aramıza iyiki katıldınn arkadaşimm senin gibi uzun vadeci arkadaşlara ihtiyac var daha yolun başindayız
Printable View
aramıza iyiki katıldınn arkadaşimm senin gibi uzun vadeci arkadaşlara ihtiyac var daha yolun başindayız
Ek 3259
şimdi bu üst gri çizgi.. kritik. daha önce geçemedi... ama bu sefer farklı olacağını ben de hissediyorum. bu çizginin üstü, bulunduğumuz yerin üstü, daha önce fiyatlanmamış şeyler, sıradışı beklentiler demek.. uzak ufuklar
İlginç bir detay daha ekleyeyim. Şirketin 2015 yılı sonuçlarının değerlendirildiği genel kurul toplantısında sorulan sorulara verdiği cevaplarda karlılık düşüşüne gerekçe olarak euro/dolar paritesindeki düşüş gösterildi (bu cevaplar şirketin internet sitesinde mevcut)
Ben hammaddenin euro bazında da ucuzladığını belirterek euro/dolar paritesindeki düşüşün şirketin karlılığını çok etkilememesi gerektiğini her fırsatta dile getirmiştim.
Şimdi bakıyoruz son iki çeyrektir şirket hem brüt karlılıkta hem de esas faaliyet karlılığında 4-5 yılın en yüksek rakamına ulaştı. Karlılığın en yüksek noktaya ulaştığı bu dönemde euro/dolar paritesi ise en düşük seviyesinde idi.
Şirketin en önemli bahanelerinden biri daha son buldu. Saygılar...
https://i.hizliresim.com/nRZj15.png
Tüm çilekeş BAKAB yatırımcılarına merhaba. Uzun sürelerdir uzaktan takip ettiğim hisseyi bu çeyrekte de güzel ( önceki çeyreklere göre göreceli) bir kar açıkladığı için takibe aldım.
Başlığı baştan sona kadar okudum.
Bu kadar sadık yatırımcı kitlesi çok az bulunur. Başta sn. yarımada olmak üzere Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.
Bir patron ve yancıları bu kadar mı ******** olur evet olur!
Kardeşim ne değişti de ciro bir önceki cari dönemle neredyse aynı olmasına rağmen brüt karlılık %12,66 dan; % 22,48 e çıktı ?
NEyi değiştirdin EFK karlılığı %3,49 dan %12,74 e geldi?
her cari dönemde 5 milyonluk genel yönetim giderini nasıl izah edeceksiniz?
Genel yönetim giderleri ile ilgili Finansal dipnotlarda hiç bir açıklama yok !
Hesap her işçiye brüt 10.000 maaş versen yine tutmuyor !
Satış miktarı ton olarak düşüyor hem ciro artıyor hem de brüt karlılık!
Neyse sn. yarımada zaten şirketi iğneden ipliğe özetlemiş. Şeref yoksunu adamlar !
Sembolik 1k lotum var, izleyelim bakalım.
Herkese bol kazançlar...
Satış duserken tonaj olarak nasıl bu kadar çok kar yaptı demekki geçmiş bikançolardaki şişik kalemlerı normale cektiler 18 bn lotum var uzun vadeyle beklemeye devam taki patron satıncaya kadar!!!;
Birazcık normale çektiler. Hala holdinge ve uyduruk bilişim şirketine yüksek meblağlar ödüyor. Birim satış fiyatının euro bazında %10 arttığı yerde karın çift hanelerde olması lazımdı.
Patronun satmasını esas almayın bence. Terse yatırmak için göstermelik satış yapabilir. Ana hedefe odaklanın. O da en azından 2017 yılının sonuna kadar sabretmek.
BAKAB temettü ödemesi AKYATIRIM hesabıma geldi ve aldım, yatırımcı arkadaşlar güle güle harcayın.
Temettü ödemesini bende aldım bugün ve hepsine tekrar 4,44 TL.den BAKAB aldım
Tek lot satmadım, hep alış
Temettü alanlar ve en başta patron temettü parası ile alım yapsa kağıt tavan olur,
229+444 lot benim
Garanti ve isbanktan alım yaptım
Temettüler hesaplara yattı arkadaşlar, gün alım vaktidir, ben kendi hesabıma gelen tüm temettülerle alış yaptım, tamamıyla almasanızda bir miktar alım yapmak gerekir hissenin gidişatı için, en azından safımızı belli ederiz karınca misali,
Bende bugün 4.42 den 175 lotcuk aldım kusurat yuvarlama için...,çok uzun vade beklemeye devam bu sırketın güzel günlerini biz göreceZ ama cıngoz Cb nah görecek...ky ahı insallh tutar da 4. İvan gb can cekıse cekıse eceliyle olur ınsallah...ytd
Bugünde alım yazdırdık 125 lotcuk gelmiş yine küsurata duştuk amk...almaya devam bir ömür verdık alırken bakalım satarken ne yapcaz insallh Cb malının mallarıdır...ytd
Çok şükür Endex bugün çözülünce asagılardan alım yapma fırsatı çıkacaktır yüzlük lot toplama düzenlinden inşallah binlik düzene terfı esecek ytd
Yapılan açıklamaların aksine şirketin euro/dolar paritesindeki düşüşten niye olumsuz etkilenmemesi gerektiğini şöyle açıklayayım.
