net bir gol vara gitmeye gerek yok bol şans.:)
Printable View
Gusholder Haber Bülteni
@gusholderhaber
·
11s
#SONDAKİKA
Turizm işletmecileri, Yunanistan'a vizesiz seyahat uygulamasının kaldırılmasını talep edecek.
neden işinize geldiğinizde serbes piyasa diyorsunuz bakkalı,marketi,sucusu ,insanların temel ihtiyacı olan çoğu şeyde %15-20 bilinçli enflasyonu bahane ederek köpük var.
berber mesala ne maliyeti var fiyatlara bakın daha bir sürü sektör var ama denetleyen olmayınca hesap yapan olmayınca herkes................
arkadaşla konuştum alanya kemer manavgat antalya kalkan kaş didim marmaris bölgelerine çanta üretip satıyor. baya büyük işletme 10 un üstünd eyer efason üretim yapıyor.
bu sene satışlar %70 azaldı diyor. çindne getirdiğim derinin bir kısmı elde kaldı diyor.
turist azmış gelenlerin çoğuda rus polonyalı ukraynalı kazak kırgız türkmen iran ırak gibi yerlerden diyor
çoğu otelden dışarı 1 gün bile çıkmıyor tek kuruş para harcamıyor esnafın en kötü sezonlarından biri diyor
Turizm işletmecileri, Yunanistan'a vizesiz seyahat uygulamasının kaldırılmasını talep edecek.
Millet bize mecbur kalsın isteniyor.Halkımız YUNANİSTANA gitmeye meraklı değil onları buna zorlayanlar kendileri.
Sonrada O KAPIYI DA KAPATMAK istiyorlar.
Bazı esnafları istisna tutuyorum ama ALLAH bunlara fırsat vermesin.
şu and aborsada düşüşün sebebi bence ortamdaki gerilim
tuik bombayı memurun emeklinin kucağına bıraktı
reis en düşük emekli aylığı ve asgari ücret konusunda çok büyük bir hataya düştü/düşürüldü.
şimşek fitili ateşledi
şunun gibiler yüzünden vatandaş saatli bomba
şu 2 ayda çok şey değişebilirAlıntı:
li Erbaşın eşi Seher Erbaş, Ankarada 3 katlı villada oturuyor. Masrafları Diyanet karşılıyor. Yetmiyor, İstanbul müftüsünün kullandığı konut da boşaltılıyor. Yenilenip, 2inci konut olarak veriliyor. Seher Erbaşın makam aracı ve şöförü de var.!
İsraf haram değil mi.?
ayhan abi sen bizim esnafın ağlamasına pek bakma.
şu andaki sorun açgözlülük ve tamah etmemek olsada açıklanamayacak bir enflasyon var
devlet enflasyondan besleniyor
ama vatandai tam tersine enflasyondan kanı emiliyor
3 hafta önce prag viyana budapeşte gezdim
hadi prag ve budapeşteyi geç
yahu avrupanın en zengin ülkelerindne biri olan avusturyada yeme içme Türkiyeden ucuz yada eşit olur mu
avusturyanın kişi başına düşen geliri 60.000 dolar
kırgızistandayım şimdi burada bakmadım ama herhalde 3.000 doalrdan fazla değildir kişi başına gelir
buradada yeme içme bedava löp et 300 bile değil
bizde mantıksız bir durum var
hükümet tarafındna uygulanan bilinçli bir ekonom politikası var
halkı sefalete açlığa sürükleyen bir politika
biz hem avusturya hem kırgızistandan nasıl pahalı oluruz
kırgozistanda bir çok markette direk bizim ürünler satılıyor
onlar bile bizden ucuz
inanmak isteyen inanır ama akp ekonomiyi düzeltemez. en başta sorunu bile tespit edemiyorlar zaten. saray bürokrasisi diye atanmışlardan oluşan büyük bir yapı ve iktidar politikaları ile para kazananan iktidara yakın iş adamları var. bunlara rağmen çalışacak bir ekonomi politikası yapamazsınız. şimşek de işin kolayına kaçarak lobisi olan kitlelere dokunmadan etraftan dolaşarak bişeyler yapmaya çalışıyor. genele dayanan ötv, kdv gibi vergiler den öteye gidemez. şirketlere cirodan falan vergi koysa iktidara yakın olanlar bir sonraki torba yasa ile ödediklerini geri alırlar. parası var ki yurtdışına gidiyor denilerek yurt dışı çıkış harcı arttırılamaz, dünyada böyle vergi toplayan kabile devleti bile yok. işte asıl vergileri toplayamayınca böyle saçma argümanlar çıkıyor.
Mesela yatı olana parası var ki yat almış diyip vergi koyabilir mi? koyamıyor...
vatandaştan bomba falan olmaz. 2-3 ay 3.dünya savaşı çıkacak diye tüm kanallarda yayın yapıp güvenlik temasına dönerler herkes kuzu gibi sessizce kenarda bekler.
3 federasyon askeri ücrete zam talep etti zam yapılmazsa gereken neyse yapıcaz dediler.
piyasayı haberlerle şimşek yönlendiriyor zaten başkan ama madalyonun diğer yüzü yavaş yavaş sesini çıkarmaya başlıyor.
Bu ekonomiyi ben veya bu halk buraya getirmedi ama hesabı bu halka ödetmeye çalışan yönetim var
şu rakamları dayayan anlayış nereye kadar gidebilir
https://twitter.com/HHBOZOK06/status...118499/photo/1
deniz bitti hatta otoyolun sonunada geldik
bataklığa çıkıyoruz
Hastane işi var diye geceye pozsuz girmek istemiştim. Kısalardan 100-150 puan daha alırmışım, erken kapadım.
