Fotografa bakarsan kimse acilmamis
Neden?
Cunku kopekbaligi var
Turkiyenin gozunu seveyim. Dunyanin en guzel ulkesi. Kuran I kerimde bahsi gecen cennettir Turkiye. Yeterki paran olsun.
Printable View
o eve benzer evim var
6 odasi var, bir odasinda ben obur odasinda esim hergun facebook tan TR den ne olmus okuyoruz ona buna mesaj atiyoruz aklimiz hep Turkiye'de.
HAftasonlari eve arkadaslar geliyor. %100 muhabbet Turkiye uzerine. Butun muhabbet Bodrum Marmaris Cesme Didim yok Ayvalik yok Cunda adasindaki ev fiyatlari olaylar tatiller orada cekilmis fotolar ve anilar
Cunku Amerika bu kadar guzel degil cunku amerika cirkin cunku Amerika da heryse yasli doldu. Genc yok insanlar guzel degiller. Denize giremiyorsun yemek yemek icin adam gibi lokanta yok. Nereye gidersen git hep insanlar ya yasli ya cirkin
Turkiyem cennetim benim. Senin degerini bilemedik. Affet bizi...
Köpekbalığı oltaya takılmış farkında değil :kahkah:
Sizin egitiminiz var degilmi? Yani en azindan bir universite bitirmissindir heralde
Az bucuk ingilizcende vardir zaten olmayan Turk yok
Istanbul yalnizca ve yalnizca NY ve San Francisco ile karsilastirilabilir. Boston I git Ankarayla karsilastir mesela bunun gibi. Anladinmi?
Istanbul u gidip Virginia eyaletiyle karsilastiramazsin cunku kategoriler farkli
Mesela Miami - Izmir olabilir
Eger boyle karsilastirirsan Istanbul un sapiklik ve manyaklik derecesinde ucuz oldugunu ustune gayrimenkul vergisi olmadigini ustune suc oraninin komik derecede dusuk oldugunu insan kalitesinin fersah fersah yuksek oldugunu anlarsin
Yani egitimli insan anlar seni bilmiyorum ama umut ediyorum.
Zillow mus ta bilmemneymis. Internetten bakarak ahkam kesmek kolay. Evimin bahcesi 1 donum belki ama senede 1 aydan fazla cikamiyorum. Neden? Cunku sivrisinek dolu. Ee ilacla o zaman. Ilaclamak yani belediye ilaclamiyor arilar bocekler olmesin diye. Satilan ilaclar 1-2 saat tesir yapar. Turkiyedeki bir cok kimyasal madde ve ilac burada yasak Zaten amerika yasaklar ulkesi sirf bunun icin bile TUrkiye ozleniyor ve sirf bunun icin butun TUrkler evlerinin TR de aliyorlar. ABD de kirada oturup TR de kooperatife eve giren cok Turk var. Cunku burada alinan evin bir degeri anlami yok.
Denize giremiyorsun kopekbaligi zaten camur gibi bir renk asla Ege denizi gibi degil. Insanla konusamazsin cirkinler yemek yiyemezsin %99 ettir sebze bilmezler. Satilan deniz urunlerinin %99 u cin mali ve ciftlik
Daha devam edeyim mi yoksa yetermi? Yani istersen 100 sayfa doseyebilirim rahatlikla
Ucak biletimi almisim Kusadasinda guzelcamli daki milli dogal parkin yaninda bir apartman dairesini gunlugu 100 TL ye kiralamisim. Pazarindan taze meyve sebzemi alicam arabayi kiralamisim zaten. milli parka giriyorsun masmavi ama ne mavi parlament mavisi denize kendimi aticam. Kopekbaligi yok yasli cirkin insanlar yok sahilde kebap kofte yapan yerde var. ohhh mis...
Amerikada varmi boyle bir sey ? yok
ah bir de dolar gercek degerine gelse soyle 5 TL falan. off offff
Dolara yatırım yapmak etik değil arkadaşlar. Ayrıca çok da yanlış. Keferenin parasını tutup oyuna alet olmayın.
Allah'ın lütfen dolar 1 tl olsun.
sende benim gibi 24 yil boyunca denize gireme ama dibindeki kilometrelerce uzunluktaki camur rengindeki okyanusa bakip ah ah cek sonra konus
Cennet gibi ulkede yasiyorsun ama degerini bilmiyorsun
Dunyada cok cok az ulkede Turkiyenin dogasi denizi yemegi insani var
Bir seyin degerini anlaman icin ilkonce kaybetmen lazim. BIr daha da bilmedigin konu hakkinda yorum yapma. Dagin basindaki itin terkettigi kocaman evlerin fiyatina bakarak analizmi yapilir? Gulerler adama....
