Yüzde 98 sonraki safhadir
Yüzde 95i bulursa geçmiş olsun gerisi kolay.
Hele o safhaya gelelim.
Bunu blok olarak alırlar niyetleri varsa
Piyasadan alıp niye fiyatı yukseltsinlerki.
Yy.tv.degildor.
Sagliklar
Printable View
Yüzde 95 bulursa satma vede satınalma hakkı doğar
Blok diye birsey olmaz. Buyukler verdi gitti 15'ten.
Mal piyasaya dagili, piyasadan alacaklar. Hissenin fiyatinin yukselmesi onlarin isine geliyor ayrica, bilancolarinda hala 7 miyar dolar saydiklari paranin karsiligi 7 milyar dolar olarak geciyor, pyasa degeri ise 1.5 miyar dolar.
Deniz ve Teb'e bakmak lazim. Bence en iyi ornekler onlar.
Peki birsey sorayim. Cagri oldu, kottan cikma oldu (bence olmaz ama farzediyoruz), malini vermek istemiyorsun. Ne olur?
http://share.matriksdata.com/Images/...0856546144.png
%95 eski mevzuatmis, %98 olmus cinali. %95 diye birsey kalmadi.
Herifler ulkeyi ne hale getirdi.
elfidaa
Duhul
Feb 2017
2010 yılında 5.6 cent (24.89 pay alımı ) 5.84 milyar dolar
2014 yılında 4 dolar (14.89 pay alımı ) 2.5 milyar dolar
2017 yılında 2.2 cent (%10 pay alımı ) 920 milyon dolar
kabaca %50 9.3 milyar dolar ödenmiş şimdi kalan %50 için 1.7 milyar dolar veriyor
İzocam kottan çıkışını incele 95 ile nasıl çıktığını görürsün.
Ayrıca banka bu oranı piyasadan alarak 95 olması maliyetli olur o nedenle tercih etmez
Yüksek maliyetli olur onun için dışardan alır diye düşünüyorum eğer niyeti varsa.
Gerçi düşünmüyorum dediler ama bağlayıcılığı yoktur bu sözün
Sagliklar
Foruma daha once koydu kac kisi. %95 degil, %98 kottan cikmak icin.
"Disardan alir" da dedigin nedir herkese yayilmis kagitta artik? Bir bitiremediniz su ky komplo teorilerini.
http://share.matriksdata.com/Images/...1018419333.png
Bir fikirde benden olsun,
Ceo nun aciklamasi var zaten borsadan cikmaya niyetimiz yok
ki sermaye piyasasin icinde major bir bankanin kottan çıkması kadar absürt birsey olmaz
burdaki sorun büyük ortağın türkiyeye özgül sebeplerden dolayi hissenin ederinde olmadığındandır,
verdigi fiyat oportunist bir fiyatlama idi ama kosullara göre iyi fiyattir,
Bence geri alim ile piyasdan toplayacak ve hissenin ederini bulduracak ordan inmesine izin vermeyecek
Banvitte ayinisi olmustu, toplandi sonra satıldı aka kottan ayrilmadi ama ucuk bir fk ile islem görüyor.
Garantiden beklentim ucuk bir fk olmasada hissenin ederinin bulmasi , oda bu rakamlar olmasa gerek.
Aynisini ben de oyle dusunuyorum en basindan beri. Ederini bulmasi piyasaya kalmis ama. Secim yani.
BBVA 50 milyon lot alsa fiyati 2 katina cikar zaten otomatikman.
http://share.matriksdata.com/shareMa...06211039317926
Merakimdan sordum mallarini vermezsen kottan cikmada ne olur diye.
Cok degersiz hale gelir.Direkt ortak olur toplantılara davet ediyorlar sadece.