Euro/dolar paritesi 2014 yılının sonlarından itibaren düşmeye başladı ve bu zaman zarfında yaklaşık olarak %17-18 düştü. Şirketin kullandığı hammadde ise o tarihten bu yana dolar bazında yaklaşık olarak %25-30 düştü. Euro bazında düşüş ise %10 civarında. Yani hammadde fiyatı paritedeki düşüşten daha fazla düştü. Eğer parite düşerken hammadde fiyatı düşmese idi şirket olumsuz etkilenirdi ancak tam tersine hammaddedeki düşüş daha fazla olduğu için şirketin bırakın olumsuz etkilenmesini olumlu etkilenmesi gerekirdi.
Şu anda ise parite ilk çeyreğe göre %5 yukarıda. Eğer hammadde fiyatları yukarı doğru hareketlenmezse ikinci çeyrek bilançosu daha iyi gelmeli. Bir de şirketin son iki yıldır en kötü gelen bilançoları ilk çeyrek. Bu veriler ışığında ikinci çeyreğin ilk çeyrek rakamlarından çok daha iyi gelmesi lazım.
Alımı kestım bekliyorum bu sevıyeler Bnm için alım bolgesı degıl tekrar 4 lere gelirse alırım ama 10 TL nin altında satış ta düşünmüyorum...2. Çeyrek karlılığı daha yüksek olmalı zira Ramazan nedenıyle hazır gudalara talep arttı...2023 E kadar beklerız temettuyu beklesek yeter...ytd
Genel kurul esnasında sordugumuz sorulara cevap sirket tarafından yazlığa gelmiş...ama verilen cevaplar hala kacak cevaplar.makine ve ekipmanların sigorta bedeliini bildirmemişler.stok ve alacaklar uzerindeki sigorta degerini yazmıslar.....
30 milyon euroluk yatırımın 34 milyon TL lik kısmı 2016 da gercekleşmiş olup bunun %75 i solvent yatırımına , %10 u makine techizat alımına ve %15 lik kısımda sabit kıymet alımında kullanılmıs...yani solvent tesisi için 20 milyon TL harcanmıs....oyle ise yazık kı ne yazık...biz tesisi gormeye gittiğimizde 20 milyonluk bir yer goremedik.eger o tesis 20 milyon ise tum fabrikalar 1 milyar eder...
ky hala kafasındaki sorulara cevap bulamadı beyler....ytd
Hala debeleniyor 4,5x lerde, 5 in üstüne atamadi gitti
Daha önce yazmıştım yine yazıyorum bu hisseyi 2,5-3,00-4,00 araligindan almayanlar yarın birgun hisse 7-8 TL.fiyatlari gördüğünde almak icin sıraya girecekler aha burayada yazıyorum tekrar,
2.temettü Eylül ayında, temettüler gelince bakalım hisseyi nerelerden alacağız kimbilir
Ağustos'ta 2.donem Mali tablolar gelecek, karlılık iyi olursa benim beklentim 6 TL.
Sorduğunuz soru genel kurul tutanaklarında tüm aktifler için (makine ve cihazlar dahil) sigorta bedeli şeklinde yer almış. Aldığınız cevabın içeriğine göre bir mail atıp sorunuzu tekrarlayabilir ya da SPK'ya şikayette bulunabilirsiniz. Çünkü bunlar ancak ondan anlar.
Bu şirkette olan biteni yazmaya kalksak kitap olur. Sadece basit bir matematik hesabıyla bile neler çıkar neler.
Mesela 2016 yılında hammadde fiyatları euro bazında %15-20 aralığında düşmüş. Şirketin aldığı hammadde tutarı ( mürekkep vs. hariç) yılda 150 milyon tl ye yakın. Sadece buradan yıllık 20 milyonun üzerinde artı değer gelmesi gerekiyor. Dikkat edin bu sadece hammaddeden gelmesi gerekenen artı. Euronun tl bazında artışından dolayı gelecek artı bakiyeyi saymıyorum bile.Şirketin olağan kar akışını da saymıyorum. Sadece artı gelmesi gerekeni söylüyorum. Ama gelmiş mi kocaman bir hayır.
Şirketin 2016 yılında açıkladığı kar 10.8 milyon...
işlem hacmi çok güdük.. amatör eğlendirir styla
Yavas yavas devam ediyor. Bilanco donemi tekrar hareketlenecegini umuyorum. 1 sagi 2 yukari devam eder
Tüm mal toplu paketlenmiş vaziyette
Bu tahtada spek ve kadim yatırımcılar var. Başka da kimse yok. Günlükçü zaten girip çıkamaz. Adam tek emir 50 k alış yazıyor veren yok. Olmaz da zaten. Alayım desen 10 basamak 5 k satıcı.
Patron malı piyasaya sürerse hacim olur. O da olamayacağına göre....
