Aşağıda tutmak için o kadar çok çabalıyorlar ki nerdeyse bir yerleri yırtılacak,hayırlısıyla rekabet kurumundan bugün,yarın bi izin çıksın bakalım o zaman ne yapacaklar YtD
Printable View
Aşağıda tutmak için o kadar çok çabalıyorlar ki nerdeyse bir yerleri yırtılacak,hayırlısıyla rekabet kurumundan bugün,yarın bi izin çıksın bakalım o zaman ne yapacaklar YtD
İnsanın sabrını sınıyolar
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=H8FIhttp://imageturko.com/?di=MY2Z
Rekabet Kurumu internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin hisselerinin belli oranının Çelik Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi.
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...4a75d68(olağan üstü genel kurul çağrısı)
artık herşey bitti demektir.önümüzdeki hafta hisseleri devir alırlar sonraki 6 gün içerisindede çağrı için spk ya başvururlar.
bu ay içinde çağrı biter diye düşünüyorum.
çağrı fiatıda bana göre 13 tl'nin üstü olur,genel kuruldada başkan 12-13 arası demişti,ama kurların çıkması fiatıda yukarı çekti.bekleyip göreceğiz.
olağanüstü genel kuruldada yeni ortak kendi yönetimini seçer..hayırlısı olsun
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SPK (Sermeye Piyasası Kurulu) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş’a sordum:
- Ayşe Hanım Teyzem borsadan çıkmak isteyen şirketin hisse senedine sahip.
- Şirketin çıkacak ortaklara ödeyeceği fiyatı düşük buluyor.
- Aslında da fiyat ne olur ise olsun şirketin ortaklığından çıkmak istemiyor.
Bu durumda Ayşe Hanım Teyzemi ortaklıktan zorla çıkarabilirler mi? Ayşe Hanım Teyzem borsadan çıkan şirketin ortağı olarak kalabilir mi?
Dr. Vahdettin Ertaş cevapladı:
- Borsadan çıkmak isteyen şirketler için pay alım teklifi fiyatı Kanun’un 24. maddesi uyarınca açıklamadan önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı fiyatların aritmetik ortalaması olarak belirlenmiştir.
Borsadan ayrılmak isteyen şirketlerin başvuruları üzerine SPK her bir talebi;
- İlgili mevzuat,
- Son bir ay içinde hisse fiyatında
yapay bir fiyat oluşumu (baskılama olup olmadığı),
- Mali tablolarda fiyat oluşumunu etkileyecek bir hata/yanlışlık olup olmadığı,
- Kamuoyuna açıklanmamış fiyat oluşumuna etki edebilecek bir bilgi olup olmadığı,
- Endekse ve sektör ortalamasına göre hisse fiyatında izah edilemeyen bir durumun olup olmadığı gibi kısaca azınlık pay sahiplerinin de menfaatlerini koruyucu bir yaklaşımla inceleyecektir.
30 günlük ortalama fiyat; mali tablolarda ve borsadaki hisse fiyatında herhangi bir problem olmayan şirketlere uygulanacak genel bir kuraldır. Uyulması gereken şartların biri veya bir kaçının bulunduğu başvurularda Kurul;
- Başvuruyu kabul etmeme,
- Mali tablolarda düzeltme,
- Borsa fiyatında yapay fiyat varsa bu dönemi dikkate almama,
- Belirlenen 30 günlük sürenin dışında ilave yöntemlerle ve sürelerle fiyat tespiti isteme, gibi azınlık ortakların menfaatlerini koruyacak tedbirleri alacaktır.
Şirketin borsadan çıkarılmasına SPK tarafından karar verilmesi durumunda, hisse sahiplerinin önünde 2 seçim vardır:
1) Bu hisseler borsada işlem göremeyeceğinden 3 yıl boyunca belirlenen fiyattan ellerindeki hisse senetlerini iade ederek paralarını alabileceklerdir.
2) Şirket Borsa Kotundan çıkınca, artık SPK denetimi de söz konusu olmayacaktır.
Fakat isteyen ortağın hisse senedini satmama hakkı vardır. Bu durumda Türk Ticaret Kanunu hükümleri kapsamında şirketteki ortaklık payını (ne kadar küçük olur ise olsun) devam ettirir.
İsteyen ortak kalacak
Prof. Dr. Ünal Tekinalp hocaya sordum: Borsadan çıkmak isteyen bir şirketin ortakları fiyatı beğenmedikleri için veya ortaklıktan çıkmak istemedikleri için şirketin hisse senedini satmazlar ise ne olur?
Hoca dedi ki, “Hiçbir şirket ortağını zor ile ortaklıktan çıkaramaz. Ortakların isimleri ve hisse senedi miktarları Merkezi Kayıt Bürosu’nda kayıtlı. Bu nedenle ortakların sayısı ve isimleri belli. Ortaklıktan çıkmak istemeyenlerin ortaklıkları, Türk Ticaret Kanunu kapsamında devam eder. Küçük hisse senedi sahibi, halka açık olmayan şirketin ortağı durumunda Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre şirketin kâr dağıtımından yararlanır.”