Bilader bütün forum sana gülüyor ama istikrarlı bir biçimde aynı şekilde saçmalıyorsun. Özellikle kıyıdan bir foto koydum ki köpekbalığı muhabbetini açasın diye.
Söylediklerini ciddiye alan bir tane 20-40 yaş arası insan bulamazsın. Senin muhabettini ancak 50 hatta 60 yaş üstü kesim çeker.
Türkiye'ye bakışınız tipik batılı bakışı.
Türkiye=Ucuza güzel tatil memleketi.
Hiç TR'de demokrasi, insan hakları, insana verilen değer, devlet-vatandaş ilişkileri, çalışana verilen değer vs. vs. Çok iyi bu yüzden TR'ye gelmek istiyorum demiyorsunuz.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hem bilmiyorsun hemde bilen kisinin soylediklerine de inanmiyorsun
tevekkeli her yurtdisina cikan Turk bundan sok yasiyor
bari cevap yazmada cahil oldugun ortaya cikmasin. Iyiki bi internete girip Zillow.com a girmeyi ogrendiniz. Aferin sana butun Amerikan emlak piyasasini kesfetmis oldun aklinca
Istanbul dan ev ve arsa toplayanlarda aptaldi sanki. Uc kurusluk aklin varsa kendine sunu sorarsin
Neden biz Istanbul u begenmiyoruzda hala yabancilar gelip kapis kapis ev aliyor? Internette ABD deki evler cok guzel ve ucuz gozukuyor neden oradan almiyorlar? Sakin %2.5 gayrimenkul vergisinden olmasin sakin ?
evet, kesinlikle çok doğru bir yaklaşım cevabınız.
bu arada istanbul ile londra veya newyorku aynı klasmana sokmak tipik bir kompleks ürünü, istanbul şu anda resmen bir köy halini almış durumda. miami mesela gayet güzel istanbul u karşılar hatta katlar. boşuna değil TR den pek çok hali vakti yerinde olan kişinin oradan ev alması.
+++ bu sadece TR de görülen bir durum olsa gerek, yurtdışını görmemiş bazı kimselerde bu tür ifadelere inanıp istanbul u dunyanın en güzel şehri ilan ediyorlar. tipik az gelişmiş ülke refleksi, zira satabilecekleri başka bir şey yok, olması içinde çalışmak gerekiyor ki o da zor.
Kapitalizm bunlara bakmaz istikrara bakar. Yabanci yatirimci getiriye bakar, hayatta takmazlar demokrasiymis ozgurlukmus....
Uzgunum ama uzun vadede Istanbul da ev fiyatlari asla dolar cinsinden dusmez dusemez. Kisa vadede oynamalar olabilir ama uzun vadede daha cook yukari cikmak zorunda cunku esi yok benzeri yok.
Bu laflarima inanmiyorsaniz Istanbuldaki fiyatlara bakin. Dunyadaki emsallerinin cok cok altinda ama gecmise gore cok artti dolar cinsinden. Yurtdisinda yasayan calisan ne kadar tanidigim varsa varini yogunu Istanbulda ev almaya harciyorlar. Bunlarin cogu hayatinda Istanbul u gormemis kimisi hic yasamamis. Ee madem adam bir gun memleketine donecekmis gibi ev almak istiyor neden Istanbul neden dogup buyudugu kasabasi koyu degil? Cunku Turkiye yoktur Istanbul vardir. Turkiye diye bir ulke yok Istanbul denen bir economic zone var butun Turkiye buradan yonetiliyor herseyin en iyisi merkezi burada.
Istanbul un akil almaz sapiklik otesi ucuzlugunun tek sebebi onune gelenin insaat yapmasi insaatlari asiri ucuza maletmeleri cunku standartin altindalar ve her taraf gecekondu dolu. Eger batidaki kanunlar sistemler uygulansa Istanbul da 1 milyon dolarin altina ev bulamazdiniz. Istanbul un sundugu butun o nimetleri bedavaya yasiyorsunuz bedavaya ve hukumette mal mal bakiyor bu gidisata.