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altmış kusur Bn lot var 10 liradan bile tek lot satmam çocuğumun uzerıne yemın olsun kı...Cb nin kendi bilir satarsa sembolik olarak bir kaç bin lotunu alırım manevı tatmın için...Arnavut inadım tuttu mu elimdeki lotlarını bağışlarım türgev E ... Binde 3 hisseyle sirketını kaybeder Bn zaten bu kağıttan kazancağım paracıklarla babamın adına okul yaptırcam...yani duşmuş çıkmış çokta zırt... Gnl kurul toplantılarında ky karşısına çıkamayan Cb düşünsün...yarın kul Hakkı'yla Cenab-ı Hakkı'n karşısına Nasıl çıkacak...ytd
4,64 e sürekli birisi alış giriyor yüklüce, ama alamıyor, çünkü satılacak mal kalmadı, bu spek çok tedbirli gidiyor, halbuki burayı okusa anlayacak KY kalmadığını, o zaman startı verecek, bu arada CB mal vermez, adamın paraya ihtiyacı olsaydı bu hissenin büyük bir kısmı kendilerinde olduğu için hisseyi 20-25 TL.seviyelerine kadar getirip oradan basardı, milletin eline verirdi, ama yapmıyor senelerdir, uzun zamandırda mal da almıyor, kendi haline bırakmış gibi tahtayı, spek pireleniyor ve çokta ivmelendirmiyor, her an birisi mal basar diye ancak hissenin altın hisse olduğunu sadece patron bilmiyor, bizlerde biliyoruz, bu yüzden satmıyoruz, spek bunu dikkate alsa 6 TL.ye kadar çok rahat sürer,
sayın blackm birinci yangında yıl 2006 fiyat 6 45 kagıt dip fiyat 5 40 ben bir lot vermedim bundan sonrada vermeye niyetim yok bu güne kadarda hep almaya devam ettim malın coguda paronda oldugundan bu günlere kadar temettü vermeyen kagıt her sene vermeye başladı nedenmi cünkü mal ellerinde şimdi hem fiyat artıyor hem şirket karı artıyor artık bütün paralar cem bakioglunun cebine bizlerde onun sayesin de faydalanacaz bu kagıt durmaz artık malı kaptıran sattıgı fiyattanda yerine koyamazzzzzzzzz y t d
birinci bedelsizde 3 tl den fiyat 21 tl üzerini gördü ikinci bedelsizdede 3 tl den 12 üzerini gördü bunları ben yaşadım bundan sonrsını işallah hep beraber yaşarız onlu yirmili rakamlaraaaaa
Sayın Ay09, siz bu hissede en eskilerdensiniz, kaç yangın, kaç bedelsiz sermaye artırımı gördünüz, şimdi bende bu hissede bedelsiz sermaye artırımı bekleyenlerdenim, şirket kaynakları %100 bedelsiz verebilir şu an, bedelsiz çok katmerli olur, yabancı ortaklık bence şu aşamada biraz zor, çünkü biraz daha yol alması lazım şirketin, birkaç sene sonra belki olabilir, sermayesi yıllık 300 milyon TL.ve üstü satışlar için güdük kaldı, en az 72 milyon TL.olmalı,
Açıkla bedelsizi,
Bedelsiz beklemiyorum zira bnce orta olcekli isletme icin yeterli kartonsanin sermayesine bakiniz lutfen...YABANCI ortaklik sansi dusuk tusiadin bu konudaki dusuncesine katiliyorum ohalden dolayi yabanci turkuyeye mesafeli demis...tecrubeli dostlara sorum bu kagitta patron disinda spek var midir?yil sonu fiyat hedefiniz nedir?bn 22 milyon kar ve 7.5 lira hedefim var. Bu fiyattanda 12 bin lotumu satarim. . .ytd
İlk çeyrek karlılık rakamlarına göre yıl sonunu normal şartlarda 25-30 milyon arası kar ile kapaması lazım. Şu ana kadar karlılığa olumsuz etki edebilecek bir gelişme olmadı.
Kağıtta patron harici spek olması mümkün değil. Bu kadar toplu kağıtta cesaret edilebilecek bişey değil. Daha önce de söylemiştim kısa vadede bedelsiz açıklaması çok düşük ihtimal. Açıklarsa benim için büyük sürpriz olur.
Yabancı ortaklık bilemiyorum ama yurt içinde bir şirket alımı olabilir. Bu yönde kafamda küçük emareler oluştu ama henüz %1 lik bir tahmin seviyesinde.
Kağıtta bir fiyat hedefim ise yok. Sadece şirketin olması gereken bir değeri var. O da sektördeki son satışlara bakılırsa ortaya çıkar. Daha önce o konuyu da defalarca yazdım. Olması gereken değer Sayın Ghandi'nin satış hedefinin iki katına yakın. Olur mu olmaz mı her beraber göreceğiz.
Yanlış bilmiyorsam, hatam varsa düzeltin lütfen propak satılacak.
Kalenobel satıldı 100 m euro değeri.
Propak satışından sonra bakabın da fiyatı iyice netleşir.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.