38 milyon satılacak birincil piyasada sermaye 2.461 milyar olmusSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
38 milyon satılacak birincil piyasada sermaye 2.461 milyar olmusSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kullanılmayan ruçhan 38.629.000 lot
bahreynli kayıp ortağa yine ulaşamamışlar
Bankamızın 25.11.2021 tarihli yönetim kurulu kararı çerçevesinde 1.350.000.000 TL olan bankamız çıkarılmış sermayesinin 2.500.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalınarak, 1.150.000.000 TL (%85,18518 nakit karşılığı (bedelli) olmak üzere 2.500.000.000 TL'ye artırılması sürecinde bedelli sermaye artırımına ilişkin olarak 27.04.2022 tarihinde başlayan 15 günlük yeni pay alma haklarının kullandırılması süreci 11.05.2022 tarihinde tamamlanmıştır.
Yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 38.628.481,357 TL'dir.
Ortaklarımızın yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam 38.628.481,357 TL nominal değeri paylar, 13-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında 2 iş günü süreyle Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada, 1 TL nominal değerli pay fiyatı 1 TL'den az olmamak üzere Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.
Halka arz esaslarını içeren Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusuna; Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'nun www.kap.org.tr, Bankamızın www.albaraka.com.tr ve halka arzda satışa aracılık edecek Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin www.ziraatyatirim.com.tr internet adreslerinden ulaşılması mümkündür.
Saygılarımızla
bankaların deli kar yazdığı 2022 ilk çeyrek de bakalım bu ne yapacak sonuçta bu da devletten ucuz oranla alıp yüksek oranla kredi vemiyor mu
Yok onu gördüm de.Yeni kote olmadan nasıl oldu bu iş o kısmını çözemedim.% 5 in altında payı olup kote de olmayan 35 mln lot civarı malın rüçhanı nasıl kullanılmaz.Ya da ben bir yerde yanlış yapıyorum.
İyi tarafından bakarsak ta Birincil piyasada satılınca bundan bir kar oluşacak.
KAP: ALBRK ALK [ ] ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1029610
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...80b72ce5720dcb
Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu 2022-05-12
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Bankamızın 25.11.2021 tarihli yönetim kurulu kararı çerçevesinde 1.350.000.000 TL olan bankamız çıkarılmış sermayesinin 2.500.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalınarak, 1.150.000.000 TL (%85,18518 nakit karşılığı (bedelli) olmak üzere 2.500.000.000 TL'ye artırılması sürecinde bedelli sermaye artırımına ilişkin olarak 27.04.2022 tarihinde başlayan 15 günlük yeni pay alma haklarının kullandırılması süreci 11.05.2022 tarihinde tamamlanmıştır.
Ortaklarımızın yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam 38.628.481,357 TL nominal değeri paylar, 13-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında 2 iş günü süreyle Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada, 1 TL nominal değerli pay fiyatı nominalin altında olmamak kaydıyla Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.
Birincil piyasada satılmayan kısım için satın alma taahhüdü bulunmamakta olup, satılamayan paylar Tebliğ No.VII-128.1 madde 25.1(a) uyarınca 6 iş günü içinde iptal edilecektir.
Ekte yer alan halka arz esaslarını içeren Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusuna; Bankamızın www.albaraka.com.tr ve halka arzda satışa aracılık edecek Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin www.ziraatyatirim.com.tr internet adreslerinden de ulaşılması mümkündür.
Saygılarımızla,
amerikadaki sıradan bir fon 16 milyon dolar bozdurup albrk alsa bankanın yüzde 10 nunu alıyor
akıldaki soru şu 2 günde albrk.be tahtasında 38 milyon lot satılacak bu satışı ana tahtanın altında olmayan bi fiyattan karşılayacaklar mı
Benım Bıldıgım Ana Hısseye Donusmeyen Ruchanların Satış Fıatı 1 Tl Den Dusuk Olmayacak, Pekı Ana Tahta Hısse Fıatı Ile Aynı Mı Olacak ? Hayır, Fıyatı Arz Ve Talebe Göre Belırlenecek. Ama Her Halukarda Ana Tahtadan Yuksek Olmayacak , En Iyı Ihtımala Aynı Fıyat Olacak. Ama Aynı Fıyatta Olsa Kım Neden Ruchandan Alsın, Dırek Gıder Ana Tahtadan Alır, Cunku T2 Var Ruchanın Donmesı Icın. Ben Bu Sekılde Bılıyorum, Ruchanlar Bırazd Daha Ucuz Olacak. Asla Yatırım Tavsıyesı Icermez. Kendıme Nottur.
