip etmeye devam ediyoruz.
Kesikli kırmızı çizgilerle belirtilen sub-trend bandının alt ve üst çizgilerinin her gün yükseldiğini göz ardı etmeyin..
Yataya sarmış bir endeks bile bir gün alt çizgiyi aşağı keser...
Endekste sıkışma olduğunu düşünüyorum... naçizane..
Hassasiyet yükseldi.. Yakın zamanda bir yöne sert kırılma beklenebilir... ( Örneği dün ve geçen cuma yaşandı.)
diyorum.. naçizane.. :he:
https://i.hizliresim.com/okz9n2.png
Şu an hemen hemen herkeste endeksin 100 bin puana veya maksimum 102 bin puana kadar çıkacağı beklentisi oluşturuldu. Buda herhalde sizinde teknik analiz çalışmalarınızda bahsettiğiniz kitle psikolojisi için bir algı çalışması olabilirmi?
Ayrıca ders saatinde ben sınıftaydım ama sınıf bomboştu.
Gördüğüm zaman "gördüm" diyeceğimi, "Görmeden gördüm demeyeceğim" şeklinde bir cümle ile anlatmıştım.. Görürsem bir şey, söylerim.. Geçen cuma gap gördüm, karşılığı aynı şekilde görülür dedim, pazartesi (dün) görüldü. :he:
100 binli rakamlara gidip gitmeyeceğini bilemiyorum şu aşamada...
Çünkü takip ettiğim 5nci dalganın sonlandığına dair bir (Teknik) işaret yok.. Dalga sonlanmadıkça 100 bin veya üzeri ihtimal dahilinde.. Lakin gidecek diyen bir (teknik) indikatör de yok.. Var ise bir indikatör, dediğiniz gibi psikolojik bir indikatör vardır.. :)
Algı oluşturulması zaten finans piyasalarının çekirdeğinde var.. Ama ben algı operasyonlarına karşıyım.. :(
Mesela.. Ben en çok da şu "arsası var" ile yaratılmaya çalışılan algıya karşıyım..
Ya da bir şirket dara zora düşünce yıllardır bilançosunda 20 liraya değerlediği arsasını ( öz kaynağını), bir gecede 650 liraya değerlediğini açıklamasına karşıyım..
İyi de kardeşim.. Niye bu arsayı here yıl yeniden değerlemeye tabi tutup bilançonda şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunmazsın..
Aklım almıyor...
BIST bu tür çelişkilere açık olduğu müddetçe tabana yayılamaz.. KY (Bireysel Yerli Yatırımcı) gelmez borsaya.. Güven lazım, güven.. Sermaye ilk önce güven arar.. Güven, yüksek kazançtan daha önemlidir.
Derslere de ilgi kaybolduğu için düzenli yapmıyoruz.... aklıma estikçe yazıyorum..
Burada anlattığım bir konuyu (trend çizgileri) http://www.hisse.net/topluluk/showth...010#post500010 adresinde de farklı bir şekilde anlattım..
İlgilenenler ve konuyu pekiştirmek isteyenler okuyabilir.
Görüş açısı ..: 07.06.2017.. Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik..
Bu gün 1.300 puan civarında bir volalite ve günün en yükseğinden en düşüğüne kadar sert kırılma görüldü.Alıntı:
Endekste sıkışma olduğunu düşünüyorum... naçizane..
Hassasiyet yükseldi.. Yakın zamanda bir yöne sert kırılma beklenebilir... ( Örneği dün ve geçen cuma yaşandı.)
Kesikli kırmızı çizgiyi takip etmeye devam ediyoruz..
Kesikli kırmızı çizginin aşağı kesilmesi tedirginlik seviyesini yükseltecektir..
