Sermaye arttırımını yapabilir 2 yıl önceki genel kurulda gündeme gelmiş değerlendirilmesinin yapılacağı belirtilmişti.
Printable View
Sermaye arttırımını yapabilir 2 yıl önceki genel kurulda gündeme gelmiş değerlendirilmesinin yapılacağı belirtilmişti.
20000 TL ye kadar beklemeye devam.ytd
Ortak
Ağzın bal yesin
Bende öyle tahmin ediyorum
İnşallah tahminimiz tutar.
Ytd
E2003 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nisanın 20 si gibi genel kurul
Yapılacak. Adamlar hala
Gündemi belirlemediler.
Acaba bedelsiz için bir hazırlıklı mı yapıyorlar.
Ytd
Sermaye artırımı olması için önce yk nın karar alması lazım..Bu kararın onayı için SPk ya başvurup onay alması...Bu onay süresi Yonga da yaklaşık 10 gün sürdü...Onaydan sonra ancak GK gündemini açıklayabilir...Çünkü sermaye yapısı gereği Yk nın aldığı kararı GK da onaylatmak zorunda...
Yk hala toplanmadı
Geçen sene 20 martta toplanmış
Ve gündemi belirlemişti.
Bir hafta geciktiler ben bu
Gecikmeyi hayra yormak istiyorum
Ytd
Böyle beklentisi olan hisseler genel kuruldan sonrada açıklayabilir belli olmaz.Ama bu hissenin çok bekleyeceğini düşünmüyorum artık her yıl açıkladığı bilançolarıyla sermayesi orantısız bir şekilde kalıyor ve dikkat çekiyor.Yönetimin bu durumu dikkat edeceğine inanıyorum.YTD
Genel Kurul Tipi
Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi
01.01.2017
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi
31.12.2017
Karar Tarihi
28.03.2018
Genel Kurul Tarihi
24.04.2018
Genel Kurul Saati
11:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih
23.04.2018
Ülke
Türkiye
İlçe
ELMADAĞ
Adres
Hasanoğlan Sanayi Bölgesi, Bahçelievler Mahallesi, Atatürk Caddesi, No:8/L,M,N (Giriş Kat Büyük Toplantı Salonu) Hasanoğlan Elmadağ/ANKARA
Gündem Maddeleri
1 - 24 NİSAN 2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ
2 - 2017 Yılı Faaliyet Raporu, Bilanço, Kar/Zarar Cetveli (Finansal Tablolar), İlişkili Taraflar Arasında Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemlere İlişkin Rapor ve Türk Ticaret Kanunu 199. Madde Kapsamında Hakim ve Bağlı Ortaklıkları ile İlişkiler Raporunun okunması, görüşülmesi ve tasdiki
3 - Yıl içinde yapılan bağışlar hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi
4 - İstifaen boşalan Yönetim Kurulu Üyeliklerine yapılan atamaların tasvibi,
5 - Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Denetçinin ibra edilmesi,
6 - Bağımsız Denetçi Seçimi,
7 - Yönetim Kurulu Üyelerinin huzur haklarının tesbiti,
8 - 2017 yılı karının dağıtımı hakkında karar alınması,
9 - Yönetim Kurulu Üyelerine TTK 395 ve 396. Maddeleri Uyarınca İzin Verilmesi
10 - Dilek ve Temenniler/Kapanış
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1
yibitaş gk ilan.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Ek Açıklamalar
2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapılmasına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı hk.
100 puanlık uzman sorusu
Kar payı nakitmi yoksa bedelsizmi verilecek.
Nakitten devam. 8.milyon daha ekledik akçelere.133 tü herhalde 140 milyon akçe ler.Ben buralardayım giden arkadaşlar seneye gene gelir görüşürüz burda.
O nu kimse bilemez belirsiz bir gün ansızın alınan bir karar ile. Başıma geldi zamanında fm-izmit piston afyon çimento ilk bedelsiz açıkladığında.O artık giden arkadaşların kararı.
Bu şirket para dağıtmaya amma meraklı
Başka şirketler temettü vermemek için
Kırk dereden su getirir
Para içerde kalsın yap bir bedelsiz.
Sermayeyi kuvvetlendir.
Ytd
Payların çoğu kendisinde halka açıklık kısmı çok düşük olduğu için dağıtılan miktarın önemli kısmı kendinde kalıyor.
Yibitaş....yonga......işbir.....3 lü kombo halinde inişte.
Gene bastılar
4320 den beri basıyorlar.
