Geçen sene sanırsam 28 mil. zarar vardı. Ytd.
Printable View
Geçen sene sanırsam 28 mil. zarar vardı. Ytd.
Arkadas bende kimse yok diyorum..Meger çalı muhabbeti varmış..
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu şirket hakkında sanırım 2-3 senedir olumsuz görüş bildiriyorum...
Ben olumsuz görüş bildirdikçe hisse daha yukarı gitti...
Bu benim yanıldığımı mı gösterir ?
Hayır
Aksine zaman beni haklı çıkarıyor her seferinde
Şöyle ki:Bundan 2-3 yıl kadar önce 2 arkadaş vardı Ayen savunucusu forumda
Özellikle bir tanesi 2016 da 120-150 milyon tl Faaliyet Karı,2017 de 180-200 milyon tl Faaliyet Karı bekliyordu (Arnavutluk beklentisi ile)
Bende bunun mümkün olmadığını dilim döndüğümce anlatmaya çalışıyordum
Zaman beni haklı çıkardı...
Genel olarak olumsuz görüşlerimi bilançoda gördüklerime ve/veya şirketin iş yapış bağlantılı finansal beklentilerime dayandırdığım için kendimi çok müsterih hissediyorum...
Hisse yukarı gittikçe mali yapısı geri gitti bence
Ayen hisse fiyatına dair öngörülerim çok azdır ...
İyi ki de az olmuş..
Patron hisselerinde fiyatın nasıl abartı !!! (bana göre) yerlere gidebileceğini bir kez daha yaşayarak tecrübe ettik...
Elinde hisse olup kazanları tebrik ettikten sonra şimdi bilanço değerlendirmelerime-2018 öngörülerime geçebilirim
saygılar/başarılar
Şahsi görüşüm böyle şirketlerde (mali/finansal stres altında) bilanço öncelikle 1)Borçları çevirebilme yeteneği sonra 2)Net Kar olarak incelenmelidir..
Müsadennizle bende böyle yapacağım
saygılar/başarılar
Öncelikle kısa vadeli borcumuzu paylaşalım (stres oluşturan finansallar/borçlar)
Tabloda görüldüğü gibi 767 milyon tl 1 yıldan kısa vadeli ödemesi gereken borcu var
Yani bu kadar nakit paraya ihtiyacı var
Biraz detayına inecek olursak bunun 248 milyon tl si İlişkili Taraflara Ticari Olmayan Borç (Aydıner İnşaata) bunu 2018 de ödemeyeceğini kabul edelim ve toplamdan düşelim.(İlişkili Taraflara Ticari Olmayan Borç:Aydıner İnşaat Ayen i fonluyor demek )
767-248=499 milyon tl
Biraz daha detay
37 milyon tl de İlişkili Taraflara Ticari Borç var
Bunu da ödemeyecek kabul edelim ve bunuda düşelim (bu bizim varsayımımız unutulmamalı)
499-37=462 milyon tl
Biraz daha detay
40 milyon tl de Ticari Borç var
Bunuda aktar-dönder yapsa
Bunu da düşelim
462-40=422 milyon tl
En iyi ihtimalle şirkete 422 milyon tl Nakit lazım 2018 de
Bunlardan kaçış yok gibi
Çoğu banka/kredi borçları
Peki bulabilir mi? şimdi ona bakalım
Şimdi şirketin hali hazırda ne kadar nakdi var? ne kadar nakit üretebilir? ona bakalım
saygılar/başarılar
http://i.hizliresim.com/dOaW3X.png
Geçen sene 567 milyon tl kısa vadeli borcu vardı bunun 293 milyon tl si kaçışı olmayan banka/finansal borçlar idi
Şirket 2017 de 271 ana para+88 milyon tl faiz olmak üzere 360 milyon tl borç servisi yaptı (tabi ağırlıklı olarak borcu borçla çevirerek)
2018 de bu yukarda bahsedilği gibi 767-420 milyon tl oldu
saygılar/başarılar
767-248=sehven 499 yazılmıştır doğrusu 519 dur ...
Bu durumda sonuç 422+20=442 milyon tl gereken nakittir.
Biz düz hesap 450 milyon tl diyelim
saygılar/başarılar
Şimdi AYEN e 2018 de en muhafazakar tahminle 450 milyon tl NAKİT lazım
Ne yapabiliriz ona bir bakalım?
