Teşekkürler dostum sağol.
Printable View
Dbh da uzun vadeli eurobondlar oldugu icin dolar artisi cds artisinin yaninda ciliz kaliyor.
CDS 500-600 civarinda giris icin uygun fon.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tefasta bir kara gün daha, saat 9.45 ve fiyatı açıklanmayan tonla fon var halen...
Güncellemişler.. Sabah ki dbh ile ilgili yanlış bilgilendirme için forum sakinlerinden özür dilerim
Direk eurobond alamayanlar için eurobond fonları ideal.. Kontrollü develasyon sürecinde önce dolar, gram altın, eurobond sonra hisselere sıra gelecektir.. Nakitte ve faizdeki paranın alım gücünün dünyadaki merkez bankaları eliyle hızla eritildiği bu düzende herşeyde kalın ama nakitte yada faizde kalmayın diyorum
arkadaşlar, bu TTE fonunda stopaj yok değil mi? yani endeks fonu olduğu için kafam karışıyor... hisse yoğun fon aynı zamanda... yani 31 mart'tan falan bağımsız, ne zaman alıp satsak stopaj 0 değil mi? bilgilendirirseniz sevinirim...
Aslında; biri maliye bakanlığı ve spk , biri merkez bankası ile ilgili olsa da , bu yaklaşan stopaj muafiyeti ( mevduat ve bazı fonlardaki) uzatma ya da uzatmama kararı, bundan sonraki ppk tavrı için de epey ipucu olacak.
''Dövizi, altını satın tl'ye yatırın'' diyen siyasi erk'in, bunu özendiren bu hamleyi uzatmayarak kendi ile çelişmemesini umuyorum.
Bugünkü İşyatırım bültenine göre borsadaki yabancı payı %43,56'ya düşmüş...
Hocam hepimiz aynı beklenti içerisindeydik ama Mart ayı içerisinde alınan kararlar yabancı yatırımcı kadar bizleri de şoka uğrattı. Amaçl*****n ne olduğunu kimse çözemiyor ki öyle bir amaç var mı ona da emin değilim. Ama böyle zamanlarda uzun vadeli yatırımcı olmak, bunu kendine hatırlatmak bir nebzede olsa rahatlık hissi veriyor ki bunu son düşüşte ve mevcut kur hareketinde bizzat yaşadım. Yaşayarak öğrenmeye devam.. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Bu arada MAC ta karar aşamasındaydınız değişiklik için. Var mı uygulamanızda bir değişiklik?
Ne yaptıklarını kendilerinin de bildiğini, bir plan dahilinde falan olduğunu sanmıyorum. Naci Ağbal son 10 yılın en iyi , en olması gereken adımları atan merkez bankası başkanıydı. Zaten 3-4 ay içinde meyveler toplanacak, faiz indirimleri de başlayacaktı. Risk primi arşa çıkmış gelişen ülkede; ulusal paraya reel faiz vermeden dolarizasyonun engellenemeyeceğini bir türlü anlamadılar nedense.
Tasarruf sahibi de esnaf kadar, müteahhit kadar, ticaret yapan kadar haklara sahip.
MAC ile bir süre önce vedalaştım hocam. Haydar Bey başarılı ama piyasa ile inatlaşan bir yanı var. Relatif başarısızlığı benim eşik değerlerimi aştı başka hsyfler ile değiştirdim. Ama yine de bu başarısızlığını konjüktürel buluyorum ileride yine düzeldiğinde belki tekrar dönerim. Ancak artık rekabet daha güçlü ve onun kadar iyi hsyfler var.
portfoyu oluşturduğum günden beri (7-8 ay önce) sepet kur 26,61% kazanmış. $ ve € alıp otursam rahattım. şu fon mu bu fon mu derken harcanılan zamana yazık. %24 de kaldım. reel getiri yapmak cidden çok zor.
Merkez Kur % + 2,55
enpara da mevduat faizi 17 gösteriyor fil fonu 12 enpara daha mi avantajlı oluyor
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fil bugun 19M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ppz 19.50M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
19.14M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
19.41M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 Mart Salı günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,05%
Bist100 +0,23%
Tca % + 0.42
Zpf % + 2.35
Zpe % + 0.23
Elz % + 0.12
Pdd % + 0.016
Mac 0,053945
-1,182%
EIB gören duyan var mıdır ? :)
Stopaj uzamazsa herkes sıfır stopajlı fonlarının adedini not alsın.
O adede varıncaya kadar satışlarından stopaj alınmayacak.
Takip etmezseniz iki gün sonra stopaj kesmeye başlayabilirler.
Bu topraklardan EIB severler gideli cok oldu :)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ustad bu pdd yi portfoyde tutuyormusun.
Niye ppz.fil.eıl degil en dusuk pff nin bile altinda getiriyor.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kararlar verildi mi ppz /nkolay /vadeli?
Ktm %-0,015
mps %+0,208
opb %+0,733
sua %+0,446
Yarınki Resmi gazete yayınlandı stopajla ilgili birşey yok.
Uzatma işi bitti gibi.