Yine olmadı ustad:)
Printable View
Hocam ciddi ciddi yers indikatörsün [emoji3]
yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp benim sesli düşüncelerimin eseridir bilakis...
Jako bey bu nasıl analiz işkembeden herhalde
Hayir bu basligi arada okurum, farkli bir bakis acisi kendime gore,, fibo elliot filan cesit olsun diye. jakoyu da tanimam. sayin jako analizi yazmis, yok iskembeden yok ters indikator. Jako yazdi diye mi aliyosun? eger oyleyse piyasadan cik git. Jako ya da x kisiye gore poz alinmaz. Bu analizler farkli dusuncede de su da olabilir seklinde okunmali . Aksinde adama ileri geri konusacagina Okumazsin dikkate almazsin olu biter. Bu yuzeysel yilisik yorumlar.. terbiyesizligin onde gideni.
Öfkelenen arkadaşlara notum, hesap yaptım ve doğru yaptım. Tahmin etmedim, kişisel niyet ve beklentilerime göre değil, tamamen teknik kırılımlara göre ve matematiksel bir hesaplama yaptım, ve doğru yaptım.
Bugünkü kırılım, sıradışı bir durum.
Ekonomik ve siyasi bahaneler daha baskın çıktı. "Trend başarısız oldu" da bir piyasa gerçeğidir.
Dolar için yeniden bir yukarı hareketlenmenin borsayı biraz daha dövmesi makul olur.
Endeksin 200 günlük hareketli ortalamanın altında hareket ettiğini unutmayalım.
http://666kb.com/i/dxiw6onxmbh6nds11.gif
seçim nedeniyle dünyadan ayrıştık ve seçim bitti dipten dönüş başlar diye düşünmeye başladık.
dünkü ve bugün de sürmesini beklediğim hareket son trendi iptal etti.
bundan sonra ne olur?
dolar endeksine göre bakacak olursak da 88 bin bile görülebilir, taban oluşumu, düzeltme dalgaları veya artık veda vakti...
sen indikatörlere bakıyorsun ben indikatör kullanmıyorum. hiç bir grafikte indikatör yok. zaman esaslı hesaplamalarla yönü tahmin etmeye çalışıyorum.
borsanın bitme devrindeyiz, tantanalı debdebeli devirler mazi oldu.
endeks yükselirken üç tane hisse yükseliyor, üç kağıt devri bu, en zor dönemdeyiz ve hisse bularak para kazanmaya çalışanlar için henüz esmemiş esecek rüzgarların ne yönden eseceğini tahmin etmeye çalışıyoruz. Mutlak olur diye bir şey yok, büyük olasılıkla bu ilerleyiş gerçekleşebilir denebilecek kadar bir sermayesi var tahminlerin.
abartmak, kumara girer.
McKinsey ile sözleşmenin iptal edilecek olmasını iptal edilmeden bilenlerin satışları iptal haberini üç gün sonra okuyacak olanları dövmüştür.
Aslında ne oldu?
1. McKinsey ile anlaştılar.
2. McKinsey TÜİK’in enflayon, işsizlik, büyüme gibi verileri doğru açıklamasını şart koştu.
3. TÜİK enf. ilk kez doğru açıkladı.
4. TÜİK Bşk.Yrd. görevden alındı.
5. McKinsey kovuldu.
6, Borsa düştü.
Papazı itirafçı yapalım borsa düşsün ne olacak ki?
Bazı bankalarda tobo ters omuz baş omuz şablonu var. Bunlar için zaman hesabı veremiyorum, öngörü orta vadedir.
Endeksin bilanço hareketiyle de denk düşen hesaplanabilir hedefi 108 binler.
Garantisi yok, beklentilerinize uygun olmayabilir.
http://666kb.com/i/dxytbrhxs6f5srcr1.gif
Düşüş bitmek üzere burdan artık güç almış olarak yukarı dönerse hedef Sn Jako'nun işaret ettiği yerler veya 105900 lar... gelirse o seviyelere görürüz hep beraber. Ayrıca 'yine olmadı hocam' demek için bu sayfaya uğramak forum içinde tutturduğumuz ve kabul görmüş saygı seviyesi ile bağdaşmayan bir davranış ve sizin gibi kıdemli birçok gönderisi olan ve konular başlatmış bir üyeye yakışmıyor Sn Fight Clup nazikçe kınıyorum. artık buna bir son verin diyorum. dalga geçmek size hiç yakışmamış.:notr:
[QUOTE=Karya;2766088]Düşüş bitmek üzere burdan artık güç almış olarak yukarı dönerse hedef Sn Jako'nun işaret ettiği yerler veya 105900 lar... gelirse o seviyelere görürüz hep beraber. Ayrıca 'yine olmadı hocam' demek için bu sayfaya uğramak forum içinde tutturduğumuz ve kabul görmüş saygı seviyesi ile bağdaşmayan bir davranış ve sizin gibi kıdemli birçok gönderisi olan ve konular başlatmış bir üyeye yakışmıyor Sn Fight Clup nazikçe kınıyorum. artık buna bir son verin diyorum. dalga geçmek size hiç yakışmamış.:notr:[/QUOTE
Haklısınız özür dilerim
Dalga geçmedim ama latife yaptım
Palanın robot algoritması deli gibi
Zarar yazdırmak ve terste bırakmak için mahvettiler endeksi.