Sanırım bu düşüşde bu yuzden
yıne her zamankı gıbı alım gucu olanın avantajı olacak
Bence bir dip yapsınlar şöyle 1.10 falan görelim böylece satılacak rüçhanların da cazibesi kalmaz hatta 1 tl ye kadar vursunlar olay garanti olsun bu kadar aptalca iş yapılan az hisse vardır
daha yuksekden kım nıye alsın, gıder ana tahtadan alır ? ana tahtada fıat 1,23 ken sen gıdıp 1,25 den alırmısın ? ben genelde hep 1 veya 2 puan altını gordum, en ıyısınıde aynı fıat gordum. ama yukarısını hıc gormedım. bu baskıda zaten bundan. ana tahta yyukselırse, ruchan tahtasıda yukselır. ucuza almak ıcın ana tahtayıda baskılıyorlar. aynı dakka bencede gıder
kullanılmayan ruçhanlar için albrk BE diye tahta açılacak
ayın 13 ve 16 da yarın saat 10.00 ve 13.00 arası işlem görecek
Birincil Piyasa Duyurusu_Kalan Paylar
Mevcut Sermaye (TL) 1.350.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 2.500.000.000
Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) 1.150.000.000
Pay Grup Bilgileri Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL)
ALBRK, TREALBK00011 38.628.481,357
Aracılık Yapan Aracı Kuruluş Adı Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Birincil Piyasa Başlangıç Tarihi 13.05.2022
Birincil Piyasa Bitiş Tarihi 16.05.2022
Satılacak Payların Satış Fiyatı Bir payın nominal değeri 1 TL olup nominal değerin altında olmamak kaydıyla Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa arz edilecektir.
Satılacak Payların Niteliği Kaydi Pay
Başvuru Şekli Paylardan almak isteyen tasarruf sahiplerinin Borsa üyelerine başvuruda bulunmaları gereklidir.
Payların Teslim Şekli Payların yatırımcılara teslimi Borsa İstanbul düzenlemeleri çerçevesinde yapılacaktır. Kalan payların halka arzında pay alan ortakların söz konusu payları Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde hak sahipleri bazında kayden izlenecektir.
bakalım payların alımı için teklif gelecekmi
Banka veya cengiz akıllıysa malları alır yoksa alt fiyattan verilecek 38 milyon lot bizi en az 2 hafta daha süründürür
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1029474
3-5 yıllık ziraat katılım 2022 ilk çeyrekte 1,2 milyar tl kar etmiş yazıklar olsun böyle yönetime
kuveyt türk 1,63 milyar tl ilk çeyrek karı
Kullanılmayan rüçhanlar acaba ky a mı ait? Aylardır forumlarda in cin top oynarken hissenin ortalama hacmi 4-5 milyonda gezerken nereden çıktı bu ky bolluğu? Yoksa her şey algı yaratma çabası mi? 4 yıl katılım bankasındaalışmış biri olarak söyleyeyim bu bankanın ve kuveyttürk ün para diye bir problemi yok. Ortaklar kale gibi sağlam. 2001 krizinde tüm bankalar mudilerine
ödemeyi durdurduğunda
bu banka isteyen herkesin parasını anında verdi. Sektörü korumak için diğer diğer bankalara ödemede yardım etti sektördeki herkes bilir bunu. Şimdi halka açık paylarda hakimiyet kurmuş bir çakal grubunun manipülasyonlarına kanmayın rahat olun. Kapayın ekranı bekleyin. Tezgaha gelenler kurda kuşa yem olurlar. Benden söylemesi.
SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ne günlere kaldık ,bukadar rezilliğe rağmen bankayı öven biride çıktı sonunda
yıllardır kar yok, temettü yok , 2 yıl önce bedeli yap , 2 yıl sonra bir bedelli daha yap
bedelliyi yapıyorsan barı kullanılmayan ruçhanları al ,oda yok
maaşlarından harıç , 35 milyonu huzur hakkı diye al , ve bunu 104 milyon
kar açıkladığın yılda yap , evet evet banka çok süper , değet işine derler adama ,
Bu çeyrek bilançosu zayıf gelirse kesinlikle hırsız bi yönetim olduğu kanıtlanmış olur. Çünkü emsal şirketler in gecen yılın ilk çeyreğine göre bu yıl ilk çeyrek karları kat be kat artmış
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kuveyt Türkün 4/ 1 i kadar kar getirse hıssemiz 10 lıra olur
hısse kar ile yükselir , ozaman hıç kimse tahtayla oynayamaz
piyasa cezalandırır ,kim olursa olsun
12 aylık bilançoda aktıfleri 109 mılyara ulaşmıştı
arkadaşlar ilk çeyrek geçen senenin ilk çeyreğine göre güzel gelecek
6 aylık daha güzel gelecek , bunda şüphe yok
sistemden dolayı 3 ay sonra bizdeki iyileşmeler bilançoya yansır
iptal olunan genelkurulda hıssedarın birisi hisse geri alım programı açıklamıştınız , neden kullanmıyorsunuz diye sormuştu ,oynaklık esnasında kullanabiliz türünden laflar söylemişti , çok kıymetli müdürümüz Melikşah Utku bakalım bu genelkurulda nasıl bi cevap verecek , kıymetli dediğime bakmayın siz:yes:
Tecrübe, her maskenin altında duranı, daha o maske inmeden tanımaktır.
tarih tekerrürden ibarettir demiş atalarımız , ne kadar uyar bilemem
defalarca sayın zdx lunar olsun ben olayım 2 yıl önceki bedelliye de
vefat eden ortak katılmamıştı , mırasçılarına da ulaşılamamıştı
ozamanki oran 36 milyon lottu yıne 36 milyon lot
toplam kullanılmayan ruçhan 38.5 milyon lot
Kimin dayısısın bilmiyorum ama sana da iki kelam edelim.
