rex bıkmadın yılllardır helal sana değişen fazla bişey olmaz bu yüzyılboyunca :)
Printable View
şu dönem güzel haber güzel bilanço gelebilirse müthiş olacak...
Kimsenin yoğurt yiyiş şekline karışmak haddime değil elbette sayın Wiper. Ancak yatırımın şahını yapan ve finansal durumu da oldukça iyi olan ve hasılatı, faaliyet kârları da oldukça iyi büyüyen küçük-orta büyüklükte bir yığın şirket var ve fiyat performansları da bu duruma uygun bir şekilde ilerliyor.
Sen daha iyisini hak eden bir yatırımcısın. İnşallah Allah gönlüne göre verir ve buradan herkesi ters köşe edecek bir hikaye çıkar.
teşekkür ederim sn deva...kötü günde çizilen grafik yukarıda...kısmetse iyi günde çizilenide paylaşırım...
ne yaptılar ne ettiler hem büyüdüler hem bilançoyu hiç ederek yatırımcıyı uzaklaştırdılar...bunu başarmak kolay değil algıyı iyi yönetti spek...çok fazla ky olmasada olanda karamsar elindekini ilk fırsatta satma derdinde...
Bu danayı bir türlü büyütemedik cinsi bozuk çıktı...Bu zamana kadar öküz olmalıydın dmsas..
yılların hissesinde bir ben kaldım sanırım...ıssız bir çölde geziyorum.iyi bilanço ve 80 milyon üzeri net kar beni vahaya ulaştırır..şirket uzun yıllar yatırımcıyı heyecanlandıracak kap atmadı bakalım ne zamana kadar bu süreç devam edecek..:plc:
hiçbirşey fiyatlamamaya devam...bilanço gelsin bakalım inşallah iyi bir bilanço gelir.
Şirketimizde 06.02.2017-13.02.2023 tarihleri arasında Genel Müdür olarak görev yapan Emre Giray, Şirketimizde 10.08.2000-07.03.2023 tarihleri arasında son olarak Satış Müdürü pozisyonunda görev yapan Melek Kılıç Adıgüzel, Şirketimizde 06.04.2017-08.01.2023 tarihleri arasında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yaşar Uğur Akı, Şirketimizde 22.02.2005-07.04.2023 tarihleri arasında son olarak İş Geliştirme ve Satış Direktörü pozisyonunda görev yapan Erdinç Karadeniz ve Şirketimizde 11.03.2005-30.03.2023 tarihleri arasında son olarak Üretim ve Yatırım Direktörü pozisyonunda görev yapan Emre Erol hakkında; Şirketimizde çalıştıkları süre içerisinde, iş akdine ve görev tanımına aykırı hareket ederek Şirketimizi zarara uğrattıkları için Tazminat davası açılmıştır.
Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.
Şebekei marazat kurmuşlar yıllardır hissenin surunmesinden belli.
ciro artışı tam gaz artıyor ama kar yazamadı şirket yine...piyasa değeri bu ciro rakamlarına göre az kalıyor tahtacı ne yapar bilmiyorum...süründürmeye devamda edebilir ters harekette yapabilir hisse toplu..
Tamamda rex bu neyin inadı ayni koşullarda benzer işi yapan cemts ciddi güzel kar elde ederken, dmsas istikrarlı zarar ediyor. Kumar oynuyorum sana ne dersen eyvallah ta böyle hisse de uzun vadeci olmakta neyin nesi?
Uzun vadeli yatırım yapacaksan ya temel verileri iyi olacak yada çok yeni bir şirket yüksek büyüme potansiyeline sahip olacak, dmsas ne yeni bir şirket ne de temeli sağlam bir şirket. 1974 yılında kurulmuş aç evinde eski buz dolabı varsa motorunda dmsas in dökümü olabilir. Bu şirkete büyüme potansiyeli yüksek genç hisse muamelesi yapıyorsunuz, bu körlük anlaşılır değil.
faaliyet raporunu okuman lazım...onlar ne diyorsa o...bu şirket çaktırmadan makas değiştiriyor ürün portföyünü katma değerli ürünler ile değiştiriyor...geçiş döneminde şirket yeni yatırım yaptılar..yabancı ortaklık söz konusu bir önceki faaliyet raporunda geçmişti...bu şirketi kendi klasmanında değerlendir bu döküm şirketi cemts ile kısmi benzer tam değil...en büyük hikayesi yabancı ortaklık olur olmaz bilemem...bir kere adı geçti bir önceki faaliyet raporunda..
tahtacıyla bekliyoruz bakalım ne zamana kadar bekleyeceğiz....bu kadar uyuz tahtacı başka yerde bulunmaz...
