Uufuk Hocam hayırlı günler,bolinger bandının orta çizgisini yukarı ya da aşağı kestiği zamanda sinyal alabiliyomuyuz?
Printable View
Uufuk Hocam hayırlı günler,bolinger bandının orta çizgisini yukarı ya da aşağı kestiği zamanda sinyal alabiliyomuyuz?
Uufuk Hocam yok ikide bir kafamda başka sorular oluşuyor hepsi aynı anda aklıma gelmio e senden başka da yardımcı olan kimse yok sağolasın :) Neyse yinede bukadar soruma yardımcı oldun teşekkür ederim zahmet verdim sanada....
https://s4.postimg.org/do8o4f7el/Screenshot_18.jpg
bu indikatörde hangi indikatör olabilir icerisinde sizce! MDI PDI ATR RSI KAI
O kadar denedim yok yok yok omuyor....
Mavilime ait bir formülllle yazilmis bir gösterge ama cok harika goldencross death buluyor.
özel yazılım 3 indikatörü diye bir indikatör yok. Birilerinin yazdığı bir indikatör varsa ve içeriğini söylemiyorsa uufuk hocam dahil olmak kimse grafiğe bakarak bunun içinde şu indikatörler var. Buna benzer dalga çizimlerini ancak bu indikatör çizer diyemez.( Haa hareketli ortalamalarda birşeyler söylenebilir). Bu işin 1. tarafıydı. 2. tarafa gelelim. Biri size birsey gösteriyor, sizin deyiminizle "golden cross, death zone"lar muhteşemse bu "repaint" dir. Öyle bir muhteşemlik yok. Ayrıca yukarıda saydığınız son 3 indikatörün herbiriyle ayrı ayrı güzel sistem oluşturmak mümkündür. 2 sini seçerek yeni bir sistem oluşturmakta mümkündür. O indikatörleri yamamak istediğiniz grafiğe göre sistem test yapıp, muhteşem bir giydirme yapıp, bak sistemim ne kadar muhteşem sonuçlar veriyor deyip satmakda mümkündür. Mümkünat evreninde herşey mümkündür.
Dostum,formulunu paylaşmak istemeyenler ve deşifre edilmesini istemeyenler,grafigi tam olarak paylaşmazlar..
Sadece indikator penceresinin bir kısmını yayımlarlar bu bir önlemdir..
Çünkü grafige bakaan kişi için,zaman,frame bilgisi(1dk_hafta??),OHLC,indikatorun degeri,senet bilgisi,başka bir senetdeki duruşu soruları cevapsız kalır..
İndikator mantıgını cözmedeki bu eksik bilgiler yanında,yazanın kurgusu da cabasıdır...
Ortalamaların (sma,ema,w,ww,zero,tri,time) aynı peryotdaki degerlerinin aritmetik ortalaması alınmışsa....
TKE gibi 7_8 indikatorun ortalaması alınmışsa...
A indikatoru B indikatore göre şu haldeyse(cross,>,<,=) şunu göster demişse...
Komşunun tavugunu bırak,kendi çivçivine bak...
İyi günler.Fibo Formülleri için yardımcı olursanız memnun olurum.Saygılar.
Sagolun tahmin ettim bende zaten.Vaz gectim formüllerden en iyi formül rsi 52 üzeri gecince almak bir de bollingerband ortasindan yukari kesince al asagi sat bir de uzun vade sma 200 üzerinde hisse de otur gerisi hava civa.
Emege her zaman saygim var.Sizn icin önemli bir formül cok güzel bir yazilima benziyor.
Tüm forum üyelerine iyi günler dilerim,
Matriks kullanıcısıyım,
yazdığım alım-satım formüllerine stop loss eklemek istiyorum , sadece kar almak için
şöyle ki alım yaptığı fiyattan sonra (vob için) 1000 puan üstünü gördükden sonra 150 puan altına kar almak için sat sinyalini vermesini istiyorum.( sat için de tersine pozisyon kapatma sinyali )
nasıl formüle edebilirim ?
yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar,
https://i.hizliresim.com/nR4DPa.png
F250 isteginizin indikator şekli fikir yürütmeniz için.....
