Patron çok uyanık çıktı. Aşağı basıp basıp alıyor alacağını. Patron alımını bitirinceye kadar tahtada kazanma şansı yok gibi. Bittikten sonra da herhalde bir hafta on gün gibi durgunluk devresi de olur mu acaba?
Printable View
Patron çok uyanık çıktı. Aşağı basıp basıp alıyor alacağını. Patron alımını bitirinceye kadar tahtada kazanma şansı yok gibi. Bittikten sonra da herhalde bir hafta on gün gibi durgunluk devresi de olur mu acaba?
Piyasa değeri bugünlük buralar imiş. Yarın daha aşağılar olacak gibi. Y.T.D.
Patron piyasadan mal aldığında fiyat yukarı gider. Bu hissede aşağı gidiyor. Y.T.D.
Doğalgaza zam gelmiş. Toplam maliyetler içinde %35 yer kaplayan enerji maliyeti sebebiyle dikkate alınmalı.
Ağustos ayındaki sunumda dediği gibi Eylül ayı içinde 2 hat birden işletmeye alınacaksa, ilgi çeker piyasada. sonuçta üretim kapasitesi 11 mn m2 den 2022 ocak'ta 33.5 mn m2 ye çıkacak, Eylülde 2 hat açılacaksa, 15 mn m2 artması beklenir, çok büyük rakam..
patron malmı alıyor:kahkah:
Patron alımları bitirince KAP a bildirimde bulunmak zorunda değil mi?
İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin halka arz izahnamesinde belirtildiği üzere, 2020 yılının başından itibaren kapasite kullanım oranının optimum sınıra yaklaşması ile birlikte Aralık 2020'de yeni üretim hatları için yatırıma başlama kararı alınmıştır. Buna ilişkin olarak, 2020 yılı sonunda 584.000.000 TL tutarında yeni yatırım teşvik belgesi alınmıştır. Yatırım teşvik belgesi kapsamında 22,5 milyon m² üretim kapasiteli toplam 3 yeni hattın yatırımına başlanmıştır. Yatırımımız ile ilgili olarak inşaat çalışmaları %90 oranda tamamlanmış, yatırıma konu olan makineler teslim alınmaya başlanarak fabrika binası içerisine taşınmıştır. Yatırımımızın ilk fazının montaj çalışmaları halihazırda devam etmekte olup, sırasıyla montajı tamamlanacak olan değirmenler, sır hazırlama üniteleri, masse hazırlama üniteleri, presler ve fırınlar, Eylül ayında mevcut hatlarımızdan besleme yapılarak test edilmeye başlanacaktır. Halka arz izahnamesinde yatırımın ilk fazının Eylül ayında devreye girmesi öngörülürken, test süreçlerinin devam edecek olması sebebiyle Ekim ayı sonuna kadar tüm üretim departmanlarının testlerinin tamamlanması ve Kasım ayı içerisinde ilk faz yatırımının tam olarak faaliyete alınması öngörülmektedir. 25.03.2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan 08.03.2021 tarihli fiyat tespit raporunda, 2021 yılı varsayımları yapılırken, yatırımlarımızın ilk fazından gelecek satış ve karlılık katkısı muhafazakar olmak adına çok sınırlı tutulmuştur. Yapılmakta olan büyük çaplı kapasite artırım yatırımının test süreçlerindeki uzamanın mevcut durum itibarıyla tam kapasite ile üretim gerçekleştirilen şirketimiz faaliyet ve öngörülerine herhangi bir negatif etkisi olmayacaktır. Bununla birlikte 2021 yılının ilk 6 ayında, gerek hasılat gerekse de kar marjları beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş, yılın ikinci yarısında da yıl sonu beklentilerinin üzerinde bir performans ile kapatılması öngörülmektedir. Yatırım süreçlerinin tamamlanması ve yeni üretim kapasitesinin devreye alınmasına ilişkin olarak bilgilendirmeler ayrıca yapılacaktır.*
Saygılarımızla
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gelecek 6 ay için şirketin beklentilerin üzerinde kâr tahmini ve yatırımlar hakkında detay açıklamalar üstüne şirket geri alım açıklaması hepsinden önce şirketin bedelsiz açıklaması bu şirket için güven verici unsurlar ve erken yatırım konusunda destekleyici adimlar. Umarım iş baglantilari da güçlü seyreder ve yeni baglantilar görürüz.
08.09.2021 Çarşamba günü Özel emirle 12.00 liradan 3 milyon 210 bin lot kağıdı sanırım patron almıştır.
