durum o kadar vahim ki muhalif belediyelerin bulduğu döviz kredilerinden medet umar hale geldiler
kendilerine yurt dışında nereye gitseler orta parmak gösteriliyor çünkü..
Printable View
Zombi şirketlerin kaçı halka açık acaba ?
Dönerciyi bile halka açmak nedir ?
Kime,ekonomiye ne faydasi olacak?Cevabı merak edilen soru.
https://www.youtube.com/watch?v=_bfB3cEbH7E
https://www.youtube.com/watch?v=Rxv6JausVyA
Kkm bittiğine göre pazar gecesi açılışta nolur
Bazen bazı şeyler direkt söylenince etki etmez. Herkesin anlayacağı şekilde konuşanlar taraftar toplayamaz. yuvarlak, alengirli laflar edenler, kitlelere umut dağıtanların taraftarı çok olur. İşte bu gibi nedenlerle uluslararası şebekelerin çok para dökerek özel toplum bilimcilerle çalışarak , savaşmadan yendikleri onlarca ülke- yönetim olmuştur.
Borsa tek alternatif diye tüm kanallardan 12 saat yayın yaparak, borsa da aktif hesap sayısını haber diye veriyorlar. Yani - özendirme- politikası. tam da şimdi kafasını kullananlar ( 2000 yılından bu yana konuta yatırım yapanlar gibi ) çok ama çok zengin olacaklardır. Bu zenginlik kısa sürede gelecektir.
https://www.youtube.com/watch?v=PNNpPA5mu2Q
27,0969-27,1031 diyorum. :whistling:
Bu kkm önlemleri giderek artacaktır yön döndü önden satın alınacaktır.
Tl kkm açmak kolay olmayabilir artık öyle uygulamadan çat diye açtım vs.
Mart nisana kadar beklenen enflasyon yüzde 70 olduğuna göre kendinizi nerede korursunuz adada başarılar…
Bu ekstra menkul kıymet tesisi alma bu ay ki hesaplamada geçerlimi (25 Ağustos )
https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cp...bc55c5bf70.jpg
Evergrande: Dev Çin emlak şirketi ABD'de iflas koruma başvurusu yaptı
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Linkte 10.34 dakikadaki görülen çilekli vb biralar Türkiye'de var mı acaba, ben hiç rastlamadım, link Amerika, New Jersey...Alkolsüzmüş bu arada...
https://www.youtube.com/watch?v=qpQ_NZxIR9Y
TUIK yalanlari ile gercek enflasyonu aciklama.
TL. de ki gercek satinalma dususunu gizli tut.
Sonra KKM gibi hesaplari olanlara, TL.ye donun de.
Bu kadar parlak zeka mi (!) olur.
Gecmiste yapmislardi.
Milletin MB'da tuttugu DCM'leri bir gecede TL.ye cevirmislerdi.
Yapan adamin adini bir Universiteye verdiler. ( S.D. Universitesi.)
Bunlar KKM'yi bir anda TL.ye cevirebilirler.
Bunlarin bu paraya cokmelerinin tek yolu bu.
Demedi demeyin.
15 yıldır tek kağıt aldıramadığım eşim, kayınlarımın etkisiyle halka arzlara girmeye başladı. Geçen baktım hanımın hesabına küçük de olsa 1 haftada 2 kağıttan yüzde 30 kar yapmış. Kaynım ise 5 ayrı aile üyesine ait hesaplardan halka arzlara giriyormuş ve çok iyi kazandığını söylüyormuş.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gün pazar olduğundan bizim burada nöbetçi olarak bırakılan kuyumcu hariç diğerleri kapalıydı..Kapalı çarşıya da havalar sıcak olduğndan gitmek istemiyorum...
Kuyumcu ilk kez boş sayılırdı...
Bankadan bir kaç deste para çekip nasıl taşıyacağımı bile şaşırdım.2 cepe anca sığdı a.q :oleyo: 5 tane teneke alabildim...
Herhalde paranın basım maliyeti alım gücünü geçmiştir.:kahkah:
Bu arada bodrumda
Su getirme tarifesi
3 tonu
GÜNDÜZ 800 TL
GECE 1200 TL
Yaz kızım 27,31açılıl
27,133 kapanış
1 kamyon çimento
2.kamyon kum
Diyanet’in ataşesi “Atatürk’e teşekkür etmeliyiz” dedi görevden alındı
Diyanet, görev için Frankfurt’a gönderdiği Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım’ı, "Bu diyaneti kuran Atatürk’e teşekkür etmeliyiz" dediği için görevden aldı. Ataşe Yıldırım, Ankara’ya çağrıldı.
https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/...lindi-7778191/
Benim anlayamadığım bir şey var. Herkes kkm'den çıkan para nereye gider diye sorup görüş belirtiyor. Adamın kkm vadesi gelince niye çıksın, devam ettirir, illa çıkmak zorunda mıymış ki?
Hazır olunuz.!!!
İlk etapta.!!
Banka endekslerini basacaklar aşağıya.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
bence asıl sorulması gereken 18 den 3 saatte 11 e düşüren KKM haberinin tersi olacak mı olmayacak mı..
Turizm mevsiminin sonuna yaklaştık.!!!