MEVCUT NAKİT VE NAKİT PARA ÜRETİLEBİLECEK KAYNAKLAR
1)KASA:Nakit ve benzerleri:Bilançoda 254 milyon tl görülüyor =Bu çok güzel (bu nakdin nasıl üretildiğine dair detayına girmiyorum)
2)Kasa nın Faiz Geliri:254 milyon tl nin çoğu vadesiz hesapta ama biz burdan 10 milyon tl faiz geliri(yani nakit) yazalım
2)Ticari Alacaklar:50 milyon tl görülüyor Burdan 20 milyon tahsilat yapar/yapabilir kabul edelim...
3)Amortisman:30 milyon tl
4)Faaliyet Karı:2018 de ben 100-110 milyon tl arası bekliyorum (yatırım tavsiyesi değildir) Detaylarına ilerleyen gönderilerde değineceğim..
Şimdi alt alta toplayalım ve ne kadar nakit ürettiğimize bir bakalım=254+10+20+30+110=424 milyon tl
Bize ne kadar lazımdı?
450 milyon tl
Bu demek oluyor ki şirket 2018 yılını kurtarır...
Tabi hep varsayımlar üzerine kurulu bir öngörü olduğunu unutmamak lazım
Asla yatırım tavsiyesi değildir
saygılar/başarılar
2018 yılında Aksu nun satışından gelen+Aydıner İnşaattan gelen katkılarla oluşan kasadaki 254 milyon tl nakit paranın bittiğini göreceğiz büyük ihtimalle...
Oldu ki 450 milyon tl yi denkleştiremedi eksik kalan kısım için bankadan ek kredi çekebilirler
Bedelli sermaye arttırımı beklemiyorum çünkü Aydıner İnşaat (hakim ortak) zaten 248 milyon tl borç vermiş,200-300 milyon tl lik sermaye artışı yapabilecek parası(sermaye artışına koyabilecek nakdi) olduğunu sanmıyorum olsa Aksu yu satmazlardı diye düşünüyorum..
Yeni santral satışı da beklemiyorum 2018 de
İhtiyaç olacağını düşünmüyorum yani
Aydıner İnşaat alacaklarını 1-2 yıl daha bekliyiversin...
saygılar/başarılar
Peki şirket borçlarını 2018 dede çevirebilecek görünüyorken sen 2-3 yıldır neden olumsuzsun ?
En azından 2018 de neden olumluya dönmüyorsun? diye sorabilirsiniz
Bu sorunun cevabını da 2018 Faaliyet Karında,onca yatırıma rağmen bir türlü artmayan Faaliyet Karında aramak lazım..
Biliyorum 2018 de Arnavutluk Fangut projesinin Faaliyet karına katkısı olacak ama ya Ayenin en büyük santrallerinden Aksu nun kaybı nasıl dolacak?
O zaman 2018 Faaliyet Karına dair tahminlerimizi paylaşalım...
saygılar/başarılar
Bugünkü hesaba bakarak hisse alınmaz, yarın neler olacağını bilenler alıyor. Balonda olabilir doluda olabilir.
Neden kapanista 70 den 64 e dustu arkadaslar satismi oldu pasta atabilirmisiniz.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takasi yorumlayacak varmi acaba
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=DY80http://imageturko.com/?di=08CH
şirket hakkında boş muhabbet yapmaya gerek yok, 1 krş da olsa önceki güne göre fiyat artıda kapanıyor, insan 3 ayda 1 gün eksi kapatmazmı işte paranın gücü budur...kentrilyon borcuda olsa önemli olan bu dadlu speğin bu hissede olup bizlere para kazandırması, arkaya yaslanmaca ve kahve yudumlamaca yaptırıyor tşk edin...ytd..
25 milyon login huseyin türkerde 16 milyon lot u var , ağa citye virman etti, doceye etti dağıttı hisseyi ki müşteri çekip sata,ağanın maliyeti yaklaşık 3 lira gibi , hisse olmuş 14 lira, b8raz unutturup eskileri yeni yatırımcı çekip bu yıl mi olur gelecek yilmi olur artik bilmem ama, bir başlarsa satışa günlük %20 düşerek 3 liralara kadar iner, h8sseyi 4 liradan 20 bin lot aldım ortalama 7 ...8 gibi sattım, acaba 4 liradan alıp bekleyen ky var mi hissede merak ediyorum, varsa helal olsun sabir tasi derim, belki hisse 20 bine de gider ordan baslar ağa satmaya millete.bakıyorum ne zaman diye.ytd
2.20 maliyetle bekleyen var :D
Faaliyet karı geçen yılın faaliyet karından düşük..:)
Yatırım faaliyetlerinden gelen kar ile müthiş bilanço gibi göstermişler.
