Yeni hareket şifremiz:Serve tatile çıksın ,bizide tatile göndersin🤲🤲🤲
Printable View
Yeni hareket şifremiz:Serve tatile çıksın ,bizide tatile göndersin🤲🤲🤲
Gerçi fiyat 1 lira olsa ne yazar, biz elimizdeki hissenin fiyatına bakarız.Bu fiyatlardan mallananlarda babasının hayrına mı mallandı ?
Ben nedenleriyle açık açık tahsisli fiyat hesaplamamı/tahminimi yaptım. Net olarak 4,85 fiyat çıkacak diyorum.
Fakat sayın selçukoğlu'nun da dediği gibi bu işler olup bitene kadar hisse fiyatı zaten çok farklı yerlerde olacaktır. Bizim önceliğimiz bu.
Saygılar...
CASPER_VIA_M1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Keşke bu hafta Serve ye bağladığım parayı 2 ay önce hisse 1,5...2 civarındayken bağlasaydım. Şu an çok farklı olurdu.Nasip...
Batık bazan sırf yazmak için yazdığının farkında mısın rafık? Sana 2 ay önce dedim ben o zamanda batık sever böyle hisseleri demiştin. Mala güveniyorsan girecektin gülüm. Ha buralardan girmek fena mı. Onu Allah bilir. Ortada Veysi kaynak bey var Mado var.... traş bir bayrak hissesi bile tavan tavan gidiyorsa. Bu hissede en az byrak hissesi kadar yeni ve ufku pasparlak. Farkedemeyen yatırımcı düşünsün. Sende can sıkma. Allah büyük.. nasibini yersin, [emoji72][emoji1250][emoji1320]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar şirkete 11 milyon lot girişi mi yoksa 11 milyon tl girişi mi olacak sanırım burada bir netlik yok. Ben sahsen veysi beyin 11 milyon tl koyacağını düşünüyorum diğeri çok uçuk olmaz mi
Kap bildirimlerinde net olarak 11 milyon lot yazıyor. Hatta önce 13,5 milyondu, 11 e çekildi. Ayrıca uçuk olmasının sorun çıkarma ihtimali de yok. Çünkü 5 mn borçlara, kalanı Kuvva'ya gidecek. Yani Veysi Bey'e geri gidecek. Sonuç 0 borç, + öz sermaye, yeni bir iştirak ve iş alanı, belki de sürpriz prodüksiyon işleri. Kazan-kazan...
Saygılar...
Evet,sayın arkadaşım çenemin düştüğünün farkındayım.Ben o zaman da girdim, ama çok değil .Bu hafta 13bin lot daha aldım.Canım sıkılsaydı ,en tepeden almazdım herhalde...Ben bu hisseyi 2 yıl önce de 3,5 liralardayken de aldım.Yani o zamandan beri fazla bir prim yapmış sayılmaz. Daha önü yeni açıldı.Her şey nasip.Allah herkesin gönlüne göre versin
Veysi Bey bir an önce şirketi devralıp işin başına geçmek isteyecektir. Geciktirmek onunda işine gelmeyecektir. Benim tahminim de 4 liradan hisseleri alır.
O zaman iyi yerden aldin 5.45 gibi biz akilsizlik ettik sabredemedik 5.32 den satmistik
Benim aklima takilan bir hisse var bu hissenin uzsktan veya yakindan serve ile iliskisi olabilirmi adi altinyag ..ortak noktalari arti holding.. ilişki kurabilen varmi acaba
Günlük tl bazlı senaryo:
https://i.ibb.co/2Zbp3QT/SERVE-28-06.png
Haftalık $ bazlı senaryo:
https://i.ibb.co/XLvyMJB/SERVE-28-06.png
Durum bu. Ayrıca bu hafta tahsisli fiyatının da belli olması gerekiyor. Not alalım.
Saygılar...
Gardımı aldım,bekliyorum...Ben de daha daha önceki yazışmalarımıza göre,bu hafta fiyatın belli olacağını,haftaya da ilk beleş dondurmalarımızı (dondurmalar şirketten 😁)yiyeceğimizi tahmin ediyorum.
Bugün gelen haber bu:
.......................
Sermaye Piyasası Kuruluna 11.06.2020 tarihli Kararı ile ihraç belgesinin onaylanmasına karar verilen tahsisli sermaye artırımınızda, 14.05.2020 tarihli yönetim kurulu kararımız ile nominal değerden aşağı olmamak üzere Prosedür çevresinde belirlenecek baz fiyattan aşağı olmamak üzere belirlenen satış fiyatının Tahsisli sermaye artırımına katılacak Sn. Veysi Kaynak'ın talebi üzerine Prosedür çerçevesinde belirlenen baz fiyattan düşük olacak şekilde güncellenmesine ilişkin yazı ile Sermaye Piyasası Kuruluna başvuruda bulunulmuştur.