KAP'a bildirilmemis. El altından alım olmuşsa bilmiyorum. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada paylaşmasını becerebilsem paylaşacağım ama. Yardımcı olur sanız buraya resim grafik paylaşmayı öğreten olursa çok memnun olurum
Sanırım telefon üzerinden olmuyor ama Pc üzerinden yükleyebilirsiniz. Metin kısmında komutlar var. Eğer link varsa direkt kopyala yapıştır yapın
https://ibb.co/XXtKD4n
ancak linkini atabildim. Resmini paylaşırken eror veriyor. En altta özel emirle alınan miktar belli.
15 gün sonra ilk alım geldi. Göstermelik bir alış olduğunu düşünüyorum. Belli ki şirket daha altlara ineceğini düşünüyor. Halen planlanan alimin %25 kadarını aldılar. Tamamını almazlar belki ama yine de yolun başında belli ki .
29.08.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında 16.09.2021 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir. 16.09.2021 tarihinde 12,195 TL
ortalama fiyattan 50.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu QUAGR payları 1.070.846 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,446)
Bu hisse üzerinden bir konuya değindim.
https://twitter.com/emyigit/status/1...727385607?s=20
Şirket güzel bir alım daha açıkladı. Şimdiye kadarki en büyük alımını yaptı.
12,02₺ ortalama fiyattan 807.539 lot geri alındı.
Merak ettiğim bir konu var
Şu anda devam eden yatırımların kapasitesi 22,5 milyon m2 büyüklüğünde
25.12.2020 tarihli yatırım teşvik belgesinde toplam kapasite kısmı 6,79 milyon m2 olarak belirtilmiş
Buradaki farklılık neden kaynaklı
Teşvik belgesi yatırımın bu kadarlık kısmına destek olduğundan mı sadece o kadar kısım yazılı acaba?
Suanki kapasite yatırımlar sonrası % kaç artacak ?
Hisse geri alım taahhütü 4 milyon lot, 3.4 milyonu alındı bu seviyelerden, son enerji zamları bir nebze baskı oluştursa da firmanın kapasite artışı ile gelecek dönemlerde döviz destekli potansiyeli göz kamaştırıyor
Neler oluyor? Patron mu çıldırdı yoksa fabrika mı battı?
Patron biraz spksyon yaptı
Patronu biraz tehlikeli adam
.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=şahna;5541726]Patron biraz spksyon yaptı
Patronu biraz tehlikeli adam
.
Patron kağıdına sahip çıkan bir patron demişlerdi. Sanırım Bu gün Tuvalette kullandı! Dilerim ishal olmamıştır.
Ali Yalçın; Hisseyle ilgili tek yorumum daha oncede yaptığım gibidir. Bunun haricinde yorumda yapamıycam. Güvenenler kalsın guvenmeyenler çıksın… Hergun yeterince alıcı var. Beğenmiyorsanız hisseyi satabilirsiniz. Bu kadar kısa vadeli düşünen yatırımcı olmaz. Burası yatırım yeri.
Patron tweetr dan çıkışmis, bakınca eleştirilebilir üslup ve tavır ancak gerçekten yatırımcı tarafında sürekli biri tahtayı alsın götürsün her düşüşte patron nerdesin kafası var, ha patron 5 milyon lot hareketi ile buna çanak tutmuştur onu kabul ediyorum,yine de temel olarak güzel bir gelecek görüyorum şirkette
bu satış niye ? beklenmedik gelişen olay ne
Hemen üstteki yorum. Patronun kurumsallıktan uzak tavırları şirketlerin qua granite yönelik pozisyonlarını değiştiriyor. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fon satışı olmuş belliydi çok agresif tahtaya abandilar,ky karşıladı tamamını görünen,ben pozitif görüşümü koruyorum belki de alım fırsatı doğdu kim bilir:) yine de kademeli alım candır mottosuyla hareket etmek lazım
Halka arzdan önce belli gruba verilen 5 milyon lot
Patronun oyunuyla ky ye verildi.
Patron hisse spekülasyon işini seviyor sanırım.