Kottan cikma okursa kesinlikle veririm,kesinlikle SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de öyle.sanmıştım .Araştırdım.Maalesef haklıyım.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haydi yardim et intern doktor.bi el atın şunaSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Admin ikidir toleransli davraniyor ispitleyince bitki doktoru. Kurcalayip ceza almaya gerek yok.
http://share.matriksdata.com/Images/...1647128460.png
BBVA'nin fiyati Ukranya'dan sonra nerdeyse yarisina indi. AB'de bankalarin ayirdigi karsiliklar artmis 1C'de.
Cin Ali maalesef kendini hic gelistirmiyor. Hep mazide kalmis. Cinligi de iptal oldu yani.
Vermek zorunlulugu oldugunu dusunmuyorum kottan ciksa bile. Sonucta hissedarisin sirketin. Temettunu alirsin. Genel Kurulllara gidip milletin sinirlerini bozarsin. Tabi ki gorusumu bir yonetmlelige dayandirmiyorum, mantiksal yaklasim.
Carptin mi yine? Cin kismi olmadan sadece Ali ile zor olmustur ama basardin. Bravo.
Ben bilmedigimi ogreniyorum. Sen ise hala IMKB midir Cagaloglu mudur her ne nuh devrinin seyi ise orada kalmissin. Bak %95 yok diye kac kere soyledik, ogrenmiyorsun. Aradaki fark bu.
Denizbank %0.17 ile kac sene borsada islem gordu. sn. nikrece'nin 3 senesi daha mantikli.
95 var ama 98 ile farkını öğren dersine çalış.
Hazira konmak kolay
Sagliklar
Bilmediğini bilmek erdemdir
Bu borsadaki, hatta jurassic zamani borsalarindaki butun birlesme, bolunme, carpma, cikarmalara katilmissin.
Soylesen ne olur :)
ilkokul cocuklari gibisiniz :oleyo:
matador bbva , garanit boğa olsun diyorum baska bisey demiyorum :))
ex-cin,Ali bu konularda bilgilidir. Genel Kurullara katilir. Bu birlesme, cagri islemlerini de takip eder.
Ama maalesef paylasmiyor, ugrastiriyor. Bir de kendisini update etmiyor.
http://share.matriksdata.com/Images/...1052280343.png
hadi senyorita bir uzun mavi mum zamanı gelmedi mi yoğusa?
Şaka maka döviz, enflasyon faiz açısından ne zarardayim be.
Her geçen gün maliyet zararının yanına bir de hisse düşüyor.
Ne geciriyorlar bize de farkında değiliz anasını satayım.
Garanti 32 tl.olacak ki usd ve enflasyon bazında eşit olalım.
Bu nasıl bir itelemektir ? Nasıl düştüm bu tongaya da eşek gibi mallarını taşıyorum adamlarin.
Birde umutla,paramla şevkle tasitiyorlar.
Bu nasıl yatirimcilik ? Bu nasıl iş bilmek ?
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%95-%98 Olayı kafa karıştırsa da olay şu şekilde.
%95 üstüne ulaşırsanız çıkmayı talep edebiliyorsunuz.%98 toplarsanız da çıkıyorsunuz.
YÖNETMELİK ŞU ŞEKİKDE.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 30/7/2010 tarihli toplantısında, payları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören şirketlerin kendi istekleri ile Borsa kotundan çıkmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.
Söz konusu düzenlemenin yapılış amacı halka açıklık oranı belli bir seviyenin altında bulunan ortaklıkların işlem sırasındaki derinliğinin azalacağı, işlem hacminin düşeceği, sağlıklı fiyat oluşumunun engelleneceği ve bu nedenlerle küçük pay sahibi yatırımcıların zarara uğrayabileceği hususlarının değerlendirilmesi ve halka açıklık oranı düşük olan şirketlerin, İMKB kotundan çıkma yönündeki talepleridir.
Düzenleme yapılırken tasarruf sahiplerinin mağdur olmamaları amaçlanmış ve bu doğrultuda kamuyu aydınlatma, çağrı fiyatı tespiti ve likiditenin sağlanması başta olmak üzere çeşitli tedbirler alınmıştır.