Istanbul un yasayanlarina neler sundugunu merak ediyorsaniz Anadolunun bir koyunde dogup buyuyup sonra Istanbul a tasinanlara sorun. Insanlar Istanbul da hayat medeniyet uygarlik gormusler yasamak gormusler. Anadolu yasanacak bir yer degil. Bu yuzden Istanbula goc asla bitmez bitemez. Hayatinizda bir kere olsun Istanbul disina cikin ne bilim gidin Kirsehir de 1 ay gecirin, ne 1 ayi 2 gun dayanamazsin.
Istanbul altindir, Turkiye yoktur Istanbul vardir.
son 15 sene içinde boş olan her yere bina diktiler, kümes gibi yapılar oluşturdular.
park bahçe yeşil alan bunların hepsini bitirdiler, bitirdikleri için yol kenarlarındaki duvarlara çiçek bahçesi yaparak yeşillik oranını arttırmaya çalışıyorlar.
Ben şu an istanbuldayım ve amerikaya olduğu kadar Türkiye'nin diğer şehirlerine de sadece ilan sitelerinden bakmaktayım.
Burada da dağ başında olup bahçesi 1 dönüm olan yerler var, ama evine bakıyorsun çöp. Ahır resmen.
Sivrisinek derseniz buradakinde de vardır emin olun. Hatayda askerlik yaptım, şehrin göbeğindeki misafirhanede sivrisinekler bizi sabaha kadar yiyordu. Dağ başındaki ahırda sivrisinek ordusu vardır eminim.
Kimyasal ilaçları amerika yasakladıysa bir bildiği vardır. Mesela amerikada mazotun da pek sevilen bir yakıt olmadığını duymuştum ("dirty fuel" deniyormuş, siz daha iyi bilirsiniz). Keşke Türkiyede de mazot karşıtı uygulamalar olsa, ama malesef olmuyor, aksine dizel daha ucuz ve çok tercih ediliyor. Dizel araçların egzozu gözlerimi yakıyor, nefesim tıkanıyor. Ve bunların çevreye verdiği zarara göz yumuluyor burada.
İnsan sağlığının ve özgürlüklerin hiçe sayılmadığı bir ülke hayal ediyorum, ve biliyorum ki o ülke Türkiye değil. Yakın gelecekte de olması mümkün görünmüyor.
Her yazdığınıza tek tek cevap yazmayacağım. Amerika tabi ki bizim fotoğraflarda gördüğümüz gibi olmayabilir, ama Türkiye de sizin anlattığınız kadar süper değil. Belki buraya tatile falan geldiğinizde vatan özleminin etkisiyle siz çok mutlu günler geçiriyorsunuzdur, ama bizler mutlu değiliz.
Türkiyenin coğrafyası, iklimi, denizi falan çok güzel. Ama diğer faktörler?
objektif olmakta fayda var.
normal şartlarda bu şehrin daha fazla felakete uğramaması için ne şekilde hareket etmemiz gerekir diye konuşmamız gerekir, direkt olarak yatırım yapılabilirliğini negatif yönde etkileyen o kadar çok şey olduki, sürdürülebilirlik gibi kriterler açısından.
bir iki tane köprü yapılması filan gibi şeyler büyük resimde önemsiz detaylar. 10 sene önce iki köprü yetiyordu, şimdi nufusu arttırdın bilinçli biçimde, o yüzden 2 tane yetmiyor ki, ek olarak tünel ve yeni bir köprü yapıyorsun.
nufusu bu ilkel şehircilik anlayışı ile 30 milyon yaparsan mevcutları da yetmeyecek, yenilerini yapıyor olacaksın.
ancak neticede şehir vasfı olan bir yeri köye çevirmiş oluyorsun, çarpık yapılaşma ve kümes gibi evlerle.
neticede insanlar artık çok net görebiliyor, imkanı olan da dunyada güzel yerlerden üstelik istanbul dan daha ucuza müstakil ev dahi alabiliyor.
Bir zamanlar Avrupalı turistler ile dolup taşan İstiklal Caddesi&Tünel küçük Suriye olmuş adam hala yabancılar İstanbul'dan ev alıyor diyor.
Al, yabancıların aldığı gayrimenkullerin hali:
https://eksisozluk.com/entry/66990245
1) istikrardan kastınız aynı kişi/ailenin ülkeyi yönetmesi ise dünyanın en istikrarlı ülkesi Kuzey Kore ve Suriye. Üstelik bu adamlar seçimle geldi. Kraliyet vs. Değil yani.
2) istanbul'dan 2014 de ev aldım. Dolar bazında şimdi satmaya kalksam dalga mı geçiyorsun derler. Üstelik bu süreçte 300 m mesafeye metro geldi.