Kod:al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s)); {al}
sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s)); {sat}
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat); {poz takip}
alky:=if(z=1,c-valuewhen(1,al,c),0); {al poz getiri}
satky:=if(z=-1,valuewhen(1,sat,c)-c,0); {sat poz getiri}
ac:=if(ref(alky,-1)=>1,ref(alky,-1)-0.15,alky); {al poz kontrol}
sc:=if(ref(satky,-1)=>1,ref(satky,-1)-0.15,satky);{sat poz kontrol}
als:=Cross(ac,alky) and ref(alky,-1)=>1; {al poz cıkış}
sas:=Cross(sc,satky) and ref(satky,-1)=>1;{sat poz cıkış}
alky; satky; ac; sc; als; sas
Siz nasıl sistem yazacagım demeden, sistem düzenlemesi.....
AL
SATKod:Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s))
Kod:al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s)); sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat); alky:=if(z=1,c-valuewhen(1,al,c),0);
ac:=if(ref(alky,-1)=>1,ref(alky,-1)-0.15,alky);
Cross(ac,alky) or Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s))
A.SAT
A.POZ KAPATKod:Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s))
Kod:al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s)); sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat); satky:=if(z=-1,valuewhen(1,sat,c)-c,0);
sc:=if(ref(satky,-1)=>1,ref(satky,-1)-0.15,satky);
Cross(sc,satky) or Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s))
çok teşekkürler,
sn uufuk,
Modified Inverse Fisher Transform RSI diye bir RSI Indikatoru duydum. Bunu indikator olarak yazabilirmiyiz.Saygılar
kolaygelsin arkadaşlar daha önce
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,2);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,5);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)
indikatörün
al sat sistemini
indikatöre QQQ3 ismini verip kaydedip
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,2);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,5);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
dt
şeklinde yapıp kaydedip
fml("QQQ3")=1
fml("QQQ3")=-1
yazıp kullandım
ama bu şekliyle system testerde stop kısımları çalışınca direk aynı yerden al yada sat yapıyor. nasıl çözüm bulabiliriz.
çok teşekkürler.
Ufak bir soru sormak istiyorum. Matriks'i daha yeni satın aldım ve bazı formüller ile taramalar yapıyorum ancak sonuçların hepsi boş çıkıyor. Ürünü daha yeni indirdim ve kurdum. Eksik yapmış olduğum nedir acaba?
Hangi PERİYOD larda tarama yapıyorsanız, verileri tamamlayın önce.
https://www.matriksdata.com/website/destek/download
sayfanın alt tarafına 1gün, saat vs
GAR8 ADINI verdiğim pivot parametreleri indikatör de 7 tane çizgi var.
R3 VE S3 TARAMAK İSTİYORUM EXPLORERDE.
R3 İÇİN: Cross(C,FML("GAR8")) KULLANDIM OLDU.
S3 İÇİN : Cross(FML("?????"),C) NASIL YAZMAMIZ LAZIM BURAYI. ÇOK TEŞEKKÜRLER.
Sayın Uufuk hocam resimdeki gibi overall eğrisinin most 3,2 yi yukarı kestiğinde işleme gir altında işlemden çık flat kal komutu matrikste verilebilir mi eğer mümkünse kodu paylaşabilir misiniz ?
http://i.imgur.com/1RiM7Mu.png
merhaba, tanımladığınız indikatörde kaç tane çizgi olursa olsun, sadece ilk çizilen çizgiyi FML ile kullanmanız mümkündür. çözüm olarak, hangi çizgisini kullanmak istiyorsanız, sadece onu tanımlayacak (çizecek) şekilde indikatörünüzün değişik versiyonlarını yazın.
ARKADAŞLAR,
MACD sıfır altında olduğunda RSI'da 30 altında olan hisseleri taratmak istiyorum.
formülü nedir acaba.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
merhaba,
filtre kısmına şunu yazın:
macd(26,12,9)<0 and rsi(14)<30
ilave açıklama: macd hangi periyotları kullanıyorsanız onları şu sırayla yazın: uzun periyot, kısa periyot, trigger periyot
rsi için de aynı şekilde hangi periyotu kullanıyorsanız onu yazın.
yukarıda varsayılan değerleri yazdım. size en uygun neyse ona göre kullanın...
