Sn ToKKan sen eskilerdensin.Bedelsiz ile ilgili değerlendirmen var mı
Printable View
40.88 üzeri güzel 40.12 altı üzer.. 39.50 üzeri yukarı potansiyeli devam eder..
benim bakış açım biraz farklı. diyelim ki bedelsiz sermaye attırımı yapıldı ve hisse senedi büyük sıçrama kaydetti. bu hisse senedini
satmayı düşünmediğim için aşağı yukarı oynayan fiyat beni ilgilendirmiyor. vestel beyaz eşyada uzun vadede alınacak temettüler
ve işletmenin gelişimi daha önemlidir. bedelsiz sermaye arttırımı benim için yavrulamadır ve hisse sayısını arttırma bakınımdan kaçırılmayacak bir fırsattır.. aslında uzun seneler trader olarak değişik hisselerde alım satım yaptım.( ara ara bazı hisselerde de kazanç amacıyla alım -satım
yapıyorum) ancak vestel beyaz eşya benim için bir işletmeyi temsil ediyor. kendimi küçük ortak olarak görüp genel kurullarına da
katılıyorum..
günün birinde bedelsiz sermaye arttırımı yapılacaktır. bir yerde muhasebe zorunluluk olur..
Endeksin soluksuz yükselişi ve vesbe nin bu yükselişe tam anlamıyla eşlik etmemesi biraz can sıkıyor. Ama şirketin karlılığı ve cazip carpanlari , düşse de alttan alsak dedirtiyor. Hangisi daha iyi bilemedim :)
sanırım 2 gun içinde bır karar verecek.. beklentim yukarı olmakla birlıkte ,39.50 altında bu beklenti çöp olur..
Dolaşımdaki lot sayısına bakarsak hisseyi alıp unutan sayısı arttıkça mini bir servet sahibi yapabilir,ama kaç yatırımcı bu bilinçte olabilicez bilmiyorum,bu hisse üzerinde yüksek temettü rakamları dönüyor ortalıkta 5-6 lira civarında en az beklenen,şimdi arsa satışı da çok beğenilmeyen bir rakama alınmış temettuyu 5 liranın altına çekerse kısa süreli tepki satışı yiyebilir, ancak işleyiş satışlar bu şekilde artmaya devam ederse, misal dün paylaşılmış ceo nun röportajı stokta TV kalmaması ne demek,nasıl bir seri satış yapılıyorsa.. Velhasıl dillere plasenk olan kağıtlardan farkı yok temelde vesbe nin,3 haneli rakamlar sürpriz görünmüyor,artık bize sabır,endekse kulak tıkama ve işleyişi takip etme kalıyor, herkese hayırlı işler dilerim ortaklar..
Tv işi vestelde, Vesbe tv üretmiyor.
Vesbe 5TL civarı temettü vermiş olsa 40,58TL fiyatından %12 temettü verimi oluyor,
600 bin TL ye yıllık 72 binTL alınıp temettü emeklisi olunur:)
12 aya bölersek aylık 6000TL gelir olur, yeter de artar bile.
Sonraki yıllar Temettüyü enflasyon oranında artırabilse yeterli olur.
600 bin liram olsa sanırım böyle bir şey yapardım, tabi riskleri var garantisi yok.
ama şirketin şu anki görüntüsü bence iyi ve gelecekte de karlılığını devam ettirecek gibi görünüyor. ytd.
[QUOTE=
600 bin liram olsa sanırım böyle bir şey yapardım, tabi riskleri var garantisi yok.
ama şirketin şu anki görüntüsü bence iyi ve gelecekte de karlılığını devam ettirecek gibi görünüyor. ytd.[/QUOTE]
Riskleri olabilir ama bunu da güncel işleyiş takibiyle minimize edebilir yatırımcı, büyüme meyilli yüzde 7-12 aralığında temettü getirisi olan firmalara kurumsalligina da güvenerek yatırım yapma gayet mantıklı, ne krizler ne gerginlikler yaşanmış bu temettü kağıtları getirilerini korumuş,kazandirmislar. Annemin bir dairesi var kirada 300 binlik,9 bin lira yıllık getirisi var ondan da vergi ödeniyor 500 lira kadar, şu haliyle vesbe alsak onu satıp 7500 lot 5 liradan 37500 lira getiri vergisi de ödenmiş:)
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...-devam-6400659
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçtiğimiz yıl son çeyrekte beyaz eşya ihracat rakamı 950 milyon dolar iken bu yıl son çeyrekte 1175 milyon dolar olarak gerceklesmis,aynı veriler 2020 3.ceyrekte de 980 milyon kadar, yüzde 25 e yakın büyüme var bu alanda. Kaynak;
https://mobile.twitter.com/Sayimlama...47735573983236
Arçelik yetişti eşitlenecek yakında vesbe hala mehter marşına ayak uydurmuş
Borsa iştahına paralel temettü hisselerinin temettü verimi yüzde 7 ye yakın fiyatlaniyor,akgrt düşük kaldığında o sayfada da bu sekilde fikrimi belirtmiştim Kasım ayında şu anda o da yüzde 8 bandına geldi beklentiye göre, toaso keza o banda yaklaştı,enjsa bugün al dan tut a döndü tavsiye tam da yüzde 5 lere düşmüştü temettü verimi hisse baskı yemeye başladı, vesbe tahmin edildiği gibi 5 lira üzeri temettü verecek olursa o da bahsettiğim verime ulaşır, burda tek sorun arsa alımı onun da 70 kuruş kadar temettuden kisacagi tahmin edilmiş önceki sayfalarda, üç aylık ihracat ve yerli pazarda yapılan satışlarda bize günlük hisse takibine ihtiyaç olmadığını, yolunun uzun olduğu güvenini veriyor.
