Sermaye artırımının ilk çeyrekte tamamlanacağı açıklanmıştı. Bu da bölünmenin en geç Mart ayı başlarında olacağını gösteriyor. SPK onayı gelince netleştir tarih. Bol kazançlar.
Printable View
Sermaye artırımının ilk çeyrekte tamamlanacağı açıklanmıştı. Bu da bölünmenin en geç Mart ayı başlarında olacağını gösteriyor. SPK onayı gelince netleştir tarih. Bol kazançlar.
hayret ky afyona atlamamısss?
Fazla degil, Bi kaç saat
7.50 altına salmazsa. Tavan da kapatabilir.
YTD
50 60mi yok artik sayın lordum neye göre kime gore
Bedelli de hisse başı kaç tl ödeme yapılması gerekiyor
bol kazanclar cümleten cok sessiz sayfa
buyrun yayın açılmıştır..
chanelhermes
Bölünme günü sahip olduğunuz her hisse için üç adet rüçhan hakkı hisse alma hakkınız olacak; bu rüçhan hakkı hisselerin (AFYONR) her biri için 1 TL ödeyerek istediğiniz kadarını satın alabilir, satın almak istemediklerinizi ise işlem gördüğü fiyat üzerinden satabilirsiniz.
Bugün buralarda tutunabilirse ileriki günlerde güzel şeyler olabilir.
Gerçekten öğrenmek için soruyorum. "satın almak istemediklerinizi ise işlem gördüğü fiyat üzerinden satabilirsiniz" diyosunuz ya.... satın almadığımız rüçhanı nasıl satabiliriz. Sattığımızda o bedel hesabımıza mı geçecek (Hem bedelliye girmeyeceğiz para vermeyeceğiz, hem de rüçhanı satıp hesabımıza para mı katacağız). Sanki bana rüçhanları satabilmek için önce almamız gerekir gibi geliyor. Biraz bana anlaması zor geldi. Bilen varsa bu konuyu biraz daha açıklayabilir mi?
Sayin meteliksiz, gecmise dayanarak soyluyorum yoksa elimde bir teknik veri yok.. 2015 2016 yillarinda 5 liralardan 25 liralara gitti, bedelli versi, yeniden 5 e düşüp tekrar yukselip geri indi... Yil 2009 da ise 2 3 liradan bölünme öncesi 800 ü gördü diye hatirliyorum. Yanlışım olabilir, varsa affola.. tamamen beklenti dogrultusunda bu verdigim rakamlar.. insallah en az 30 u gorur de bekleyenlerin yüzü güler.. 3 yildir bekletiyor namussuz.Yatırım Tavsiyesi Değildir
Tavandaki alış satışı gören var mı?
Alış 588628
Satış 0
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dokulduk beya ama elinde olanlara bol kazançlar.bunda fırsatlar bitmez...ytd
bazı arkadaşlar soruyor hala, 1 lotu olan 3 tl karşılığında 3 lot hisse alacak.
Bölündükten sonra yine güzel hareketler bekliyorum hadi hayırlısı diyelim
bu kağıt keşke her sene bedelli yapsa yine nasiplendik ALLAH BEREKET VERSİN
Şu linkteki bilgileri inceleyin lütfen:
https://piyasarehberi.org/sozluk/ruc...i-kupon-pazari
Bakıyorum yüzler gülüyor,iyi oyalamıştı bizi 6-7 arası,hedefim 9 ve biraz posta,zaten 6.50-7 arası iyi trade yaptırmıştı,esasında unutmuştum bunu,çünkü çok sıkmıştı 6.50-7 arası,baktım birden portföy fiatımda aniden yükselme olmuş,bir baktım 8.20,satmadım buradan baktım tavana 5 puan kalmış,esasında defalarca belirtmiştim esas yeri 9 diye,neyse yarın ola hayır ola,ben uçuk hayaler peşinde değilim,zaten çoğu 20-30 hayalleri kuruyor,bana 9-10 teklik fiatı yeter...Bunun adı Afyon,insanı bezdirir yıllarca,ama yapacağını yapar sonunda,bakalım R fiatı nasıl olacak bölününce,herkese bol kazanç...ytd.
