Derinlik gören arkadaşlar ara ara paylaşabilirler mi ? Bu ve devam eden günler için :)
Printable View
Derinlik gören arkadaşlar ara ara paylaşabilirler mi ? Bu ve devam eden günler için :)
anlamadığım durum, 1-2 lot alıp onu satışa koyanlar, satsan ne olur satmasan ne olur.
Herhalde 1-2 lot ne getirecek bari hesapta görünmesin diyorlar, ama 100 lot ve üzeri alım yapabilenlerin satması çok saçma, çok ihtiyacın varsa o paraya kredi çekersin daha avantajlı 😀
keşke her arz oransal olsa. matriks 11 lot verdi. ama bunda güzel lot aldım. şirkete ve piyasaya güvensem çok daha iyi lot alabilirdim.
Oransal mantıklı değil, eeee mtrks 11 lot gelmiş çokmu mantıklı çözemiyorum insanları.
Arkadasım 20 bin girsen en kötü 30 lot alıyorsun bence hesabını kontrol et
100 bin ve üzeri teminat gösterebilenler için oransal, daha altı teminat gösterebilenler için eşit dağılım mantıklı. Birde eşit dağılımda bir aileden 3-5 ayrı hesaptan başvuru yapılıp avantaj sağlayanlarda var. Tabi bu olayın toplumda duyulmasıyla talepte günden güne artıyor, ilk eşit halka arzlarda 1000 lira civarı düşerken şimdilerde 300 liralara düştü, belki birkaç aya 100 liralara düşecek, o zaman eşit dağılımında pek anlamı kalmayacak.
Eşit dağılımla yakında 1 lot anca gelecek
NTGAZ ilk günün en hızlı kolokasyonu Gedik Yatırımın!
https://i.hizliresim.com/FlRJ1I.png
NTGAZ da ilk günün en yüklü satanı Oyak Yatırım dan 3.006 milyon tl talepte bulunup ta 39.984 tl lık hisse gelen bir yatırımcı! 4 bin tl karı yeterli görüp te cebe indirmiş!
https://i.hizliresim.com/WmmonP.png
😎 zaten fondaydı bloke konma durumu olmadıgı için hepsiyle talep ettim olurda sistem yanlışlıkla verir falan ...
O kraliceyse buda kral olur insallah. Kralice bugun yanlis saymadiysam 20. Tavani ceki. 10 lirlaik senett 66 oldu. Ve galen tavanda 1 milyon.lottan fazla alici var. Yarinda tavan olsa 7 ye katliycak nerdeyse.
Derinlik paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler :ok:
Halka arzlara talep her geçen gün artıyor. Getiri de iyi olunca daha fazla kişi katılıyor. O yüzden giderek daha az lot düşecek.
Bir zaman sonra işler tersine dönecek. O zaman halka arz furyası da sonlanır.
Pandemi bitene kadar devam, sonra herkes işine gücüne bakacak, asıl kriz o zaman hissedilmeye başlayacak, daha zaman var.
NTGAZ da 2. günün de en hızlısı Gedik Yatırım kolokasyonu!
https://i.hizliresim.com/851yZL.png
Tavanda bekleyen hala 50 milyon lot üzerinde arkadaşlar
Dün kapanışta 40 milyon civarı bekleyen vardı şu an 56 milyon... Akıllara hemen trilc gibi olur mu sorusu geliyor. Sizce ne olur hissenin akıbeti arkadaşlar?
Trilc gibi olmaz. Orada patron haber üstüne haber patlattı peşine 14 milyon lot kote ettirdi şimdi yavaş yavaş satıyor. Çok büyük oyun göndü orada.
Burada hem lot sayısı fazla hem de Kutmanın adı çıkmış zaten bir spekülasyona sebep olacak hareketlerden kaçınır artık.
naturelgaz bu yıl işlem görmeye başlayan üçüncü şirket oldu beklentilerin en üst seviyede karşılanacağını düşünüyorum yani umut ediyorum ytd
2 milyar piyasa degerine gidecek gibi duruyor
yatırım tavsiyesi değildir
Bunun yaşanması gerekiyor aslında çünkü bu iş gittikçe boka sarmaya başladı. Kendim dahil herkes çevresindeki insanlara halka arz yöntemini anlatmaya başladı, böyle olunca her geçen gün gelen yatırımcı sayısı giderek artıyor. Bundan 4-5 ay sonra gerçekleşecek arzlarda ne olacak? Kişi başı 15-20 liralık hisse mi düşecek?Bu iş böyle devam ettikçe hatrı sayılır orta ölçüde bir şirketi de arz etsen yine 15-20 kat talep gelir yine tavanları durduramazsınız. Bu noktada garan gibi, tüpraş gibi ülkenin köklü ve büyük bir firmasının arz edilmesi, maksimum 1-2 kat talep gelmesi ve ilk açılışta eksiye gitmesi gerekiyor.
Halka açılışların biraz fazla talep gördüğü doğru.
Ama bence bu kötü bir şey değil. ABD'de halkın %50 sinin borsada doğruda ya da dolaylı yoldan parası var. Bizde bu oran %5 in altında.
Ne kadar çok insan borsada olursa; borsa o kadar güçlü olur. Burada güçten kastım çok yüksek olması değil; daha sağlam temellere oturmak zorunda kalması. 20-30 milyon parası olanın hisseleri manipule edemeyeceği bir yer olması, SPK nın üzerinde daha çok gözün olması vb.
Ben bu yüksek talepli halka arzları olumlu görüyorum o yüzden orta ve uzun vadede.
Baso alışlar gedik e geliyor bu nasıl oluyor 197 lot arz dan geldi
Dnısı trlce ntgaz kar süper
Bu hissenin tek olumsuz yanı amortisman.
niye açıklar mısınız
Naturel gaz tam olarak ne iş yapıyor bilen var mı? Cng yapıyor Ok. Onun dışında LPG ws. Bir iş kolunda daha var mı? Hangileri var? Naturel gazın sahibi kim?
bu konu basliginin en basina gidersen konuyu orda epey tartistik anlattik.
sektorunde nerdeyse tekel olan pazar payi inanilmaz yuksek olan son socar operasyonu ile bunu percinleyen bir sirket
son halka arzlarin tamamindan degerli ve gelecegi (eger bazi hukuksal duzenlemelerde gelirse) muazzam potansiyeli olan bir sirket.
ama su hali ile pahali duruyor
http://www.naturelgaz.com/
İlaveten GLYHO ve Naturel Gaz KAP haberlerini okumanızı salık veririm.
NTGAZ da 3. günün en hızlısı Deniz Yatırım kolokasyonu!
https://i.hizliresim.com/7G8RlA.png
Alıcı ne kadar tavanda, bilgisi olan var mı? v