Amk kağıdına senin bedelsizinin
Amk bu kadar bedelsizin turşusunumu kuracaksın.
Gökten hülya Avşar yağsa kafamıza kazım kartal düşer.
Buranın altı olmaz diye düşünüyorum.Keza iyi maliyetlenmeler buralardan oldu.Dahada verirler ise Şahin.K bile düşebilir.
Bunu bedelsiz hikayesi artık olacaksa da seneye kaldı...
Neden diyeceksiniz...Herkes pat diye Yk kararıyla bedelsiz patlatıyor diyeceksiniz...
Şirketlerin dahil olduğu iki tür "sermaye sistemi "yapısı var..
1- Kayıtlı sermeye sistemi
2- Esas sermaye sistemi
Kayıtlı sermaye sisteminde olanların yk kararıyla sermaye artırma yetkisi oluyor..Yani, Genel Kurula götürüp onay almadan..
Esas sermaye sisteminde olanların yk kararını genel kurula onaylatma zorunluğu var...
Genel kurul gündem maddeleri de bu gün belli oldu...20-25 gün sonra Olağan gk yapılacak...O maddelerin dışında bir şey görüşülmeyecek...Tabi bu arada bu gün açıklanan gündem maddelerinin değişme ihtimali kanunen var mı bilmiyorum...
Dolayısıyla,GK dan sonra bedelsiz kararı alınamaz mı derseniz...Alınır tabi...Ama hemen peşine o zaman "Olağan üstü genel kurul" yapılması lazım...Bedelsiz için olağan üstülük var mıdır size bırakıyorum...En azından Nisan da gk vardı o zaman aklın neredeydi, bizi(ortaklar) ne çağırıp duruyorsun derler..
Bu şirketin Esas sermaye sisteminde olup olmadığı konusuna gelince, kap'ta ki bilgilerinden ben öyle anlıyorum.."Sermaye yapısı" yere bakarsanız o anlam çıkıyor...Her şeyi bildiğim kadarıyla açık yazıyorum..Yarın bir gün ters bir şey olursa bana kızmayın..Siz de soruşturun diyerek...Yonga da aynı sermaye sisteminde..Onun bedelsiz süreçlerine bakın..yazdıklarım gibi işliyor..Bozmayın moralleri...3 Hissem var..Yonga olayından önce 2500 razıydım..Şimdi 3000 e vermedik...borsa böyle bir şey..
Pırasayı tuttuk desene.
Alıcı satıcı verebilecek varmı.
Yibitaşın, 2006 yılı sonunda Laferge ortaklığının bitmesi sonucu Cimpor almış...O gün ortaklara çağrı yapılmış...Ortakların,%4,85 çağrıya karşılık vermiş ve bu kısım için 8,5 milyon ödenmiş...Tamamı o gün için 175 milyona gelir...Bir hissesi 2006 da 1750 liraymış...
O gün dolar kuru..1,42 lira..1232 dolar vermiş bir hisseye...
Bu gün için 1232 x 4 =4930 lira ediyor...Bu 12 sene önce çağrıda verilen rakam...
Şirketin 2012 den beri olan zamanda bilançolarına baktığımızda
2011 yılı öz sermayesi 55 milyondan...2017 sonunda 138 milyona çıkmış..2,5 kat artmış..
4930 x 2,5 desek= 12325 lira olmuş..
Bu rakamın içinde 2006 dan 2011 e kadar olan süreçteki öz sermaye artışı yok...
Daha kar payını ne şekilde
Vereceklerine ilişkin tablo
Yok.
Benim bildiğim kar payı ili
Şekilde veriliyor nakit ve bedelsiz. Şeklinde veya ikisi birden. Kar payı tablosu geldikten sonra nakitmi.
Bedelsizmi bakacağız.
Ytd.
Nakit ödeme tablosu gelmiş
Bedelsiz yok.
Hisse başı net 17.9 tl
09:55’te 2649,9 den açıldı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Spekülatörler temettü çok sevmiyorlar nedeni Türk insanı bedel sizlere çok rağbet ediyor bundan dolayı bedelsiz kararı alındığında adamlar istedikleri şekilde götürüyorlar. Son örneğini yongada gördük yongayı 200 liralardan alıp 2680 lere kadar götürdüler yaklaşık 13 kat kadar çıkardılar
Elimize verdiler.
Bir haftada % 63 zarar
Spk yükselirken açıklama
İstemişti düşerken ses yok.
Bedelsizininde temettüsününde şirketininde.
Borsasında. A.M K.
