Biz buradayız izliyoruz...
Printable View
Biz buradayız izliyoruz...
Tahtacı ya da her kimse işlem hacmini beğenmeyince vuruyor aşağı genelde.
Bazen de yukarıda iyi bulduğu lotta satış görünce kaşla göz arasında onu alıyor ve tekrar aşağı basıyor
Beklenenin çok altında bir kar geldi. Umutlar bir sonraki bahara kaldı..
faiz giderleri afaki artmış, bedelli ile finansal yapı biraz düzelir diye ümit ediyorum Ek 29358
Appelımı satın almış bunlar ben anlamadım bukadar faiz gideri olurmu doğan holdingin bütün faiz borçlarını karelemi ödetmişler
https://imgyukle.com/f/2023/02/23/Q5YYZ8.png
https://imgyukle.com/f/2023/02/23/Q5YIxh.png
Finansman giderler brüt kar kadar nerdeyse, bu kalem düzelmeden büyük karlar yazması zor.
Ciro, brüt ve esas faaliyet karları artmışken finansman giderler daha fazla artmış, Doğan grubunun finansçıları buna bir çözüm bulmalı.
Finansman giderleri bukadar kötü bir firmanın bu kötü finansmanı düzelmesi sizce nekadar bir sürede düzelir?bunun çözümü nedir kolaymıdır bu sorunu düzeltmek
ciro patlamış ama kar yok yersen..
--elektronik kart üretimi, kurumsal faaliyetlerde kar marjı çok düşük...yüzde 25 lerin üzerine çıkması lazım....otomotivde yüzde 35, savunmada sanayinde yüzde 40 ın üzerinde olması lazım ki para kazanabilsin...
başka şeyler yapacak yanlış yönetim var demek ki..bilanço makyajlama güzel olmuş yersen...bu tip oyunlar hep olur sonra bir bakmışsın alakasız iyi bir bilanço nasıl oldu diye anlamaya çalısırken bir bakmışsın elindeki hisseler yok..rn son 2021 bilançosu açıklandığındada şok geçirdi yatırımcı ama hisse ne olmuştu uçip gitmişti...Benim açımdan bu fiyatladı 25 tl nere 18 tl nere 1 lot çıkmaz..
--bu hisseyi ayakta tutan gelecekteki potansiyeli...yoksa bu bilanço ile para veren olmaz...
ciro patlaması var ama kar yok ne güzel değil mi..bizim burada mahalle yap satçısı kadar kar yazmış allah allah..
geçen yıl 2021 bilançosu açıkladığında şok olmuştu piyasa bilançoyu beğenmemişti yatırımcı.. hisse eksi açıldı sonra tavana gitti bilginiz olsun...potansiyeli ne zaman kağıt üzerinde gerçekçi yansıtırlar o zaman satarım bedavaya hisse yok...
ne oldu spek yemedi mi..
Hasılatmış, brüt karmış, faaliyet karıymış beni ilgilendirmez ben net kara bakarım der tahtacı, onu da finansman giderler yemiş, vergi gelirleriyle 59 m kar var sadece.
Yönetim bu borç harç işinden kurtulması lazım, zamanında bir bedelli yapmadı bedelsiz yaptılar, hisse satışı da patronların hisseleri devredilince borçlar duruyor.
Sn.ft-2 hocanın dediği gibi şirketin gelecekteki potansiyeli için hep tutuyorum şahsen, bir gün büyük karlar yazacak potansiyel var ama şimdilik yüzüne bakan yok.
Kareli, bilanço, temettü için tutmuyoruz ki, az kar etti diye satalım.
Bu bilanço verilerine göre bedelliden gelen para şirket için çekirdek parasıymış. Madem borç yükü fazla ne diye yüksek bedelli yapmadınız? Kısa vadeli banka kredileri roket olmuş. Acilen para bulmalılar. Mevcut durumda yeni bir bedelli yapmaları sürpriz olmaz bence. Şirketin gelecek potansiyelini boşa çıkarmasalar bari. Beklediğimize değsin.
Benim de umurumda değil ama bu borç işini de düzeltebilirlerse zaten bu fiyatlar hikaye kalır.
Ben aşağıdaki tabloya bakarım, gelecek ve potansiyel görüyorum, bir tane önemsiz faaliyet var mı, kar yazmayan var mı.
https://imgyukle.com/f/2023/02/23/Q5YIxh.png
geçmişte indes almıştım yüklü miktarda...3 yıl ciro arttı kar artmadı doğru dürüst ...dedik patron başka yerlere para akıtıyor düşük gösteriyor karı diye bunlar tabi ki havada kaldı...insanlar 3 yıl bekledi birsey yok hisse düştü maliyete geldi sattı çıktı ben dahil..sonra bir bilançi açıklamaya başladı ki bu bizim hissemiydi demeye başladık...kimse malda değildi hisse 4 kat çıktı...karel bir farkı yok...dökmek için her numara yapılıyor...aşağı çektiler mal gelmedi bedelli yaptılar gelmedi bakalım ne olacak...insanlar bilançoya inanmıyor potansiyele güveniyor...
karel zombi gibi yurt içi yurt dışı büyüyor ama kar yok vs. kimse bu durumda hisse satmaz hisse fiyatlamalarıda sadece kara göre olmaz...olsaydı gyo hisseleri fk ları yerlerde gezmezdi...karel 2500 fk lara çıktı ilgi gördü ama 2.5 fk lı garan o ilgiyi görmedi veya gyo hisseleri...bol şans
şirket kap haberi konusunda zayıf...iş anlaşması vs. yatırımcıyı bilgilendirmiyor...
Sermayesine % 75 oranında iştirak ettiğimiz Şirketimiz doğrudan bağlı
ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.
("Öncü Girişim") Yönetim Kurulu’nun 28/02/2023 tarihli
toplantısında, özetle; Öncü Girişim çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden
karşılanmak suretiyle 2.000.000.000 Türk Lirası'ndan 2.800.000.000 Türk
Lirası'na artırılmasına karar verilmiş olup mezkûr sermaye artırımının
tamamlanmasına yönelik sermaye artırımlarında Şirketimiz yeni pay alma
haklarının tamamen kullanılmasına karar verilmiştir.
Öncü Girişim tarafından gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben
gerçekleştirilecek mezkûr sermaye artırımından sağlanacak fonun, Sermaye
Piyasası Kurulu’nun III-48.3 sayılı ‘Girişim Sermayesi Yatırım
Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği’nin ilgili hükümlerinde belirlenen
usul ve esaslar ile portföy sınırlamaları dahilinde ağırlıklı olarak girişim
sermayesi yatırımlarında kullanılması planlanmaktadır.
Hayırdır inşallah
Ne demek şimdi bu sn 4N1K1H...?
Özgür Sönmez kişi İNWESTİNG.COM da baylaştığı bilgileri noktasına virgülüne dokunmadan bilgilerinize sunuyorum günahıyla sevabıyla özgür Sönmez’e aittir..
Sevgili ortaklar, bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. Yakın tarihte Turkcell ihalesi ile ilgili bilgi gelecek. Yaklaşık rakam 100 milyon dolar civarında. Ayrıca 20 milyon dolara yakın Daiichinin otomotiv tarafından iş gelecek. Pakistan tarafında ön görüşmelerin olumlu geçtiği söylendi. Arçelik ve Aselsanın malzeme taleplerine yetişilemediği, Nokia ile bazı çalışmalara başlandığı bilgisini verdiler. Şimdilik bu kadar. Hepimiz için hayırlı olsun.