Yarın bütün dünyanın dikkatle izleyeceği ve finans piyasalarının dikkatle izleyeceği bir gün.. Herkesin tabiri ile "super perşembe". :oleyo:
Yazacak çok şey var da.. Bu kadar yeter.. diye düşünüyorum.. :)
Gene... diye düşünüyorum..naçizane.. :he:
https://i.hizliresim.com/6X6W70.png
Bana göre bu gün oluşan BIST teki bu düşüşün ve TL nin diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin en önemlinedeni Katar için tezkerenin apar topar Meclise getirilmesi ve kabul edilmesi oldu. Aslında Katara 3000 asker gönderilmesi zaten daha önce gündemdeydi. Ama bu son Katar aleyhine yaşanan gelişmeler sonrası hızlı bir şekilde bu kararın alınması yerli ve yabancı yatırımcı gözünde bizim taraf olduğumuz ve tarafımızı belli ettiğimiz algısına neden oldu. Dolayısıyla bu sıcak bölgede denge unsuru (Ara bulucu) olmamız gerekirken birden taraf durumuna düşer olduk. THYAO topiğinde dün bundan bahsetmiştim ve en çok korktuğumda buydu. Çünkü bu krizden fayda sağlamak istiyorsak her iki tarafa eşit mesafede ve bununla birlikte arabulucu pozisyonunda olmamız gerekirdi. Taraf değil.
Sayın Delikan topiğiniz daha çok teknik analiz içeriyor. Ancak ben piyasaları etkileyen sıcak gündem konusunda paylaşım yaptım. Umarım sakıncası yoktur.
Sakıncası yok tabi ki..
Fakat.. Biz (ben) çizgilere göre yorum yaparım.. (Yapacak olsam, geopolitik yorum da yapabilirim, siyasi yorum da yapabilirim.. Ama (T/a ile birlikte) yapmam.. Çünkü T/a'de "olanlar ve olacaklar grafiğin içindedir." prensibi vardır.
Örneğin, geçen Cuma oluşan gap için, karşılığı olacaktır mealinde bir yazı yazdım.. Pazartesi günü karşılığı görüldü.. Sebebi CalPERS açıklaması oldu.. Yani Kaliforniya eyalet meclisinin kararı..
Dün bir yorum yaptım.. Yine sert kırılma beklediğimi yazdım.. Kırıldı.. Sebebi, Katar'a asker gönderme konusu idi.. (öyle söyleniyor piyasada)..
Vel hasılı kelam.. Ne Cuma gününde Kaliforniya meclisinin karar alacağını biliyordum, ne de dün, Katar'a asker göndermeyi onaylayacağımızı bugün..
Ben özetle; "Hassasiyet yükseldi.." diyorum..
En ufak çıtırtı sert karşılık görüyor endekste.. Bu da hassasiyetin göstergesidir..
Yani...
Teknik Analizci sadece grafiklerden anlar, başka şeyle ilgilenmez dememek lazım..
Biz (ben) de gündemi takip ederim, kendimce siyasi, ekonomik, geopolitik, kitle psikolojisi vb. analizlerini yaparım.. Temel analiz yaparım.. Bir şirketin yeniden değerlemeye girecek özkaynağı var mı yok mu araştırırım...
Hatta dünya piyasalarındaki gıda ve emtia fiyatlarını bile takip ederim.. BIST'te işlem gören şirketlerle bağlantısını kurmaya çalışırım..
Gibi.. gibi..
Ama burada (hisse.net'te) T/a yönümü ağırlıklı olarak gösteriyorum..
Bana göre de, T/a bütün analizlerin en üst noktasıdır..
Bir kahvehanedeki kişilerin %80'i geopolitik analiz yapabilir, %100'ü siyasi analiz yapabilir...
Ama T/a yapan bir kişi yoktur...
Varsa da, adres sormak için girmiş, girmişken de bir çay içeyim demiştir.. :he:
"Kahve kalabalıksa çay tazedir, liman kalabalıksa balık vardır."
Selamlar.
Yeni fak ettim grubunuzu,bilgi ve tecrube dolu bir yer izlenimi verdi bende.En bastan basladim okumaya,hem okuyor hem.de bilgi tazeliyorum,kisa zamanda son sayfada sohbetinize dahil olurum saniyorum.saygilarimla.:)
ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayır efendim..Alıntı:
Ama sonuçta tekniği çizen de paradır, bu unutulmamalı.
Tekniği çizen para değildir.. :)
Tekniği çizen arz-talep dengesi (veya dengesizliği) dir.
T/a herkesin vadesine ve yatırımcı progiline göre değişiklik arzetse de; doğru kullanıldığında çok iyi sonuçlar verir..
Örneğin.. Orta vadeli bir yatırımcı yakaladığı trendin aşağı (ya da yukarı) kırılmasına bakarak işlem yapar..
