bilanço ile beraber tabana verdiler, bofa acımasızca satıyor galiba :) bakalım haftayı nasıl kapatacak
Printable View
Sasa’mız bu sene istenileni maalesef veremiyor. Yılbaşından bu yana %80 getiri sağladı, enflasyon da zaten en az o kadar vardır.
Hızlı yükselişlerin ardından 2018-2019 yıllarını da dinlenerek geçirmişti. Galiba 2022-2023 dönemi de benzer olacak.
YTD.
cay cekkk kendınede oralet soyle
Taban görmedi, en düşük 50 yi görmüşRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Marjlar bir önceki çeyreğe göre düşüş gösterse de yıllık bazdaki büyüme kayda değer. Geçen sene ikinci çeyrekte 266 milyon vergi öncesi kâr varken, bu sene ikinci çeyrekte 880 milyon VÖK var. Keza 6 aylıkta da benzer bir büyüme mevcut. Bunlar gayet olumlu rakamlar diye düşünüyorum. Diğer yandan nakit akışındaki bozulma (stoklardaki artış temelli) artarak devam etmiş. Dikkatler üzerinde olmalı kanımca.
Açıklanan bu rakamların hisse üzerindeki etkisi ne olur kestirmek güç. Bir süre yatay seyredebilir ya da bir miktar aşağı gelebilir diye düşünüyorum. Sonrasında yön tekrar yukarı dönecektir.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Fiyatın bir süre aşağı ve/veya yatay gitmesi UVY için olumlu bir durum ( ben dahil ).
Şahsım adıma aylık alımlarımı zaten dewam ediyorum.
Asl olan yatırımlar , ihracat , arsa olayının tamamlanması , satışlar , kar , etc…..
Maximum 3-4 sağlam hisse , biraz da nakit ( yedek akçe ) taraftarıyım.
Trade işine ve daldan dala atlamayı sewmediğim için , extreme bir durum olmaz ise UVY olmaya dewam edeceğim.
Trade yapmıyorsanız , dewamlı ekrana bakmak psikolojinizi bozar diye düşünüyorum.
3 günlük dünya. Bu da geçer yahu !
Neler geçmedi ki !
Herkese bol kazançlar
Sewgiler
Beetlejuice
klasik her bilanço sonrası düzeltme hareketlerini izledik bugün
msci olayı nedir
eskidendi eskiden
kaldır bakalım poy :halay:
Sasa efsanesi devam ediyor. Yatırımlardan bahsetmeye gerek yok zaten herkes biliyor.
Pazartesi açıklanan 2 nci çeyrek bilanço yine bir sasa klasiği olarak tarihi geçti.
Geçen sene 2 nci çeyrekte 641.776.000 lira olan net kâr 2022 2 nci çeyreğinde 5.579.656.000 olarak gerçekleşmiş.
Geçen sene 2 nci çeyrekte 1.118.225.000 lira olan Favök 2022 2 nci çeyreğinde 3.882.613.000 lira olarak gerçekleşmiş.
Geçen sene 2 nci çeyrekte 5.258.100.000 lira olan Satışlar 2022 2 nci çeyreğinde artarak 15.629.053.000 lira olarak gerçekleşmiş.
Geçen sene 2 nci çeyrekte 8.961.240.000 lira olan Duran varlıkları 2022 2 nci çeyreğinde artarak 21.129.425.000 lira olmuş.
Şirketin katlanarak artan satışları, kârı ve müthiş büyümesinin hisse senetlerine de yansıması dileğiyle... Bol kazançlar olsun
Evet şirket her şeyini kat kat artırmış ama hisseye çok fazla yansımıyor :wu:
şirket kârını tam 9 kat artırmış, maşallah ancak bizim hisse 2 ye bile katlayamadı henüz...
Şirketler tüm varlıklarını enflasyona karşı korumak bir yana kat kat artırıyor...
ama bizim paralar enflasyon karşısında durmadan eriyor :(
Samsung'un kuruluş hikayesine ve vizyonuna sahip gibi duruyor Sasa.
52.80 ile kapattık. Gün içinde yaşadığı düşüşe tepki verdi.
- Yatırım tavsiyesi değildir.
Nazar değmesin
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.facebook.com/SafakSezerO...9544457112040/
cok ama cok sevgıler
Bu 9 kat artan kar ile en az % 300 bedelsiz hakediyoruz
Sasa'nın, ertelenmiş vergi gelirini biraz kurcaladım ve devlet baba bu yatırımın hızının kesilmesine engel olacak her şeyi kaldırıp kenara koymuş. 6+3 sene boyunca desteğe devam, süre uzarsa da canını sıkma baba burada demiş.
https://resimyukle.io/r/mxJcWU8ayJ
Güzel bilgi, altta da destekler bölümündede 10 yıl süreli ek desteklerden bahsediyor sanırım.
Ertelenmiş vergi geliri derken anladığım kadarıyla devlete borçlanılmıyor. Bunlar direk muafiyet kapsamında gibi anladım.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu ana kadar yaptığı ve bundan sonra yapacağı yatırımlar ülke ekonomisi için hayati öneme haiz yatırımlar... Devletin destek ve teşvikleri bu şirkete sonuna kadar haktır...
Öyle gözüküyor ama kesin bir bilgim yok konuyla ilgili.
Burada da vergi varlıkları ve ertelenmiş yükümlülükleri var, varlıkların altında yazanı öderse varlıklar artık kâr oluyor sanırım...
https://resimyukle.io/r/vu4yIq1e1B
Merhabalar ,
Kuşlu sitede yaklaşık 3 saate yakın canlı Sasa sohbeti oldu. Yatırımlar + hedefler + tesisler + kar + borç etc. herşey konuşuldu.
Ben 2017 sonu / 2018 başından beri sasa yatırımcısı olduğum için beğeni ile dinledim sıkılmadan.
Eğer yeni yatırımcı iseniz sasa da , açın şirketi iyice , güzelce , didik didik ederek güzelce inceleyin.
Sanırım burada bir arkadaş bu hafta içerisinde kısa bir özet geçmişti zaten sasa ile ilgili olarak.
Herkese bol kazançlar
Sewgiler
Beetlejuice
Yatırımlardan ziyade yatırımların kâra etki etme süresinin kısa olması çekici duruyor. Üretilen ürünün kendi bünyesinde kullanılması, fazlasının pazarda kolayca satılması güzel şeyler.
Sasa'nın çevreci bakış açısının üst seviye olması gene çekici bir durum...Yenilenebilir enerji imkanlarını sonuna kadar kullanacaklarına ve geri dönüşüm teknolojilerine yakın markaj yapacağına eminim. Liman falan şekillendikçe enerjiyi daha verimli kullanacaklarını düşünüyorum. Rivayete göre balıklardan elyaf üretecek bir formül üstünde çalışıyorlarmış dermişim ve kısacası tamamen bir Samsung olma yolunda ilerliyor fikrimi koruyorum.
dün ve bugünkü kırmızı nazarlığımız olsun ortaklar