9,60-10,30 tl bandının yukarı kırılması durumunda kısa vade 12,30....15.60 sıralı direnç seviyeleri...grafiğe daha geniş pencereden bakarsak 11,60 tl geçilmesi durumunda orta vade 16,50...24,40 sıralı direnç seviyeleri....ytd
Kendi adıma yıl sonu beklentim 20 tl üzeri rakamlar..Gelecek güzel bir ortaklık vs. haberler çok daha yukarı seviyelere taşıyabilir hisseyi..Hisse yeterince toplu niyet önemli....ytd
Bu hisseyi primsiz diyerek almıştım, sonra kötü bir bilanço açıkladı. Bir süre bekledim, daha da düştü, bir yerden sonra yüksek bir zararla sattım çıktım.
DMSAS yatırımcı ilişkilerini arayıp, zararın sebebini de sormuştum. Yeni üretim bantları da devreye girmiş fakat enerji fiyatlarında ki artış, personel maaşlarındaki artışı sebep gösterdiler ama yine de ikna olmadım.
DMSAS'ta yaptığım hatrı sayılır zararı enerji hisselerin kapattım.
Eski bir alışkanlık olarak ara ara bu hisseyi takip ediyorum. Ama bu hisse hakkında olumlu şeyler yazanları, Almanya bizi kıskanıyor diyenlere benzetiyorum.
Şirket bile TOGG ile iş birliğimiz yok, olsa da ciroya etkisi çok az olur derken, TOGG ile işbirliği olması halinde bu hisse yükselir demek, spekülatif davranmaya eş değer.
Ne zaman forumlarda şirkete yabancı ortaklığı hakkında yorum okusam, aklıma IZTAR, TACTR hisseleri gelir ve şüphe ile yaklaşırım.
Merak ediyorum, acaba fon yöneten profesyonel yatırım kuruluşları hiç DMSAS'a yatırım yapıyor mudur?
Bazen hisseler gün gelir, zararda olsalarda astronomik fiyatlara çıkabilirler, spekülatif hareket yapabilirler. Ama benim şuana kadar gördüğüm bazı gruplar bu hisseye giriyor, sonrada kısa sürede çıkıyor. Yani X fiyattan alıp, XXX fiyatlara kadar bu hisse hiç taşınmadı.
Halka Açıklık Oranı (%): 51,7
Bu halka açıklık konusunda ne düşünüyorsunuz? Fazla değil mi?
Ben bu hissede kazanamadım, umarım bekleyenleri kazanır. YTD.
https://www.youtube.com/watch?v=YeO75R7CpOE
bilanço analizi..
Hisse halka açıklık oranı önemli ama şuan ki dmsas için önemli değil çünkü hisse toplu zaten...takaslardan görebilirsiniz...iş bir kıvılcıma bakıyor kısaca...togg için adı geçti geçiyor bunuda kimse kafasından uydurmadı aracı kurumların beklentisiydi buna dönük toggdan tedarikçilere yönelik bir açıklama yok bir tek karel açıklandı tedarikçi olarak....kimse togg tedarikçisi oldu diye dmsasın uçup kaçmasını beklemiyor ama şirkete değer katacak bir hikaye.....şirketin faaliyet raporlarını okumak en sağlıklı olanı....kendi adıma bu faaliyet raporlarında bahsedilen hikayelerin gerçekleşmesi için buradayım 7 yıl içindeyim...bu süre zarfında hisse 20 kat arttı...şirketin düşük sermayesi büyüme potansiyeli cirosu hitap ettiği sektörler ve katma değer yaratan ürün portföyünün artıyor olması hissenin yüksek enflasyona karşı prim yapmamış olması teknik olarak ucuz olması dmsası bir adım öne çıkarıyor....
normal şartlarda flama kırılınca soluksuz 20 tl lere çıkması gerek bekleyip göreceğiz...
https://r.resimlink.com/DOWRnPJTlc.png
dmsas aylık ütopik çalışma grafiği..şu hayallerde olmasa nasıl yaşarız...bizimki züğürt tesellisi bu grafiğin hiçbir temel dayanağı yok tamamen hayalidir...ytd...