Sağolun olgunluğunuza, tam size yakışan..Sn Jako Üstad bu kadar şahsi hastalıkları ile boğuşurken bizlere bir pencere açmaya çalışıyor bu köşeden çünkü....Hepimiz hep ters köşe oluyoruz ama eli mahkum Palanın....endeksi NŞA da 104-107xxx yapacak.
benim hedef hesabım da bugünkü tarihle 105900 ve trend çizgisi aşağı eğilimli olduğu için her gün azalıyor. 7-10 gün sonra 104900 mesela
Sn.jako bundan sonraki gidişat ne olabilir acaba ? 75 bin zikredenler çoğaldı. Satıp Altan alayim desem çok riskli bazen yüzde 3/4 yukarı yapıyor bazen tersi. Tam yüzde 15 e Düşüyor zarar tekrar 30 Lara geliyor . Hareket etmek çok zor. Yada izlememek en iyisi diyorum bazen. Kara geçmek için endeksin 100 bini aşması lazım benim için.yeni alimda yapmıyorum daha altı olabilir diye. Teşekkürler
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir trend bitince izleyen trendin ters yönlü olması kuralını trendin güçlü olması bozuyor.
Ralli korkutan seviyelere geldiği zaman satış bekleyip satanlar yükselişin devam ettiğini görünce yeni alım yapmaktan çekiniyorlar.
Düşüşlerde de aynısı oluyor, sona eren bir düşüşü bir tepkinin izlemesini beklerken, düşüş derinleşiyor.
Türkiye piyasası şaşırsa da abd çok nadir şaşırır, bu son durumda orası da şaşırdı düzeltme dalgalarına teslim oldu ve düzeltme dalgalarında zaman hesabı güçleşiyor, başarılı tahmin oranı düşüyor.
Son durum, pazartesi günü abd için trend sonu ve salı gününden itibaren 5 kasım gününe kadar tepki yükselişi bekliyorum en azından bu olmalı eğer bu olmazsa o telaffuz ettiğiniz rakamlar mümkün.
Bu bilanço dönemi altı aylıklardaki kadar sarsıcı etki yapmaz ve ufak çaplı bir bilanço hareketi olabilir ve bu tepki yükselişi olabilir kartlarınnı, kasım sonuna kadar dolardaki düşüş beklentimi de dahil ediyorum ve iyi tarafından bakacak üç bahane olduğunu görüyorum.
Bul karayı al parayı oyununa dönen bu piyasada kara yükseliş eğilimi bana göre.
bilanço açıklamalarında son tarih 9 kasım.
Bilançolar da tuzağa dönüştürüldü, yükseliş trendini tamamlatıp bilançoyu öyle gönderiyorlar, iyi bilançolarda oluyor bu ve bilanço tuzağına düşenlere trend sonu yaptırdıkları senetlerini kolayca satıp orta vadeli bir düşüşle sattıklarını yerine koyuyorlar, çok çetin bir piyasa, hep uyanık kalmak gerekiyor.
Teknik analiz diye birşey yoktur.Bütünüyle hezeyandan başka birşey değildir.Herkes dağılabilir.
Bir daha da kolay kolay böyle birşey yazma zahmetine girmem.Okuyan okudu.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço beklentisinin biteceği son haftaya giriyoruz.
Biraz eski olması da değerini artıran iki senaryo. zaman konusu da benden olsun, yarın.
https://elliottwave-forecast.com/wp-...0815211355.jpg
https://elliottwave-forecast.com/wp-...0815211542.jpg
Amerikan borsasının tobo şablonu trend sonu 7 aralık 2018.
Adese iki ayda beşe katladı.
borçlarının yüzde yetmiş beşi kısa vadeli ve cari oran 0,70.
Angelita Benitez, bu akşam sana ya bir kat satın alacağım, ya da yasımı tutacaksın.
El Cordobes
abd dolarında birinci grafik doğrultusunda düşünüyorum.
ancak düzeltme seviyesini daha aşağıda düşünüyorum. bu seviye beş liranın altı olabilir ve zaman olarak kasım ayının yani bu ayın son haftasına kadar bir süre. bu seviye görüldükten sonra hedef konusu ile grafiği netleştirebilirim, uzun vadede yön yukarı ve dokuz liralar hedef gibi.
Satır aralarında önemli bilgiler var.
https://www.youtube.com/watch?v=1_YMaITIqT8
Ozellikle dışarıda Çok çok extrem gelişmeler olmadığı sürece
Bizim borsamizda ya dibin görüldüğünu
yada eğer görülmedi ise ki bu da mümkün
80-82 bin bandının altını bist100 de
22.000-23.000 bandının altını ise Dow da
Teknik açıdan mümkün görmüyorum
Krizin kaç kollu kaç bacaklı olduğundan çok , kabaca 80-85 bandının alım için mükemmel yerler olduğu düşüncesi ben de daha ağır basıyor
Tabi oralara tekrar uğramak isterler ise
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın JAKO, Algyo grafiğini biraz bizim anlayacağımız dilden anlatır mısın?