Dohol de çakıldı.o kagitda da yatırımcısın.niye o topikte yazmıyorsun.git orda da emmi ye saydir.niye taktın sen bu gsd ye .
Printable View
Dohol de çakıldı.o kagitda da yatırımcısın.niye o topikte yazmıyorsun.git orda da emmi ye saydir.niye taktın sen bu gsd ye .
Dohol un de......:) Valla öncesi de var tabi 2019 ocaktan bu zamana kadar parayı 25-30 katladim. Hep temel sağlam potansiyel olan kağıtlara yatırım yaptım.(karel-klmsn-aksen-indes... Aklıma gelmeyen de vardır illaki) . Hepsi de zamanı gelince fazlası ile degerlendi.Sen üstün zekânı kendi yatirimlarinda kullan. Senin söylemlerin yaptıkların çelişiyor. Bir 10 lira hedef diyorsun. Ertesi gün 0.25 cent gordunmu sat;)..
Bir de 20 yıl baskı altında olup fırlayan bir hisse gösterir misiniz warren Buffet bey?
Sen cidden bu işlerden anlamıyorsun.madem borsada dediğim işler olmuyor sen nasıl parayı yirmiye katladin.asil buffet sensin demek ki.onlarca örneği geçen yılki harekette pek çok hisseden veririm de cidden bos iş.sen borsaci değilsin kazanıp kaybetmen önemli değil.bu işin adamı degilsin
Ben Gsdho’yu pek bilmem yeni öğreniyorum ama 2018 Brunson krizi nedeniyle o zamanlar gerçekten istisnai zamanlardı. 1-2 milyar dolarlık bir Holdingin 130 milyon dolara fiyatlandığı bile olmuştu.
Bu arada elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar Silopi elektriğe çok yarar. Özellikle Avrupa’da vadeli spot doğalgaz fiyatları gelecek sene için MWh olarak 60-70 Euro (1000 metre küpü 720-840 dolar arasında olduğundan) yerli girdi ile üretim yapan santrallerin ve ithal kömürcülerin kar marjı mevcut trend (kuraklık ve yüksek doğalgaz fiyatları) sürerse iyi olur gibi.
https://www.barchart.com/futures/quo...futures-prices
Valla ben 1 yıldır bu hissederim düştükce topladım. 2.40 dan başladım almaya . 1,60 lardan da topladım... elimde ciddi miktarda hisse var.Hikayesi olup da ben bunun gibi fiyatlama yapan ne büyük ne küçük hisse gördüm. Dolar bazında zarardayim. Bu hisse ve dohol kadar yoran kağıt görmedim. Ciddi potansiyel var ama türlü türlü oyunlar.Patronlar yatırımcılara ortak değilde yoluncak kaz gözüyle bakıyorlar. Zararda çıkmadım hiçbir hisseden en fazla zaman kaybettim. Surekli zararına hisse değiştirmek sermayeyi eritmekten başka bir halta yaramiyor.