üstatlar 2 adet sorunum var yardımcı olabılırmısınız 1.si= explorerda sadece col A ya bir formül yazıp bütün hisselerde taratıyorum ve sonrasında col a da bütün hisseler için çeşitli değerler (5,3,2,0,7,5,8,4,4,8,9,1,2) beliriyor sorum şu bu değerleri col B de nasıl toplatırım exele aktarıp toplamaktan sıkıldım gerçekten 2.si= herhangi bir formulumuz var (ındıkatorbuılder veya explorer için) bu formül gerıye dönuk 1 veya 2 sene içerisinde şartın gerçekleştığı noktaları ve kar zarar oranını gösteriyor fakat benım istediğim kaç defa %4 karlı işlem olmuş veya kaç defa %4 altında kalan işlem olmuş saydırmak istiyorum yani elaman sayısını buldurmak gibi bunu sağlayan bir fonksiyon varmı yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar
tekrar şöyle anlatmaya çalışıyım explorerda sadece col A ya bir formül yazıp explorerı başlatıyorum (örnek col a ya C yazdık ve tarattık ne oluyor col a da butun hısseler ıcın kapanış fıyatları sıralanıyor değilmi) işte col A ya bir formül yazıp bütün hisselerde taratıyorum ve sonrasında col a da bütün hisselerin karşısında kımısı ıçın 5 kımısı için 9 kımısı için 14 gibi sayılar oluşuyor sorum şu bu değerlerin toplamını col B de görmek ıstıyorum????? şuanda ise söyle kullanıyorum Col a da çıkan sunuçları exele aktarıp satırları seçip toplatıyorum ve toplam yukardakı örneğe göre 9+5+14=28 oluyor yanı col a daki verileri toplatıp sonucunu yanitoplamı yani örn 28i col b de görmek istiyorum umarım anlatabılmışımdır teşekkürler zahmet verıyoruz
merhaba, bu formül işinizi görebilir:
a:=cross(mov(c,10,s),mov(c,20,s));
s:=cross(mov(c,20,s),mov(c,10,s));
z:=valuewhen(1,a-s,a-s);
aa:=cum( if((z=1 and cross((c-valuewhen(1,a=1,c))/valuewhen(1,a=1,c)*100,4)) or (z=-1 and cross((valuewhen(1,s=1,c)-c)/valuewhen(1,s=1,c)*100,4)),1,0));
ee:=cum( if((z=-1 and cross(-4,(valuewhen(1,s=1,c)-c)/valuewhen(1,s=1,c)*100)) or (z=1 and cross(-4,(c-valuewhen(1,a=1,c))/valuewhen(1,a=1,c)*100)),1,0));
{ c-valuewhen(1,a=1,c))/valuewhen(1,a=1,c)*100;(valuewhen(1,s=1,c)-c)/c*100 }
aa;ee
açıklamalar: yukarıdaki formül 10 günlük basit ortalamanın 20 günlük basit ortalamayı kesmesine göre yazılmıştır. sizin formülünüzün alım satımlarını buna uygun yazmalısınız. şöyle çalışıyor: diyelim ki 10 20 yi kesti ve alım pozisyonundasınız. kar %4 ü geçince sayaç bir artar. sata geçmeden al devam ederken kar %3'e düşüp sonra sata geçmeden kar tekrar %4 ü geçerse sayaç yine bir artar. yani bir pozisyon boyunca kar her %4 ü aştığında sayaç bir artar. sat durumunda da zarar durumunda da aynı mantık geçerlidir. aa: karın hem alda hem de açığa satta %4 ü aştığı durum sayısını verir. ee : alımda ya da açığa satta zararın %4 ü aştığı durum sayısını verir.
deneyin olmayan eksik yeri varsa tekrar bakalım.
Hocam bu formüllü EXPLORER e eklemek gerekiyor yoksa indikatör buildere mi yüklemeliyiz.