Konu güncel. Borsa’nın saygınlığı ve de küçük yatırımcının menfaati ile ilgili. Uygulama yeni bir uygulama. SPK’nın derdi, kanunu uygulamak ve başka ülkelerdekine benzer şekilde isteyen şirketlere borsadan çıkma imkânını tanımak. Küçük yatırımcının derdi haklarının SPK tarafından korunması.
Satin alimlarda cagri fiyati sirket alim fiyati, sirket degeri veya son 6 aylik ortalama fiyatindan yuksek olana gore belirlenmiyor mu ? Son 30 gun ortalamasi borsadan cikmak isteyen sirketler icin degil mi ?
Acaba kesinmi hissenin borsa kotundan çıkması bilgisi olan var mı
Rezil kepaze
döktaş ve güriş bu kanundan önce sözleşme imzalayıp rekabet kurumuna başvurmuştu.
kanunlar ve tebliğler geriye dönük işletilemez..
zaten % 6 sı halka açık herkes çağrıya cevap vermez.%2-3 ya verir ya vermez.
bu küçük oran içinde muafiyet olacağını sanmıyorum.herşey 1 hafta içinde belli olur,hayırlısı olsun
YTD
Linki buraya koyabilir misiniz
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20090902-5.htm
c maddesinde , ortaklık paylarının satışına ilişkin anlaşma yapıldığının kamuya duyurulduğu tarih,
denilmekte
anlaşmanın ,görüşmelerin ilk yapıldığı tarih 23 mart 2018...
11 mayıs 2018 dede PAY ALIM SATIM SÖZLEŞMESİ İMZALANMIŞ..
eğer burası Türkiye herşey olur demezsek,çağrının yapılması gerek..
genel kurulda başkan 12-13 arası çağrı olur demişti ve bu açıklamasıda kameralarla kayıt altında..
dün çıkan spk tebliğide türk telekom için çıkarıldı,ama dediğim gibi burası türkiye....
bekleyip göreceğiz,hayırlısı olsun
YTD
Danıştay: Kanunlar geriye yürümez
https://www.memurlar.net/haber/21308...e-yurumez.html
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=4386
bazı ahlaksızlar hissenin aşağı gelmesi için bayağı bir yerlerini yırttılar,
hadi aşağı geldi yazsanız ya alış,g..t leri yemiyor.
hadi bi hesap extrenize bakın bakalım bundan 1 ay önce overralınız ne kadardı şimdi ne kadar..
ne elinize geçti zarar etmekten başka..kendinizi bi halt sandınız...
kim olduklarını kendileri çok iyi biliyor..
benim borcum yok beklerim,ya siz...
şimdi tekrar o yüksek rakamlara çıksa diye dua ediyorsunuzdur,beterrrr olunnnn..........
YTD
Evet haşırttı blekbord haricinde fikri olan var mı
3 aylik bilancoya gore toplam yukumlulukler 1.041.714 toplam varliklar 1.113.159 tl ki bu da o zamanki kura gore hesaplanmis. O zamanki kura gore bile hisse birim fiyati 16.65 e denk geliyor.
Bugün de çakalarsa 4 e kadar çakarlar yatırım tavsiyesi değildir
Ne olaca çağrı olacakmı bir bilginiz varmı?
Çağrı ne zaman yapılır
İyice sıktı ama ya,ne olacaksa olsun. 20.000-30.000-TL hacim dönüyor kağıtta.
haftaya hisseler devir oluyor ve yönetim değişiyor...az kaldı..
devirden sonraki 6 gün içinde de spk ya başvurmak zorundalar...
Koç Topluluğu şirketlerinden Döktaş'ın yüzde 54,96 oranındaki hissesi Finli Componenta Corporation'a 202 milyon dolar şirket değerinden satıldı.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/k...-satti-5284965
bundan 12 yıl önce bu paraya satıldı,cirosu karlılığı şimdiki ciro ve karlılığın yanında devede kulaktı..şirket bayağı büyüdü..
çağrı ister koç'un sattığı fiattan olsun ister mevcut durumdaki banka borçlarına karşı güriş in(çelikler holdingin)üstlendiği (180.5 milyon euro)sorumluluklar olsun çağrının 14-15 arasında olması gerekir...
türk telekoma istinaden çıkarılan spk kanunu bize karşı kullanılırmı tahmin etmek zor..ama bence çok zor...
sebebide birincisi kanunların geriye işletilememesi diğeride bankalar compenantadan hisseleri devir aldı çağrı olmadı yapmadılar bankalar hisseleri döktaşa devir etti yine çağrı yapmadılar.
ama bu defa hisseleri döktaş devir ediyor.
minare kılıf hikayesi olmasa çağrının mutlaka yapılması gerekiyor..
zaten çağrıya max. % 2-2,5 cevap verir,bu miktarda 1 daire parası..
eğer akıllılarsa çağrı yaparlar ki genel kurulda çağrı yapılacağıda söylenmişti..
bekleyip göreceğiz,hayırlısı
kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp kişisel görüştür..
