Belki insanlar arza katılmak için gesan satışı olur diye bekliyor ama uv düşünenlerin böyle bir yola gireceğini düşünmüyorum. Belki de dimyata pirince giderken bulgurdan olmak ta var..
Printable View
Belki insanlar arza katılmak için gesan satışı olur diye bekliyor ama uv düşünenlerin böyle bir yola gireceğini düşünmüyorum. Belki de dimyata pirince giderken bulgurdan olmak ta var..
Herkes gibi bende eupwr almayı düşünüyorum ama almaya fırsat verdiğinde zaten büyük oranda primini yapmış olacak. O durumda eupwr ın 2-3 katı kap atan ve eupwr ın halen %55 ine sahip olan gesanda kalmak bence daha doğru olabilir. Bakalım zaman ne gösterecek.
Forumda ortaya yazdım ama cevap alamadım. Siz özellikle belitrmişsiniz,müsaadenizle direkt size sorayım: Gesan'in bugüne kadarki tüm RES'lerin üçte birini yapması muazzam bir veri. Bu veri nerede geçiyor? Gerçekliği net biçimde teyit edilebilmiş bir veri mi acaba?
Şimdiye kadarki kurulu tüm RES'lerin %35'ni Gesan'in kurması muaazzam bir veri. Bu muazzam veriye nereden ulaştınız? Kesinliğini teyit edebildiniz mi? Özellikle siz ince eleyip sık dokuyan tavrınızla benim üzerimde çok etkili oliyorsunuz ve böylesi bir bilgi sizden gelince çok daha önemli oluyor. Ben de böyle bir veriye nereden erişilir,inanin merak ettim. Sonuçta siz bu veriyi kullandığınıza göre mutlaka bize bilgi verebilirsiniz diye düşündüm,saygılarımla.
Sorgulamak güzel ama öncesinde okumak araştırmak daha güzel.Bu bilgi firmanın sitesinde yazıyor.Bir firmanın hisselerini borsadan almadan önce okunması gereken ilk yer burası sanırım.
https://www.girisimelk.com.tr/tr/hak...enel-bakis.php
Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. 3.500 MW kurulu gücü "anahtar teslim" teslim ettik yaziyor. Ben de bundan: " Hımm.. demek ki mühendislik,fizibilite v.s şeklinde tali değil tam tersine kule,tribün v.s ile ana ekipmanlarıyla birlikte" yapmışlar diye düşündüm. Yani şirketin kendisi böyle diyor. Sonra senin "değerli tavsiyene" uygun bir yapım olduğu için hemen basit bir tarama ile 1 MW'lık rüzgar santralinin ortalama 1.2 milyo euro'ya mal olduğunu ve bunun en büyük maliyet kaleminin kule ve tribünden oluştuğunu öğendim. Sonra yine benim şu kaba esnaf kafamla "anahtar teslim" olduguna göre 3.500 × 1.2 mil. Euro = 4 milyar 200 mil. euroya tekabül ettiğini hesapladim.
Sinra da kendi faaliyet raporlarindan, geçen seneki toplam hasilatlarini euro ortalama kurunu 10 TL alip hesapladim. 120 mil. euro çıktı.
Yani bu seneki hasılat patlamasindan önce hiç GES işi olmasa bile yaklasik 4 milyar 200 milyonluk işi bu raporlara bakinca pek amlayamadim.
Kısacasi dostum. Benim de sana naçizane tavsiyem. Sadece okumakla kalmayip sorgulayici olmak da hiç fena değildir. Seni diğerlerinden ayırır ve fark yaratırsın.
Bu şirket gerçekten kaliteli ve ciddi potansiyelli buna lafım yok.
İlginç ve renkli birine benziyorsun Ömür kardeşim 😀 Bol kazanclar diliyorum herkese...Güzel bir hafta olacaktır...Ama endeks gereginden fazla bozarsa bizde etkileniriz ..
Ama bizi heyecanladıran her haber,bilgilendirme v.s bizde şirkete dair ölçüsüz bir beklentiyi doğurabilir. Beklentiler ve gerçekler arasindaki dengeyi bulmaya çalişmak şirketi ve dolayisiyla hisseyi değersizleştrmek değildir.
Bu konuda son sözüm şudur: Keşke ilgilendigim her hissede benim şu an yaptığım gibi "gıcıklık" yapan olsa da onun sayesinde ona haddini bildirmeye calışırken o hisseye dair bilgim daha da kuvvetlense ve daha sağlam kararlar alıp daha bereketli sonuçlara vesile olsa.. Herkese saygılar..
Ömür kardeşim ben bu bilgi doğrudur demedim.Sadece şirketin yazdığı bilgiye itimat ediyorum.Ben evham içinde olmadığımdan sorgulama gereği duymadım.Sorgulamak için ilkin bilgiye ulaşmak gerek.Bu noktayı sorgulaman bilgiye ulaşamadığın gerçeğini değiştirmiyor.Türkiyedeki kurulu güç Haziran 2022 sonu itibariyle(enerji.gov.tr) 10.976 MW. Şirket 3500 MW biz yaptık diyorsa bu da yaklaşık yüzde 35 e geliyor.Fiyatı nasıl ve nereden buldun bilmiyorum.
