https://i.hizliresim.com/h8lcs09.png
Printable View
Üstad, müsadenizle benim penceremden bir dolar grafiði de ben eklemek istiyorum..yaklaþýk 1 yýllýk bu baský seçime kadar dayanýr mý yoksa seçimden hemen sonra mý patlar bilemiyorum..ama %200 lere varan enflasyon yaklaþýk 1 yýldýr dolar tarafýndan pek fiyatlanmadý..bu baský iþin doðasýna ters..
----döngüsel analiz----
https://i.hizliresim.com/fydxntk.png
Ben grafiðimi 3-4 haftadýr güncelleyerek koyuyorum.
Atýþ serbest arkadaþlar.
Buyrun grafiklerinizi koyun bakalým?
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim gözümde benzeþtiðimizi düþündüðüm ülke arjantin..
USDARS grafiði..
Yine bizim gibi 8 lerden bi hýz 16 lara geldi..
2 sene falan oyalandý..
Sonra ki 2 senede 4 katýna gidip 60 larý vurdu
Þu an 170 de..
https://i.hizliresim.com/cj0rdpc.png
TR nin girdiði enflasyonist dönemden öyle hemen 6 ay 1 sene 1.5 senede çýkýlabileceðini düþünmüyorum.
Enflasyon bir algý meselesidir..
Algýlarý yýkmak zordur..
Fiyatlar artýyo algýsý bi kere yerleþti mi öyle kolay kolay söküp atýlamaz.
Býkmýþ abi;
Eskiden Xu30 euro cinsi grafik koyardýn.
Hatta bankalarýn grafiði de radarýnda idi.
Þimdi xu100 euro çiziyorsun.
Bir de xu100 dolar cinsi resim çizseniz acaba nasýl gözükür?
(Ekonomimizde dolar su an için cok tesirli.
Petrol-demir çelik, navlun, PARÝTE, dýþ ticaret-cari açýk hesabý v.s.. )
Not: Altýn için bir grafiðiniz var mý?
16 ARALIK 2022 kapanis
https://i.hizliresim.com/jc0gfpu.jpg
ONS uzunca bir muddettir, dusus trendindeydi.
O dusus trendi bitti Kasim 2020 sonu iitibariyle.
Bu da xu100 USD grafigi haftalik yine.
https://i.hizliresim.com/jprvr9o.jpg
Elinize saðlýk çok güzel paylaþýmlar
ANE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
herþ þey dolara baðlý þuan..dolar yýlbaþýndan sonra kopacak gibi..ve tek yatýrým aracý olan borsa cazibesini yiterecektir..
dolar ve altýn 2023 ün gözdesi olur..
tüm ürünlerde yýlbaþýndan sonra dolar kaynaklý büyük zamlar bekleniyor..
seçimde AKP nin kaybedebilceði ve sistemin deðiþeceði düþünülürse belirsizlikler çok fazla..seçimden önce bunlarýn hepsi fiyatlanmalý ..
Abi tesekkurler xu100 dolar grafiði için. :hi:
Gelmisiz Van'a
Giremedik henüz,
3 evlek kalmýþ hana.
Hana girince çanaktan çorba mý
Yoksa kulplu fincandan kahve mi içeriz?
Býkmýþ abi, þu vermedigin sýrlardan 50 ot ve fibo naci ve parabolik pulcuklarda ne gözüküyor falda? :he:
Öyle de olsa böylede olsa bu endexi kimse durduramaz. Çok ucuz borsamýz.
vatandaþýn, %200 lere varan enflasyon karþýsýnda borsadan baþka kaçacaðý yer býrakýlmadý..adeta koyun sürüsü gibi güdülüyor vatandaþ. dolar ve altýnda çok fazla yatýrým var..dolarý sabitleyip vatandaþa ceza veriliyor, vatandaþýn dolarý ve dolayýsyla altýný baskýlanýyor..amaç burdaki paranýn borsaya aktarýlmasý .. böylece vatandaþýn dolarizasyonu önlenecek ve devlet dýþardan dolar karþýlýðýnda altýn talep de etmeyecek..seçime kadar iþlesin bu senaryo yeter diyorlar..
AMASI VAR.. ENFLASYON VAR..DOLAR VE ALTIN BUNU FÝYATLAYACAK..BU ÞARTLARDA ÝHRACATÇI ÝÞ YAPAMIYORUZ DÝYOR..DENGELER BOZUK YANÝ ÞUAN..denge için düðmeye ne zaman basýlýr suyun baþýndaki biliyor..