Sözün özü 3 lira vermem ama kağıtta birilerini çıkardıkları için 2 ayda %180 kar yaptı. maaşallah roket:)
Benim param kıymetli algıyla bana mal çakamazlar. Ya satış haberi, ortaklık veya bir şey var bilmediğimiz yada ortak satışı vs olacak patronla spek anlaştı yukarı hüpletiyorlar. Ama bu bilanço ve borçlarla 3 lira vermem.
https://i.hizliresim.com/gOgGa3.jpg
ak yatırımdan yabancıya citiye virmanlamis hüseyin türker, geçen gün daha demiştim bir düşüşe başlarsa taban taban gider, borsa boyle birşey iste, inşallah tabanın devamı gelmez, ky inşallah girmemistir.ytd
gelirse 5 in altına düşünürüz. 2 ay önce 4.70 lerden yabancı almayacak, 14 lerden milyon milyon lot yabancı mal alacak öylemi. Ezelinden beri bist fiyatlaması normal değil bu hissenin kişisel düşüncedir. ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
o kadar lotu kimseye veremez bence sadece fiyat düşürmek için o kadar lotu tabandan satışa sundu.
Bntaş aynısını yaptılar.sonuç ortada.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düşüş nerelerde durulur ön görüsü olan varmı
hüseyin efendi ile bahar türker e ayende yaptığı işlemlerden dolayı 6 ay süreli işlem yasağı gelmiş. Bravo spk 15 sene sonrada olsa görebildin. ytd.
Artık yabancı takasa geçti mal gerçekten ayen şirketi için alım yapıp yapmadıkları yarın belli olur
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kimseye satis firsati vermeden sebepsiz yere dun taban oldu.bugun de tabandi ama haber yoktu.. eee simdi bu ilk satanlar muneccim degilse nerden biliyorlardi Spk dan boyle bir yasak gelecegini de ellerindeki mallari millete cakmaya calistilar. neyse ki islem hacimleri henuz cok fazla cakamadiklarini ve en azindan bi alti ay daha cakamayacaklarini soyluyor bize.
SPK bu kisilerin nasil onden satisa basladiklarini da arastirmali. yoksa iceride kostebek mi var. nasil oluyor bu is ya... anlayan var mi?!!
Önemli olan alan yabancı fon gercektenmi almış yarın belli olur işlem yapar da alıma devam ederse gerçekten firmayı almış olur hüseyin beyde bunu fırsata çevirmiş olur
Birde şöyle düşünmek lazım artık yabancı fon mali süpürdü dahada alırsa bu hisseyi her fiyata götürebilir egeen gibi mali topladılar nerelere gitti yapancı olayı çok farklıdır tahta küçük yatırımcılardan kurtulmuş oldu sonunda yatırım tavsiyesi degildir
Ek 17531
eğer bugün taban ya da tabana yakın açarsa önce grafikteki kırmızı bar sonra yeşil bar sonra da siyah bar oluşabilir bu üç bar 29.03.2018 tarihli bir barın en düşük en yüksek ve kapanış durumlarını gösterir ama taban açıp da bozmazsa bu grafik çöp olur yalnız kredili işlem ve brüt takas gibi durumlar göz önünde bulundurulmalı umarım yatırımını bu hisseye yapmış küçük yatırımcı en kısa zamanda zararsız çıkar sabır zorlar bu tahta iki siyah trend içinde kalsa çok iyi olacak bir ara sasa'da da bu tür oyunlar oynandı
tabanda kaç lot var gören varmııııııııı
tabanda 753245 lot var ama alışlar çok cılız devamlıda ekliyorlar
Bence bu hisse yabancıda bu kadar mal varken ve yabancı maliyeti 10 tl üstü iken fırsat mi acaba bende sasa ya benzettim
Yatırım tavsiyesi degildir
SPK patronlara yaptıkları işlemler için 6 ay ceza vermiş arkadaşlar soruyor yabancı fon alıma devam edermi diye.ne yabancısı ne fonu adam kendi satıyor yurtdışındaki fon hesabından yine kendisi yabancı gibi alıyor ne oldu yabancı aldı.iyiki SPK patronu iş üstünde yakalamış yoksa yabancı alıyor masalıyla çok kişinin canını yakardı.