İlginç hissenin buralarda olması ya bilmediğimiz bir detay var yanlış hatırlamıyorsam döktaşın güriş holdinge maliyeti 200milyon avro hisse gerçekten ucuz gelecek vadeden hisse sabredene
Sayın clasman02 bu hisse devri bu hafta içinde gerçekleşir mi?Birde bu kağıtı spk hiçmi incelemez!Kağıttaki kademeyi anlamak mümkün değil.Bu kadar baskının nedeni nedir?Kademe koymasa belki insanlar elinden kağıdı verip geçecek.Sonuçta sizinde belirtiğiniz gibi 14-15 arası çağrı fiyatı gelecekse ,bu rakamlardan da vermek isteyenin kağıdın alıp geçebilirler .sizin bu konuda düşünceleriniz ne yönde ?Saygılarımla...
sevgili fatih cuma günü olağanüstü genel kurul var ve yönetim değişecek.
zaten yönetimi değiştirmek için olağanüstü genel kurul yapıyorlar.yönetimdede son hakim ortağın çelikler holdingin adamları yönetime girecek.kesin hisse devri gerçekleşir,ama çağrı olurmu bekleyip göreceğiz.sonuçta burası Türkiye,eğer bir kata kulli yapmazlarsa çağrınında kesin yapılması gerek.
cuma günü toplantıya katılacağım,belirsiz olan herşey belli olur,bol şanslar
2 gün sonra olağanüstü genel kurul var hisse banamısın demiyor,
şu anda 14-15 aralığında olması gereken hisse 10 tl lerden işlem görüyor,yazık.
iş yatırım,garanti,yatırım finans vede daha niceleri hisseyi çıkarmamak için ellerinden geleni yapıyor.
sanki kaybetme yarışına girmişler ve paralarının düşmanılar sanki...veya bizim bilmediğimiz bişey var.
kişisel görüştür kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
clasman02 çağrı yapılacağına adım gibi eminim fakat bahsettiğiniz 14 ve 15 lere hiç çıkmadı bu hisse sadece hissenin ortalaması alınmıyormu nasıl bir yol izleniyor 14 lere çıkmayan bir hisse için kendi ayağına sıkabilirmi yada hissenin ortalamayı düşürme gibi bir çalışmaları olup hisseyi aşağıya çekip sonra çağrı yapma gibi birşehler dönüyor bu hissede hayırlısı
Giriş holding aldıysa seni elbetteki sana bir değer katacaktır hakettiğin yer kesinlikle buralar değil sadece sabır
merhaba
olağanüstü genel kurula katıldım.
yönetim değişti,öğleden sonrada hisseler devir olacak.borsayada bugün bildirilecek.
işleri iyi imiş beklentilerin üzerinde net kar gelecekmiş.
güriş in döktaşı çok daha üst noktalara taşıyacağından bahsedildi,yoksa başka alıcılarında olduğu ama inandıkları için gürişe satıldığı ifade edildi.
çağrı olacakmı ve kaç fiattan diye sordum,halka açık oldukları için bişey söylemenin doğru olmadığı söylendi.
bende koç'un sattığı rakamı gözönünde bulundurursak 14 tl,gürişin aldığı yükümlülüğü gözönünde bulundurursak 15 tl olması gerektiğini söyledim.
ayrıca dolar bazında 5,3 ü yani 26 tl yi gördüğünü eğer borsadaki çalkantı olmasaydı döktaşın şu anda 18 tl gibi olacağını bütün bu unsurların yönetim tarafından dikkate alınmasını rica ettim.
bursa orhangaziden gelen bir eski çalışanda 16 tl olması gerektiğini söyledi.
tezcan bey de ben gürişi iyi tanıyorum sizleri mağdur etmeyecektir dedi.
ve de diğer konuşmalardan çağrı olacak izlenimi edindim,zaten birkaç gün içinde herşey belli olur hayırlısı olsun.
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın clasman02
Çok teşekkür ederim kendi adıma 😊Verdiğiniz değerli bilgilerden ötürü...
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...644b9b71a41766
şimdi geldi bildirim hisseler de devir olmuş hayırlı olsun.
şimdi spk ya çağrı sürecini bekleyeceğiz .
bu sürede hemen bugünde olabilir ama en geç 6 gün içinde başvurma zorunluluğu var.
kesinlikle yatırıım tavsiyesi değildir