Þuan borsanýn yükselmesinin nedeni enflasyon deðil..vatandaþýn kripto paraya üþüþtüðü gibi borsaya üþüþmesidir..
bunun öncülüðünü belli yatýrým fonlarý ya da þirket sahipleri yapmýþtýr elbette..
amaç sürünün önünde gidip sürüye kaval çalýp gütmekti..þuan baþardýlar bunu..
BU SÜRECÝN TERSE DÖNMESÝ ÝÇÝN dolarýn yükselmesi yeterli olacaktýr..
bunu yapacak olan da yine kavalý çalan kiþiler olacaktýr..
==Sürecin terse dönmesi==
zaman olarak tahmininiz var mý??
birde aþaðýdaki soðan grafiði ne anlatýyor, onuda yazsanýz :)
uzun vade zirve tepeleri yaklaþýk 3-4 ay sürüyor..
akp seçime kadar borsayý ayakta tutar..
seçime 6 ay var, 2 ay daha yükselir ve 3-4 ayda zirvede yatay hareket edecek diyelim..
tahminim seçime 1 ay kala zirve olgunlaþýp düþüþ süreci baþlar..
çünkü birilerine ( þuan vatandaþý borsaya sürükleyenler ) oyun kuruculardan bilgiyi alýp gemiyi terketmesi için 1 ay süre yeterli..
( ANKETLER BOÞ DURMUYOR SON 1 AY HERÞEY AÇIÐA ÇIKACAK )
Son bir ayda düþüþ baslayacaksa, seçim nasýl kazanýlacak, en azýndan borsaya gönül veren seçmenler açýsýndan.
O zaman üç dört ay borsayý ayakta tutmanýn ne anlamý kalýr ki .
Bence yeni hükümet kurulup , program açýklanmaya yakýn sert düþüþ baþlar . Anlayabilmek için yazdým, yanlýþ anlaþýlmasýn lütfen Redmi Note 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka arzlar ilginç!!!
buna yorumun olur mu????
küçük olanýný yazayým (terra )
116 kat yerli
285 kat yabancý
diðeri büyükçe olanýný yazayým (ahgaz)
10 kat yerli
7 kat yabancý
tahminim yabancýlarda 500m 700m
hatta abartýp 1.2b talep etmiþ olabilir :he:
Garip bir döngünün içindeyiz
büyüðü hesabý ettim 69 milyar TL
arz büyüklüðü 3.5 milyar TL
talep aþýrý uçukkkkk
42 adet arz daha var demiyor
henüz 5 bilemedin 6 si açýldý :)
20 yýl önceleri Sn. Erdoðan þiir okudu diye ceza almýþtý ve bu kendine oy kazandýrmýþtý..þuan ayný durum Ýmamoðlu için yapýlýyor..birileri Ýmamoðlunu liderliðe taþýyor..Ýstanbul seçimi tekrarý bu planýn ilk hamlesiydi..ve seçimin iptali Ýmamoðlunu açýk ara liderliðe taþýdý..bana göre planlý hareketler bunlar..üst akýl ya da deðil bilemem..
düþünceme göre bunun borsaya yansýmasý þu olacaktýr ;
seçime çok yakýn süre borsa 2000 yýl zirvesi gibi zirveyi tamamlar..ve seçimden önce iktidar deðiþikliði belki de sistem deðiþikliðinin fiyatlamasý yapýlýr..bu durumda para altýn ve dolara hýzlý girmeli..ve borssadan çok sert çýkýþlar olmalý..zarar eden vatandaþ dolar ve altýnda soluðu almalý..bu aylarca devam etmeli..taaaki borsa yine makul mantýklý seviyeye gelene kadar..þalvarý çeken borsacý oldu..sokaktaki simitçi marketteki çýrak sanayideki kalfa usta herkes borsacý olmuþtu..