Birincisi senin gibi herşeyi ne hikmetse en önce gören bilen, en dipten alıp en tepeden satabilen biri neden bu düşüncelerine göre hala burada durur anlamış değilim. Ya da çok hayırseversindir kendini ky ları bilgilendirmeye adamışsındır. Öyle ya madem kar yok temettü yok üst üste bedelli var bankanın içini boşaltan bir yönetim var. Kötü yönetim var. İnsan enerjisini uzun süredir gece gündüz böyle bir kağıtta yorum yaparak harcar mı? Ya da başka bir amacın mı var? deget işine desem haksız mı olurum.
Eleştirilerinde haklısın banka bence de kötü yönetiliyor. Kar yok temettü yok söğüşleme var. Ben banka süper yönetiliyor demedim zaten. Bankanın mali olarak sağlam olduğunu batık falan olmadığını, Para gücüyle herşeyi yapabilen bir banka olduğunu ifade etmek istedim.
Size garip gelebilir ama Banka arap tarzı yönetiliyor. Gördüğüm arap usulü nedir 4 yıl sektörde çalıştığım için bilgi vereyim. "Size güvendim iyi referanslarınız var, (bu referanslar zamanın iktidarı tarafından verilmiştir) yönetim sizindir, alın şu parayı işletin kar edin, sorun çıkarmayın, nasıl yönetirseniz yönetin, kriz falan çıkarsa haber verin takviye yapalım bizde fon çok sonra geri ödersiniz." denir. Yılda bir iki defa ziyaret edilir. Ya da bir arap koyulur yönetime.
Yabancı ortakların Türkiye deki faaliyetten bir kar beklentisi yoktur. Siyasi olarak ilişkilerin iyi tutulması yeterlidir. Onlar zaten para içinde yüzmektedirler.
Hiçbir hedefi olmayan kurumların bu durumda olması da normaldir. Yönetenlere gün doğar.
Durum bu olunca yönetimle çıkar birliği yaptığını düşündüğüm bir gurup çakal hisselere hakimiyet kurar. Tiyatro başlar. Ky aleyhine yapılabilecek ne kötülük varsa yapılır. Hisseyi kıvamına getirilir.
Niye buradayım? Elbette kazandırır mı ona bakıyorum. Hisse saplantım yok.
Benim için bankanın batık olmaması, sağlam olması yeterli, kar etmesi çok önemli değil, temettü peşinde değilim.
Bu rüçhanlar ortada kalmış kalmamış, 30 yaşında bir çocuk 40 yıllık bankanın hisseleri ele geçirmiş şöyle yapmış böyle yapmış perişan olmuş, takaslar kaymış hikayelerine karnım tok, bunlara göre yatırım yapmıyorum. Teknik olarak gördüğüm şeyler var o kadar. Sonuna kadar kamp kurdum.
Final nasıl olacak göreceğiz.
Paylardan almak isteyen tasarruf sahiplerinin Borsa üyelerine başvuruda bulunmaları gereklidir.
başvuru bakalım olacakmı , Cengiz bu hatayı da artık yapmazsın umarım
Birincisi senin gibi herşeyi ne hikmetse en önce gören bilen, en dipten alıp en tepeden satabilen biri neden bu düşüncelerine göre hala burada durur anlamış değilim. Ya da çok hayırseversindir kendini ky ları bilgilendirmeye adamışsındır. Öyle ya madem kar yok temettü yok üst üste bedelli var bankanın içini boşaltan bir yönetim var. Kötü yönetim var. İnsan enerjisini uzun süredir gece gündüz böyle bir kağıtta yorum yaparak harcar mı? Ya da başka bir amacın mı var? deget işine desem haksız mı olurum.
niçin burada olduğumu onlarca kez yazdım
şirketin iyi yönetilmediği zaten fk sına baksan , özkaynak artışına baksan anlarsın
sen yeni gelmişsin hiç bir şeyden haberin yok , ahkam kesiyorsun
tabiki alttan alıp tepeden verdim , hemde her defasında
buna da bu FORUM ŞAHİT bu seni niçin rahatsız ediyor
bak niçin burdayım aşağıya yazıyorum bir daha terbiyesizlik yapma
https://naturagida.com.tr/fabrikalarimiz/
1 % 82 si albrk nın
2. niçin burdayım
https://www.bloomberght.com/albaraka...usuyor-2280956