Sn. Hissedarlarımıza duyurulur.
........................
Demek ki fiyat hesapladığımız gibi 5 tl civarında çıktı. Burada çıkan fiyatı vermemeleri biraz etik olmamış. Sonuçta SPK ya başvurulmuş. Fiyat açıklanmalıydı.
Bu durumda tahsisli fiyatı en alttan hesaplanarak 3,95-4 tl de tutulacak demektir. Kasaya da 43-44 mn gibi bir nakit girişi olur. Piyasa değeri 73 mn olan Serve'nin bu boyuttaki para girişine nasıl tepki vereceğini hep birlikte izleyeceğiz.
Saygılar...
Bu haberin çok etkilememesi lazım yine de. Çok olumsuz bir haber değil. Kasaya girecek para biraz azalacak.
Sayın Taptuk tahmininiz için teşekkür ederim.
Ben SPK'nın ilgili prosedürüne göre hesap yapıyorum. Bu hesabın dışına çıkılmasını da beklemiyorum. Net olarak 4,85 olan hesabımın(ki bu hesabı hep kırparak yaptım belki de 5,00 tl çıkacak) yine prosedüre göre % 20 altı olabilir ancak. Sonuçta kasaya 43 mn tl minimum giriş anlamına geliyor. Bu da hisse performansını oldukça olumlu etkileyecektir diye düşünüyorum.
Artık SPK nın vereceği cevapta net olarak fiyatı göreceğiz. Sanırım haftaya bugüne öğrenmiş oluruz.
Saygılar...
11 milyon nakit girişi olacak
Değerli bir arkadasimiz 44 milyon filan diyordu. Umarım bir daha bu sekilde yanlış bilgiler paylasmazlar
Az ,ya da çokTabii daha çok olsa daha iyiydi.Ama daha önce,dediğim gibi,mesele özsermayenin eksiden kurtulması,şirket bünyesine başka bir iştirak alımı ve de gözaltından çıkış,beklentiler devam.
Sayın Taptuk öncelikle söylemeliyim ki iyi niyetinizden şüphem yok. Ancak ben söylediklerimin arkasındayım. Böyle bildirimlerin yanlış anlaşılması sebebiyle kimse zarar görmesin istediğim için yazıyorum. Yoksa bildiklerim bana yeter zaten. Paylaşmak bilginin zekatıdır. En fazla önümüzdeki hafta sonuna kadar(10 Haziran) bu iş netleşir. (Önümüzdeki salı bekliyorum.) Prosedüre göre belirlenecek minimum tutarı hesaplamıştım ancak SPK daha düşük bir fiyat belirlerse kanuni olarak sebeplerini de açıklamak zorunda. Veysi Bey'in kendini bu duruma sokmak isteyeceğini düşünmüyorum. Diyelim oldu. Bu durumda da fiyatın 2 TL altında olması imkansız. Çünkü tahsisliye ilk başvuru tarihindeki fiyat bu. O zaman bile kasaya 22 mn girer. Üstelik düşük belirlenen fiyat yüzünden mahkeme yolu açılır. Umarım doğru olanı yaparlar.
Saygılar...
Arkadaşlar benim anladığım kasaya girecek para, daha doğrusu Veysi Kaynak'in bu operasyon için ayırdığı bütçe belli. Belirli olmayan fiyat ve dolayısıyla Kaynak'in şirketteki yeni payı. Diğer bir deyişle halka açıklığın ne oranda daralacagi.
Bu noktada netlik kazanması gereken husus açıklamada vurgulanan nakit meblağ hususu. Bu meblağ karşılığı/yahut extradan Kuvva Gıda'ya ortak olunduğu durumda geçerli olacak değerleme tutarının ne olacağı. Kasaya girecek para ne olursa olsun Kuvva Gıda'ya hakim ortağa borclanmadan en az yüzde 49 oranında ortak olunacak ise bizim için değişen birşey olmayacaktır.
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=SERCAYOLKAN;4563886]Sayın Taptuk öncelikle söylemeliyim ki iyi niyetinizden şüphem yok. Ancak ben söylediklerimin arkasındayım. Böyle bildirimlerin yanlış anlaşılması sebebiyle kimse zarar görmesin istediğim için yazıyorum. Yoksa bildiklerim bana yeter zaten. Paylaşmak bilginin zekatıdır. En fazla önümüzdeki hafta sonuna kadar(10 Haziran) bu iş netleşir. (Önümüzdeki salı bekliyorum.) Prosedüre göre belirlenecek minimum tutarı hesaplamıştım ancak SPK daha düşük bir fiyat belirlerse kanuni olarak sebeplerini de açıklamak zorunda. Veysi Bey'in kendini bu duruma sokmak isteyeceğini düşünmüyorum. Diyelim oldu. Bu durumda da fiyatın 2 TL altında olması imkansız. Çünkü tahsisliye ilk başvuru tarihindeki fiyat bu. O zaman bile kasaya 22 mn girer. Üstelik düşük belirlenen fiyat yüzünden mahkeme yolu açılır. Umarım doğru olanı yaparlar.