Taş bile iki senede 3-4 kat arttı tahtacı.. umarım bu sürede şirketin 2 milyar ciro yaptığını hatırlarsın...seri çıkışlar olmalı başka birşey kurtarmaz bizi...şirket satıyor satıyor kar yok bende inanıyorum yutuyorum...
https://r.resimlink.com/jSKPMWvp1of.png
dmsas günlük grafik....ilk direnç noktamız 13-13,5 tl arası....ikinci ana hedef 21-21,5 tl.....sıra bize geldi görünüyor umarım yanıltmaz...bol şans.
https://r.resimlink.com/H0lAP8r.png
dmsas haftalık dolar bazlı grafik...düşeni kırmış durumda....dolar bazlı hedeflerin orta vade için 0,86 ve 1,25 dolar olduğunu düşünüyorum..haftalık macd al verdi...ytd
hissede hareketler sertleşebilir...ytd
Biraz da iyi bilanço yollasa ya ,kaç senedir zarar da zarar.
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://r.resimlink.com/V23ZvoT.png
sıkıldığım zaman dmsas yıllık bazlı grafiğe bakıyor rahatlıyorum...bu grafik ilaç niyetine..
https://r.resimlink.com/gBv97iC.jpg
takas dağılımı...hedef fizan diyelim belki olur..ytd
şirketin ve hissenin olumsuz tarafı borç çok kar yok bedelli potansiyeli var hisse çok toplu ne zaman keyfi gelecek belli değil ağanın...bu kadar olumsuzlukların olduğu yerede yatırımcı gelmiyor doğal olarak...
yatırımcı ne zaman gelir hissede hareket olursa onun haricinde bu koşullarda hisseye talep zayıf kalır..
https://r.resimlink.com/V7bSUmkacQ.png
dmsas kısa vade 15 dk lık grafik...hafta içi 12,5 tl civarı beklentim...ytd
https://r.resimlink.com/xN_OlQ7wI.png
haftalık grafik...ytd
muadilleri 10-15 milyar tl piyasa değerine sahipken dmsasın 1 milyar tl ile fiyatlanması hiç adil değil tahtacı...topla topla nereye kadar hiç olmasa diğerlerinin yarı piyasa değerini bu enflasyon ortamında göster...daha dün halka arz olan ne olduğu belli olmayan şirketler aldı başını gitti...şirket yok satıyor hisse sürünüyor nasıl iş bu tahtacı ne olacak bu işin sonu...şuan olman gereken fiyat belli boşuna kasmanın gereği yok...bir dokta değil dmsas ama en azından yarısının yarısı piyasa değeri olmalı sonuçta çok ucuz kaldın..mert kuru gıda ile aynı piyasa değerine sahip dmsas bu tam bir rezillik patron ve tahtacı utanın...
flamanın yukarı kırıldığı bir hafta olur inşallah..hergün bir tavan...bol şans.
sakalımız beyazladı dmsas hala aynı yerlerde kalmak için ısrar ediyor...forumda ıssız bir çöl gibi kimse yanaşmıyor...birgün herkes dmsas konuşacak ama o gün ne zaman bilen yok tabi ki...hisse baskıdan bir türlü kurtulup fiyatlama yapamıyor güzel bir haber işi çözecek ama o da yok beklemeye devam bakalım...
dmsasa sıra hiç gelmeyecek herhalde..tahtacı bendede artık ümit kalmadı tebrik ederim...1 yıl boyunca hisseyi bu endekse rağmen kıpırdatmamak büyük başarı...