Hustad hkm 2000 yılında 2,5 dolar olan güzide sirketimiz ne zaman o değeri geçtim defter değeri mi görür? Bununla ilgili tahminlerinizi okumak isterim...bir de 20 yıldır baskilanan ama sonra cezaya giden hiçbir zaman defter değerini görmeyen bir şirket soylermisiniz size zahmet? Onlarca değil 1 adet. 20 yıldır baskilanan olacak ama
Hey allahim uc yil önceki algyo ya baktın mı hic
O kağıdın 6.9 li dip değerlerinden topladım uc ay bekledim.kagit bedavaydi.kasasindaki dolarların yarı fiyatına işlem görüyordu.patron oynuyor yillardir baski altında diye topiginde bir ton yazı yazılıyordu.sattım.5 katına gitti .iki buçuk yıl sabretmek lazımmış.ama yillardir bekleyenler bile o hareketten tam yararlanamadi
Dipdip bak gördün mü örneği.ustelik bu benim 10 15 yıldır ucuz olduğunu bildiğim sirketti
Üstelik algyo nün dolarları bunun gibi yarısı gemilerin değeri şeklinde bilancoya dahil olmayan dolarlar değildi.kasadaki kuru para idi
Tahmin yazma diyorsun sonra yaz diyorsun dipdip senin kafa karışmış.dinlen sakinleş kendine gel.boyle borsacilik olmaz.ha rakamlarla adam gibi analiz yapıp tartisacaksak hakaret etmeyeceğim yazdıklarına saygı duyacağım diyorsan ben kin tutmam küslük falan sevmem elbet ya,arim düşüncelerimi
Buraya gelip agresif agresif yazıyorsun denizcilik konusunda bilgi veren analiz yapan arkadaşlar vardı onları da kaçırıyorsun bilgi alışverişi kesiliyor millet yazmaya çekiniyor.yapma böyle işler hoş da değil doğru da degil
Aferin hkm. Benzer bir hisse bulmusun.. geçmiş bilançolarana baktım de PD/dd 0,5=1 arasında gezinmis son 10 yılda. İnşaat sektöründe olduğu için faliyet karı çok az ağırlıklı olarak kambiyo karı yazmış. Bizim delioglan PD/dd = 0,18 -20 leri görmüş. 2019 a bakabilirsin. GYO bile olsa yaklaşan bulmusun aferin sana ...ama bir gsdho performansı değil. Hissenin son 5 yıl PD/dd ortalamasi 0,30...
Dipdip ne inşaat sektoru algyo uzun süredir pusuda nakitte.onlarin sahibi Yahudi.neyse bir tane örnek ver diyordun.cevabini aldin
Önemli olan PD dd oranı değil o orana orantılı artış miktarı.kendi genel trendinin dışına çıkması.son iki yılda kağıt patlam.yapmis mi yapmış kendi oranlarına göre beklenmeyen bir atak yapmış mı yapmış.bunun yapmayacağını nerden biliyorsun
Ben bizzat yaşadım alarkonun veliahtı o bir kadın vardı şimdi adını unuttum günlerce o kadın baski yapıyor izin vermez şu bu diye topiginde yazdılar.ben de bıktım çıktım kagitdan.iki bucuk yılda 5 katina gitti
Bunun PD dd 1 ila 1.5 arasına gelince benzer performansı almis olacağız.bence pekala mumkun
Gyo lar da da iskonto var.holdinglerde de.aslinda çok benzer bir hikaye bunda da yaşanabilir dipdip.ha tek cekincemi yazdım fed faiz artırdı mi martta nisanda yurttaşı borsalara bakarim ilk çöküş te gsd msd dinlemem tek lot bırakmadan borsadan çıkarım.degisik bir yıla giriyoruz dipdip.
Ha karının adını hatırladım Leyla Alaton du.borsada kendi oynuyor birakmaz kağıdı diye yazdılar yazdılar bire bes kazanctan oldum.hos ben bire iki veya en çok bire uc alır çıkardım kagitdan
Holdingin bankacılık tarafı katkısı az mı acaba.Reel kar artışı devam etsin.canı isterse yükselecek.Navlun iyi,elektrik fiyatları 3 aydır iyi(üretim satışı)Finanstanda uygun katkı gelirse fk 1,5 olur.O zaman yükselmezse bile alım fırsatı olur.Ben şahsen kar edip sattığım diğer hisseleri bu tarafa aktarırım
Bankacılıkta özkaynak karlılığı, sektör özkaynak karlılığı ortalamasından çok yüksek. (Sayfa 24-25 gibi.) Yatırım bankası olmasının avantajı olabilir .
https://www.gsdholding.com.tr/assets...1%20-%20TR.pdf
Yeni yılın sizlere ve ailenize sağlık, mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini dilerim. Forumdaki arkadaşlar lütfen kırıcı olmayalım. Herkesin Gsdho ile ilgili olarak bir hedefi var. Şirket için buralar bence bedava ama bunu fiyatlıyor mu derseniz maalesef derim. İnşallah 2022 yılında holding gerçek değerini bulacaktır diye düşünüyom.