günlerdir bitmeyen satışlar. inanılmaz miktarda mal toplamışlar..
takas analizine ben de bakmam. tahtada pozisyon alan grup ya da bir kişi . eski yatırımcılarca çok iyi tanınıyor. forumlarda sözü çok edilir. kar satışlarını yapanlar onlar. hisseyi sahiplenmişler.
sürekli benzer hareketler. hızlı hareketlerle toplama ve daha yavaş hareketlerle günlerce dağıtma işlemleri. dağıtım bitince tekrar
yukarı . bıktırıcı olsa da ağır da yol alsa da hisseyi uzun vadede hep yukarı taşırlar. hisse iki sene önce bugünlerde 9-10 liradan alınıp
satılıyordu.( bekleyene yüzde 400 kazanç) grafikte görülür.. hisseyi toplamışlar derken ellerinde 3 ay,6 ay, 2 sene v.s önceden toplanmış mallarda olabilir.. porföylerini kimse bilemez.. satışlar kimseyi endişelendirmemelidir. çünkü hisseden kurtulma değilde
kazanç amacıyla yapılmış satışlardır. satışlar geçicidir. yükseliş tekrar devam eder..
[QUOTE=kubilayn;
...Hissenin açılışta biraz yükseltilip satışlar yapılıyor ve seans sonu veya karanlık oda işlemlerinde yukarıya taşınıyor.Ertesi gün satışlar devam ve senaryo aynı.Trade yapabilirseniz güzel fırsat.Ancak bu ne kadar tekrarlanır bilinmez.Son beş milyon lot birbuçuk aya yakın sürede yeni sahiplerine aktarılıyor..[/QUOTE]
Bugün spek aynı yukarıda yazdığım gibi hareket etti karanlık oda işlemleri yukarıya taşıma hep aynı hareket.
Bugün canım sıkıldı yüzde 35ini zararla verdim. Gerisini kar ile vericem İns
Hocam yukarı sürcekse bu fiyattan niye satsın, düşüğe almış olsa da yukarı gideceğine eminse daha yukardan vermesi gerekmez miSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yukarı taşıma da şöyle olur. bir aracı kurumdan yukarı kademelere satışlar girerler. başka aracı kurumlardan da kendi satışlarını alırlar. kendi satışlarını aldıkları için ilave mal almış olmazlar. artı eksiyi götürür. ama gösterişli alım izlenimi yaratarak hisseyi yukarı taşırlar.( fiktif alımlarla yapay piyasa)tabi yukarı kademelerde
olan az miktarlı diğer yatırımcıların satışlarını da alırlar. işte bu küçük satışlar maliyetlerini giderek yükseltir ve onları satmak için fiyatı benzer hareketlerle yukarı taşırlar..
topladığı hisseleri dağıtmaz ise porföyünde mal birikir ve taşıma maliyeti çok yüksek olur. büyük para gerekir. satmaz ya da satamaz ise iflas eder. bunun için
sık sık silkeleme denilen yöntemi uygularlar ve panik yaratırlar.. yükselen fiyatlara sürekli satıcı gelir.yukarı sürmek kolay değildir.. ekip çalışması ister..