128 milyarı nasıl buharlaştırdılar.!!!
Şimdiki kasadaki net devede bir kulak.!!!
Ne kadar basklılarlarsa baskılansınlar.!!
Kısa vadeli dış döviz borcu.!!!
~200 milyar .!!
Cari açıktan dolayı borçlarıda.!!
Üstene ilave edelim.!!
Biriken enerji ve.!!!
Basınç o kadar yüksek olacak.!!!
TL nin çöküşü yaşarak görmeye.!!
Devam edeceğiz.!!!
Dışardan gelmekte olan.!!
Çin emlak krizide.!!
Bonusu.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Kendime masallar.!!
Çok karışık ama, anladığım kadarıyla;
Asıl menkul kıymet tesisine esas hedef/oran artışı şurada; TL KKM cilerden vadesi gelenler kalmaya devam ederlerse, ve/veya X gününden itibaren tüm TL KKM varlığının %50 si kadar tahvil alım mecburiyeti...
DDKM deki varlıklarla ilgili sadece %5...
Bu meretin totalinin zaten %80 i sanırım DDKM'de..
Ve velev ki,
Banka, TL KKM ciyi vade sonunda, interbank kurundan dolar alma kolaylığı gösterir dolara geçirir de aynı gün TL KKM ciyi DDKM ci yaparsa, sadece %5 gibi bir yeni zorunluluk doğuyor, ki o da diğer tarafta kaldırılan bir menkul kıymet tesis zorunluluğu var, -tam okuyamadım onu, onunla fifti fifti olabilir.
Tekrar tümdengelim yaparsak, yeni ekonomi yönetimi
1. Net/brüt rezerv arttırma hedefindeyse ve vazgeçmeyecekse,
2. KKM yi yavaş yavaş şu veya bu şekilde azaltacak ve sonlandıracaksa,
3. Doları rekor dış ticaret açığı kırmayacak bir rakamda tutacak tekrar basmayacaksa,
4. Kuru yabancılara girebilecekleri ve sonrasında en az 2-3 sene ketenpeleye gelmeyecekleri bir rakama kadar kaldırıp orta yapacaksa,
a. KKM/DDKM devam ettiği sürece, her doları yukarı salma hareketinde, (toplam KKM/DDKM varlığı) X (dolar artış oranı) kadar para basmak zorunda kalacağından, yani M1 artacağından,
b. Sadece bireysel kredileri ve kredi kartı harcamalarını kısmak, eş zamanlı ticari kredileri ise negatif reel faizli bölgede tutarak, yumuşak bir geçiş hedeflediğinden, ticari krediler anlamında parasal genişleme devam edeceğinden,
* Ağustos 2023-Ağustos 2024 döneminde, 'kendilerinin de söylediği' üzere, enflasyonun >%100 olması kaçınılmaz görünüyor.
** Yukarıdakilerin ışığında Ağustos 2024' de doların >50 olması kaçınılmaz görünüyor. (Rezerv biriktirecek, dış ticaret açık rekoru kırmayacak, hem para basacak, hem de ticariler üzerinden parasal genişlemeye gidecek, hem de yabancıya orta yapacak)
***KKM/DDKM den çıkıp da %100 enflasyon ortamında %50-60 la mevduat faizine geçen, reel anlamda parasının %40-50 sini buharlaştırmış olur.
Bankalar açısındansa, ne güzel tahvil almaya devam edilecek, tahvil getirileri bu seviyelerde düşük kalmaya devam edecek, ileride ya tahvil getirileri fırlarsa bu aldığımız düşük faizli tahviller çöp olmayacak mı, hikayesi ötelendikçe, ötelenecek...başka bahara kalacak...
Tabi, bu dediğim gerçekler...
İnsanlar bu kararları nasıl algılayacak/algıladı diye baktığımda, kötü algılamış gibi gözlemledim borsa açısından, o yüzden hep bahsettiğim bir ED tehlikesi gelişebilir, ya da Pala Pt günü biraz daha sarkıtıp döküleni toplayıp, kaldığı yerden bu dalgayı tamamlayıp bitirebilir, yani her halükarda tamamlanmalı burası.
Gerçekler..algılar...savrulan insan davranışları...borsanın pek de gerçeklerle işi yoktur...mevduat faizi %50 olacakmış, peh...der geçerim.
Eğer arkadan bi değişiklik daha gelir de, hem TL KKM de, hem de DDKM de dönüşüm hedefi %50, tutturamayan düşük faizli tahvil alır derlerse, çadır karışabilir, bankalar bu durumda %90+ mevduat faizi veremeyeceğine göre....dolara hem de fizikiye geçerler...sanırım bu gelmez arkadan o yüzden..
Dolar bazlıda %38.2 lik hedef 265 dolarda...altına inmek demek ED ye gidiyor ve yapı yıl sonuna kadar zamanca genişledi demektir.
Gelecek ön görülemez...Öte yandan da, benim yarim gelişinden bellidir. Kaçenzi..
507 nin X de yazdığına göre %31 kkm %69 DDKKM varmış .
Yazılıp çizilenden anladığımız TRY KKM istemiyorlar; Bu para dövize borsaya ya da zirvede gezen emlağa gidecektir...