Arkadaşlar herkes burada BORSA KARAKTERİNE göre işlem yapıyor ve o şekilde yazılar yazıyor....!!!!
Ben VURKAÇÇILAR dan oluyorum....Hisseler boğaya geçtiğinde girerim.....O yükselişlerden payıma ne düşerse alır giderim....!!!
Bakın bekleyenler sadece 2 yıl İSBİR taşıyarak 100 tlden 400 tlyi yaşadılar.....200 lük yongaga 3 yılda 2700 leri yaşadılar....!!!
İSBİR taşıyan için 100 den 400 ü görüp 300 e düşünce ne olur?......Zarar mı ediliyormuş?.....Hikaye bitmedi sonuçta.....!!!
YBTAŞ 1000 TLDEN 4300 e gelmiş, 2700 e düşmüş ,öldü mü?
SELAMETLE.......!!!!
Geldinmi gidiyormusun.Satmışsındır sen.
4000,3950 den sattım....!!!
Sonuç ta karlı çıktım ..Çünkü 5 lotu 4000 den,1 lotu 3950 den sattım....!!!
Alış 4 lot 3600,2 lot 4300 ....!!!
4000,3950 den sattım....!!!
Sonuç ta karlı çıktım ..Çünkü 5 lotu 4000 den,1 lotu 3950 den sattım....!!!
Alış 4 lot 3600,2 lot 4300 ....!!!
Tatar şu
Ateks e de bir el atıver.[emoji1]
Adamların bakırköydeki
51.283 metrekare arsaları.
İbb de esir kaldı.
Bir türlü belediye ne aldı. Nede
Bırakıyor şerh koydu bekliyor.
5 sene önce 9 tl idi.
Şimdi 10 tl
2600 kötü kapanış
Bu gün yapılan GK nın 10. gündem maddesi olan Dilek ve temenniler bölümünde küçük ortaklardan bir vatandaş uğranan zarardan bahsetmiş...Helal olsun...Gk ya katılıp en azından meramını açıklamış belki bir duyan olur diye...Teşekkür ederim Osman bey..
10)Gündemin onuncu maddesi gereğince Divan Başkanı Sayın M. Şefik TÜZÜN tüm ortaklara teşekkür etti. Söz alan Osman Turgut ERKEKLİ söz alarak, YİBİTAŞ hisselerinin tarihi durumu hakkında bilgi vererek yıllar itibariyle uğradığı mağduriyetleri dile getirerek ortakların bir araya gelerek birlikte davranmalarının faydalarına olacağını belirtti. Ortakların soruları üzerine Bakanlık temsilcisi sorulan sorular ve Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili maddeleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Başka söz alan olmaması üzerine Toplantı Başkanı toplantının ortaklarımıza ve ülkeye hayırlı ve uğurlu olması dilek ve temennisinde bulunarak saat 12:15'd4 toplantıya son verildi. İş bu tutanak toplantı mahallinde düzenlenerek okunup imza altına alındı.
24 Nisan 2018 / Hasanoğlan-Elmadağ/ANKARA
2012 de borsada ilk işleminde 4 bini görmüş 2 binlere oturmuştu...6 sene sonra tekrar 4 bini görüp 2 binlere indi..Bu hesapla 2024 ler de muhtemelen bir 4 bin macerası olma ihtimali var...Bu işlerin tek suçlusu SPK dır...İkinci suçluda bizler...Patron listenin en sonunda, hatta sonda bile değil..Kediye ciğeri teslim edip yememesini beklemek aymazlıktır
Zoraki borsaya sokulmuş şirkettir.Hatta 4000 trmettüleri ödenmiş hali esas 7000 li fiyat.Ancak birgün yonga mobilya gibi olmayacağı ne malüm.Hatta bakmışsınız borsa yönetimi ya bu iş olmuyor alalım bunları normal pazara derse.Olsa deseler üzerine aldığım bir hissedir.şirketin işleyişi açıkladığı rakkamlar benim için idealdir.Aslında bu hisse için bulmak istedikten sonra + ve _ yönde mazeret bulmak kolay.
bugün borsa bulteninde bir kişi küsürat adet kaydi sisteme geçirdiğini bildirmiş.
Elimde bir miktar küsürat pay var. 1 lota tamamlamak istiyorum. Elinde bu şekilde küsürat pay olan arkadaşlar özelden irtibat kurabilir.
Eryada geç bu tahta çok çok yukarılara gitmeye gebe bunuda sadece sabredenler kazanacak