3) hani diyorsunuz ya burada yaşayan herkes bi gün Türkiye'ye dönüp İstanbul'a yerleşme hayalinde diye. Bu aslında herşeyi özetliyor. Öncelikle bülbülü altın kafese koymuşlar vatanım demiş durumu. TR'ye geri gelmek istiyorlar. Ama orada yıllarca alıştıkları bir standart var. Buna en yakın - yakın aynısı değil- standart İstanbul'da.
Son olarak dünyaya başka bir şehir var mıdır ülke nüfusunun 1/5'i orada yaşamasına rağmen hükümet hala oraya göçü üstü örtülü şekilde teşvik etsin. İşte İstanbul'un son 10 senede yaptığı primin yarısı burdan gelir.
4) son olarak diyorsunuz ya burda İstanbulu hiç görmemiş kişiler istanbuldan el alıyor diye. Bu bana 90'lı yıllarda İslamcı holdinglere para kaptıran gurbetçileri hatırlattı nedense.
Yurtdışında sosyalistlere, yurtiçinde sağcılara oy atan Almancılar gibi bakış açısı.
Dolar 5 olsun da ucuza ev kapatayım diyor adam.
Biz burada birbirimizi yiyelim, emeğimiz 3 kuruşluk olsun, beyfendi gelsin beğenmediği Amerika'da kazandığı paralarla mülk sahibi olsun.
Batılı standartlar uygulansa en düşük maaş da 2000 dolar falan olurdu sanırım.
Adam diyor ki günlüğü 100 liraya yazlık kiraladım. TR'de olsa o para için yarım gün çalışırken ABD'de 1 saatine falan denk geliyor. Adam 3 günlük maaşı ile TR'de tatil yapıyor 1 hafta. Bu adam tabii ki sever. Cefasını biz çekiyoruz sefasını onun gibiler sürüyor. Sonra da atıp tutuyor.
Turkiye de maaslar o kadar yuksek olsa kimse Turkiyeyi terketmezdi
zaten o zaman gurbetcilik diye bir kavram olmadi kimsede ulkesinden ayrilmazdi herkes Turkiyede mutlu olurdu
hayal kurmayi birak konuyuda saptirma. Bunlarin konumuzla alakasi yok Turkiyenin de degisecegi yok.
iste yanlidigin noktada bu
Bangkok taki maaslar TR nin yarisi ama ev fiyatlari 3 kati
ee nasil oluyor?
Cunku global sermaye istedigi yere corekleniyor. Araplar istedigi yerden ev aliyor
Su 1960 lardan kalma maaslar ile ev fiyatlari arasindaki baglantiyi kurmaktan vazgecin
Istanbuldaki herhangi bir insaat projesinden ev alanlara bak ya Araptir ya yabancidir yada geliri yurtdisindan olan Turkler Alamancilar yada kara paradir
Uykudan bi uyansaniz gercekleri goreceksinizde survivor izlemek hosunuza gidiyor sizin. Devam edin
E hani TR çok iyiydi. Muhteşemdi. İstikrar vardı... 😂😂😂😂
Bangkok'ta batılı standartlar mi uygulanıyor?
Diyorsun ki TR'de batılı standartlar uygulansa İstanbul'da en düşük ev 1 milyon usd olur.
Sonra bak Bangkok'ta maaşlar çok düşük am evler TR'nin 3 katı!
Karaparacılar, uyuşturucu satıcıları, teröristler İstanbul'dan ev alıyormuş. Ne kadar da yaşanılası bir şehir. :cool:
son yıllarda istanbul da nefes almanın imkansız hale geldiği bir gerçek, liberal iklim gittikçe hırpalanıyor, köy kültürü ve tüm hoyratlığı adım adım istila ediyor tüm istanbul u.
bu şartlar altında ve yanlış bir yapılaşma mantığı ile ev fiyatları artmıştı son zamanlara kadar, ayrıca milli geliri yutan bir karadelik halini alıyor. ayrıca ülke genelinde ücretlerin enflasyone ezilmesi ve son yıllarda ev fiyatlarının aşırı artış göstermesi alım gücüne darbe vurmuş oluyor.
nitekim, son zamanlardaki sayısız devlet destekli kampanya bu yapısal bozukluğa delalet ediyor, satılmayan evler kurguladıkları yapay ekonomiye zarar veriyor, sürdürülemez fiyat dinamikleri bunun net göstergesi.