Çok aşağılardan geri alınır...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapasiteyi 3 katına çıkaracak şirketin hissesini niye satarlar? Satanların bildiği bizim bilmediğimiz bir mevzu var. Yakında çıkar kokusu
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patron 13 e 5 mil lot dayandığında satmayan fon bir hafta sonra yüzde 15 aşağıdan malı boşalttı,ben olsam o fonda beş dakika durmazdim,şirket öyle veya böyle bu fiyatlardan alım yaparak el gösterdi,günü geldiğinde yukarılardan malı teslim eder
Bu şirket 8,5 liradan halka arz edilirken Patron 6 ay kağıt satmayacağım diye söz verdiğini, sonradan 5 milyon lota yakın kağıt alacağını da KAP a bildirdiğini bütün bunların bir oyun olup ky nin kucağına malı yıkmak için yapıldığını söylüyorlar. Görünen durum da bu sözleri sanki doğruluyor. Ne dersiniz? Borsa düşerken de kağıt düşmüştü ama kaç gündür borsa yükseliyor buna rağmen hep düşmeye devam ediyor. Kaç gündür hala dip noktasını bulamayan bir kağıdın çöküşünü izleyip duruyoruz. Bilgisi olan lütfen aydınlatsın.
Elimizdeki donelere bakalım önce,
1-Şirket kapasite artırımı yaptı, olumlu(işi olmayan kapasite artışına gitmez)
2-%26 net kar marjı ile çalışan firma, olumlu
3-FK 11-12 düzeyinde, bu konu kafamı kurcalıyor sadece, sektörün altında olmasına rağmen, halka arzdan sonra, fiyatı bence biraz şişikti, bunun düzeltmesi oldu şimdi daha iyi.
Eğer 3. çeyrekte'de %129 artışlar olursa yine mali sonuçlarda, bu fiyatlar uçar, eeee olumsuz hiçmi bir şey yok, tabiki var, enerji fiyatlarından dolayı girdi maliyetleri arttı, kar marjları aynı seviyede kalamaz, muhtemelen düşecek, eğer nihai ürün fiyatına yansıtmazsa maliyetleri, ha deyince yansıtamayacağı için, muhtemelen 4. çeyrek sonuçları olumsuz gelecek.
Borsada'da beklenti satın alınıyorsa eğer, şu anda kağıdın satılması makul, altında bir şey aramaya gerek yok.
Bu firma yurdışına satışı olan bir firma, eğer yurtdışında iyi gelişmeler olur ise(satış pazarlama adına), kağıdın fiyatı çok ucuz(Tl'nin değer kaybetmesi düşünülünce), döviz fazla pozisyonu 50-55 milyon arasında idi.
Bu kış zor geçecek gibi, kağıdın fiyat performansı olarak. Yani kısaca alan alır satar satar, oyun felan döndüğünü düşünmüyorum.
saygılar, YTD
Navlun fiyatlarınıda unutmamak lazım, çok çok olumsuz bu firma için. umarım düzelir.
saygılar, YTD
İşin granit,seramik,dolar..faiz iner emlak işleri artar,dolar artar var mı sana giren çıkan, yeterince batirdin guvenenleri bekleme yapma
Şelale öncesi ve sonrası anlayamadığım birkaç şey var:
1. Şelale olmadan önce 12 li ve13 lü fiyatlardan yüklü alım yapan şirket, hisse fiyatı 10'lu fiyatlarda ike neden sadece dalga geçer gibi 25000 TL lik alım yapar. Tam tersi olması gerekmiyor mu? Yine bir patron kazığı meselesi mi?
2. Doğalgaz ve navlundaki artıştan bahsetmiş bazı arkadaşlar. İyi güzel de, satışlarının yarısı ihracat olan, yani dolar kazanan (dolar sürekli değer kazanıyor) ve kapasite artışı yapan ve bu artışın etkilerini gelecek çeyrek göreceğimiz bir şirketin hissesi neden 10 günde 13.13 den 10.64 e düşer?
3. En önemlisi, yukarıda bir arkadaşın çok isabetli bir şekilde sorduğu, bu kadar pozitif beklenti ve görüntüsü olan ( satışlar,karlılık, kapasite artışı, satışların yarısı ihracat vb.) bir şirketin tam da yaptığı yatırımların karşılığını almaya başlayacakken fon'un satışa geçmesi çok tuhaf değil mi, yoksa bilmediğimiz birşey mi var? Yoksa hala borsayı öğrenemedik mi?
4. Şelalade anladığım kadarıyla alıcılar KY. Ve yine, bu kadar pozitif beklenti ve görüntüsü olan bir şirketin hisselerini - tabi eğer gerçekten bu kadar pozitif ise - KY ye neden kaptırsınlar anlayamadım.
Bu şirket gerçekten gelecek mi vaat ediyor yoksa KY olarak yine bir halisünasyon mu gördük ve yine yeniden giren kazığı çıkarmayı mı bekleyeceğiz?