Hepimiz gidişata göre pozisyon aldık .
Her açıklama her söylem doları çıkartıyordu .
Dolar olayını geçsek bile dünyada gemi taşımacılığından kazanılan paralar, navlun fiyatlarının rekor seviyelerde seyretmesi ucuz olduğunu gösteriyordu.
Herşey böyle ilerlerken Bu ülkede dolar 18 olcağını bir günde 10 olcağını kim tahmin etti ?
Viopda seansa yarım saat kala aşağı marj yuzde 80 yapılıp herkesi batırıcaklarını kim tahmin etti ?
Bir günde bireysel yatırımcının koca koca fonların yatırım stratejisi tuzbuz oldu.
Ama durmadan boş konuşuyosun sürekli hiçbirimizin patronu savunduğu yok herkes çıkarlardı doğrultusunda hareket ediyor.
Patron patron diyorsun Vestelin patronuna denilenleri herkes biliyor ama nerden nereye geldi .
Bu kez de Baltic Dry, Capesize, Panamax yukarı bizimkiler aşağı. (2021 sonunda Baltic Dry endeksinin düşüşü çoğunlukla Capesize kaynaklı idi.)
https://en.stockq.org/market/global.php
24 Aralık’ta 2021’in kapanışını yapmıştık. Yılın son haftası endekste işlem olmamıştı. Son duruma göre dolar bazında 2021 yılı 2. çeyrek civarındayız. 2022’de endeksler biraz daha düşüp 2021 yılı ilk 6 ay ortalamasında kalsak bile çeyreklik 5 milyon dolar denizcilik karı gelir. Bu da diğer faaliyetlerden gelecek 5 milyon dolarlık bir kar ile bile 2022 yılı için 25 milyon dolarlık faaliyet karı demek olur. 2021’deki faaliyet karı 2021’in ikinci yarısında navlunlar çok daha yüksek seviyeye çıktığından 35 milyon dolar hatta daha fazla olabilir.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...151795719?s=21
Ya arkadaşım. Dovız kadar çıkama, endex kadar çıkama , navlun kadar çıkama ,tuik in açıkladığı enflasyon kadar çıkama sonra sen bu işlerden anlamıyorsun boş konuşuyorsun de. Bu şirket ile ilgili hep negatif durumları soyluyorsunuz ve ıster ıstemez etkılendıgını soyluyorsun. Iyıdı pozıtıf durumda da fıyatlamadı kı? Hıcbır zaman da fıyatlamamış. Bilerek ve isteyerek hısse ya ucuz bırakılıyor yada bedavadan bıraz pahalı. Iyı gelecek bilancoyu da sağır sultan duydu sanırım. Bakalım şirketimiz nasıl hareket edecek. Şirket yetkılısı agzı ıle konusuyorsun.
Tekrar söylüyorum şirket umrumda değil kimseninde olduğunu düşünmüyorum.
Temel bozulursa karlılık bozulursa ertesi gün satarım .
Senin söylemine göre o zaman birlik olup genel kurulu ele geçirelim başka bir çaremiz yok.
Eregli 2 ay sonra 4-5 tl temettü konuşuluyor oda hala fiyatları nerde geziyor.
O yüzden söylediklerinin çoğu aslında borsada genele yayılabilir.
Ama karlılığı artan şirketlerin orta vadede hep fiyatlandığını gördüm bundada öyle olcağını düşünüyorum.