dolayısıyla son 3-4 yılda yatırım yaparım mantığı ile alınan emlak kararları ortalamada bir kazanç sağlamamış durumda. sayısız satılık ev ve boş ticari ünite/dükkan herkesin şahit olduğu bir gerçeklik.
artik dunyada global sermaye nerye yonelirse orada fiyatlar firliyor
Londra yi ihya eden Araplar ve Ruslardir, %90 kara paradir
Bangkok da aynen oyle
Cindeki bir cok sehir oyle. Hindistan in buyuk sehirlerinde o kadar cok bos daire varki satilmayan butun evsizleri doldurur deniyor. Ama ev sahipleri hep mafia belli fiyatin altina da satmiyorlar.
Istanbul da ev fiyatlari cok guduk kaldi. Daha yeni yeni son 10 senedir dolar cinsinden artis var hafiften oda Araplar ve dogudan gelen kara para yuzunden.
Maaslarla ev fiyatlari arasinda baglanti yok. Dunyanin hicbir metropol sehrinde normal maasli vatandas siradan adamlar yasamaz. Bu Istanbul tuhaf bir sehir cok ucuz kaldigi icin fakir fukara amele gecekondulu koylu herkes yasiyor. Istanbula kapitalizm tam anlamiyla gelse zaten siz orada yasayamazsiniz. Firsat varken yasayin orada cok sanslisiniz.
ABD de nufusu en hizli artan sehirlere bak. Ufak tefek Allahin terkettigi yerler. nufus 1 milyon kayseri buyukliugunde sessiz sikici cansiz sehirlerdir. Cunku herkes buyuk sehirlerden kaciyor. Turkiye de de boyle olmasina daha 20 sene var.
bende 47 yasindayim Sabah aksam donmek icin plan yapiyorum
Kusadasina bagli bir kasabadan evini al. 60 bin dolara sahene evler var. Sabah cik billur gibi sularda yuz. Aksamustu sokak pazarindan alisverisini yap. tertemiz havasi var. Gurultu kosturma patirti yok suc orani cok dusuk cunku gocmen yok. Hersey cok ucuz cunku Istanbul dan uzak.
Istedigin yere arabani park et. Paran varsa Izmir havalimanina git oradan Pegasus la Avrupa nin heryerine cok ucuz ucaklar.
Cennetki ne cennet. Daha ne ister insan?
kac yasindasin sen ya? ergenmisin?
NY ta Londra da Shanghai da Jakarta da Paris te Los Angeles ta boyle.
Kara para heryerde, global sermaye heryerde. Bu kadar saf bi insansin nefes aldigina inanamiyorum senin. Ogrenin artik su kapitalizmi
Adama bak ya. Ya ne olacakti? Ayda 3 bin lira maasi olan insanlarmi Istanbuldan ev alacakti? Dunyadan haberin yok senin.
E alsana o zaman? Yapmadın mı hala dünyalığını? Anca çan çan çan boşbeleş muhabbet :D
Tipik gurbetçi. Türkiye şöyle güzel, böyle süper... E gel o zaman? Gelcem gelcem bi ara.
Yaw hee hee
30 yaşındayım. Keşke ergen olsam.
60bin $ çıkamadın mı yani? Linkini attığım ev gibi evin varsa iyi para yapıyorsun demek ki orada.
1980 lerin basinda babam muteahhitlik yaparken Istanbul Anadolu yakasinda musterilerinin cogunun kidem tazminatini yeni almis emekli ogretmenler oldugunu soylerdi. Yani adam yeni emekli olmus kidemini almis, yalnizca kidem parasiyla Istanbul dan ev alabiliyormus
O gunden bugune makas acildi, son 10 yilda makas patladi. TR ye ozellikle Iran dan paralar, ISID in kara paralari, Araplarin korfezden getirdigi paralar sonra Orta Asya ulkelerinden cok gelen oldu, birde Alamancilar ve bizim gibi ler cogaldi. Yurtdisinda cok Turk yasiyor. Rusya ve arabistan collerinde calisan binlerce Turkun eminim %99'u Istanbul da bir insaata girmistir. Butun bu etkenler sonucunda Istanbul asiri ucuz olmaktan normal ucuz olmaya cikti. Daha yolumuz cok. Dolar cinsinden daha cook deger artisi bekliyorum.
Siz dua edin AKP sayesinde onune gelen insaat yaptigi icin arz fazlasi var fiyatlar artmiyor.