%200 enflasyon ortamýnda faiz %10..dolar sabit...altýn sabit.. vatandaþý dövüp kaçýþ için bilerek ve isteyerek sadece borsa kapýsýný açanlar utansýn..
uzun vade belki böyle olur
https://i.hizliresim.com/jyiz3fh.png
SN. babo dan özür dileyerek yazýyorum farkýndayým biraz fazlaca yazdým.. Sn. baboyu yýllar öncede takip eder ve görüþlerini çok önem verirdim ki hala öyle..SN. Babo fazla yazmaz ve grafikleri sade ve anlamlýdýr hep..o zaman da derdi; grafik önden gider haber arkadan gelir diye..okuyabilene ama..
soruna gelirsek, bunlarýn seçim kazanmak gibi derdi olsa faizi %10 lara çekip sonra dolarý 2-3 ayda 2 katýna çýkartýp %200 lere varan enflasyona sebep olmazlardý.. hatýrlayýn dolar neden çok hýzlý 18 lere çýkmýþtý ..sebeb tamamen faiz sebep enflasyon sonuç görüþüydü..amaç enflasyonu hortlatmaktý belkide..ve bu oldu..seçimi kazanmak isteyenler bunu yapar mý !!
seçim kazanýlmak istense ýsrarla bu deðer ve kabul görmeyen görüþ inatla uygulanmazdý..hala bu dengesizlikten birileri parayý götüyor..kusana kadar yediler..hamdolsun..
bakýn ne diyorum, Ýstanbul seçiminin tekrarý Ýmamoðlunu liderliðe taþýmak için yapýldý..ikinci hamle þimdi verilen hapis kararý..
seçime kadar baþka hamleler de görecez..
yargýlanmak için mi yoksa yargýlanmamak için mi zorunlu yapýlýyor bilemeyiz..
20 yýl önce nasýl abd ye þirin gözükmeye mecburduysak hala yeteri kadar palazlanmadýk..
hala mecburuz..yeni isimlerle yeni þirinlikler lazým..ama gelen gitmek istemez tabii..
isteðe mi baðlý bunu da bilemeyiz..
þayet isteðe baðlý ise neden Ýmamoðlunu kendi elleriyle liderliðe taþýyorlar..
karaduman kardeþ borsa çýlgýnlýk döngüsüne girmiþ olabilir mi?
son arz ve talep mktarý filtrelenmemiþ talep miktarý :)
Halka arzda; Bireysel Yatýrýmcýlara nihai tahsisat tutarýnýn yaklaþýk 116 katý, Yüksek Baþvuru Yatýrýmcýlara nihai tahsisat tutarýnýn yaklaþýk 285 katý, Yurt Ýçi Kurumsal Yatýrýmcýlara nihai tahsisat tutarýnýn yaklaþýk 30 katý ve Yurt Dýþý Kurumsal Yatýrýmcýlara nihai tahsisat tutarýnýn yaklaþýk 5 katý filtrelenmemiþ talep gelmiþtir."
buda linki ( aþaðýda)
https://foreks.com/haber/detay/63a00...milyon-tl-oldu
Saðlýk sýhhat vehuzur dolu bir yeni yýl dilerim hepinize.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yeni yýlýn saðlýk , mutluluk ve huzur getirmesi dileðiyle , iyi seneler
Þu an XU100 275 Eur seviyesinde, yukarýda yeni bir direnç bölgesi oluþturma hazýrlýðýnda mi?
Ticaret Bakanlýðý tarafýndan açýklanan öncü dýþ ticaret verilerine göre 2022 yýlýnda Türkiye'nin dýþ ticaret açýðý bir önceki yýla göre yüzde 138 artýþla 110,2 milyar dolarý buldu. Böylelikle yýllýk bazda rekor dýþ ticaret açýðý kaydedildi.
https://m.bloomberght.com/dis-ticare...k-acik-2322390
grafiði tl ye çevir, 5700 çýkar :he:
Adam nokta atýþý çöküþü bilmiþ :he:
Ne marsý ne Venüs’ü üstat :kahkah:
Arzýn merkezine, direk maðmaya yolculuk olmasýn laa :he:
Twitter de yayýnladýðým bu hafta sonu itibariyle #xu100 euro haftalýk grafiðimdir.
https://twitter.com/M_N_Kutan/status...110891009?s=20
Grafikteki 2017 ikinci yarýsý ile 2018 yýllarýnda görünen hareketin aynýsý olur mu diye düþündüm son grafiðini görünce abi. Buralardan tekrar yukarý atak, yukarda ikili tepe ve aþaðýya mavi elips ile iþaretlediðin bölgeye dönüþ.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saygýdeðer Mustafa abi,
Kitabýný aldým keyifle okuyorum, tebrik ediyorum bu güzel eserinizden dolayý sizi,
Naçizane bir sorum olacak aðabey,
Bu XU100 EUR grafiðinizdeki devasa çanak bir kulp takýp dahada yukarýlara gidebilir mi? Böyle olursa bu kulpun gerçekleþme süre tahmininiz nedir?