T/a'nın en basit uygulanış şekli trend takibidir ve genellikle OV yatırımcılar tarafından kullanılır..
Bu çok basittir.. Trend çizgisi aşağı kırılırsa çıkış yönünde hareket eder.. ( Kimisi de MA veya EMA ya göre hareket eder.)
Herkesin trend çizgisi de, trende dahil olduğu nokta (maliyet) ile değişiklik gösterebilir..
İleri T/a ise daytrader'ler içindir.. :he:
İşte.. Bakınız grafik..
https://i.hizliresim.com/r2mm6N.png
Sayin Delikan
bist'in bugunku hareketini degerlendirecek misiniz bilmiyorum ama gorusunuzu merak ediyorum. belki 557 defa 98bini gecti geri geldi. gecti geri geldi. seansin da sonuna yaklasiyoruz. herhalde bu seviyeden kapatacak. aksi gibi yarin da haftanin son gunu.
Görüş açısı ..: 08.06.2017 Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik..
Süper perşembe'den bir şey çıkmadı.. :he: İftarda da mantı yoksa evde.. sıradan bir perşembe olacak.. :he:
-- Nispeten düşük volalite.
-- Sanayi verilerinin açıklanmasıyla XUSIN tarafından sürüklenen bir endeks.. ( + 0.71%)
-- Bankacılık sektörü ise aşağı yönlü.. XBANK.. ( - 0.31%)
-- Kesikli kırmızı çizgiyi takip etmeye devam ediyoruz..
diye düşünüyorum.. naçizane..
https://i.hizliresim.com/1g2M7b.png
bugunku islem hacmi de dusuk gelmis. 4 milyar.
dipteki kirmizi cizgiyle endeks arasindaki puan farki gittikce daraliyor.
600-400 ve bugun 200 geldi. milimetrik hesap yapip abartiyormuyuz bilmiyorum ama yesil ucgen icinde daraliyor gibi geliyor bana ve geriliyorum.
isyatirim'daki bultenlerde de arada boyle eglenceli cumleler geciyor biliyorsunuz. yoksa onu da siz mi yaziyorsunuz :)
menude manti da vardir umarim. yoksa cuma gunu sikintili gecebilir.
Yemekte mantı yoktu.. :)
Grafiği her gün paylaşıyorum.. Takip çizgilerim de üzerindedir.. Yorumlaması çok kolay, basit ve sade bir grafiktir..
Arka planında çalışan (bana özel) indikatörleri vardır.. (Bu grafiği hekes takip etsin diye web ortamından alıp, kendi grafiğime uyarladığımı söylemiştim daha önce.. Web ortamından alıyorum, çünkü herkes ulaşabilsin ve kendisi üzerinde çalışabilsin diye.)
Geleyim asıl konuya..
Geldim..
Gidiyorum..
Bir süreliğine gidiyorum.. Yarın iftardan önce veya sabah.. olmadı öğleyin ya da kuşluk vakti çıkarım yola.. :he:
İletişim imkanları zayıf olan yerlere gidebilirim..
Grafik veremeyebilirim.. Siz takip edin grafiği. :)
Kendinize iyi bakın..:wave:
Hayirli yolculuklar olsun o zaman size. Fazla uzaklasmazsiniz umarim. Zira burasi her an patlayabilir :)
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi yolculuklar. Fazla özlettirmeyin kendinizi.
Hayırlı yolculuklar...
Fırsatınız oldukça paylaşımlarınızı bekliyor olacağız...
yolunuz açık olsun. inş. kısa zamanda dönersiniz
Görüş açısı ..: 09.06.2017 İlk seans sonu kapanışı itibariyle günlük grafik..
400 puanlık gaplı açılış.. Yine not ediyoruz bir kenara.. :)
Yükselişin yarısı, dün akşam ilk kez sözünü ettiğim (XBANK) bankacılık sektöründen geliyor. :he: (Yaklaşık 450-500 puan)
https://i.hizliresim.com/MvP241.png
Sanırım ikindi vakti çıkıyoruz yola... Hanımların valiz hazırlığı biraz zaman alıyor.. :he:
forumun okunması en önemli topiklerinden bence en iyisi, teşekkürler emeğinize sağlık sn. Delikan