Baltic Dry hafif yükselirken bizimkiler yine düşmüş. Bu arada Gsdde güzel hareket ediyor, bu dolar kuru ile ve geçen senenin ilk yarısına göre nispeten yüksek navlunlar ile Gsdho’yu baskılama azimlerini kutluyorum. (Ocak ayından pek bir beklentim yok zaten. Toplayabildikleri kadar lot toplayıp, Şubat ve Mart’ta bilançoya yakışır hareketi yapalım yeter.) Baskılamadaki başarılarını yukarı sürmede de göstermelerini temenni ediyorum. 😅
http://en.stockq.org/market/global.php
Aynen devam.
https://en.stockq.org/market/global.php
Alım zamanına daha var. 12 aylık bilançonun açıklanmasına bir ay kala hareketlilik bekliyorum. Döviz artışından kazancı iyi ama daha iyi kazanmak için bunu aşağıya baskilayacaklarini düşünüyorum. Asagi da geldimi belki dahada gelmez diye hemen hücum ediyorlar. Sonra kısa bir oluyor orada da bırakıyorlar onun için kısa yükselişler iyi bırakıyor
Konu yine bana gelmiş. Normalde cevap vermeyecektim sana. Zaten moderatörler bir mesajını saygısızlık ve üslup nedeniyle sildi. Çoğu kişinin de senden rahatsız olduğunu düşünüyorum.
Açıkçası söylediğin hiçbir şeye inanmıyorum. 2019dan beri 25e katlamış da zararına satmamis da hikaye. Çünkü kazanan adamlar tanıyorum. Adamlar cool. Hiç sayfalarca agladiklarini görmedim. İşine gelmezse satar geçer. Veya 1-2 sitem eder satar geçer. Zarardayken satmam diyen adam zaten iyi bir yatırımcı değildir. Ülkemizde bekleme maliyeti yüksek. Enf dolar malûm. Eğer patron konusunda kötü gelişme varsa, bilançoda bozulma varsa veya sektörde bozulma varsa satar çıkarsın. Satamayan adam da 2-3 yılda 25 kat kar ettim derse gülerler.
İkinci olarak da örnek olsun size ben mesela bucimden çıktım. Bedelli için param da vardi kenarda. Bence fk bu bilanço ile 5in altina inecek. Ama üst üste 3 yıl bedelli olmaz. Yatırım yapacaksa da olmaz. Hele bu kadar yüksek oranlı bedelli tam kötü niyetin göstergesi. Son mesajımı yazdım çıktım. Ortaklık yapısı ciddi oranda değişmediği sürece 10 yıl aklima getirmem. Al sana kötü niyetli patron bu. Ayen beyan ortada. Ama ben şimdi gsd patronun falsosunu görmedim. Kötü diyemem. Ama öyle bir durum oluşursa satar geçerim diger hisseye.
Özetle patron dediğin gibiyse kağıdı 2 yıl götürmeyecek belki de. Sen sat en iyisi. Bu hissede 2 yıl bekleyeceğine yine 25'e katlarsin başka hisselerde :) :) :)
Supramax’taki düşüş için bir açıklama.
https://twitter.com/iosshipbrokers/s...368754689?s=21
Yakında açıklamadaki durum değişebilir deniyor.
https://twitter.com/drybulketf/statu...905217026?s=21
Şu info'nun elindeki mal bitsede kurtulsak.Hergün sat sat bitiremedi.
Fonlar malesef satışa devam. 3 ocaktan beri sadece Info 12.5 milyon lot sattı. Bgc 2.3 milyon olarak takip ediyor. Dolarda düşmeye başladı. Bu arkadaşlar onceden haberini almışlar belliki. Bakalım 2.87 den donecekmiyiz.
Dolarda bir şeyler dönüyor olabilir. Haberi almışlar mı bilemem ama seans kapanışına doğru inanılmaz bir satış baskısı vardı. Gerçi dolar 10 bile olsa (inşallah olur) mevcut 0.29 dolarlık fiyatla ile 3. çeyrek bilançosu öncesi gördüğümüz 0.32 doların %9 altında olurduk.