dini doğmatik hurafelerle dolu bir beyin
faiz lobisi hakkında diyeceği ne olabilir ki
faiz haram der çıkar
sanki devlet değilde ümmeti yönetiyor...
sanki başkan değil de halife seçildi...
Printable View
bu ne yaa
salata
köfte
piyaz
ağızım sulandı..
öğlende geldi zaten
:kahkah::kahkah::kahkah:
bir hata yapılıp ya kur sabitlenecek ya da altına endeksli kura geçiş yapılacak, bu fiyatlamanın başka bir açıklaması olamaz.
Sevdiğim bir marangoz ustama masa yaptırmak için uğradım az önce dükkan kapalı telefon açtım ben dükkanı 3 aydır calistirmiyorum is yok dedi devir de edemiyorum ilgilenen yok dedi 3 işçisini de ücretsiz izine çıkarmış ...dolar artışı her kesimi etkilemeye başladı ....hala ihracat turizm insaat demeye devam etsinler
sadece altıntıdır, yorum değildir.Alıntı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2016 yılında yaptığı bir konuşmada, katılımcı finans sektöründe altına endeksli bir para birimi anlayışına geçilmesini önermişti.
Erdoğan, "Katılımcı finans anlayışının altına endeksli bir adımın atılmasını doğru buluyorum. 2015'te küresel İslami finans büyüklüğü arttı. Gelin paraları altına dönüştürelim. Altınla ifade edelim. Finans sektöründe katılımcı finans anlayışının para biriminde altına endeksli bir adımın atılmasının çok daha isabetli olacağı inancındayım" demişti.
Arkadaslar bugun bankasindan fiziki olarak dolar cekmeyi basarabilen var mi?
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sn rxpu eskiden böyle mb merkez bankası karar almazdı toplantı falan ..piyasa faizi kendi belirlerdi..şimdi mb sınırsız fonlamami yapıyor ki 17.75 ten ..
Allah yardım eder diyip faizleri 500 puan indirmesinler :)
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bretton Woods antlaşmasını yıkmaya çalışan herkes imha edilmiştir.
örmek
Saddam
Kaddafi
Fonlamayi direk 25e çekmeleri lazim şimdilik .
%50 tl yi de gözü karartıp usd ye geçtim . %100 usd ye 1 ay sonra tekrar geçtim bir miktar zararı göze alarak
Trump Cem Uzanı bile söğüşlemiş.!!:halay:
Tr cds 402.89
iki yıllık 24.85 olmuş !! iki kere baktım ekrana
taze rakamlar geldi.
10 YILLIK TAHVİL 20,67 0,93 4,71 13:09:25
5 YILLIK TAHVİL 23,25 0,89 3,98 13:12:17
2 YILLIK TAHVİL 24,85 2,05 2,05 13:14:58
Aktif tahvilde 200.000 tl lik işlem geçti .
YBF %23,85
24,85-17,75+200 Bp= kuru dizginlenlemek için yapılması gereken minimum faiz artışı
Çok normal. Fiyatı geç güncellendi ama 10 yıllık %21 , 5 yıllığın %23.5'a vurduğu ortamda kimse 2 yıllık tahvili %23'ten almaz.
Ben bankalar konusunda endişeliyim yanlış bilmiyorsam ellerinde 500-600 milyarTL'ye yakın tahvil olması lazım. Bunların ortalama faizi %8-10 arasında olmalı. Piyasa yapıcılar çok ciddi zarar yazacak. Bu zararın miktarı dahi tek başına diğer kredi operasyonlarından hariç olarak ciddi sıkıntı yaratabilir.
Demirbank bu nedenle batmıştı.
herşey 1994 e benziyor
Bahri TL mevduattan döviz mevduata geçiş mümkün değil. TL mevduat miktarı sabit, azaltmak imkansız. Ancak TL mevduatı olan birisi dövizi olan bir diğeri ile takas etmeyi kabul ettiğinde yer değiştirme olabilir. Yani TL mevduattan dövize geçiş olamaz sadece birbirleri arasında bir yer değiştirme olabilir. O da bir eşleşme olursa.
Eşleşme olmaz ise çok yüksek volatilite ile sermaye sınırlamasına gidilmek zorunda kalınabilir.
Tüm TL mevduatın dövize dönmesi teorik olarak sabit kur rejiminde mümkün, tüm TL merkez bankasına iade edilir ve karşılığında dolar alınır. Ama bu da teoride mümkün , pratikte merkez bankasının ya elindeki döviz bitecektir ya da para arzı merkez bankasının kontrolünden çıkacağı noktaya ulaştığı için merkez bankası döviz takasını engelleyecektir.
Gösterge faiz % 24.61