Rüçhan diye bağımsız bir şey yoktur. Rüçhan, üstünlük, öncelik demektir. Neyin önceliği? Sermaye artırımında satın alma önceliği. Şirket yüzde 300 artırıma gideceğine göre 3 kat bir artış yapacak. Bu, resmiyet kazandığında 1 paya sahip olan, her birine 1 TL (hisse kaç lira olursa olsun), toplamda 3 TL ödeyerek 3 pay alır, önceki hissediyor beraber 4 hisse sahibi olur. Elinde hisse bulunmayan bir kişi bu haktan yararlanamaz. Yararlanabilmesi için belirtilen sürede öncelik hakkını (rüçhanı) kullanmayıp satanlardan alır. Böylece satan kişi alan kişnin konumuna geçer. Yani rüçhanı satan kişi 1 liradan pay alamaz, sattığı kişi alır.
Peki 1 hisse 4 olunca ne olur? İlk aşamada hiçbir şey olmaz. Sonrasında da ne olacağı belli olmaz.
Ne olacak?
Diyelim hisse 10 TL. Yüzde 300 artırım yapılacak, yani 3 kat.
1x3=3TL
3TL ödedik 3hisse aldık. 1hissemiz de önceden vardı 3+1=4hissemiz oldu.
Peki parasal olarak ne verdik?
10 TL eski hissemizdi 3 TL de yeni gelen üç hisseye verdik, etti 13 TL.
Gelelim sadede:
Bölünme sonrası hissenin değeri ne olacak?
13:4= 3,25
13 liramız vardı, yine 13 liramız var.
Saygılar...
Yarın Afyon.E mi çıkacak şimdi anlamadım?
Bedelliye katılmayacak olan kişiler bölünmeden önce uygun bir yerde hisseden çıkmazlarsa rüçhanı kaça satabilirler bilemeyiz ama bölünmeden sonra ellerindeki 10 liralık pay, 3, 25 liraya düşer.
Diyelim hisseyi 10 liraya sattınız, hisse geri gelir ve 8 liradan bölünürse kârdasınız. Aksi de mümkün: Siz 10 liradan satarsınız, hisse mesela gider 20 liradan bölünebilir.
Bedelliye katılma kararı verenler için sıkıntı yok. Zamanı geldiğinde sahip oldukları lot sayısını üçle çarpıp şirkete ödeyecekler (1 lotunuz varsa 3 lira) Böylece 4 lot sahibi olacaklar.
isbank da yatirim hesabim var bedelliye katilmak icin yatirim hesabimda gerekli parayi ruchan suresi sonuna kadar tutmam yeterli mi? yoksa ayrica bankaya bolunme oncesinde niyetimi bildirmem mi gerekiyor? bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim tesekkurlet
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Hayır (No)
06.12.2018
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
06.12.2018 tarihli açıklamamızda, Şirketimizin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak 2017-5-046 dosya numarası ile takip edilen soruşturmaya dâhil edilmesine karar verildiği duyurulmuştu.
Rekabet Kurumu'nun şirketimize iletilen 28.01.2020 tarihli ve 77234294-110.01.04-E.1618 sayılı yazısına göre, Şirketimizin yürütülen bu soruşturma kapsamında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal etmediğine ve idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verilmiştir.
Akşam düşmüş KAP’a bugünkü hareketin sebebi olabilir, yada yarına İyi bir haber olur inşallah..Geçmişte mevzuyu hatırlayan bilen var mı.?
Hektaş bunu yakın zamanda yaşadım. Yatırım hesabında gerekli nakit para bulundurdum. Daha sonra işbankasının müşteri temsilcisini arasım ve bedelliye katılımım gerçekleşti. Şimdiden hayırlı olsun. Bol kazançlar
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse kaç tan bolunur sizce ?
Benim tahminim 10 Tl
8.65-7.75 iyi dalga yaptılar,neyse dün 8.20 satmadıklarımın yarıdan fazlasını bugün 8.40-50 okuttuk,9 işi biraz gecikicek galiba.
https://www.tradingview.com/x/umnwndE4/
saatlik..
tam yerinden döndürmüşler..
bakalım sonrası ne olacak.