Bu bilgiyle burada karşılaştım ve çok normal biçimde kaynağını rica ettim. Sonrası malum.. Şimdi sen bu bilgiyi bulamamıştın amaa diye buraya takılmanın manası yok. Ayrıca sen itimat edebilirsin,ben "hemen itimat" etmek yerine mantık süzgecini devreye soktum. Önce kaba mantıkla "La koca ülkenin tüm RES'inin üçte birini yapmak!" Lütfen,bunu duyar duymaz "vayyy beee" diye etkilenmek yerine "hadi canım? Öyleyse süper! Ama hakikaten öyle mi" diye düşünmeyi de yadırgamayın. Sonuçta seçim sizin tabi. Haa.. RES yapım maliyeti falan.. İnan ki dostum baitça Google'layarak bulabilirsin. İnan ki Google'layarak bulunabilme imkani olsa "Bu RES'in üçte biri ne iş" diye burada sorup durmazdim. Çünkü galiba çok sıradam ya da basit bir işmiş ki Google me yazarsan yaz çıkmıyordu. Ama sağ ol sayende nihayet kaynağa erişebildim ve sonrasını da biliyosun zaten
Bilgiye burada rastladığını biliyorum zaten ama parçanın ana fikri yatırım yaptığın şirketin öncelikle kendi verdiği bilgilerden habersiz olman.Bir yatırımcının aldığı hisse konusunda uzman olması gerekmiyor ama en basitinden şirketin ana sayfasındaki hakkımızda kısmını okursun diye düşünmüştüm.Üstelik senin gibi sorguladığını söyleyen biri için.Bunu sana neden mi mi söyledim çünkü daha önceden de benzer şeyler söyledin.Hatta paranoyaklaşmış olabilirim dedin.Aklını kurcalayan şeylerle burayı meşgul ettiğini düşünüyorum ama sana yazma vb. demeye de hakkım yok.Sen bildiğin gibi takılacaksın nasılsa.:))
Soruna gelirsek enerji.gov.tr de yazan bilgiye göre 1 MW 1.200.000 euro ise 10.976 MW çarpı 1.200.000 çıkan rakamı da buraya yazar mısın değerli arkadaşım?
Şaka bi yana hesap hatası mı yapmışım? Yok yapmadıysam hesap makinesiyle bulabileceğin basit bir sonucu niye bana soruyorsun,anlamadım. "Aklını kurcalayan şeylerle burayı meşgul etmek" falan.. ısrarla bana dokunduracağın bir nokta aramana gerek yok. Yok,senin derdin bir şeyler öğrenmek ya da kaliteli bir fikir alısvrişinin parcası olmak değil de illa haklı çıkmaksa e tabi ben seni sadece meşgul etmiş olurum. Beni engelleyerek bu sorunu basitçe halledebilirsin.
Ucte birini yaptik derken hepsini 2021 yada 2022 de mi yaptık demişler. Yoksa belkide son 10 yilda yapılmıştır bu isler. Zamana yayilan bir durumdur. Çünkü ulkedeki resler son 1 2 yilda yapildi gibi bir durum varmi.
En iyisi ülkedeki aktif res lerin kuruluş tarihlerine bakmak. Hatta tek tek kimin kurdugunu ogrenmek.Ama bunlara da merak eden baksin artik.
Dostlar lütfen işimize bakalım, gerek yok atismaya..
Şirketin nakit akışını inceleyen var mı? Büyüyen bir şirket son 4 çeyrektir faaliyetlerinden nakit üretmiyor. İlk etapta büyüyen şirket deyip önemsemedim, ancak nakit çıkışı finansal giderlerden değil, yüksek nakit çıkışı işletme sermayesinden...
Yani şirket iş yapmak için harcadığı para bütün faaliyetlerinden elde ettiği nakitten daha fazla...
Bu konu hakkında fikri olan var mı? Biraz bilgi alışverişinde bulunalim.
Yapilan işlerin tahsilatlarinin agirlikli olarak yilsonunda olduğu soylenmisti. Birde alinan büyük ihalelerin çoğunun mart nisandan sonra olduğunu ve teslimlerin 6 ay civari bir sürede olduğu varsayarsak . Elimizdeki son verilerin 30 Eylül oldugunu düşünürsek. Yilsonu bilancosunun oldukça güçlü olmasi gerekiyor bu anlamda
Bu şirketin kendini lanse ettiği asıl alanın daha çok GES kurulumu olduğunu, sonrasinda trafo,pano v.s ekipman üretimi diye devam ettiğini hepimiz bal gibi biliyoruz. Mutlaka RES alaninda da varlar ama belli ki ana işleri RES değil.Üstelik de ana işleri olmayan alanda kendi açıkladığı iş mazisine göre 4 milyar euronun üzerinde cirosu olmasi gerrken bir firmanin kaba bir hesapla SADECE RES kaleminden 20 yıl boyunca senede 200 milyon euro iş yapmasi lazim ki GES'i,trafoyu,panoyu,diğer ekipmanlarin üretimini,satışını saymiyorum bile...