Saygılar...
Sayin SERCAYOLKAN; eğer bir bilgi eksigim varsa duzeltin. Ben sadece kap bilgilerinden yola çıkarak yazıyorum. Sermayedeki 10,5 milyonluk açık için karşılık olarak 11 milyon kasaya nakit girişi oluyor. Bunun hisse pay karşılığı nedir derseniz o artık önümüzdeki günlerde belli olur. Ancak okuduğumdan anladığım sizin dediğiniz gibi miktarlar söz konusu degil.
Saygılarımı sunarım
[QUOTE=Taptuk;4565060]Evet sayın Taptuk doğru okumuşsunuz. Dün gelen yazının tamamını az önce okuma fırsatım oldu. Daha önceki bildirimlerde 11 mn nominal olarak geçiyordu. Bu bildirimde ise TL karşılığı olduğu söyleniyor. Yazıdan bu anlaşılıyor. Keşke önceki bildirimlere de nominal yerine TL karşılığı yazılsaydı. Kafa karışıklığı yaşamazdık. Ben ister istemez yönetmeliğe göre hesap yaptım. Neyse...
Bu durumda halka açıklık ta yüksek kalacaktır.
Bu meblağ borçları karşılar ancak kalan miktar Kuvva'nın % 45 ini almaya yeter mi? Yetmezse şirkete yeniden kaynak gerekmez mi?
Hayırlısı.
Saygılar...
Not: Arazideyim. Gün boyu bakma şansım yok. Lütfen gelişme olursa ayrıntılı yazın. Akşam bakarım hiç olmazsa.
Bu para borcu sıfırlar. Pazar değişikliği ve yeni iş bağlantılarını bekleyeceğiz artık.
Ve fiyat 4.74 TL …
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/854753
Bu Veysi Bey'e yaklaşık 2.5 milyon hisse verilecek demektir.
Halka açık hisselerde Veysi Kaynak'in pay oranı hayli düşük. Bundan sonrası için birkaç seçenek var önünde.
a) Firma geri alım programı açıklayacak: bunun için kasada para olması lazım extra. Ta batik alacaklar tahsil edilecek bu opsiyon için yahut ortaklara borclar kaleminden Kuvva Gıda'ya ortak olunacak
b) Bedelli sermaye artırımı yapılacak. Nakit durumu iyiyse Kaynak ruchanlari piyasa fiyatindan toplayıp bedelli üzerinden payını arttiracak.
c) Para buldukca Veysi Bey borsadan hisse senedi toplayacak.
Her üç opsiyon da bizler için olumlu gibi. Bakalım ne olacak..
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4,74 güzel fiyat bence.Inşallah hayırlı,uğurlu olur.
Işlem hacmi de bugün çok iyiydi
Evet sayın Ameteur, hesabı aşağı yukarı tutturduk. Birde baştan söyledikleri gibi (bkz. Kap) 11 mn lot alsalardı müthiş olurdu. Tabi bu durum da iyi. Borçlar kapanacak ve işletme sermayesi olacak. Umarım yoluna devam eder.
Saygılar...
Sayın SERCAYOLKAN analizlerinizi misafir olarak takip ediyorum. ve hiç yorumda yazmadım. Çok isabetli yorumlarınız var. Ancak bu mesajınızda sanki biraz ümitsizlik gördüm gibi. Beklentileriniz gerçekleşmemiş gibi bir sinyal aldım. Acaba yanılıyor muyum. Ayrıca sizle birlikte isabetli yazıları olan bir arkadaş daha vardı. uzun zamandır görmüyorum. Acaba hisseyi sattı mı yoksa bilmediğimiz bir sıkıntı durumu mu var. En kalbi selamlarımla
Günaydın herkese muhtemelen beni kastettiniz :)
Süreç sonlanana kadar yazmayacaktım ,ve bugunlere geldik çok şükür
Hemen baştan söyleyeyim ilk günkü heyecanımı ve beklentimi koruyorum
3-5 güne bu süreç biticek inşallah asıl ondan sonra yeni beklentileri konuşacağız
Mesela kuvvanın kalanının alınması veya birleşmesi,yurtdışı operasyonların çoğaltılması,servenin adının değişmesi gibi
hissemizden artık ciddi bir atak bekliyorum izleyip göreceğiz
herkese saygılar sevgilerimle