10-15 bin lotla 10,44ten 10,65e geldi kağıt.
Sığlık devam ediyor gibi.
Printable View
10-15 bin lotla 10,44ten 10,65e geldi kağıt.
Sığlık devam ediyor gibi.
10.70te ne satış yedi be.
~~~Burada yazılanlar tamamen hayal ürünüdür. YTD ~~~
10.81 kapanış ortalama 10.71 civarında döndü bugün.
Bu gunler de kapanislar cok hareketli oluyor...
10.81de 81bin alış vardı bakalım yarın ne olacak.
Gevşedi...hacim yok.
İstediği kadar gevşeyebilir hedefim belli benim 12,50 tl -13,50 tl .Kendi fikrim kimseyi bağlamaz YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yine sessizlesti... ceyrek bilanco tahmini olan soylerse sevinirim ...
YTD
Brezilyalı gıda devi BRF, Keskinoğlu'nu tekrar radarına aldı - Dünya
Türk tavukçuluk sektörünün en önemli firmalarından Banvit'i 470 milyon dolara satın alan Brezilyalı gıda devi BRF, Keskinoğlu'nu tekrar radarına aldı. Banvit'ten önce Keskinoğlu ile uzun süre görüşmeler yapan şirketin bu görüşmeleri sonuca varamamıştı. Keskinoğlu'nu tekrar gündemine alan BRF, bu kez anlaşma sağlamayı hedefliyor. Şirketin Keskinoğlu ile ilgilenmesinin ardında, pazarda hakim duruma geçerek Türkiye'yi bir üs haline getirme amacının yattığı vurgulanıyor.
BRF kanadından kendilerine resmi bir talebin henüz gelmediğini belirten Keskinoğlu cephesi ise 2017 yılında herhangi bir satın alma ve birleşmeye sıcak bakmıyor. BRF'nin ayrıca, Banvit ile olan satın alma işleminde de pürüz çıktı. Evrakların yetiştirilememesi nedeniyle 13 Nisan'da yapılması gereken satış, 25 Mayıs'a ertelendi. BRF'in operasyonel süreçlerinde sıkıntı yaşadığı, bu sıkıntının geçtiğimiz ay Brezilya'da yaşanan et skandalına adının karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.
Keskinoğlu, 75 ülkeye ihracat yapıyor
Keskinoğlu Şirketler Grubu; piliç eti, ticari yumurta, organik gübre, viol, yem, zeytinyağı ve sabun üretiminin yanı sıra, damızlık civciv ve yarka yetiştiriciliği, etlik ve yumurta yönlü civciv üretimi, lojistik ve son olarak 'Tavvuk restaurantları' ile faaliyet gösteriyor. Merkezi Aksihar'da olan şirketin çalışan sayısı 3 bin 600. Şirket 75 ülkeye ihracat yapıyor. 1.2 milyar TL ciroya sahip şirketin, hedef ihracat pazarında Afrika bulunuyor. Şirketin tesislerinde yıllık 170 bin ton piliç eti, 40 bin ton ileri işlenmiş piliç eti ve şarküteri ürünleri, 1 milyar adet yumurta, 450 milyon adet viol (yumurta kabı), 11 milyon adet yumurta yönlü dişi civciv, 4 milyon adet yarka, 80 milyon adet broiler (etlik civciv) ve 50 bin ton organik gübre üretimi ile 15 bin ton zeytinyağı üretimi yapılıyor. Şirketin iki adet yem fabrikası var. Toplam yem üretim kapasitesi 1 milyon 250 bin ton. Şirket, İSO 500 raporunda 81. sırada yer alıyor.
Banvit'i 470 milyon dolara satın almıştı
Brezilya merkezzli BRF SA'nın ortaklığı olan BRF GmbH, 1968 yılında kurulan ve Türkiye'nin en büyük tavuk eti üreticilerinden olan Banvit'in yüzde 79.48'ine karşılık gelen hisselerinin tamamını 2017 yılı başında satın almıştı. Şirket, bu ortaklık için 470 milyon dolar ödedi. BRF, Banvit'in batıda ve doğuda hem yerli hem de ihracat pazarlarına hizmet edebilecek tek şirket konumunda olduğu için satın alındığını açıklamıştı.
http://www.dunya.com/sirketler/keski...-haberi-359728
Hacimsiz şu an. Alım fırsatı vermedi son 1 haftadır...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
banvitten iyi kazandım 2.70 alıp 9.20 den satmıstım
Kuş gribi tedirginliği ile saçma bir baskı var, Banvit'in tesisleri gayet güvenli,
anlaşma bozulmaz, fiyat genel kurul günü 11 liranın üzerinde olur diye düşünüyorum.
Hareketlen artik ama..