Bu kapsamda;
Borsa kotundan çıkma talebinde bulunan ortaklıklara, Borsa'ya ve eş zamanlı olarak çağrıda bulunmak amacıyla Kurul'a çağrı başvurusunda bulunulması zorunluluğu getirilmiştir.Alıntı:
Borsa kotundan çıkmaya ilişkin ilke ve esaslar, yatırım ortaklıkları dışında kalan ve çağrı yoluyla ya da herhangi bir başka yöntemle halka açık anonim ortaklığın sermayesinin ve/veya oy haklarının doğrudan veya dolaylı olarak % 95 veya daha fazlasına tek başına ya da birlikte hareket ettiği kişilerle birlikte sahip olunan ortaklıklar tarafından uygulanabilecektir.
Bu amaçla yapılacak çağrı işleminde, hakim ortak dışındaki pay sahiplerinin haklarının korunması ve çağrı fiyatının adil bir şekilde belirlenmesi amacıyla çağrı fiyatına alt sınır getirecek şekilde bir düzenleme yapılmıştır.
Çağrı işleminin tamamlanmasından sonra şirket Borsa kotundan çıkarılacaktır.
Borsa kotundan çıkma talebinde bulunan ortaklıklarca yapılması gereken özel durum açıklamalarında bulunması gereken hususlar detaylı bir şekilde belirtilerek kamunun zamanında, doğru ve tam bir şekilde bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.Alıntı:
Çağrı süresi içinde çağrıya cevap veremeyen ortakların, şirket hisselerinin Borsa kotundan çıkarıldıktan sonra da 3 yıl boyunca bu ortakların hisselerini satmak üzere başvurabilme hakkı verilmiştir.
Kurulca belirlenen "Payları Borsada İşlem Gören Şirketlerin Kendi İstekleri İle Borsa Kotundan Çıkma İşlemlerinde Uyacakları İlke ve Esaslar"a Kurulumuz internet sitesinden ulaşılabilir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Onlar eski. Yenisi burda, bu konu forumda da daha once konusulmustu, linkini koydular.
https://mevzuat.spk.gov.tr/Mevzuat/Dosya/99
%95 yok.
Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Haklarının Kullanımı
Hakların doğması ve oy haklarının hesaplanma usulü
MADDE 4 – (1) Pay alım teklifi sonucunda veya birlikte hareket etmek de dâhil olmak üzere herhangi bir şekilde sahip olunan paylara ilişkin oy haklarının, ortaklığın oy haklarının %98’ine ulaşması veya bu durumda iken ek pay alınması durumunda, bu Tebliğde belirtilen istisnalar hariç olmak üzere, hâkim ortak açısından sahip oldukları payların imtiyazlı olup olmadığı dikkate alınmaksızın diğer pay sahiplerinin tamamını ortaklıktan çıkarma hakkı, diğer ortaklar açısındanda paylarını hâkim ortağa satma hakkı doğar.
Ne bicim birseydir bu bea. 100 dolara satacagiz dedik, 100 sente bile satamadik.
Kolay ekmek yedirmiyor herifler. Muahahahaha.
http://share.matriksdata.com/Images/...1428323741.png
Bu garanti bize para kazandırmaz ben iman ettim
adam bizi süründürecek belli
Merhaba abiler ne olacak
Su anki görünümde -%3 ile başlar viopa bakarak söylüyorum. Tabana kadar basabilirler de.
Ancak net açıklama henuz gelmedi .
Kendileri de bilmiyor zaten ne yaptıklarını.
H.sonu kodamanlar ile akepeliler arasında telefon trafiğinden sonra karar netleşir ise durum değişir.
Kararın netleşmesi ne demek ;
İhracatçıları ,
Önceden kredi başvurusu yapanları vs.vs.
H.sonu usd nin düşmesi hicbirsey ifade etmez.
P.tesi piyasa açılışı önemli.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mahfi Egilmez Hocanin BDDK karari ile ilgili yazisi:
https://www.mahfiegilmez.com/2022/06...son-karar.html