Şimdi ekran başına geçtim. 12.420 üstüne attığını görürsem long açacağım.
Şimdilik izleyelim.
tuik konusunda Alaattin Aktaş'ın son 3 günde yazdığı yazıları okudum.
Adam 2022 senesinden, en son açıklanan fiyatlara göre, tüik'in ilan ettiği enflasyon oranlarını uygulayarak, elde ettiği değerleri paylaşmış. Tüik başkanı da dün yaptığı bigilendirmede, yazıya yönelik bir itiraz dile getiremedi. Bu yalan enflasyon oranı sebebi ile ücret karşılığı çalışan tüm toplumun nasıl mağdur edildiği ortaya çıktı.
Yunanistan'da da istatistiklerde oynama yapıldı, ülke battı. Ama onların abisi AB olduğu için kurtardı. Bizim kurtarıcımız da olmaz.
Bu yalan dolan hesabı yapanlar da elbet günü geldiğinde yargı önünde hesabını verecektir. Ama olan asgari ücret ile çalışana, emekliye vs oluyor. İnsanlar hakkettiklerinin çok altında bir gelir ile yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. Sorduklarında imanlı adamlar bunlar oley!!!
Daha önceki diyanet iş. baş. özel hayatı-konforuyla-ailesiyle gündem olmamıştı.
Bu başkanın, çok şeylere ,dolaylı olarak zarar veren ve sürekli gündem olan özel hayatı var.
Kızının lüks araba için yazdığı hafif şiir( Bence yazacaksa,FİLİSTİN İÇİN YAZMALIYDI),Eşi ve kendisinin gündem olan yaşamı...Bu adam neden hala burada tutuluyor ki..
Nice mütevazi BAŞKAN adayları varken.Bu makamlarda yer alanların, SÖYLEM -YAŞAMLARI paralel olmalıdır.
az önce bir tane manavdan
5 tane şeftali
5 tane nektarin
10-12 tane küçük nektarin
5 domates
5 salatalık
5 tane elma aldım
385 som yani 148 tl
bunu Türkiyede bir manavdan alsam
250 den aşağı tutmaz
ve bu saydıklarımın çoğu burada zor yetişen meyveler ona rağmen bu fiyat
tofası 305 liraya kadar çakmışlar...
bu daha geçen hafta 350 lira değilmiydi?
Avrupa borsaları, Fransa'da genel seçimlerin ardından artan siyasi belirsizliğe rağmen güne yükselişle başladı.
Turizmciye acımıyorum valla. Yıllarca otellerimizde yabancılar çok ucuza tatil yapıyorlar diye kızıyorduk, şimdi döviz cinsi çok pahalıyız ama bu fiyattan hizmetiyle rekabet edip turist getiren otel kazansın, er meydanı işte görelim onları :)
bu arada yunanistan da gidilen adalar bize yakın ve bizden başka pek avrupalı talebi olmayan adalar. otel diye kalınan yerlerin çoğu buradaki pansiyona karşılık gelen aile işletmeleri. yemeklerin olayı ise hemen her yerde benzer fiyat olması. birde yunan adaları gerçekten çok temiz, resmen kurtarılmış bölge gibiler. bizde ise güzelim ülkenin her mesire yeri, her halk plajı, her çeşme başı çöplük durumunda.
https://x.com/ilk_57/status/1810920987451404606?s=12
Teyzem öyle bir konuşmuş ki, kanalizasyon borusu döşemiş.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
xu030'da 11.580 civarından geçen attığım grafikte düşeni kırmıştı, ona dokunup teyit almak isteyebilir.
720-730 puan makas var, viop için yaklaşık 12.290-310 arası bir yere tekabul edebilir. Pozisyona girmek için burası beklenebilir.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Etkili Haber
@etkilihaber
TÜİK Başkanı Er*han Çetinkaya:
"Enflasyonun %75 olması ile %45 olması arasında bir fark yok. Psikolojik olabilir belki."
eşim dostum deyip liyakat sahibi olmayan kişileri halktan kopmuş olarak bu koltuklara oturtursanız bu cvp verir.
ben şöyle yapıyorum 2-3 aydır. likit fonlardan gelen faizi bazen, 3-4 günlük falan olduğunda hisse fona çeviriyorum. ana para likit fonda devam ediyor. en iyi timing yakalamak çok zor.
uzun zamandır hisse alıp satmıyorum zaten, hisseye ayırdığım portföyü de serbest fonlara koymuştum onlar da güzel kazanıyorlar ortalamada.
[QUOTE=pit;6850276]ben şöyle yapıyorum 2-3 aydır. likit fonlardan gelen faizi bazen, 3-4 günlük falan olduğunda hisse fona çeviriyorum. ana para likit fonda devam ediyor. en iyi timing yakalamak çok zor.
uzun zamandır hisse alıp satmıyorum zaten, hisseye ayırdığım portföyü de serbest fonlara koymuştum onlar da güzel kazanıyorlar ortalamada.[/QUOT
ben sepet yaptım %40 gram altın 2 seneyi geçti.
7 aydır %20 likit fon
%40 lada oynadığım belli tahtalarda trade ediyorum
son dakika.....eurobond ihracından 7 milyar dolar kaynak sağlandı....