Sent from my iPhone using hisse.net
Daha cok isteriz [emoji23][emoji23]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bakalım bugün güzel bi KAP haberi bekliyoruö.Karlılık iyi çıkacak diye tahmin ediyorum.Ytd
Yürüyor sonunda :)
Kayseri'de toptan yumurta fiyatları düştü
Türkiye'nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Kayseri'de toptan yumurta fiyatları düşüş gösterdi.
Buna göre, toptan yumurta fiyatları şöyle:
Yumurta 1 Mayıs 8 Mayıs
------- --------- --------
Sarı Duble 27,9 25,2
Sarı Anaç 27,3 24,6
Beyaz Duble 25,1 22,4
Beyaz Anaç 25,1 22,4
Yeni Anaç 24,4 21,7
Yarka 22,8 20,1
Piliç 21,2 18,5
Kılavuz 14,7 12,0
http://www.kaytas.com.tr/fiyat_list.php
Satış fiyatının 12 TL'ye kadar yükselebileceği şeklinde bir dedikodu var.
Siz bu dedikoduyu farkli bir forumdan mi ogrendiniz?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
12,50 - 12,70 arası bekliyorum.
Yumurta ihracatı yüzde 59 arttı
Türkiye'nin yılın 4 ayındaki yumurta ihracatı değer bazında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 132,5 milyon dolara yükseldi
Türkiye'nin yumurta ihracatında rakibi olan ülkelerde yaşanan kuş gribi vakaları, ihracatı değer bazında yüzde 59 artırdı.
Ege İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin geçen yılın ocak-nisan döneminde 83 milyon 588 bin dolar olan yumurta ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 59 artarak 132 milyon 516 bin dolara ulaştı.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bedri Girit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yumurta ihracatında rakibi olan İran, Ukrayna ve İspanya gibi ülkelerde görülen kuş gribi vakaları nedeniyle bu ülkelerin yumurta ve beyaz et ticareti yapamadığına dikkati çekti.
Kuş gribi vakalarının yanı sıra yumurta sektörünün alıcı ülkelere sunduğu haftalık fiyat uygulamasının da ihracat artışında etkili olduğunu ifade eden Girit, şöyle konuştu:
"Özellikle hakim olduğumuz Irak pazarında en büyük rakiplerimiz İran ve Ukrayna'daki çiftliklerde görülen kuş gribi, Türk yumurtasına talebi anormal ölçüde artırdı. Ön siparişlerle daha tavuktan çıkmamış yumurtaları sattık.
Sunulan haftalık fiyat uygulaması sayesinde alıcılar günlük fiyat dalgalanmasından çok etkilenmedi. Alacakları fiyatı bir hafta öncesinde gördüler. Bu da ihracatta sıçramaya neden olan etkenlerden bir tanesi."
"Irak'ta rakipsiz kaldık"
Yumurta Üreticiler Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Konya ise bazı Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve İran'da yılbaşından bu yana görülen kuş gribi vakaların sürekli yenilendiğini ve Türkiye'nin Irak pazarında rakipsiz kaldığını kaydetti.
Irak'ın bütün yumurta talebinin Türkiye'den karşılandığını ifade eden Konya, "Türkiye genelinde yılbaşından bu yana haftalık ortalama 320 tır yumurta ihraç ediyoruz. Rakiplerimizde hastalık nüksettiği sürece durumu Dünya Sağlık Örgütüne bildiriyorlar. Yumurta alan ülkeler de belirtilen tarihe kadar kuş gribi olan ülkeden mal almıyor. Şu an gelen verilere göre temmuz ve ağustos ayına kadar bu yoğunlukta ihracat yapacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.
Bilanço niye gelmedi?
BANVT Konsolide 2017/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 32.881.618
Kar 32.8 milyon
sirket borclarini refinansman yaptigindan beri cok guzel kar acikliyor. benim kanaatim de satis rakaminin 11.5 den yuksek olacagi seklinde.
YTD
Bilanço iyi, satış fiyatı artacaktır diye düşünüyorum,
12 bile olsa (ki bunu henüz bilmiyoruz) borsacı 11,30'dan bunu şutlar, ben dün yolladım gitti.
Ben de 11i geçince şutlamıştım, geri çekilmeden sonra kısa sürede kendini pakladı.
Bilanco iyi gelmedi mi neden dusuyor?
Bu benim yorumum doğru da olabilir, yalnış da ama yanıltıcı olamaz. Sizin fikriniz varsa buyrun, yazın.
herkes 12 lira bekliyor ? mesela niye 17 değil de 12 anlamadım gitti...
Bu hafta biri fiyatı tavana kitlerse çağrı fiyatını o zaman görün Ytd.
11.52.
11.50den sattim kalanlara bol kazanc..
11.75i görmüş.