Bak güzel kardeşim,zorlamamıza gerek yok. Ben bu şirket boş falan demiyorum ama kusura bakma ama kendini olduğundan daha heybetli lanse etmeye çalışıyor olabilir. Kaldi ki burasi Türkiye ve inan ki bunu yapmayan şirket sayısı bir elin parmaklarından azdır. Ben de diyorum ki şirket güzel,potansiyelli falan filan ama Allah aşkına tüm bu verileri ve farklı bakış açılarini da görelim ki "potansiyelli anacım" diye diye Türkiye'nin Apple'i muamelesi çekmeyelim.
Şimdi kalkıp da benim son benzetmem ya da herhangi bir ifademe odaklanıp ortamı demogojiye boğmanın da alemi yok. Haa ille mevzunun anafikrinden kaçıp kendince bu ayrıntılarla bir şey yakalayip eğleniyor ya da tatmin olanlar varsa onlara da yapacak bir şey yok,nasılsa bildikleri gibi takılacaklar😇
Eupwr arzini herkesin heyecanla bekledigini ve bir an önce olsun istedigini biliyorum. Ancak kafama takilan bir durumuda paylasayim dedim. Arz sonrasi gesan payı 70 den 55 düşecek. Arz bu yil içinde gerceklesirse 2022 yil sonu bilancosunda eupwr karindan gesan bilancosuna 70 yerine 55 pay yazacak bu durumda gesan bilançosunda kâr oldukça torpulenecek gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ama arz 2023 e kalirsa bilanço 70 pay izerinden hesaplanacak. Hesabim dogru ise kendi adima arz in 2023 e kalmasini isterim
Burdaki arkadaşların çoğu aslında zaten böyle yapıyorlar. Ben sadece "hoşa gitmeyen" kısımları da gözardı etmeyelim demek istiyorum. Yani artısıyla eksisiyle tam tahlil edelim. Adam şimdi nakit akışı v.s dedi. Sonra diğeri bilanço yapısindan kaynaklı olabilir deyip halka arzın olası olumsuz durumunu ekledi. Abi olay budur zaten. Ben hem bu hisse özelinde hem de genel olarak resmen borsayı öğrenme sürecinde en yararlı mecrada hissediyorum burayı.
Burdaki kurtların teknik,temel vs. muaazzam bilgileri benim "kılçıklığımla" birleştidiğinde bence nefis bir karışım çıkacak ortaya ama akil adam Keko olmadıkça bu karışımda hep bir şey eksik kalacak😇
Girişim elektrik web sayfası hakkımızda bölümünü okuyun lütfen.
https://www.girisimelk.com.tr/tr/hak...C4%B1rd%C4%B1k.
AL bu kirazdan kalmaz birazdan bu kiraz çok hustat harcadı bosuna cene yorma at heybeye 3-5 lot ...
Valla kimse kusura bakmasın ama 6 aydır bu konuyu takip ediyorum aynı zamanda gesanlayım.. ancakk Ömür isimli arkadaş buranın tadını tuzunu kaçırmış ne yazık ki :) görmezden geliyorum kendimce ne de olsa hancıyız
Ömür kardeşim tam ne istiyorsun anlayamadım cidden.:).sürekli uzun yazılarla polemik...sorgulayalim fln diyorsun .Sorgulayalim kardeşim de biz o noktayı çoktan aştık .ne o kadar zamanımız var ne de mecalimiz...Hisseyi aldık inanarak ve araştırarak..Bekliyoruz. .Sürekli sorduğun şeyleri rahatlıkla farklı platformlarda bulabilecegine inanıyorum..Sorgulamayı kendi adına yapıp katkı sunabilirsin istersen .Başkalarından bilgi bekleyeceğim diye uzun yazılara gerek var mı gözünü seveyim :)Takintiya gerek yok.. Senin yazıları okurken yoruluyorum..Arka arkaya sık yazıyorsun bir de .Yaşlı adamız biz ..Muhtemelen genç bir arkadaşimizsın...Hızına yetişemiyorum .Kal sağlıcakla....
biraz acemiyim burada :hi:
Şimdi şöyle düşünelim varsayalim 15 aralik arz oldu. O an itibariyle pay devri olur. Artık yüzde 55 ortaksin demektir. Yil sonu konsolide bilanço hazırlanırken eupwr da artik bilançosunu aciklamak zorunda ve mutlaka gesandan önce aciklayacak yilsonunda 100 lira kâr açıklarsa gesan o tutarın 55 ini bilancosuna yazabilir. 9 aylikta 70 pay yazdı diye yilsonunda üstüne ekleyemez. Pay devri olurken kar zarar ne varsa hersey devredilmiş sayilir. Bu nedenle arzin yeni yılda olmasi gesan ve bizlerin hayrina bir durum olacaktir diye düşünüyorum. Bu arada arzdan giren para eupwr in borcunu azaltacak o yüzden daha yüksek kar açıklayacak da denebilir. Hangisi daha efektif olur onun için ayri bir çalışma gerekir