39 yetmez, 30'a getir de mal sahibi olalım😡
Allah'tan endeks artıda hergun :)
Şirketin Şubat ayından temmuz ayına kadar satışları düşüktü malum pandemi,ve karlılık rekor seviyeye çıkmış, yine bu Aralık ayında İngiltere de ful kapanmaya rağmen ihracat rakamları da artmaya devam ediyor. Yani bu sene ettiği kârı önümüzdeki sene yüzde 30 civarı arttırır öngörüsündeyim, önündeki tek engel hammadde fiyatlarindaki artış ki firma bunu minimum etkiye indirecek aksiyonları alacaktır
kapanış önemli olacak.. tam olmamakla birlikte 40.78 üzeri kapanış yarın kırmızı bar olasılığını doğurabilir. ama sonrasına gelebilecek olası yükselişi engellemez..
kırmayı denediler şimdilik olmadı.(yoğun satış girdiler). muhtemelen tekrar deneyeceklerdir. burada teknik görünüm daha da olumluya döndü. formasyon yükselen üçgene döndü. bu formasyonun ortaya çıkması gelecekte fiyatın yükseleceğini doğruya
yakın ihtimal olarak anlatır..( her yüz grafikten 95 de gelecekte yükseliş görülmüştür)
https://hizliresim.com/FUBgfI
ekibe şifreli mesaj
https://hizliresim.com/Upe0Yl
bugün alıcılar hareketlend. kapanış ise zirvede oldu..
https://hizliresim.com/mI1oM4
yarın için kırmızı bar onay aldı.. pala bunu nasıl kullanır bilemem ama 40.48 kırlımadan bu kırmızı barı oluşturursa güzel olur..altta 40 18 var ama umarım kullanmaz..perşembe keyifli bir gün olur..
Daha önceki tahtacının hareketleri bir gün önce yukarıdan kapattığı hisseyi seans boyunca mal çıkıp karanlık odada alım yaparak yukarıdan kapatırdı.İlk defa bugün deneme amacı ile bende onun gibi seans içinde bastığı hisseyi 40.02 den alım yaparak nasıl olsa 40,40 gösterir diye satışa koydum ve gördümki geçmiş hareketlerini tekrarlamadı.Buradan çıkardığım sonuç bu aralıkta düşen işlem hacimleri ile mal dağıtma işlemine ara vermiş ve daha yukarı da işlemlere devam kararı almış olabilir.Tabi tahtacı yaklaşan yıl sonu bilançosu ve hissenin bu ralli ortamına ayak uyduramayıp geride kalmış olmasını da fırsata çevirmesi akla daha yakın geliyor.
Bilanço ayında trade yapmaya cesaret edemem,hele vesbe gibi sığ bir tahtada bugün arkadaşım iki defa 41 lerden verdi 40,80 den aldı geri, bir gider izler kalırsın arkasından dedim, bakalım ne zaman vuracak gidecek:)
fenerbahçeli uçmak istiyorsan günün maçlarını kaçırma iddaa oyna. burada kısa zamanda
aşırı kazancın hayalini kuranlar kendi kendilerine kızarlar ve bilmedikleri işe bulaştıkları işe pişman olurlar. arka arkaya yükselen fiyatların ve yüksek kazançların cazibesine kapılıp borsaya koşanların çoğu bilgisiz ve deneyimsizdir. çoğunun yatırım için ayıracak
nakitleri bile yoktur.başka amaçlar için biriktirilen paraları bir kaç gün için borsada değerlendirip kazanç sağlamayı düşünürler.
borsa şans oyunlarına benzemez. devamlı artı ve eksileri değerlendiren bir düşünüş yeridir. burada büyük fiyat hareketlerini yakalamak için uzun süre beklemek ve sabırlı olmak gerekir.. bugünden yarına para kazanmak isteyenlere hüsran sadece zaman meselesidir.. şans ise her zaman yardım etmez. ana paralar bile kaybedilir.( evini, arsasını, arabasını borsada kaybedip perişan olan
çok sayıda insan gördüm)
vestel beyaz eşya yükselen trend de olan bir hisse uzun yükselişinde bir çok iniş çıkış yaşadı. böyle hisseler ağır ve küçük hareketlerle düşe kalka yollarına devam ederler ve uzun vadede sakin bekleyenlerin kazançları yüksek olur..(SABIR İŞİ)
yazmak istemedim. ancak çok güzel kafa karıştırma analizi yapıyorsun. işte çıkmazsa düşer. düşmezse çıkar v.s. burası oyun yeri değil.
geçtiğimiz aylarda borsaya çok sayıda deneyimsiz yatırımcı geldi. etkilenip para kaybeden olur. VEBALİ VAR .neden grafik göndermiyorsun?
dengenin hangi tarafa geliştiğini ancak grafik anlatır. eğer grafikleri değerlendirme yeteneğin varsa gönderi yap..
Teşekkür ederim sn Tokkan , önerileriniz her zaman için yardım nitelikli. Vestelin günlerdir daha iyi perf sergilemesi neden arkadaslar